Barnens höstlov...Tyvärr ett långt inlägg.. Ha tålamod om ni vill läsa! :)

Flickorna var hos Farfar o farmor denna veckan dvs sen i söndags tillsammans med Ida o Lukas. Hörde att resan gått bra dit...sen har jag hunnit hämta en hel del kartongerna från garage och tittat igenom en del och packat upp.
Vi har nämligen köpt en vitt vitrinsskåp´, enligt Martin var väldigt förtjust i den och ville att vi skulle köpa den. jag hade inte just i tankarna att den skulle vara aktuellt. men vi inhandlande den ändå och det blev ju bra som vi ställde en del fina porsliner o glas. Det är dumt att få dem ligga kvar i kartongerna eller gömda. Så varför inte att ställa de framme genom glasdörren.

Sen har jag åkt till Stockholm tisdag till torsdag. Det var nämligen kategoriträff i ämnet teckenspråk. Visst har det varit lärorikt och intressant, det blev många reflektioner efteråt..

men shitsamma.. där var ett jobb...sedan efter jobbet var det roligt att komma ut o äta gott på restaurangen...sedan efter andra dagen på kategoriträffen gick jag o några arbetskollegor till Museum och såg på TITANIC. ojojj det var verkligen en upplevelse. Jag ångrar inte att jag följde med för jag var tveksam om jag skulle hänga med. Det var fantatiskt och jag rös av allt som hände under Titanic resan.. Sorgligt faktiskt!!Ca 1500 personer dog från Titanic båten när den sjönk ner i sjöss. Alla namn i bokstavlig ordning från A till Ö, några var från Sverige, en från Helsingborg och en från..minns inte.. Ringarna har hittat i under vattnet och foton på de paret har den kvinnan burit ringen visats på foton. Jag skulle nästan gråta när jagsåg den. Ja nu kom jag på den killen som hette Eric Lind eller ngt, att han hade smugglats med ekonomin som var skumt och lurigt, han lyckades få pengarna på olika sätt och han smet till båten Titanic för att lösa problemen i USA innan allt går bra så att han skulle hämta sin fru..skrev han brevet till henne. Hans namn var ett annat namn när han var ombord på båten.

Den har haft utställning sen i maj och de lägger ner den 1 nov för att flytta till ett annat land, de turas om alla länder som känner till Titanic historian. jag köpte en bok som handlar om allt från Titanic, historien hur båten kom sig till och hur de jobbade och lyxiga möbler och porsliner, vilka som debuterade båten etc...

Sen var onsdagkvällen min kväll, ledig!! åkte till en vän som bor i Skarpnäck! Kul! Hon har tjatat mig om när jag skulle komma o hälsa på, det var nog 5 år sen jag träffade henne o har aldrig sett hennes hem. Det var så trevligt o bara snacka allt mellan himmel o jord hos henne.Sov över, sen var jag på stan efter lunch o gick in till gamla stan i Stockholm Det var så vackert där den smala vägen med många butikerna som är nära varann.

Sen träffade jag en vän  i rent slump i en butik. Räknade med aldrig att träfffa henne i samma tid o den platsen. Vi skrattade och pratade en stund innan vi skiljdes oss åt och jag träffade en närakär vän o åt Sushi innan jag tog tåget hem. Jag somnade på en gång när jag kom in, det var så skönt att bara sova!
träffade mina älsklingar när jag kom hem, de hade det så bra i Stockholm med farfar o farmor. De berättade att de har varit ute, tittat två gånger på biob  Spöket Laban och en till som heter Upp. det fattar jag inte vad det är för ngt film men jag ska ta reda på vad det handlar om för Olivian somnade framför filmen medan Amanda o Lukas tittade på o tyckte det var bra. Amanda tyckte bara en bit var läskigt.

Fick veta av ida att Amanda hade gråtit på vagnen när de åkte ifrån Örebro till Stockholm. Förstod att hon var ledsen att hon var rädd för att klara på egen hand men Ida o Lukas fanns i närheten och de skulle ta hand om dem så Amanda blev lättnad och bättre. Sött var att Ida berättade att Olivia lyssnade det också vad Amanda kände sig ledsen, så hörde hon vad ida sa och Olivia tilläggde också att Amanda inte behövde vara orolig o inte behöver vara ledsen. Olivia som sa det jag skrattade...jag skulle kunna tänka mig att Olivia skulle gråta inte Amanda men visst Amanda och Olivia är helt olika personligherter och hur mycket Olivia förstår kan det kanske bero på för Amanda förstår mer hur det ska fungera där ute blabla...

Det var skönt att bara ägna med dem i några dagar innan arbetet börjar igen... ofattbart att tiden går fort..
Igår hade Amanda jätterolig och hade Halloweenkalas för några av sina tjejkompisar i klassen. Vi bjöd på gottis och bål med karamellfärg med spindlar o flugor...godis o buslekar etc..
Idag har Amanda fått besök av en kompis som hon lekte med hela dan, Olivia var med och samt möblerade jag om Olivias rum och ska göra i Amandas rum sen.

Imorgon är det Halloweenpartyn som drivs från föräldrasektionen, ska dit och det blir trevligt att få träffa lite folk blandad..

ha så bra!!

- Cina-


:)

Idag har vi haft en bra dag...

Hela f.m hade vi ägnat bara med barnen...för de åkte med tåget kl 13.00 tillsammans med storasyskon Ida och Lukas till Stockholm. Farmor kom dit o mötte dem o tog dem med bussen hem. Det hade gått bra! Skönt att höra. Då under tiden har vi börjat ta in en massa kartongerna som var våra kläder, barnens kläder o leksaker o julsaker, prydnads saker och en del till köket som vi inte hunnit packa upp.

jag hann även vara en kortis chauffär för fam Lindvall. Körde dem till stan för de skulle bort o komma hem på tis.. Önskade de en trevlig resa!:) Bra att ha grannar till för..:)

Kändes så bra att vi gjort det mesta, för jag hinner bara en dag till i morgon men efter jobbet vill jag passa på att vara på stan när jag vet att jag inte ska hämta eller träffa barnen hemma.

Igår hade Martin trevlig på karlträff..hihi..Jag o flickorna hade mys en egen stund sen hälsade vi på Simone o barna en stund också innan de ville se på dvd hemma.

Martin visade mig den filmen som Robert Byström filmade...Jag frågade Martin om det var ok att ta den här o visa på blogg för er som är frivilliga o är nyfikna på karlträffens "kultur" fniss!!..


http:/www.youtube.com/user/robebyst66#p/a/u/0/n4PcTUr_MXo

Om det e ngt problem!! tala om gärna då ifall jag skrivit fel bokstäver som saknades...

 - Ses! -


:)

Lite spontant att skriva...

Märker att jag har mer tid att skriva på helgerna...lite frihet också och ingen tidpress.Min man ska ha karlträff ikväll, har diskuterat vad han har tänkt ha till maten, alla har karlträff ibland några gånger per termin, jag vet inte om de träffas varje månad.Jag är imponerad att de har hållit så länge karlgänget sen de var... bra fråga. det vet jag inte heller så mycket om.

Jag kom in till Martins liv då han berättade att de hade en viktig kedjeband med de killarna, det har hänt någon annan kille har varit med men sen bytt och så..en konstig historia bara så jag var inte riktigt intresserad av det men något i allafall.

Ska handla en helhög mat idag, så flickorna ska leka hos kompisar idag sen ska jag hjälpa till med matlagningen till Martins karlträff idag. Vi får ha mys uppe o se på dvd, vår dvd apparat har pajat på bottenvåningen så de har inte sett dvd på jättelänge, de har tittat mest på tv med olika program. Så ikväll tänker vi göra och äta lite gott och ha grönssaker med dipp och lite annat. Samt gå igenom deras leksaker och ordna lite på bra sätt medan Martin får roa med sina vänner i kväll.

Imorgon ska flickorna och Martins barnen åka till Stockholm o vara hos farfar o farmor, jag tror det är kanske i våras de var där sist, men egentligen en dag i somras då deras kusin Rebecka tog konfirmation men sen har vi inte varit hos dem sist. De har varit hos oss två ggr då flickorna och Lukas hade födelsedag i efterskott och sedan Dövas Dag behövde vi barnvakt.

Då kan de få umgås intensiv i några dagar. jag är ju inte ledig nästa vecka, jobbar som vanlig må till ons. Bara tors o fre är jag ledig men det försvinner så fort!

Tänkte passa på när de åkt till Stockholm ska jag ta in alla kartongerna som är mjuka dvs kläder eller annat för att inte bli fukt o kan mögla eller få besök av små mus som biter hål på dem.

Martin hittade en mammaklänning i garage i en papperskartong då jag väntade Amanda och Olivia en fin svart linné omlottsklänning var det en hel del hål på den. Mus? Mal? eller annat. Suck.. kastar den.. En av mina favorit plagg under graviditeten.

ha en skön lördag trots ruskig väder!!

- ses! -


Bilder vill vi bjuda på....blandad...

I fredags efter jobbet hade jag lunch med min kompis, synd glömde ta kort på oss då vi åt Sushi sen stack hon för att göra lite saker medan jag var på väg till After Works i Oleary´s o vi några kollegor samlades där vid e.m och beställde en god dryck med jordgubbssmak, isbitar osv.. Jättegott! En kollega vet exakt vad den heter så jag ska fråga henne igen, det var hon som beställde den i somras när vi var på en väns Möhippan då den kvällen vi drack. Mums! Det är inte med alkohol, det måste man inte behöva ha med men tror kan också ha med i den om man vill.

Det var inte länge jag stannade där men bättre än ingenting, jag har ju inte ens varit ute på After Work när vi har uppskjutit det sen i våras, dvs det inte passade mig och fel tid osv.. Denna gången lyckades jag och komma ut en stund och sen blev jag hämtad av en vän som passerade förbi stan när vi var på väg till tjejmiddan på kvällen.


                Tog inte bilder på kollegor för jag har inte frågat dem om det var ok, måste få tillåtelse först. Men dryckerna säger inget då visar jag den framme fniss!





Sådan Far och sådan dotter Olivia!
                                    

                      Hon förberedde sig med att borsta håret och jag frågade om hon ville ha tofs, ja det gjorde jag. Sen en buslekstund med sin pappa..



Maskeradmask på barnen när de hade lite bus på morgonen då kände Amanda lite krasslig men kunde inte motstå att leka med syskonen med djurmask. Lukas hade vänt sig upp o ner för att prova, Olivia härmade. Amanda behöll för den rätta masken :)





Grattis Lukas på hans namnsdag igår! Han önskade att vi åt god kött med pot.kulor och beanaisesås.
Efterrätten blev Marängtårtan. Fick en liten present som han har tjatat länge är tuggummi kulor till automaten som han har hemma.






Jag o min älskade make! Festen fr en vänninans på 40 årsdag för två veckor sen.

 

Nästa gång ska vi jaga o ta en bild på IDA..... har en massa bilder på henne för ett bra tag sen men det behövs  NUDAGENS bild på henne och hon är med syskon ibland o busar eller kopplar av framför teven.. Hon har varit duktigt och pysslat om sitt rum och varit nöjd med att ha fått ny mattan, rosa gardiner, överkast till sängen etc... Hon fick en byrå av oss som finns på plats i hennes rum. Nu lät hon få Amanda låna rosa gardiner än så länge i sitt rum om det ska bli av.Snällt!

- Ses ! -


Måndag!

Måndagstrött har jag alltid på måndagar... åh.. det var så skön att sova kvar i sängen..men måste upp..

Det gick ganska bra då klädde jag snabbt o sminkade mig.
sen var det viktigt att jag får in mig är kaffe, måste ha varje morgon kan inte ha utan kaffe...Dricker ganska mycket kaffe om dagarna, vad jag förstår att det inte är så nyttigt el bra med kaffet men det kan jag inte leva utan hihi..

Dricker kanske 4-5 koppar om dagen så klarar jag mig, men kan inte dricka senast efter 16.00 det är ngt som jag har upplevt förut två eller tre gånger jag druckit kaffe senare och sen kunde jag INTE sooooooova, blev så ursinnigt att jag ville ha sömn, var så trött nästa dag och det var nästan två dygn jag inte kunde somna. jag vet att det måste var psykiskt tanke att man dricke rkaffe men det fungerar inte på mig att somna när jag tagit en sen kaffe före kl 18.00.

Då är det bättre jag tar det senast 16.00, då kan jag somna på kvällen. Martin dricker ju gärna när som helst och han somnar ändå.'

Amanda var inte med på simskolan igår pga snuvig o matt, igen tänkte jag! Hon var ju hemma förra veckan men i måndags o tisdags så hon är hemma idag också o är inte riktigt kry som tur min mamma är hemma för annars måste jag vabba. Min mamma ska hem i morgon. Får passa på ha egen tid med henne nu ikväll.

Igår hade Olivia varit på kalas, jag tror minsann det är första gången jag lämnade henne, trodde det skulle gå bra men jag fick samvete och tänkte på Olivia. jag kontaktade med mamman och fick veta hon var jätteledsen ja det var fel tillfället att lämna henne när jag förstod att hon inte kände de andra.

Hon skulle klara bättre de personer som hon redan känner, hon var lite besviken att Matilda inte är med ( Josses dotter ) som hon hade hoppats få träffa också o däremot kanske sällskap. Men Nico kom dit så gick det ganska bra även det tog tid.

OM det hade varit Olivias dagiskompisar hade det nog inte varit problem.
Jag skulle ha varit med men hade gäster hos mig vilket jag ville passa på träffa, jag var uppdelad i två delar och tänkte hur jag ska göra men de gästerna ändrade o stannade en stund bara o åkte hem som de tyckte det var bäst för att inte köra i mörkret.
Då täntke jag nästan åka o hämta Olivia men fick meddelande senare att det verkade vara ok men har svårt att koppla av att göra andra saker när jag tänkte på henne.

Men Jag tycker Olivia var modigt att visa sig o att hon fått tröst från de andra personer.

När Olivia kom hem med Nico, sprang jag hem till dem och kramade henne. Olivia såg så glad o leende framför mig.
Fick en fel bild som hon skulle känna äntligen mamma och krama mig men hon hade godispåsen och gick in hem till Nico o lekte.
Mmm. lite lättnad var det på något sätt.

Sedan berättade Olivia när hon kom hem till oss.

Mamma det var jobbigt med många jag inte känner... sa Olivia

Då sa jag att jag har tänkt på dig och tänkte nästan hämta dig o har pratat med hans mamman där på kalaset om jag skulle komma men då sade hon att du var okej.

Jaa sa hon..
Så det gick bra sedan o kunde vara med alla.
Ja sa hon..

Va skönt sa jag, jag kan förstå att det är nytt med alla som du inte känner och det är bara han som fyller år som hon känner men förstår också att han är upptagen med alla för det är hans dag.


Det kändes så bra att få ha en dialog med henne och hon förstod vad det innebär osv.

Jag frågade om hon skulle känna samma sak om hon var på sin dagiskompis på ett kalas.
Då sa hon nää jag känner mer dom.

Det är inte så lätt att vara en mamma som får känna extra o hade dålig samvete. Fick sms av henne o sa att jag inte behöver vara dålig samvete, det var skönt att höra. :)

Jag älskar dig Olivia! Bilderna på dig kommer snart, har tagit kort när du kammade håret, ville ha den klänningen på kalaset. Du såg fram emot och kämpade bra till slut.

- ses! -




Lööööööördannnn...

Snart försvinner lördan...

Men är nöjd med hela dan...hade faktiskt trevligt igår rena hela tiden social med att ha träffat olika folk sen nöjde jag mig hemåt vid kl 23.00, min mamma var fortfarande vaken och småpratade med henne en stund sen ville jag bara ZZZZZzzzzzZZZZZ

Lade mig o somnade så gott...
Olivia vaknade 7.20 o kikade in försiktigt in till vår sovrum o gosade med oss. Väldigt mysigt!

En stund senare kom Amanda också in till oss. Vi var samlade hela familjen o gosade med varandra. Det är det bästa jag vet, känner det är en riktig "ihopkänslan" innan under dagen gör vi alla olika sedan på kvällen är det likadant "ihopkänslan".

Martin o jag var till IKEA, Ida följde med. Tack för hennes tålamod men hon tyckte det va roligt att följa med men vi ville inte tråka ut henne för det var en massa diskussion på IKEA och det var inte så lätt att välja o tänka lång sikt och vad som är bäst etc..

jag räknade inte med att Martin skulle kunna fokusera på några möbler och jag hade för mig att jag får bestämma snabbt o välja.
men Martin blev förtjust i en vitrinhylla och han sade att den ska vi ha!! men priset var ganska hög...då tolkade ida när de pratade vid datan osv men det ble ett annat pris, billigare skönt att veta när Martin ville just ha den och jag ville också gärna ha den men tänkte är det inte för mycket begärt hihi..

Så det var andra delar utanför hyllan som räknades med till det priset, då tog vi bort det.

Sen blev det en ryansmattan en svartis! Diskuterade med två vänner igår och insåg att svart blir man inte så trött av om man har valt Lime! Lime är ju piffigt och fräsch färg men hur i längden kanske kan man bli trött fort och sedan gardiner om man vill byta ..kanske inte passar alltid till Lime.. det stämmer... då tog vi svart. det var svårt.. vitt eller svart....

Sen blev det en stor skänk men en byrå på något sätt. Det var det senaste nyhet, Martin var förtjust i den för den kombinerar bra till vitrinhyllan. Visst helt ok o ta den också hihi..

Det blir mest vita möbler men svart finns med och lite Lime..

Ska möbera lite i morgon så det bättrar sig.. nu har vi lite några nya idéer hur vardagsrummet ska se ut.

Kommer kanske ta bilder o se hur vi tycker det blir bra etc..

Imorgon har Martins son Lukas sin namns dag så ska vi fira lite honom som han önskat och har pratat med oss redan i måndags hur vi ska göra med hans namnsdag...
han ser fram emot är
Marängtårtan
Kött med potatis kulor och beanaisesås

Sött..
även han får en liten present som han har frågat en lååååång tid. Men säger inte nu för jag vet inte om han kollar..så jag sparar tills i morgon.. :)

Må så gott o Natti!!


Omdöme omdöme .....

Nu har det varit så mycket denna veckan med alla skriftliga omdömena papper papper papper skriva skriva skriva reflektera kring alla eleverna samt har fått träffa trevliga folk som kom på besök, som man inte setts på ett bra tag!

Omdöme är det hela tiden i mitt huvudet. Längtar tills i morgon e det sista dag inlämning för skriftlig omdöme på alla eleverna. puhpuh. i teckenspråksämnet förståss.

Det är alltid så två ggr om året..men jag överlever, det är mycket man måste reflektera och titta på kursplanen och se hur året innan om denne eleven har utvecklats eller att den nått närmare målet etc. Puhh.

Känner mig inte riktigt ledig när jag kommer hem men jag försöker inte tänka på det när jag kommer hem.

Ja men på andra sidan har det varit trevligt att få besök av en kompis fr Stockholm som nattade en natt tis till ons pga skulle på en kurs på mitt jobb.
Sen kom en annan kompis från Härnösand och hälsade på igårkväll, samt kom min mamma och stannar ungefär en vecka hos oss.Skönt att ha henne och flickorna blev jätteglada att få träffa sin mormor!
Hon var sist hos oss i augusti...hon nämnde igår att hon åkte sist med bussen i Juli.. Ja det var länge sen och sen åkte hon med sin man som kom till oss i augusti.

Sen ska en kompis fr Leksand komma hit på lör o natta över söndag pga de är bortbjudna på en fest och behövde övernattningen. Det ska bli jättekul att träffa henne o hennes sambo. Länge sen att få besök så många på en vecka, tänker bara att det måste jag passa på för jag åker inte ofta ut och det händer mycket på helgerna här hemma också.

Imorgon kan det bli After work för mig att gå ut med kollegor! det beror på vilken tid och det behövs ju för man träffar inte alla kollegor här på jobbet och alla har olika tider och vi har bara fika 20 min o det är aldrig samma tider när jag träffar dem. Jag hoppas på att vi träffar direkt efter jobbet för då hinner jag gå på tjejmiddag senare på kvällen..mmm se hur..Det har mailats så får vi se om det blir direkt efter jobbet eller några timmar senare när andra vill jobba lite till.. Men blir det senare hinner jag ändå och kommer nog direkt till middan.. får fundera sedan..

Det blir IKEA shoppning nu på LÖRDAG! Martin o jag dissade igår för vi sover fortfarande på typ tunna madrasser hihi.. har haft det sen vi flyttat in i juni...jag är nöjd med den men vi måste ha en riktigt tjocka madrasser för viktigast i kroppen är att sova bra och inte ha ont i ryggen eller liknande. så ska vi köpa madrasser nu till lördag och lite annat.. Det ska bli kul.
Som tur är min mamma här som finns till hand för att ta flickorna när vi har en del att göra.

- ses ! -


Michael Jacksons sista hit

Lyssna på Michaels sista singel

Från blogg: The Rest Is Still Unwritten Tv/Film/Musik

Michael Jackson gick bort den 25:e juni i år. Idag (12/10), nästan fyra månader senare, släpps hans sista singel This Is It. Låten släpps i samband med att dokumentären med samma namn kommer på bio (28/10). På Annas blogg kan du lyssna på singeln. "Det finns egentligen inga andra ord än mäktigt. För mig kommer han alltid vara den absolut största. Så, "This is it"" skriver bloggerskan.


Ja det är det för mig också men även Madonna är mitt största idol för kvinnlig och manlig är Michael Jackson. mmm....


- Cina -

en kompis skickade sms o frågade NÄÄÄÄR ska jag skriva om Madonna ja ja lille vän snart!! fniss!!...:)


Hemma idag fr jobbet..

Idag har jag bara varit med Amanda och ompysslat henne och hon var så frusen och varm om pannan i morse, Martin kände på hennes pannan och sa direkt ja det är febern och han skulle jämföra med min pannan och han tittade på mig oj du har också febern..

jöss. jag kännerinte så men har alltid varit matt.. 
Mmmm är det likadant med mig men jag kände inte så farligt på något sätt och är mer piggare än vad Amanda var. Så var det febern jag kollade efteråt och det var bäst att hon stannar hemma. Vi har sovit ihop först för att hon kände sig tungt på morgonen och sen har vi tagit det lugnt en del
 geonom att ha målat, spelat, tittat på tv....
Sen passade jag på att dammsuga för imorgon kommer elementmannen eller vad kallas man.. de ska montera in alla element till vår hus. Skönt att få värme i hela huset då behöver vi inte använda fläkten för att göra rummet varmt.

Har fixat middagen och väntar på att alla ska komma hem och däremot kommer Ida o Lukas hem till oss, blir kul att träffa dem även det är bara varannan vecka men det känns som igår, tiden går så fort och de kommer till oss. Amanda och Olivia blir glada att de är hos oss för de tycker om dem att prata med och leka också. Alltid kul med stora syskon både glädje och bråk. Så tillhör syskon.. :)

Vet ni vad! Lustig är att min kollega som skickade ett sms i morse till mig mig att hon inte kommer te jobbet då hade jag redan skickat till henne för på min mobil såg jag ett kuvert men tänkte vem.. Äsch kanske min man då jag passade på att skicka ett sms och tala om för mig att hon e inte kry och är hemma idag, då ööhh.. jag också är hemma med min dotter som är inte kry...Det är ovanligt att vi två som jobbar i samma område är borta samtidigt.
Dvs teckenspråksämnet, vi är vana att en av oss är borta på något sätt men det är nu första gången vi BÅDA e borta fr jobbet. Självklart kan vi inte rå för det och att teckenspråkslektioner blir då inställda på jobbet men vikarie var inte lätt att lösa....

Nåja.. ses snart igen! söt marsvin som påminner vår lila Fiola! Men det är inte hon tyvärr..hi...sötis!!
:)
En kul inlägg om insjukan..men så är Amanda inte som Apan. hihi..




sen en annan rolig historia...

hahaha....!! kram på er!!


Vår efterlängtade sovrum!

Idag har Martin bara fokuserat på sovrummet, hans kompis skulle komma idag o hjälpa till med fönsterkant vid takfönstret men det blev inte så spar de till en annan gång så ville han bara fixa vår sovrum med laminatgolv färdig, lister och inne i garderoben. Sen ska han montera in el för att få belysning..  det saknas sängstomme och madrasser och möbler och en ny gardin.... ser fram emot snart att börja få sova i där sovrummet!




- Ses ! -

Nytt bord o bytt köksgardin




Ja nu har vi fått in vår nya bord som jag fick veta av Martin när han såg på blocket. I EM butiken kostar den 2700 eller 2900 kr, tänkte spara till att köpa den men när Martin såg den då annonsen var ute vid kl 14.00 och jag fick veta runt 18.00. neeejj tänkte jag. Jag frågade Martin varför han inte kunde ringa direkt när han visste att jag sökte en sån likadant. Han tänkte ju inte på det hmmm.. Då ringde jag snabbt och fick så bra pris och fick hämta samma dag.
jag fick välja att pruta och erbjuda att hämta på engång, De hade ett pris eller högerbjudandet men jag prutade 200 kr och var jättenöjd och fick den hem.. Nu saknas mattan...

Är sugen på en ryansmattan, men ska leta lugnt efter det, funderar på limeryansmattan eller grå..

Mina tankar kom bara med om att hörnsoffan i skinn o ska säljas och byta till grå U-soffan eller L - soffan. ja inget är bestämd och har faktiskt inte pratat med Martin om det, det kom bara i mina egna tankar hihi.Men tror inte att det är aktuellt bara jag tittade hur det skulle matcha etc..






Köksgardin bytte jag till en svart, lime, blå och lite röd. tycker den är lite del av höstinspiration på något sätt, och just det tyget har jag sparats från gamla huset som skulle vara till köket men det har aldrig blivit av. Som tur det var att det e samma mått som från gamla köket med två st fönster och vi har en fönster och fönsterdörr...Jag har också en marimekko tyg med härliga fina vita och gråa blommtyg som jag fick av min vän som köpte åt mig, den väntar jag till någon gång när det är dags att byta....


Lime tabletter tog jag fram också på bordet, bra ombyte med svart och lime, man kan ha också kornblå tabletter eller röda.
Nya stolarna finns framme också men de kanske inte syns så tydligt...

Ska sälja plastmattan och byta till en annan, den blommiga plastmattan. Har tittat annan som finns många att välja på så får jag skynda långsamt tills det ska bli av.

Funderar också på att sälja ovala lampan som finns nu i köket. Hör av er som ser spontant av det här och kanske är intresserad att köpa så hör av dig via mail [email protected]

- ses  -

Retrotrenden är alltid kul att se

Såg hos en annans blogg hittade jag det tyget som fanns i vår hall dvs tapet och tyget. Kul att se andra säga något som tycker om den stilen och jag ha inte tänkt på att det var en av Josef Franks formdesgin. Men jag upplever det är bara en kopia som liknar hans formdesign..Hans tyg äen mycket del av inspiration tycker jag väldigt mycket om och många retro stil från hans stil.Mmmm vill ha massor som man kan ha tavlor till. men men...
måste begränsa för annars blir alla väggarna oroliga av det. :)


Se hos hennes blogg även en annans blogg som kan inspirera er mycket med olika smak av tyger som man får bra tips av!
hemmariket.blogg.se och mittlillabo.blogg.se
Det som jag personligen tycker är den bästa "trenden" är det lyxiga tonen
med mycket draperingar och generösa ofta skimrande material i mustiga dova färger som purpur och dovgrå. Läcker är en av höstens Josef Frank inspirerade tapet  "Florida" (se nedan)

image228



- ses -

Söndaaaag.....

God förmiddag!  Är ganska Slööö........ men jag klarar mej i allafall att inte sitta fast hela tiden.. det finns en hel del att göra här ändå...:)

Min man är på väg o hämtar flickorna som sover över natten för första gången hos Lovisa och Matilda. Det var spännande för dem. Vi var beredda att hämta dem i går men inget hände och hade skickat ett sms som jag inte kunde låta bli.
Då svarade barnens pappa att de hade mycket skratt och åt godis och är i sängen och småpratar sen är det lugnt.

Vi var på 40årsfest igår och väldigt trevligt har det varit. Det var rolig att träffa alla folk på en gång som man inte har setts på ett bra tag och även man har barn omkring oss hinner man inte prata lugnt och ro. Men igår fick jag passa på och det var trevligt...Maten var gott gott..så man blev proppmätt. Snask o god drycker bjöds det på också. Mums...

Kände också för att vilja komma hem tidigare, för mig spelade det ingen roll för Martin hade rätt ont i huvudet, när han skakar så är det som jordbävning i hans huvud.
Inget kul så har jag inget ett måste att vara där på festen hela kvällen. Men det blev ändå lite sent än vad jag väntade mig men jag somnade efter tolv o vaknade idag halv nio..
Såg Martin jobba redan i vår blivande nya sovrum!
Jiss... han vaknade före åtta och fick egen tid med frukost och läste tidningen sen satte han i gång md laminatgolv i vår sovrum.
När jag tittade där så jag tänkte bara jag läääängtar att få flytta in o sooova där också. Vi har sovit i Allrum i tre månader,de har ju fungerat bra och nu är det kallare och vi har ingen element...

Men det kommer på tisdag och ska montera in element bara på övervåningen för bottenvåningen är redan färdigt.
Så har jag sovit ibland med långkalsonger och polotröja, även har haft raggsockor o sova med. Det klagar jag inte utan jag sov gott i allafall hihi..

Bilderna från festen igår kommer jag att lägga in sedan men det får jag vänta sen för ska ta lite kaffe och sen vänta på mina älsklingar och vill veta hur det har gått och säkert de är kanske trötta, de sov lite sent igår och vaknade halv åtta imorse och lekte med BRATZ....:) De kom precis nu när jag höll på att skriva här och de berättade att de hade så roligt och är nöjd. Amanda berättade att hon vaknade några gånger när Lovisa ändrade sin sovställning och slogs sig huvudet på väggen så Amanda hörde bang och bang igen och de skrattade.. men äsch huvudsaken att de sov i allafall bra.Jag tittade direkt på Olivia hur det varit och hon är jättenöjd och hoppade på mig och kramade, så roligt att det gått så bra sen hade de inte tid att prata med mig så de sprang upp till flickornas rum o lekte.


                      Vi ses snart igen

Lördag 10 okt...

Idag är det lördag....solen skiner, härlig frost ute på naturen...

Har hunnit bara hushållsarbetet genom att vika kläder, tvätta kläder och dammsuga.... det brukar vi göra på helgerna även jag el Martin inte hinner på vardagarna men ibland händer det att vi gör om det behövs.

ja...vad är det som händer idag jo Vi ska på 40 årsfest ikväll så vi ska lämna flickorna hos ett par kompisar o sova över, det blir spännande första gången för dem men vi e beredda att vi ska hämta dem på kvällen om det är ngt de inte vill sova över så vi låter dom prova fram...

Igår var vi hemma hos fam Odencrantz och ätit god middag. Det var länge sen vi var hemma hos dem så vi passade på att åka till dem och flickorna hade inte sett Edvin o Hugo på ett bra tag. Blygheten kom fram men försvann fort när de lekte för fullt. Synd att jag inte hade en kameran med mig för det var så många roliga saker de gjort och Sofia hann ta kort och det finns på hennes blogg.

Passade på att prata om allt himmel och jord även sett deras hem som har förändrats en del, trevligt och alltid kul att tipsa varann etc..hihi..

Sen körde vi hem med trötta flickorna vid halv nio och de somnade också snabbt efter de bortsat tänderna och bytt pyjamas..
Men ändå vaknade Olivia 7.15 och kom till mig jössjöss. Martin vaknade också.. Så hon följde med honom ner och jag fortsatte sova men inte riktigt bra sömn, jag vaknade kl fyra också o var så törstigt sen hade jag svårt att somna om...mmmm

Amanda vaknade kvart i åtta och frågade mig om hur mycket klockan var, för hon hoppades få sova ut men hon kände att det var ok att vakna så hon nöjde sig i allafall.

Det är skön med lördagsmorgnar när flickorna leker på egen hand, de målar, pussla pusseln, tittar på tv även bus och prat som är lugnt och ro.

Är så sugen att fixa inne.. har köpt ett bord som är vitt ska vara till Tv rummet !!! längtar!! vi har just nu svartbruna som ska bort..

Har bytt köksstolarna till vitt också eftersom vi hade redan köpt i våras o sparat tills svarta stolarna blir dåliga och slitna. Så vi har bara tre stolar som överlever och de andra har pajat.

Samtidigt var jag spontant och bytte gardinen också ska ta en bild sen...kände att det var mer höstkänsla än innan starka färger var mer sommarkänslan tycker jag. :)

Till jul kommer jag att byta igen för det ska vara helt rött julgardin! Älskar jul!

- återseende -


Pysseltjejer!

Amanda har alltid älskat att pyssla hon är en riktigt pysslare, allt hon tycker om att syssla med papper, tejp, klister och färg. Det har hon skapat en hel fantasier t.ex korg, halsband, blomma etc... Olivia var inte då riktigt pysslare för hon kände då att hon inte kunde så mycket men nu har hon utvecklats och tyckte det är roligare och hon ville lika mycket som Amanda. Denna veckan har flickorna pysslat ganska mycket, jag hittade en låda med en hel del papper, snöre, glitterkulor väldigt småå, pärlor också. De var ivriga och ville pyssla så de har gjort i två dagar, tyvärr tog de slut.
De kunde komma fram med olika fantasier etc... Det hänger två st i vår köks lampan också en snöflinga som Amanda gjorde och Olivia gjorde en fjäril.. :)



 



- Ses ! -

Kanelbullensdag



Idag är det kanelbullensdag den 4 okt. Det är tio år el elva år..sen kanelbullen fick sin egen dag. Läste i tidningen idag att det kommer nog inte att säljas så många bullar idag för en del bakar hemma och folk köper ändå kanelbullar i andra dagarna.

Det sägs att kanelbullen har under många år varit obligatorisk vid kafferep, saftkalas eller vid kyrkkaffet.
Både ung och gammal älskar kanelbullar, det är upp till varje om har egen smak i kanelbullens recept. Alla har olika recept.

Mmmm..
Idag hinner vi inte baka som vi hade tänkt, ska åka bort och så sen har Amanda simskola idag.

men det lockar mig självklart att baka någon gång...När en helg är lugn och ro.

Fattar inte att söndagen är redan här och snart är det slut igen...

- ses! -

Michael Jackson

Jag såg honom på hans turné i Stockholm, MÅNGA år sen.. tänkte säga 10 år men det stämde inte jag var då 26 år.. det måste vara mer... försökte räkna ut hur länge det var.

Tycker så tråkigt att han har gått bort, det blev lite chock men sen ja man kan inte tänka om det så fick jag se all media om honom .. sen minnestund på tv.. det var jobbigt att hålla tårarna för jag grät och klarade inte mer gick jag därifrån. Martin var vemodig att sitta och se allt.

Glömmer ju aldrig hans turné  det var fantatiskt upplevelse och jag åkte dit med tre kompisar jag minns inte riktigt men det måste vara Madeleine Bäcklud, Anders Persson och en till kanske Tony..minns inte..hmm..kanske öhh... Madde B.. om du ser detta kanske du kommer ihåg bättre än jag. eller var det en annan.. äsch hemskt att jag inte har så bra minne.

Madde B var ju med mig till Mötley Crue´s konsert minns jag... el hur hihi...i Stockholm det hände saker ojoj..
Titta på Michael Jackson sååå fin han var när han var liten. Hans runda ögon, len ansiktet, och leende som den skulle bli en STOR stjärna en dag!
Skulle skriva om honom i somras men jag tog paus från blogget, då var det meningen han skulle vara med i det här också och att jag skulle ta upp lite om vad som hände under sommaren har jag uppskjutit lite till. Jag har hand cd skivor kvar som jag sparat låten från "BAD" och en till som heter Invincible.
 Vila i frid Michael Jackson!





http://www.michaeljackson.com/se



Se att hans film kommer ut 28 oktober...dvs Michael Jackson Thats is it!... Funderar gå på den och se på den...mmm..

Kommer att skriva sedan om min favvo Madonna, fick min bästa upplevelse att få se henne på hennes turne i somras...

- Hörs -

RSS 2.0