Vietnam.......jul och nyår -08/09

Vi tänker ibland på Vietnam..Kom nu med spontant och det här blir del 1, det kommer del 2 nästa gång ev del 3 om inte historian tar slut :)
Bjuder på bilderna och tankarna vi saknar tillbaka men vi sparar detta nån gång vi blir äldre, är sugen till Thailand nästa trip men inte aktuellt just nu för vi har ett hus nu som vi ska fokusera på ett bra lång tid.

Vi åkte dit då Farmor fyllde 70 år så vi var rätt många ihop som reste dit dvs farfar, farmor, Ida, Lukas, Jag, Martin, Amanda, Olivia. Martins syrran Karin, Togge med barnen Rebecka, Viktoria och Markus. Hujamej!! :)
2 veckor har det varit...


Blå klar cocktail liknar verkligen så bra i samma färg som poolen. Min favorit alltså, tar ofta just den än de andra men en annan är också en favorit dvs en massa örtblad med limedryck.Mums. Det svalkade perfekt i värmen!

Flickorna lekte mycket i sanden nära vår hotell, himlen var klarblå!
 Farmor förklarade flickorna med hur de jobbar med att ta ner kokosnötter. En bra pedagogisk tid för dem. :), hon hade vietnamhatten på sig. Vi köpte likadant o tog med hem.


  En vacker solnedgång i södra Vietnam, vi åkte en sväng med taxin till en plats som syns över hela havet. Kusinerna satt och vi fanns med någonstans :)
Julafton, flickorna stod vid granen. De har också klätt där men en plastgran.:)
Farmors goda mat som hon åt, vi firade nämligen på hennes 70årsdag. Då gick vi ut en extra speciell kväll med Farmor.





En dag åkte vi till en marknad och kollade runt ev shoppade. Man ser det deras kultur med mycket mat och starka färger och doften stank ganska starkt av fiskdofter. urk..inte så gott måste jag säga. Ida stod vid en massa flaskor som byggs till en gran. Imponerad! Så mycket jobb!





Vi åt nästan varje dag ute på restauranger varje kväll. Det är så gott med olika mat. Jag själv åt jämt skaldjurmat. Åh jag älskade dem!!Flickorna lekte med några leksaker som fanns på restaurangen. Bra..
Flickorna fick också uppleva o se de olika fiskarter och musslor, sköldpaddor, haj,krabbor som fanns framme som fiskats från havet.
Martin fick bära en söt Vietnamtisk bebis verkligen söt så vi fick låna henne o sitta i hans knän. Olivia kom nyfiken o hälsade på henne. Amanda har en ljusgul blomma som vi såg på buskarna, tog några o satte in i håret.Somrig!
Sådan far o son, även sådan far och dotter.


Sen var det mycket bad i havet även pool. Det var härligt...
De har t.o.m varit på upptäcksfärd i bland stenar o letat efter snäckor och krabbor etc..
Fina blommor!!


Del 2 kommer nån gång!

- Ses!-

Kommentarer
Postat av: Tine

Suktar vidare - vi vill osså åka.. vi siktar på Malaysia... ;) Kramen!

2010-02-15 @ 21:12:02
URL: http://minds.blogg.se/
Postat av: Fia

Härliga bilder!! :) tur att man har bilder som kan kan titta på för att minnas tillbaka. :) kul o se flera bilder framöver! Kram!

2010-02-15 @ 22:24:57
URL: http://edwugo.blogg.se/
Postat av: Rosi

Härlig bilder.. kul att se som ni har varit där på semester.. alltid kul att titta tillbaka.. vi gjort ibland oxå.. då saknar himla mkt att åka tillbaka till varm land när man är så trött på snö. hehe.. den första kort. blå dryck är FINAST kort jag har sett.. kramkram

2010-02-16 @ 08:59:56
URL: http://strandbergljung.blogg.se/
Postat av: martin

Hej älskling

det var fint sagor som rulla tillbaka minne från den dagar

puss

2010-02-16 @ 11:16:38
Postat av: Anna Westerhagen

Oj, ert härliga semester har varit för ett år sedan.

Fina bilder på Vietnam! Kul att se dom vad ni har gjort.

Kramar :-D

2010-02-16 @ 13:56:15
URL: http://danskanblogg.blogspot.com
Postat av: Cia

Va roligt titta på de bilderna från er resa. Var det väl precis innan ni åkte fick ni köpa tomten? Efter hemkomsten fick ni börja planera hus? När började huset byggas? Februari? Ni flyttade in i början av juni eller?

Åter till er resa, roligt att uppleva o se deras mat o kultur. :-)

2010-02-17 @ 11:39:46
Postat av: cina

Cia: Ja upptäckte jag glömde nämna om när det var. Det stämmer det var innan vi köpte tomten. Vi reste över jul o nyår dvs 08-09.Vi visste redan något om huset halv år innan vi reste till Vietnamn.Det var augustimånad vi fick veta att tomten e ledig då året -08 men jag har varit duktig att hålla käften om det hela tills vi kom hem efter Vietnamn blev det offentligt med att ha haft husvisning o mäklaren var hos oss o värderade huset. Ja vi bestämde ha huset var i feb-mars vi antecknade på pappret sen kom huset i valborgmässoafton o vi flyttade in juni. Alltså skulle vi ha valt om att flytta in augusti eller juni men vi valde juni pga bygga rummet uppe på övervåningen till oss när vi delade rummet hela sommaren.:)

Kram!!

2010-02-17 @ 11:59:59
URL: http://mimmimussepigg.blogg.se/
Postat av: a

härliga bilder! (=

2010-02-17 @ 12:08:02
URL: http://annnaaah.blogg.se/
Postat av: Tanja

Wow underbara bilder från Vietnam!! Läckert mat!!Funderar på next trip Brasilien/Mexico..mååste spara pengar..= (



Krampuss



2010-02-17 @ 12:21:15
URL: http://tancasjoe.blogg.se/
Postat av: Dockie

Frågestund hos mej!

Fråga vad du vill :)

kram



ps. om du inte är intresserad ber jag jättemycket om ursäkt och det är bara att radera kommentaren :)

2010-02-17 @ 12:32:43
URL: http://dockie.blogg.se/
Postat av: a

tack så mkt för tipset! :*

jo, för jag tävlar i boxning också, man behöver ju inte gå ner, och man bara tränar det. Men i tävlingen är det väldigt hårt med vikten, och man måste väga precis den vikten som man är uppskriven i. Och jag vill verkligen gå i den viktklassen som jag gick i, innan..... lite svårt att förklara :p

2010-02-17 @ 12:36:22
URL: http://annnaaah.blogg.se/
Postat av: Madde

Wow, vilka semester bilder.. Jag saknar verkligen min resan till Indien som jag och min familj gjorde för snart 6 år sen.... Kramiz

2010-02-17 @ 22:31:59
Postat av: Fia

jobbigt och vara snuvig igen! Många är sjuka och jag tror inte det hjälper så mkt att de ser till att inte smittas. det härjar i luften ändå. :( hoppas du blir bra till lovet..

Jaa, skönt att det gick bra med bilen :) Kram!!

2010-02-18 @ 17:16:48
URL: http://edwugo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0