Morsdag idag! Bild på min tummen...

Vill gratta till alla som är MAMMOR!:)

I Sverige firades mors dag första gången 1919 på initiativ av Cecilia Bååt-Holmberg. Det var dock först många decennier senare som dagen uppmärksammades i större omfattning. Personer födda på tidigt nittonhundratal och deras barn firade inte dagen i någon större omfattning. Många hade uppfattningen att dagen endast tillkommit av kommersiella skäl för att handlarna skulle få sälja mera.

Mors dag firas i de flesta västerländska länder men på olika datum: I Spanien är morsdag första söndagen i maj. USA, Danmark, Tyskland och Finland andra söndagen i maj, i Storbritannien och Irland fjärde söndagen i fastan (dvs tre veckor före påsk), Norge andra söndagen i februari, i Sverige sista söndagen i maj. I Argentina tredje söndagen i oktober. Att Sverige firar två veckor senare än USA är troligtvis beroende på att våren är längre kommen då och chansen att plocka färska blommor är större.

Presenterna från flickorna fick jag iförskott igår. Eftersom de är hos min mamma nu o är där i en vecka.
                 

Blev jätteglad över de grejorna som jag kan jobba med trämöblerna sen. :) Första mål är att slipa köksstolarna som jag inte gjort än...blir spännande. har inte tänkt på att det fanns olika former av att slipa med och så förstår jag att Martin grejat detta. :)

Fick nämligen en slipmaskin också av familjen då jag hade namnsdag för några veckor sen, hade ju inte önskat en sån och inte hade jag behövt  något få på namnsdagen för det räckte med få kramar av dem. :) Så den ligger nu tillsammans med dem i en verktygslådan. Bra Va!

min mage är mycket bättre och känner mig fullfrisk på dagen. Körde flickorna till Karlskoga och mötte mormor o Enar och fikat lite tillsammans, sen passade jag på åka till loppis i karlskoga har alltid åkt förbi många gånger men inte varit inne då igår ÄNTLIGEN ...fyndade en husvagnsplastmatta bara en hundring!!Bra till husvagn om vi inte vill ha förtält. Den var fräsch och fin som man kan köpa i affären.
Det fanns en del ojoj fina saker.. måste dit en dag igen o ta det lugnt o kolla!

Igår skickade M spontant till mig o frågade om jag ville följa med till å5. Mmm...ville fundera först till att äta middag o känner mig helt slut pga lite mat o försiktigt att bygga upp för magens skull.
Sen bestämde jag mig inte att gå ut då höll jag på att skriva i sms, sen erbjöd Martin att han kunde köra mmmm då kastade jag detta smset till utkorgen och skrev ett nytt sms och sa ja jag kommer med och är bara en stund där, fixade mig snabbt.
Då kom jag dit men fick träffa flera som inte jag räknade med och de blev också snopna att jag är ute hihi ja jag ångrade inte så det var tur att jag ändrade mig att gå ut så kvällen igår var lyckad och pi trevlig att träffa folk.
Tack M för sällskapet!!

Bilderna nu på min dagens tumme!
Den blir så illröd när jag rör på mig eller är uppvarvad. När jag är ute o fryser blir den lila o blå, ingen trevlig syn!
känner faktiskt irriterad på den och vill att den ska vara samma hela huden, men herrgud hur ska jag stå ut med det att se tummen varje dag i den färgen som säger något!
                            

Nåja...

Puss på Amanda och Olivia! Vi ses om en vecka, kommer ändå att sakna er varje dag....tills vi ses igen!

                                  


sick sack

Ont i hela kroppen! shit...
huvudet skakar... virus eller vad kan det vara. Mått illa många gånger igår o var nära o kräkas.. Undra vart ifrån. hmm
Sov tidigt före nio tiden igårkväll... idag sov jag igen vid lunch nästan 2-3 timmar. Verkligen skönt men fick febern igen.

Lös i magen hade jag i morse också hmm.

Var tvungen att tacka nej o inte följa med till Vänerborg nu till helgen som jag sett fram emot, tänkte på min kraft o energi som måste orkas till måndag den 31 maj börjar jag jobba igen.
Blir ovan att komma tillbaka efter 5 veckors sjukskriven.

Fick ett fint kort av min arbetskollega som tänkte på mig o hoppades jag mår bättre. Blev verkligen överraskad att få ett kort från henne. Det var snällt.:)

Ska tillbaka till doktorn kl 11 på måndag som vill se sista gången innan 2-3 månader ska vi träffas igen o se om ärret är fint eller fult

Har märkt nu för har ingen bandage nu sen i måndags..Skönt att slippa men jag fick mer ont när det är kallt ute då blir det lilablå där på tummen och när jag är normalt o inne o varm då är tummen rosa färgad.Mmm.

Min man var dålig igår vid lunch och sov bara hela tiden o han hade lös i magen också. Men idag var han lite på bättringsväg och ser att han har mer ork och kunnat äta igen men inte jag. kniper hela tiden i magen så jag tog rostad bröd som hjälper mig lite bättre.
Olivia hade lös förra helgen, sen fick Lukas i tiskväll också


Ha det så gott från sjukne Cina :(

Vackra korna!

                                                    
                    

Detta var ifrån kosläppet i lördags!:)


En ny dag idag

Imorse blev jag sugen att gå ut i skogen, en vacker natur lockade mig. Solen sken o lite kallt var det. Strossade i 3,5 km sen tillbaka började jag jogga 3,5 km..Nöjd! strossade o joggade igår också 3,5 km..Så ska jag vila imorgon...

Åt fullkornsgröt med kanel o socker vilket jag inte gjort på länge. NU när jag blivit sjukskriven äter jag mer gröt. Gott!!

Det händer lite mycket under veckan ...
Ida ska åka till Stockholm med klassen imorgon och gå på nordiska museum o se en 300 tals kläder, låter spännande för det kan va mycket gamla kläder som ska visas upp. Ida får berätta sen när hon kommit hem. På eftermiddagen ska de ströva på stan så de kan shoppa loss:)

Amanda ska till Oset med sin klass, 2 a klass o 3 e klass titta på fåglarna o matsäck medtages dit. 

Olivia ska också  gå till skogen med dagis vilket matsäcken också ta med. Senare i em har Olivia sommarfest på dagis. Hoppas på bra väder!Sen har Amanda fotbollsträning 18-19 tiden om det inte blir inställd för det pratade på om att det blir dåligt väder.

Lukas pratade på något om Olympia skolan verkar det vara ngt med tävlingar så men får fråga mer sen och han hoppades på att vara ledare för den gruppen. Han har gått upp o lagt sig nu...

Köravslutning
På onsdag har Amanda kör avslutning i kyrkan. Blir kul o få se henne...Lukas är ledig då.. va skönt för honom. Har föreslagit honom att vi kunde jogga tillsammans. Han har frågat mig många gånger om vi kunde springa tillsammans. Jag ville gärna men hade ingen bra displict för att kunna sätta i gång.

Det är min sista sjukskriven denna veckan, det går nu uppåt med en del utmanad saker jag klarar av och nu för en timma sen tog jag bort minibandage för att lufta och såg att såret läkt nu och nu måste jag ha tummegympa varje dag och röra på den tummen som ska fungera men den är inte lika tålig som höger tummen.

5 juni!!!!
Nu längtar jag de dagarna som ska gå till lördagen den 5 juni. Då är vi gamla klasskamraterna som återses vi gamla studentgänget!! Har bokat Java frukost kl 9.00 lördagsmorgon så vi ska roa oss på fre kväll o prata om gamla minnen! Lördag ska vi hitta på något roligt!! hela dan gäller det!!

Min gamla studentgäng som vi nu hållit kontakten tills idag är jag, Anki Jupil,Jenny Hägglund, Johanna Fridsaell, Pernilla Lindqvist, Anna Westerhagen, Linda Stål......De gamla klasskamraterna var Göran Öström, Magnus Sandgren, Cecilia Werngren ( hoppade av), Ola Fröven ( hoppade av )  och Håkan Birgersson fr Sthlm skulle börja då i vår klass men avbröt innan...Vi alltså Ekonomin linjen plus jag och Linda Stål. Sen Samhällslinjen är Jk, Linda Eriksson, Zara persson,Johann Fridsaell, Christer Marklund, Andreas Hed en tid ( om det stämmer han bytte linjen sen?)
Hk var Anki, Pernilla, Sabina och Anna Lo...mer..?? Linda från Leksand...öh.. NI som ser det kan rätta mig :)

Ha det gott!!

Cina

Kosläppet igår :)

           
Betessläppet, vi väntade o väntade på att de ska komma. Det dröjde lite tag o barnen frågade när när när..
Hönan med några små söta ungar under mamman... Kalven...




                 


Amanda tittade nyfiket och tyckte det var roligt att vara där. Olivia tyckte likadant och tycker roligast att se på kalven och kornas galna sätt på ängen.

En fin bild med komamman och kalven.Gosar med varann...

Kommer att ladda in imorgon bara kornas sätt på bilderna när de kom ut på ängen...


Natti!

Nu laddas bilderna ner!

Härlig nu att jag kan addera bilderna, jag köpte en ny dosa i Clas Ohlsson och är nöjd med den, smidig o enkelt o lätt!!

Nu kunde jag addera in alla bilderna som jag hade väntat länge..


Sista simskolan!

Amanda tyckte det var rolig med simskolan men segt att det är söndagar en gång i veckan. Hade tänkt satsa henne till intensiv simskolan men jag tror det är försent och har inte hunnit kolla o såg det var redan i feb man kan anmäla intensiv simskolan, få se o kan ta reda på nästa vecka.

Hon var på samma nivå som förra gången så inga simmärken var aktuella för förändringarna på henne. Hon fortsätter till hösten.

Glad va hon som fick godis o diplom till hem.
lll
  

Olivias tur efter Amanda. Det var rolig att få se Olivia hur hon utvecklats, det var enorm skillnad från första gången hon deltog och att vi inte kunde se alla gånger via fönstret som vi kunde göra när de hade simskolan i Hagabadet men då problemet med vattnet flyttades simskolan till Eyrabadet o vi stod utanför utan att se.
Så sen blev jag o Martin överraskad att Olivia godkändes 3 simmärken på en gång men en baddaren var slut o ska köpa till hösten ...två st som hon tog hem klarade hon doppa under vattnet, och en var nog med kläder i vattnet ellet...ska kolla igen vad det var...Nöjd var hon också när hon fick diplom o godiset. Hon ser fram emot till ny säsong i höst gruppen fortsättning 2. Hon tittade på simmärken och undrade vad då pappan förklarade henne. Han simmade ju själv mycket förut.








Jättegrattis till Lukas som blev 12 år den 21 maj! flickorna ringde honom kortis via mobilen för att gratta och han var upptagen förstår vi o han skulle ringa senare men ack det blev inte. Han lär va upptagen men då får de prata mer på måndag för tjejerna är nyfikna vad han fick i present. :)




Spontana bilder när vi åt middag efter simskolan. Olivia som försöker ta hela bilden när Amanda är försiktig. :)





Sofia Odencrantzs desgin

Nu kan jag visa upp ett par fina örhängen jag köpte av Sofia. Är förtjust i dem färgen grönt som matchar till mina ögon. Man undrar nu var de är lagda, jag är så typiskt små saker som lägger den som jag trodde jag vet men icke...annan plats. får leta. fniss..



Kosläppet en bit från Fellingsbro

Idag har vi haft kul i Kosläppet, verkligen kul måste jag säga! Det var rolig att se kossorna hoppa o glatta av ängen när de kom ut..trevlig att träffa lite folk o och vädret bjöd verkligen bra på!Barnen hade rolig också.

Bilderna kommer imorgon.. ska hämta min kära make nu som är på grabbmiddag o jag blir chaufför ikväll


God natt med er Z zzz Zzzzz Zzzz

Kram!!

Åska igårkväll! ..USÖ besök idag.

Åska
Det blev Åska o regn igår kväll, kände lite otäckt för det var så varmt igår och  men det var skönt så man bör inte klaga men ovädret kom förstår jag kallfronten o varmfronten krockar.

När vi läste NA tidningen i morse skrev de att  ovädret drog under igårkväll över Örebro län som medförde bland annat totalstopp i dricksvattenförsörjningen. Min man sa att han kunde inte borsta tänderna igår för vattnet kom inte. Blixten slog ner.
Alltså Örebro kommuns vattenledningar som var utan vatten...
Ca 600 Eon-kunder var utan ström också.
Ojoj det stod också en bit vid  Marieberg var det kraftigt regn så nästan alla bilarna fick nästan stanna.
Jag lade mig tidigt före 22.00 o läste tidningen o tittade på hm katalogen till hösten. Då kändes det som det brummade på övervåningens golvet, mina flickorna svettades och fick skippa täcket och de drack vattnet senare som jag redan hade två glas innan jag gick upp. Tur..
Men vattnet är igång nu igen så allt är som vanligt.. Skönt!!

USÖ 8:e besök plus bandagebyte.

Var där vid 9.45, skönt att få tolk på platsen pga tänkte fråga lite mer hur bada o etc i sommar.

De har förminskat bandage men tummen jobbar inte precis som höger tummen.

De tänkte ha bandage över handen men jag har varit så trött att det varit över handen så var det ok att de rullade bara på tummen, den sved lite för hud kontakt med kantens bandage hmm.
Lite utan hud kvar mitt på tummen. Ska jobba med det varje dag max 30 sek att röra på upp o ner o mer ner. Han vill jag ska komma tillbaka om 10 dagar sen komma igen om 2-3 månader för att se om ärret är fin eller ful.
humm. trodde det är färdigt med det att jag inte behöver tänka mer men en bit kvar sa läkaren.

Tänkte ska jag jobba nästa vecka, han sa det blir en mycket att tänka på när tummen är med och mindre bandage och att jag blir mer trött sen i e.m när jag ska ha lektioner hela dagarna nästa vecka så lika bra vara sjukskriven en vecka till. Känner faktiskt lite dålig samvete.

Härlig att få höra vår grannen säga: ÄSCH! vaddå bara en vecka till .. Kör på att börja jobba då den 31 maj. hi..Jodå det känns bättre efteråt då samvetet försvann..

Ska i allafall byta här hemma 3-4 dagar mellan själv så måste jag ha hjälp att hålla o så för att lägga ett nytt bandage. Men nu kan jag äntligen få duscha ljummet vatten med tvål i duschen utan bandage så kan tummen få vara med nu :)

Ha en skön helg!


Humlan kämpar, Igelkotten låg på vägen - Olivias andra dos

Innan vi åkte till vårdcentralen hittade vi en stor humla på köksmattan i vår köket, Olivia tittade på den o tyckte synd om den. Jag lät den vara så tänkte jag fixa med den ngt sen att slänga ute när Olivia är till dagis, men när hon sa vänta mamma. Hon sprang in och tog humlan in i burken och tog med ut o kastade den ut. Hon menade att det är dumt att humlan är inne för den ska vara ute. :) Men den dog när jag kom hem efter jag lämnat Olivia. Den har inte orkat att leva igen. Får berätta för Olivia sen när hon kommer hem från dagis.

Sen när vi åkte en bit såg vi igelkotten så hon sa: kör inte på den! Nejdå gumman jag ska bara köra förbi så stannade vi o hon tryckte på fönstret som ska gå ner på bilen o tittade på den.
Hon sa någon har kört på den. Dum! Synd om Igelkotten.. Den kan ju inte springa fort sa hon.
Det stämmer sa jag.
Sen sa hon det är samma med sköldpaddor kan inte heller springa fort och de är så söta och fina men igelkotten kan man inte klappa för den är vass ibland. Gulligt av Olivia.

Sen raka vägen mot vårdcentralen tog hon sin andra dos mot vaccin, det var uppskjuten så lång tid o har alltid glömt. Passade på när jag nu är sjukskriven.
Vi hade mysig egen tid :) Allt gick bra o sköterska tyckte hon var duktig o modigt. Precis som lilla kaninen Pelle som var så modigt och duktigt när han fick sina två sprutor läste vi ifrån en bok många gånger. Han fick två egentligen skulle det vara en spruta från början men det första var att han måste skyddas sig mot bakterier det han skadat sig då han ramlat från trädet och andra sprutan är mot sjukdomar.

När hon lämnades på dagis, visade hon stolt över andra kompisarna att hon tagit sprutan o visar fina plåstret. Hon kommer att få febern ikväll el imorgon. Få se!

Igår hade vi utvecklingssamtal med Amanda, allt gick bra och det var rolig o se hur det gått för henne på Lekis.
Hon visade mig Trulleboken vad hon jobbat med och det var härlig att se en massa rim och ramsor för det hade jag inte fått uppleva när jag var liten. Känner mig stolt över henne!

Hon lär sig att klappa samtidigt säga t.ex BO - en klapp, Anna - två klapp,Tändsticka - tre klappar. Mmm..
Fröken frågade hur hon tyckte om samlingen, hon upplever ibland rörigt. Hon höll med. Hon berättade att hon är inte blyg, tycker om att göra utmaningar, sprider alltid med glädje till andra, är omtyckt av andra, hon är alltid med någon och olika om byte är nyttigt för henne. Fröken frågade vem hon brukar leka med.hon svarar; Miriam, Sara, Maria, Tilde, Julia, Hanna, Elin o Emma.
Språket fungerar bra för henne o det utvecklar mycket hos henne. Hon tycker om att jobba och fokuserar gärna en längre tid. Hon tycker är roligare att leka med flera än en.

Fröken säger att Amanda har mycket stor socialförmåga och hon fungerar bra med alla i gruppen. Hon anpassar och säger gärna ifrån och säger vad hon tycker.

Fröken frågade hur hon tyckte det fungerade med Mellis ( mellan mål )? Hon tycker är ok, ibland är det skrikigt där men annars fungerar det bra.

Min uppfattning på henne är faktiskt lite olik situation på lekis än familjlivet eftersom för mig är hon mer blyg och skygg ibland hon är inte så framåt men kanske bara för hon känner dem och inte känner någon är hon försiktigt.Jämför med Olivia är så framåt och är social.

Sen berättade jag att hon visade mig en plastnessesär där alla kulorna var borta och Amanda förstod att någon har tagit men ville inte ta upp med någon men jag tyckte det är bra att berätta för fröken så jag passade på o berätta o hon tyckte det är viktigt att berätta direkt fröken om något inte stämmer. Då bestämde hon idag på samlingen i morse ska ta upp om Amandas kulorna som försvann o se om någon vill erkänna eller att andra barn ska tänka på att inte ta andras i fortsättnigen även Amanda tyckte det inte spelar något roll att få tillbaka kulorna.

Blir spännande o höra sen hur det gick på samlingen i morse om de diskuterat något om kulorna.

Nu pågår ett stort arbete på vår framsida av trädgården. Det kom två grabbar som fixade o grävde bort jord och lade stenar o småsmåstenkornig och sand också under. Blir spännande med att lägga stenklinker sen eller plattor vad det kallas!
Baksidan får vänta lite för det är lite mer blött på marken så vi längtar efter grääääääääs!!!

Idag måste jag erkänna att jag har varit duktigt att få ta steget fram med att strossa och springa emellan i skogen i 3 km. En bra start. Det sved lite i tummen för jag liksom springer o strossar så blodcirkulationen jobbar runt i kroppen kände jag som tummen domnar och kittllar emellan. Men trodde inte jag skulle kunna säga till mig att gå ut till skogen. Det var väldigt härlig spår man kände igen o doften i naturen - det älskar jag! 
Ser fram emot att komma tillbaka igen till skogen och strossa eller springa igen...:)

Lycka till med vårruset ni tjejer idag! Jag avstod det eftersom jag vill undvika anpassa efter tummens tryck om man stöter på en massa folk o hur vädret blir på tanke vill inte dölja tummen i plastpåse eller inte för den ska va blöt och har precis bytt igår. Skönt att en vän till mig, hennes mamma ställer upp o tar min plats.Jättesnällt!!

Kramen!!

17maj

Sov dåligt i natt för Olivia kom tidigt vid tolv tiden på natten, trodde det var något med henne men hon sa nää vill vara med dig o sova tillsammans. Ok Så Martin flyttade till en annan säng för vi sover i 80x80 lite trångt för att ha nån stor unge mellan oss :)

Så var jag inte riktigt vaken på morgonen men behärskade mig o klarade mig i af o då cyklade jag tillsammans med Olivia till dagiset. Martin lämnade Amanda till lekis. När jag kom hem somnade jag en timma till o det kändes bättre efteråt.

Amanda berättade mig idag att en liten väska med alla kulorna var tomt. Jag undrade det när jag såg förra veckan i onsdags innan helgen kom men frågade aldrig henne förrän idag. Hon sade att någon har tagit alla hennes kulor. Ojoj det var verkligen mycket som var bara borta Mmm...
Jag tänkte att man kan räkna med att någon tar men det är ju inte kul och Amanda tyckte onödigt att jag köper nya kulor, hon sa att jag slösar pengar med det hi men ...nåjaväl hon är medveten nu för hon vet att hon önskar en födelsedagspresent som är rätt dyr och att hon vill jag ska spara till den.

Tänker kolla lite med fröken hur det fungerade med andra barn med kulorna som försvinner etc, kanske egen ansvar egentligen. Jag ska ha utvecklingssamtal för Amanda kl 16.00. Kul andra gången nu.

Även Martin måste vara hemma ca 16.00 för En ska komma o gräva vår trädgård fram sidan o kanske baksidan också. Det är syfte till att få mer stenar i och att vi sedan kan börja lägga stenplattor etc..

Ser fram emot imorgon att byta ny bandage och huden har växt o ser len ut med emellan lite rött fortfarande men annars verkar det se bättringsväg ut o kände inte ont längre när jag trycker på den tummen så det kliar istället..Åååhh...vill klia i hjäl den men tålamod!

Det blev nästan en hel f.m med data o svara en massa mail osv...sen for jag till stan o träffade Tine och det kändes som jag träffade henne nyligen fast det var riktigt bra tag sen och fick en härlig kram och åt på la baguette och pratade om himmel o jord. Det var trevliga två timmar med henne sen kom jag på att Olivia tjatade om pannkakor och hon var så ledsen igår att det inte blev pannkakor och det var andra gången hon fick nej så tänkte vi gottgöra henne att hon får pannkakor idag.
Så var jag tvungen att skynda mig o handla lite snabbt mera mjölk och ägg.

Olivia var överlycklig att få äta pannkakor och hon berättade för Amanda att hon hade velat länge men Amanda sa att hon hade sagt till Martin idag att hon ville ha pannkakor och han sa ja det skulle vi göra men det var olika tillsagda till honom o till mig. Jag förklarade att hon har velat ha det igår och en dag några dagar innan men det blev inte så det blev idag så jag ser att ni tänker likadant så inget att konkurrera om att vem som egentligen ville ha pannkakor. Det var inte viktigt!

Jag berättade för Martin att jag kände lite dålig samvete att vara i stan. Han sa vaddå.. är man sjukskriven har man rätt att göra vad man vill. Det är inte jag som bad om att vara sjukskriven utan att det var läkaren och det är upp till mig hur mycket jag tål o vill o orkar då gör jag det. ja.. Mmm...
Nåjaväl...
Jag kan tänka mig om att bandaget inte behövs nästa vecka då kan det vara känslig att huden är tunn och att fortsätta lufta med den så det blir ljusare hud som hela handen.

Ha en trevlig kväll!!

Natti!!

Regn!:(

Hade hoppats på sol idag för det var strålande fin med sol o värmen i går e.m. På morgonen o f.m såg det inte riktigt som det blev så bra i e.m.

Det har varit en skön lång helg men för mig känns det nu evigheter hi.. har varit ute i onsdags med några tjejer och ätit gott.

Fre kväll blev spontant sista minuten att komma o hälsa på en vän o sen gick vi ut till Pubafton, stannade bara en stund för jag sover alltid tidigt o så känns det skönt att bli hämtad av Martin. Hade roligare innan som det brukar vara.

Följde med en kompis igår i f.m o tittade på loppis, första gången för mig o jag fyndade några grejor och det blev så roligt :)
Det kommer inte bli sista gången utan kommer dit igen :)

Köpte silverkaffe kanna två olika som kostade bara 10 kr per st. Behöver inte ha kaffe i utan tänkte ha fina sommarblommor i. Även en söt retro lakan i brunt o rosa med rosa svampar..

Köpte några prylar.. fastnade för stringhyllorna men de hade högpris.. får fortsätta leta om jag fyndat till bättre pris.

Har stringhyllorna i garage som väntar på mig att bli behandlad med att slipa o måla vitt etc..

Idag är det rätt KO lugn dag vilket är skönt, planerar in i sommarveckorna i sommar och kollar en massa mail o planeringar för olika ärenden. Det var många på gång men skönt rensar mindre i huvudet sen.:)

Ha en bra vecka som kommer i morgon!


Krisit Himmelfärdsdag

Regn,regn men inte just nu mest blött och det har regnat sen igår kväll när jag kom hem från tjejmiddan ute med några tjejer. Tack tjejer o det var pysmys och trötten övervann mig och sängen väntade mig. Somnade nästan direkt 23.30 skönt!


Idag ska min mamma o hennes fästman Enar åka ner till Älvängen i f.m och de kommer att rasta emellan mycket pga det regnar där också. Min mamma vill se sin stora syster för en sista gång innan begravningen blir imorgon.

Jag har hunnit göra en vers som Gunvor ska få på kistan. Min mamma vill gärna den blir uppläst och hon kommer inte att orkar att göra det så hon tror att min kusin Tommy får läsa upp om han har ork eller prästen får göra. De får göra vad de vill.



En värmländsk varm hand
Ett varmt bo
En varm kofta har du alltid gjort.

Jorden kan du inte göra om. Stilla din häftiga själ!
Endast en sak kan du göra: andra människor väl

När morgonens sol genom rutan smyger glad och försiktig

Det är just i sorgen skrattet finns leendet som glimmar till och alla minns.
Vår relation när jag var liten behövde vi inte prata, du gav mycket kramar och ögonkontakt. Det säger mycket!

Dina garntrådar har bestämt sig för att vila.
Dina gåvor vi fått lever än.
Tack för allt!
Vila i frid!



Jag grät och grät när jag höll på att skriva, fick lufta emellan och torka och sen fortsätta. Det var svårt inombords att hålla tårarna men det var skönt att gråta ut.


Min tummen:
Den verkar ok och börjar läka och ser att huden växer på olika platser på handen men fortfarande röd i mitten och doktorn vill jag kommer tillbaka för 7.e behandlingen nästa vecka tisdag den 18 maj och läkarträff igen fredagen den 21 maj. Sjukskriven till nästa vecka också men pappret står det sjukskriven till 30 maj, det är upp till mig så jag kan avbryta och jobba om jag vill.

Få se.. det gjorde inte så jätteont men jag fick sprutan stelkramp igår och fick vänta i ett rum för att inte få yrsel eller svimma. Då pratade jag med en kompis i mobilen för att få tiden gå fortare. Sen kände jag bra då åkte jag hem.
Stelkramp nämnde de att det är en bra extra förstärkning i kroppen för att få liksom kroppen fungera och en del som försvunnit får jobba på dvs huden på tummen att växa till ett nytt hud.

Ha en skön lång helg trots väder trots regn...

Kram!


har ingen koll...

med att vilken dag det är idag.

Jadå det är måndag igen. Men jag har ingen koll när det är, har förstått att helgen gått förbi. För mig är det helgen lång o seg pga sjukskriven.

Nu är det  bara 2 dagar kvar till jag får träffa läkaren och se hur det blir med min lilla tummen.

Förstår inte att tiden bara försvinner, samtidigt försökte jag gottgöra en del här hemma med bara en hand som jag fokuserar på.
Därför blir jag alltid ofta trött på kvällarna. Jobbar med en hand som dvs att de båda händerna samarbetar med varandra.

Men klarade bra med att lämna tjejerna till dagis och lekis o att köra bil verkar ok men svider emellan inne i bandagen.

Lovade prata med två vänner via mobil under helgen men opsss helgen har gått förbiii.. kände pinsamt och det har ju alltid varit så ha ha... Ska gott göra o ringa dem nån kväll bara jag inte blir för trött!

En gäller säkert att träffas i Juni som vi ska försöka hålla varje år, sen en annan vän som jag planerar att resa bort med i några dagar som har egentligen pratats sen 10 år tillbaka.

Skulle träffa en vän vid lunch men ack ack hennes dotter fick kramp i magen osv...förstår och tyckte att dottern får ägna heltid hos sin mamma...hoppningsvis ses vi  nog klar nu måndag vilket är inget att diskutera mer om att uppskjuta sen i fjol. opppss...
Egentligen kunde jag nu på onsdag men nu känner jag mig att jag inte klarar av att göra flera saker på en dag.


En vän med lille Milton kom o hälsade på en stund, kul få träffa en stund innan hon ska iväg o jobba. Var ju nyfiken på deras lilla resa i helgen med ett par vänner, hon har fått färg!! wow...på 2 dagar hihi..

Kommer att passa pojkarna i e.m igen för deras pappan ska till utvecklingssamtal idag kl 17.00 sen är det min tur för olivia kl 17.30.

Ska till läkaren nu på onsdag vid lunch o sen gäller det tjejmiddan kl 17.00 på kvällen, är rädd om smärtan kommer tillbaka vilket jag inte orkar att komma ut men det borde jag försöka o äta gott o bara ha trevlig i socialen med dem sen nöjer jag mig hem. Tänkte då träffa en vän innan läkarbesöket eller efter men min kropp säger ifrån att det räcker med två för oftast räcker det en grej om dan för mig. Det beror ju på vad. Jag hade ju en helhemskt smärtan i fredags när de behandlade min tummen med att byta o tvätta etc.. iiiiihhh!!

Men kallelsen är annan sak då hade jag inte planerat till det och tjejmiddan är planerad för ett bra tag sen.

Nu till Kristihimmelfärdhelgen är det husvagnsårsmöte i Västerås som blir i år. Vi har husvagn men är inte pigg på att åka dit men vi åker nog gärna fram o tillbaka en dag, vi bestämmer oss närmare.

Under helgen har vi haft det ganska lugnt vilket är skönt, vi hade först en kund som var här o handlade lite grejor av oss sen fick vi besök ett par från Vintrosa med söta bebisen o bjöd på fika sen var Amanda  på badkalas i Kumlabadet, då följde Martin o Olivia med.. Lagade mat istället o det tog rätt långt tid för mig för att inte vara i hög tempot. Brukade ha handen på köttet för att skära men fick ha gaffeln med min pek,ring, lillringer att hålla fast men inte tummen är utanför o då kunde jag hålla kötten när jag skärde med kniven ja det löste.:)

Tvviiii bilderna går inte att lägga in.. Hade hoppats!! men icke. gör en försök senare..Något fel på dosan???!!!!laddare mellan också fungerade inte suuckk


Bilderna som jag ville sätta in var sista gången simskolan igår för tjejerna, ett par fina örhängen som jag köpte av Sofia O, andra bilderna också var något jag ville skriva om.

Måste ringa min mamma sen i kväll o höra min dikt som jag börjat formulera o skrivit till moster Gunvors begravning som sker den 14.e maj. Flickorna har målat fina teckningar som mormor tog med hem. De hade skrivit " tack för allt, gunvor". Min mamma gick ensam till köket för att trösta sig själv. Uh Det kommer bli en jobbig men fin begravning för dem.

Min dikt kommer sen nästa gång jag bloggar....

Ska in till duschen.. uhjamej inne i armhålor är inget trevlig doft fast för mig spelade det ingen roll för är hemma varje dag nu när jag brukar vara fräsch till jobbet .. :)

Skriver som vanligt mycket men det tycker jag är kul...

Kramen!!

femte behandling / massakerhothet i Tullängsskolan!

Min mamma passade på att följa med mig till USÖ kl 9.00. Mina tankar var bara till att det skulle synas finare än vara för röd på tummen i måndags.

Väntetiden dröjde.... sen gick vi in o det gjorde ont att ta bort bandage och vävnadstyget som fastnade på såret. Ville bara skrika men fick till mods för det.

Sen fick jag titta.. Besviken var jag! Ok får tyvärr inte ha höga förväntningar varje gång. Trodde det har förändrats men herre gud fick jag snabbt vända mig o fundera lite sen andas lugnt och titta igen på min tummen som är utan hud, min mamma fick se och hon blundade och sade att det gjorde ont hos henne att se mitt sår.

Hon förväntade inte alls detta skulle se ut än vad jag beskrev för henne.

Undersköterska sa att det kommer nog tyvärr förlänga sjukskriven, kollade om min tummen kunde röra sig ok det verkar ok. Sen tvättade hon all ren oj vad den sved men kände den har varit smutsigt länge. Såret tvättade hon också sen klippte hon lite mer hud bort. Herregud! Ont ont shit ont, hon avbröt o frågade om det var ok. Jag sa ja det finns inget att hindra för det o fortsätt med det och det gör förbaskat ont men jag skiter i det.

Efter jag fick en ny lindad bandage sved det hela tiden o kände som det brändes igen, men tror renhet o den håller på att läka sa sköterskan. suck! ska träffa nästa vecka onsdag o byta igen sen får jag ett nytt intyg för att förlänga sjukskriven 2 veckor till.

Nåja det är bara att acceptera. Sköterska tycker jag ska vara positivt och att jag ska vara glad att det är bara tummen, för att inte ha fått på hela handen och inte att det kommit på mitt hår eller ansikten.
Hon har rätt i det. jag har fått för mycket negativa hos mig så jag är inte liksom framåt till positivt men det måste jag tänka om.

Sen var jag o min mamma till myrorna, allttid kul att hitta något där. Men jag var inte lika glädje efter USÖ besöket, men försökte tänka bort men var trött för att tänka om det var ngt vi hittade på Myrorna. Jag ville ha lite gammaldags möbler där o köpa in o slipa o måla antiktvitt o måla texter men men tummen hindrade allt så letade jag efter gamla genomskinliga gardin tyg som jag funderar på till tv rummet. Även en gammal fin retro tyg som är stort, o vill ha den på väggen vid trappan. Inget napp än...

Där efter åkte vi till Marieberg åt lunch tillsammans och tittade runt och nöjde oss sen hemåt och kände mig så trött nu.
Ska hämta Olivia snart fr dagis o sen ska Amandas hämtas sen hos kompisen Edith senare e.m.

Min mamma har varit underbar med att har putsat alla fönstrena här hos oss! Tack mamma..




En hemskt nyhet:
Martin fick sluta tidig runt halv tio på förmiddagen för det kom informationen till hela skolan att det skulle bli massaker runt skolan och en elev har hotat rektorn och andra.
Det lät lite otäckt, liksom det hände i Finland och i Tyskland som ni säkert minns. Det stod i NA nyheterna på hemsidan och även på rapport och tvärtsnytt som pratade om det idag. hrmm...
Nu är han anhållen o jag har kopierat det senaste som hände.

Nyheter

Publicerad 16:28 Uppdaterad 21:17
Textstorlek 1 2 3

24-åring anhållen
för massakerhotet

Den man som säger sig ligga bakom massakerhotet mot Tullängsskolan togs av polisen i Uppsala på fredagseftermiddagen och anhölls på kvällen.

– Han var full i en Ica-affär i Gottsunda, berättar polisinspektör Oskar Baltzer vid Uppsalapolisen.
Det här skedde vid 13-tiden. Strax innan dess hade Uppsalapolisen fått uppgifter från sina kolleger i Örebro om att man sökte den här mannen. Men när han omhändertogs hade Uppsalapolisen ingen aning om vem det var.
– Det förstod vi först senare, säger Baltzer.
Efter att den 24-årige mannen nyktrat till förhördes han.
- Åklagare beslutade att mannen skulle anhållas. Han är misstänkt för grovt olaga hot, säger Thomas Ginghagen, vakthavande befäl vid Örebropolisen.
Den anhållne kommer att transporteras till polishuset i Örebro.

24-åringen har tidigare gått på Tullängsskolan. Han bor numera i Uppsala.
Under dagen tog han kontakt med NA med syfte att förhandla med polisen. Han ville ha pengar för att inte sätta sina planer i verket.
– Jag gillar inte skolan och i speciellt inte rektorn där och nu ska jag kräva min hämnd, sa mannen till NA tidigare i dag.

hmm...
Martin fick mail och alla personal ska samlas vid Tullängsskolan vid halv 8 på måndagsmorgon för att få mer info.

Om det inte går att klicka in de länkarna som visar, ni kan gå in www.na.se där olika länkar om händelser.

Men i allafall får ni ha en skön helg!


trött trött....

Trött trött e jag.. kanske mycket fokus på en hand i allmänheten o vardagslivet.

dagarna går så fort så jag har nästan varit sjukskriven i en o halv vecka... uhamej...:)

idag har min mamma hjälpt en del vilket var snällt men hon ville det själv om även det inte hade hänt min handen illa.

Hon har hunnit putsa fönstrena några här men det är lång väg dit så blir det imorgon att fortsätta också.

Nu ska vi äta köttfärssoppa och pannkakor, blir gött gött!

Köpte en god choklad marabou med polkasmak men orginal marabou är aldrig fel! Tyckte de var godast att ha den till med kaffe. men att äta direkt känns lite ok.

Amanda kom precis hem och visade mig att hon vunnit några kulor via lek på skolan. Det är nu populär med kulor bland eleverna men det har uppstått konflikter och läraren har mailat oss att de försöker be barnen inte ta med stora kulor till skolan för det blir som ett möte mellan barnen som bestämmer egna regler etc..

Amanda tog förut med kulorna sen när det hände lämnade hon kvar hemma och ville inte det ska uppstå något tråkiga saker.

Olivia är hos Svea och leker, hon har tjatat om att vilja ta med Olivia hem, tyckte själv det räckte för dem att lek apå dagis för det är hela dagarna o de ses varje dag och ändå orka att leka efter pappan hämtat Svea vid 17.00.
Nåjaväl.. hon blir säkert astrött när hon kommer hem.


- Ha det gott! -


:)

                                          Glad e jag IDAG!
 för vad? ... ingenting. bara glad.... solen skiner! Det känns som en medicin med att få lysa in mig...

Kanske är det för jag känner äntligen att få komma till USÖ idag o ta bort bandag o få se hur den har utvecklats, kände att blåsan har platsat ner men vet inte om det är hela blåsan som är borta.  Men har sovit nu några dåliga nätter för det kliar fruktansvärt runt vid huden o vill bort med den. Är beredd att det gör ont eller vad det kommer att hända....

Min kära mamma kommer idag för hon har bestämt det o hinner inte framöver för sen ska hon till begravningen för sin moster i Älvängen den 14 maj.. Blir ju lite extra skönt att hon finns till o hon vill putsa fönsterna och ser fram emot vårblommor planteras in för kunde inte göra med båda händerna och med en hand är inget kul heller.

Läste en mail jag fick från en kollega och tyckte hennes dotter Alva var så söt som sa om mina händer. Kollegan berättade henne att hennes kollega råkade illa ut av brändhet när hon poppade popcorn ( jag alltså ) då sade hennes dotter ..ja men mamma  det var tur att hon kunde prata. Sen sa hon att men hon tecknar med händerna. Då fick hon fundera över det. :)  visst det går att teckna med en hand men inte lika bekvämt.

                                     - Ha en bra måndag-



1 maj

Hoppas ni har haft en trevlig fin valborg i går.

Tack o lov att min mage mår bra idag, igår tog jag en annanas tropisk juice o var så törstigt o just den hade jag inte druckit på länge ofta är det mina barn eller andra som tar den och sen tyckte jag den har stått länge i kylen ..aha lite kvar bra då kan de vara min all.. o tog den in i glas o tyckte det såg mörkt ut men kanske är det så sen drack jag tförsta klunken ner i halsen sen det andra innan jag reagerade att det smakade mögel!!!! skit den andra klunken skulle ner bromsade jag o spottade ut. shit tänkte jag.. drack en massa vatten efteråt. uh...undrade då om det skulle krångla sig i magen sen under natten men näpp sov gott hela natten hi..

Synd att det inte nån skulle kunde kasta det om nån kände likadant som jag eller att den var orört på ett bra tag så jag blev den siste kanske.. skitsamma...

Idag är det mulet, ingen sol...snyft men min man sa att det blir varmare o fin nästa vecka. Se om det stämmer..

Ska inte skriva mycket denna gången för har fruktansvärt ont nu i tummen, det kändes som det brändes nyss men det är nog ngt annat.Kanske har det spruckit lite för det kändes nu mer vätska där inne som går ner o upp.:/

Kunde inte göra mycket idag förutom surfat mest i datan o glott på tv.. Barnen har det bra med Martin på traven.

Ha en fortsatt skön helg....

Kramen


RSS 2.0