Mormor var på besök....

Amanda var så lycklig att få åka till Mc Donalds med mormor o lillsyrran Olivia o med mig. Vi hade mysig ihop o ätit o de lekte.

Det var samma veckan som Dövisspelen pågick.
              







När vi åt så ville flickorna träffa sin pappa som var på Idrotthuset o jobbade. SÅ de fick kramen av honom o så fanns det ansiktmålning, bad flickorna passa på att de fick det, men Olivia var inte pigg på det o ville inte från början. Hon var försiktigt o funderade om hon skulle göra o till slut gjorde hon det och som ni ser nedan på bilderna på dem.

Äntligen blev det ansiktmålning för dem! De hade önskat länge.
                    


                                     

Tack kära Mormor! Det var så härligt att ha henne hos oss och det var en vecka hon stannade, Det brukar hon oftast göra en gång i månad, nästan i allafall men inte alla gånger. Det blir nog snart igen pga vi ska snart flytta och även snart ska de flickorna vara hos Mormor och jag följer förståss med för har inte sett deras nya hus, de köpte huset i julas och har en del renoveringar där som de pågår.Kul!
Min mamma ( flickornas mormor )s sambo Enar är över 70 år och är fortfarande pigg o starkt och vill alltid jobba. Innan de köpte huset bodde de en lägenhet som de egentligen inte trivdes eftersom de trodde att de inte behövde ha ngt hus mer när de sålde landet för Enars ögonen i framtiden blir sämre och att han inte kan arbeta mycket med skogen o traktor så beslutade han sälja landet med all sakerna.

Nää lägenheten räckte inte för dem, Enar blev rastlös o ville göra saker. Då blev det ett litet hus igen men inte lika stort som de bodde på landet. Det dugde som det är och mamma var överlycklig eftersom hon älskar att vara i trädgården och tomten är rätt stort så det blir mycket me blomplanteringar, fruktträd och bärbuskar.

Må så gott!


Olivia kom på spontant den dag.....

   Så ser mitt hår              sen flätar mamma mitt hår.         

Det är kul att bli fotad tycker Olivia. Hon var hemma då hon kände sig så dålig och gnällig och var inte på sin humör på morgonen och  då tyckte jag att hon inte var riktigt kry men plötsligt ett par timmar efter kom hon på o hämtade kameran och ville jag skulle ta kort på henne, då tyckte jag hon verkade må så bra. Hon är väl inte sjuk som hon var så  i morse. Då frågade jag henne...mår du verkligen bra?
Mmmm...Olivia började le... Är det bara för att du inte menade vill egentligen vara hemma o leka med mig? Olivia skrattade och hon funderade om hon skulle säga att hon skojade med mig ååhh... inte roligt att lura mig att jag var hemma med henne o vabbade.
Sånt är livet men hur som helst var det jättemysig att vara med henne i en annan relationkänslan när Amanda inte är i närheten. Så vi hade verkligen roligt ihop.

Nästa gång har jag nog bättre koll hoppas jag :) att hon inte ser sjuk på låtsas.....

Första gången fotbollsträning 19 maj

 Amanda och bästa kompis Miriam.

Amanda hade hur som helst kul och det blev en lyckad fotbollsträning och hon gillade det och jag hoppas hon kan fortsätta nästa måndag igen, det är bara några måndagar fram till sommar. Platsen är i Lillån.
En kille på hennes dagis alltså hans mamma är fotbollstränare, hon spelar själv fotboll. kul..
Hon och hennes bästisen Miriam följde med och de var bara de två tjejer bland de killarna. De hoppades på att det kommer fler tjejer.
Vädret blev inget vidare men de hade kul ändå,. jag frös lite själv så det var så skönt att komma hem och tog en rejäl  varm dusch.

Martins dotter Ida har spelat där förut Lillån IFK ( bad martin hjälpa mig rätta det,) Vet inte om det blir ngt för Amanda också, låter henne prova lite olika. hon har ju simning och hon kommer att fortsätta till hösten.

- Kram -.

Teckenspråksdag 14 maj

                                                                              
                                                                            

Idag är det teckenspråksdag, man firar varje år! 14 maj. Det är 28 år sen teckenspråk godkändes av riksdagens beslut.

Övriga skolor brukar har sån dag verksamhet och det händer olika. Kolla www.spsm.se alla dövskolor.

Ni som inte känner till alfabet eller vill lära dig bjuder jag alfabetbilden och hoppas ni kan se och lära dig något till nytta av, har försökt förstora  bilden men något besvär dök upp så det får duga som det är. :) OM två år är det ngt extra vi ska firas ordentligt dvs 30 års jubelium! :)

Även det pågår aktiviteter på Ånstagatan kl 14 o 18. Välkomna dit! Själv kan jag nog inte eftersom min dotter hostade mycket igår så får jag se hur hon mår i e.m och hon kanske inte orkar.


Det ska bli också vårruset i kväll.. Tjejer ska springa!! :)
                                                               

Ha en bra teckenspråksdag!

- På återseende -

Nu har huset växt lite, nämligen fått hår på taket! :)

                                                    
                                        

                                          

Huset utvecklar som bebis men inte som i månader tyvärr, huset blir rekord snabbt färdigväxt  som blir snart halvvuxen...Några veckor blir huset "vuxen". Fniss...

När huset tapeter kan komma med lite sprickor eller liknande eftersom det ingår så med alla hus så kallar jag det för att huset fått "finnar". Måste reparera dem och tapsetera om så är "finnarna" borta.. ler..

OM 10-15 år beror på hur vi sköter huset liksom byte med blöjor,lägger salvan, kramar, ger ömhet är det samma med huset vi ska ta hand om och städa och röja undan och vattna blommor liksom huset får "leva" även den kan bli bara äldre och äldre. Men hur ska man kalla sen när den begravs?
Min hemska tanke är kanske  t.ex "brinna" nej nej ..det får man inte tänka så. usch!

Eller kallar vi så när vi ska flytta till pensionärhemmet så begravs huset för oss för gott för att inte bo där längre men en ny familj får ta över och liksom förändrar kanske huset - "plastikoperation" för att förnya huset igen...
Hum hum..

Är jag lite galet kanske fniss!

- Kram -

Besökte på Hällabrottet i söndags!

                                    

                                        

var hos familjen Holmberg/Jansson. Alltid lika trevligt vara där och flickorna lekte. Saknade Elias men han var med sin pappa och det blir en annan gång han är med på bilden. Det var ett bra tag sen vi var hos dom så man hade så mycket att prata om. Hon och jag jobbar nämligen på samma arbetsplats men vi både har fullt upp och att man hinner inte  liksom att sitta o fika eller liknande utan vi småpratade ofta en stund och sen måste man kila iväg. Så den söndagen var vi båda lediga och inget som lärare och rektor utan som Línda och Carina.
Barnen Filippa o Elias som inte är med på bilden har Amanda och Olivia umgått mycket sen när de var bebisar. Kul att se utveckla att alla barnen växte. Man kan inte trooooo att tiden kan verkligen gå så fort!

Den helgen var jag och flickorna själva när min käre Man Martin var i Stockholm med sin kompis och överraskade sin barndomsvän som fyllde 40 år och de hade roligt där bl.a Gröna Lund etc...Så man passade på att träffa andra vänner med barnen den helgen som jag nämnde prickiga tjejer och hällabrottet barnen :)

- Kram -

Prickiga tjejer

                                       
                                           


Prickiga tjejer ja, de har inte ens planerat att klä liknande av prickar. När de kom då hade våra tjejer redan prickiga kläder också. Då tänkte jag att jag måste ta ett bild på dem för de hade alla olika små eller stora prickiga kläder på sig. Jag räknade inte med att Lovisa hade prickig klänning också för hon hade ngt över då var det bara de tre men när hon tog av sig var hon också en av dem.
Flickorna och mamman kom o hälsade på o åt med oss och det var trevligt att ha dom hos oss, inte ofta man ser när man har fullt på vardagarna och helgerna. De har träffats sen de var små.
Matilda till vänster, Lovisa, Amanda och Olivia.

Ville bara dela med er med att se den söta bilden.

- Kram-

Trevlig Helg!

                                               


                                                                                    Trevlig helg på er !


Denna veckan har de fixat lite mera på huset, vilket var anslutning till VVS, Skorstenen ut genom taket dvs braskaminen står på plats, de skulle tapsetera även lägga takpannor på. Vi får titta till helgen hur mycket de har gjort! :)

Solen tittar fram vilket hoppas det blir mer sol till helgen, det hade regnat lite mer denna veckan men det är fördelen att de släcker för oss som har jobbigt med Pollen, det känns lättare nu.

- På återseende! -

Nyfödd hus har kommit till Världen på Åstrandsvägen!

                                   




                                    



                                                    



                                                        
 

                                                                       



                           


FÄRDIG! Självklart är det inte 100% f'ärdigt, men huset står där nu och alla rum finns färdigt fördelade, garderober, kök, braskamin står där för att installera sedan, badrum men inte kaklat klar ska göra sen, tvättrummet med tvättmaskin och torktumlare etc..... Fantatiskt att huset har blivit till nästan 6 timmar enligt Martin för han hade koll på det sen i morse och varit där flera gånger och kommit tillbaka för att ta kaffe sen hade han inte mer tid att vara hemma med mig fniss.. så han drog tillbaka och kollade tills de var klara. Jag passade på packa det mesta och kasta en del skräp, men har kommit till huset några gånger och tittat.

Har varit inne där för jag trodde knappast att de har gjort färdig i köket, waow tänkte jag gick runt för att få en känsla av atmosfär och det var härlig känsla..

Min man och jag tittade på varann ja det var värd för oss både att vi skapat det tillsammans och för våra familj. Jag försöker mäta några väggar och fönstrens mått, var så sugen att ha ett nytt tyg från ........det säger jag senare om det har blivit av att köpa dem. :) till köket .Har ju en köksgardin nu i köket vilket duger ännu ju bra om att ha den också till nya köket.

Sen ska de lägga takpannor, tapsetera, kakla och klinker i badrummet, klinkers på golvet vid ingången, el anslutning och vvs förståss...Mer information kommer vi sen igen.

- På återseende -

Några bilder till ... :) problem med data också hrmf..

                                               


Första bilden var det på natten lastbilen kom, vi fick ett sms av en grannen som var mitt uppe på sent kvällen och fixade och hon såg tre gigantiska stora lastbilar med husdelar från Smålandsvillan. Hon ville tala om för oss för hon förstod att det var vårat hus, när vi fick sms så instämde det och vi blev överraskade att de kom redan på kvällen och jag trodde de skulle åka på natten och vara framme kl före 06.00 men icke..

SÅ Martin tog mopeden och åkte direkt dit och fotade ( knasig man! ) Sen nästa morgon som jag berättade tidigare var han där och väckte också Lukas, hans son som var med och vaknade 05.30. Duktig grabb! De fick se vad som hände..

Kunde inte hämta flera bilder för det stoppade hela tiden, så får jag fixa imorgon för vi ska åka till Stockholm och sova en natt hos farfar o farmor, samt få jag då träffa mina ögonstenar Amanda och Olivia.

Bilderna skickar vi fler när vi är hemma imorgon ....då får ni se hela huset klar och ev inne hur de ser ut.

Ha en fortsatt bra dag idag!


- 1 maj -

RSS 2.0