Snart Jullov!

Idag är det vår sista arbetsdag...Imorgon måste jag hinna med de viktiga saker som bör vara klar innan vi åker bort den 23.e och firar jul med kusinerna och farfar o farmor.

Det är inte så lätt att hitta julklapp till min käre make.Det är svårare nu i år himmel.. Det får inte bli strumpor igen det vanliga fniss..Andra barn och kusiner är nästan klara.

Men det löser sig så jag hittar ngt snabbt imorgon och att inte min man ska läsa det här nu...

Vi ska snart iväg till Naturens Hus och äta och ha trevligt tillsammans.. Blir trevligt!!

Min dotter Amanda är så överlycklig i lördags började hennes ena tand röra sig, hon var fokuserad på den nästan hela tiden. Hon hoppades få den lossna ur före julafton, få se för det är tre dagar kvar dit.

Andra trodde att Amanda har tappat fler tänder men icke faktiskt, det är olika hos barnen, Amanda fick första tanden rätt sent om jag minns rätt ungefär 8 månader gammal, men man kan ändå tappa innan också, så Amanda är nu jätteglad att få tappa tanden när som helst.

Idag har de pulkadag i skolan, men bara på gympalektionen. Hoppas de får en bra ute och ganska kallt är det ju också.

Små projekt som Ciia undrar över är det lite kvar i garage som ska fixas, sen är det allt klart med det, sen har jag hunnit slipa en antikt stol till ett vitt antikt stol med svart fuskskinn på, jättesnyggt tycker både jag och Martin. Har tre stolar att fixa till och det kommer jag att göra under jullovet om tid finns, för det ska komma en del folk o hälsa på och även vi ska bort o hälsa på över..Passa på då!:)

Jag börjar jobba den 7 jan, en fredag före helgen!Typiskt men det blir en bra start sen för eleverna mån den 10 jan.

Då blir det fullt fart på vårterminen på nya jobbet.

Önskar er en härlig jul och ett riktigt Gott Nytt År!!!


Kram från mig och hela familjen!


GodMorgon på er!

Nu uppdaterar jag lite det här också och har te framför mig. Tittar ute och såg för några minuter sen en hare skuttade in i några buskar. Är här på jobbet, börjar efter kl 10. :)

Snön finns kvar och det har snöat lite i natt.

Lite trött känner jag men annars mår jag fint fint, Olivia kom till oss i natt men vad varför vet jag inte,frågade henne i morse om hon drömt, men nä Mamma men tyvärr fick jag flytta mig till Olivias säng för både jag och Martin tyckte det var lite trångt och Olivia hade myror hos sig så hon inte låg stilla.Är inte den typen som passar att sova med någon som rör så mycket. Tur hon accepterade att jag flyttade och hon sov med pappa istället.

Själv föredrar jag mer lugnare och har en bra sömn, Amanda funkar det bättre för hon ligger oftast stilla. :)

De är ju olika hur som helst är det ju rolig att se deras utvecklingen.

Igår var det vackert och fint när Amanda köade som tärna tillsammans med andra i kyrkan men förvånatsvärt är att det var inte mycket folk än vad jag trodde, men det gjorde inget, det var skönt att det fanns gott om platser.

Tog några bilder och jag undrar var den lilla usb dosan är!!! för att kunna lägga in fina bilderna från Amandas lucia. Jag är nog för gammal som inte minns var jag la den, är tankspridd ofta :)

Min goa vän kommer imorgon, ska bli kul att ha henne hos mig, hon är på kurs i Sthlm just nu men kommer fr Leksand.
Så vi två ska till vår vänninans julglögg och umgås och äta lite gott.

Vi var faktiskt bjuden till en annan familjjulglögg men sista minuten kom min mamma i går och ville se Amandas lucia och även Olivias Lucia nu på måndag, så känns det inte bra att mamma är ensam hemma när vi är bortbjuden hos någon.Så om det finns folk i huset med mamma då känns det bra för mig att kunna göra andra saker när mamma kan vara med sina barnbarnen.

Det kommer kanske en till vänninan på lör som vill hälsa på så får vi se hur mycket vi hinner, vill så gärna gå till Loppis och tänker ta med min vänninan dit o se hur livet där är ha ha...så hon förstår varför jag ofta älskar små skräp där....inte skräp faktiskt bra saker.

Lör kvällär det tjejmiddan, julklappsbyte och umgänge blir trevligt att delta men frågan är om jag orkar samtidigt beror på min mamma, eftersom jag blir borta i kväll sykurs, imorgon julglögg,lör tjejmiddan. mm. bara en söndag kan vi umgås tillsammans med barnen. Flickorna har simskolan sista gången nu på söndag.Då får min mamma se de också, vi får vara inne och titta på de.

För två veckor sen hade jag loppis med ett par vänner då sålde jag en massa saker och är väldigt nöjd! Däremot köpte jag en antikt golvlampa och en jättefin tung lampfot med gammalstillampskärm,den är målad till vitt och...en till jag minns det var tre grejor men glömt...öh...Såg en stor Zinkkruka men varför köpte jag aldrig den...20 kr var den..Grrr. den var fin med trä handtage på den. Tänkte ha liten söt gran i... Nåjaväl... Får leta vidare och ingen brått egentligen. Ungefär ser den ut.

Vill ha många men kan inte bara ha många blir för oroligt att ha för mycket men något sätt tycker jag om sådana prydnader osv..
           


Ska åka tillbaka till mitt gamla jobbet i kväll för ska ha sykurs, ska bli trevligt att få träffa de andra o höra lite "skvaller" :) Inte negativ förståss, roliga saker som händer ..


Ni:om ni vet någon som vill sälja en antikt skrivbord som har långbenta trä och inte många lådor en enkelt antikt skrivbord. Kan kopiera en sån, har hittat en på blocket men såld..MIss!!
 eller    
Man kan slipa och måla den bruna till antikt vit eller gammaldags grå. Mmm.. Detta är till Olivia jag tänker på, hon har en fin gammaldags säng så kan hon ha en sån. Får jaga lite av varje dag på blocket ev annat.


Ha en skön kommande helg!


Ciiiiina










Helg, Lucia etc..

Helgen befann vi i Göteborg o var hos familjen Trolsegård och Hagstedt, kommer med bilderna sedan o se hur vi haft, måste kolla bilderna o komma överens med dem först innan de läggs ut.

Helgen var fullt upp och intensivt men väldigt nöjda var vi, vi valde att åka tåg och då den fredagen fick jag ledigt för hade jobbat in tre dagar under höstlovet då får man tre dagar komp.ledig så fredagen tog jag det. Martin tog pappaledig.

Olivia har aldrig varit i Göteborg förut,Amanda har varit det en gång men hon mindes inte, det var då vi gick på Ice Disney o tittade på. Det var länge sen då Alva var 3 år och Amanda var 5, tror jag om jag minns rätt.Då hade Vera kommit ut till världen (stämmer det Cia?Om du läser denna nån gång :)

I allafall åt vi hos Pizza Hut och det har flickorna inte smakat tidigare, såde tyckte det var spännande att äta på restaurang, det var ett bra tag sen vi gick ut o åt tillsammans. De fick glass efteråt som efterrätt.

Vi gick lite runt på stan men flickorna orkade inte gå för det var för varmt med kläderna.Öh...
Sen tog vi oss pendeltåg och de tyckte det var spännande, det var som att åka tåg.

När vi var framme hos Cia, barnen möttes och var blyga ibörjan men sen blev det bara lek direkt , en massa lek vimlar hela tiden hos dem.Kul att se det funkat bra!

Lördagen passade jag på att ta med Cia till stan, inte ofta är hon på stan så vi var där ett par timmar och tittade snabbt runt.
Medan papporna var hemma med flickorna och bakade julgodis med mandelmassa o smältchoklad.

När vi kom hem så ordnade vi oss innan vi åkte till Liseberg där de har en fin julstämning. Första gången för oss alla, men för Martin vet jag inte om han varit där då det är Jul, har inte frågat honom om det:)

Det var vackert...tittade på skridskor föreställning med personer som klädde ut julfärger och även Lisebergs gröna Kanin.

Flickorna åkte farfars bil med papporna, sen besökte vi en antal runt och tittade på, drack varm choklad. Såg ren med släde som man kan åka med.
Tomte verkstaden slår allt!Det var alldeles för vackert och rolig att se tomteverkstaden. Så mycket jobb tänkte jag, de har förberett säkert en lång höst innan jul....


Hem på kvällen o var helt slut, så söndagen blev kort och bara med frukost och sen åt vi mandelmassa och fikade innan vi åkte tillbaka till centralen för att ta tåg vid 12 tiden till Örebro.

Vi hann nämligen till flickornas simskolan efteråt, nästa gång är det sista gången.Nu känner Amanda mer motivation eftersom hon nu bytt till en grupp som heter Sälen, och då ska hon börja simma hela bassängen, vilket är spännande tycker jag.Olivia är kvar i fortsättningsgrupp 2. Lite synd är att de har olika tider så man får ta som det är även man vet det är mot ljusare tiden till vår.
Eftersom nu i höst har de haft samma tid samtidigt även olika grupp, var rent slump. Det har varit perfekt och spar på tid.

NU spelar det ingen roll.Simskolan till våren börjar den 23 januari så är vi direkt inne till Februari som sägs.

Ska idag hämta min mamma,som kommer till Örebro o stannar några dagar. Hon vill gärna titta på Lucia.Amanda ska ha det nu i kväll.Olivia har nu på måndagsmorgon och vi ska samlas kl 7.20, trevligt! Så tidigt på måndagsmorgon när man har haft en helg innan öh..

Nya jobbet vill jag bara säga att allt är toppen!Det har funkat bra och är så nöjd. Nya arbetsuppgifter är roliga och är så motiverade nu.

Är inte beredd att ha jullov när jag känner så motiverad men det behöver de andra som har haft en hel termin här när jag bara haltade in i slutet av terminen nästan, men det blir bra med en avrundning på något sätt och sen efter jul blir det en bra start av i våren.

Jag ska fundera om jag ska fortsätta blogga efter jul eller så gör jag uppehåll för har en del små projekt som jag vill ha mera tid med.:)

Ha det gott med er!!

Kram


Mandel massa i päronsmak och jordgubbsmak

Idag är det onsdag, jag o min man samåkte samma bil idag, han var på föreläsning i Conventum, jag var inte långt ifrån honom där jag jobbade idag. Det har varit en bra toppen dag idag, Kul var det verkligen! Fick också planera och sortera en massa papper och tittade i andras pärmar så man börjar få lite struktur hur de jobbar med.

På fredag blir det min kompensation och är ledig då ska vi hela familj åka bort som var bokad för länge sen. Då kommer Tanja och Lucas och vikarierar min plats egentligen är det ju hon som jag vikarierar för hi hi...

När vi kom hem lagade vi mat, det blev torskfisk med ströbröad i knarpig smak, Gott!! Gott! med potatis mos, vitlöksbröd.

Mandelmassan i Päron och Jordgubb e det första gången jag köpte, köper ju alltid vit marsipan. Åååh måste säga att de smakade så gott särskilt päron och jordgubb. Hittade en bakchokladkaka som e halva kvar och smälte dem och så flickorna började baka och tyckte det var kul och doppade i choklad, de var duktiga som inte åt MÅNGA för att det ska finnas flera och lägga i burk. De åt nog två el tre st. Sen har de ju fått chokladkalender av mormor som skickade post till flickorna. Amanda sade att hon visste ang om tomte chokladkalender för hon var med mormor då de pratade om den. Men de blev överraskad en till med Hannah Montana och Olivia såg den och sa den är min favorit, hon finns också på min dörr.:) Gulligt!

Bilden fanns där med mobilen då Amanda o Olivia pratade med mormor en stund.

          


                          Amanda var så stolt över att hon gjort en ros med blad och en tomte med säck. Hon älskar att pyssla säger hon.


                          
Årets chokladkalender till flickorna i år, ev leksakskalender är My Little Pony. Förra året hade de Little Pets shop, ev två år sen gjorde jag leksaker men iår ser det ut som det inte blir, så det har inte heller varit förra året men man har ju inte tid och det kostar ju med leksakerna till båda. Men de är ändå nöjda med de som har fått fr mormor och Pony kalender, som tur de inte klagar :)

På återseende!

Kram!


RSS 2.0