Trevlig Valborg!

                 Idag blir jag irriterad på min stora tummen som tycks stå i vägen.
Men bara att ha tålamod...:/ Denna Valborg helgen skulle en familj Edlander fr Alingsås komma hit o fira med oss men det blev inte för jag är inte så social nu när det hände med tummen. Men vi ska till Lillån Majbrasan ikväll o titta en stund för det ska komma godisregn kl 18.00 och barnens aktiviteter är choklad hjul, rutchkana, hoppborg, karusell, kons alla magar!
Lotteriförsäljning o fik med godis o läsk. kl 20.30 tänds brasan! Då kommer det att slå tillbaka det bilden jag har i min minne ifrån lördagskväll när jag ser den stora brasan och den var lilla "brasan" i kastrullen. Sen är det fyrverkier kl 21.15 Se om vi blir kvar längre.

Imorgon blir vi bortbjudna hos Odencrants som vill uppmuntra oss o vi inte behöver laga mat :) Snällt...
                        
Först innan ska Martin ta med alla barnen o ha sällskap med Malmen till travhästarna i Marieberg och att det finns barns aktiviteter där också. Då måste de duscha efteråt för min skull pga allergi. Tyckte synd om de att de inte får uppleva o se med hästar el så med mig men bra att Martin ville ta med dem.

Då får jag ta det lugnt hemma med min kära tummen :)


Börjar tänka på också att kon ska släppas...minns förra året men det blev inte för oss då.. Vet ni ngt om det o när är det?  
                                                       



                                                       
Tillägger lite nu för vi är hemma nu o vi struntade i majbrasan, vi blev snopna att ris över marken var väldigt liten men kanske skulle de lägga över mer men barnen var nöjda med karusell,lotteri, sockervadd som var pi BLÅ.
Har sagt att de bör inte slösa på allt där för att kunna fortsätta imorgon också på traven. Vi träffade folk även Amandas o Olivias kompisar ev föräldrar så vi småpratat lite. Trevligt!! Man känner ju sig hemma där som man träffar
dem på vardagarna genom dagis o fritid ev områden där man bor. Vi cyklade dit hela familjen, kul första gången för Olivia att cykla långt men imponerad at hon var duktigt men behöver träna med att tänka på fotbromsen lite ofta.

Nu har de myspys med att se filmen och sen ska de sussa gott1
                                          

- Kramen -

Början av dagen ....

           Idag hade jag tänkt göra en massa bra saker..tagit reda på tvätt..göra några saker...målat..
                                Men handen hindrar just till det vilket var inte snabbt med tiden.
                                          Det har kommit en massa annat emellan.
                                                 
Skickade en bild på tummen till mina vänner via mobil idag, vilken intressanta många reaktioner då jag hade varit hos USÖ idag o tog bild på den.
Jag vill helst inte lägga in bild här för det är nog inget trevlig syn och så vet jag inte hur alla kan va känsliga mot det.

Min man skulle följa med upp till USÖ för att se hur det ser ut men parkeingsplatser var fulla o hittade ingen ledig, så jag passade på ta bild med moibilen o skickade till honom. Då fick jag snabbt svar. Fyfan det var värre än vad jag trodde sa han.
Sen skickade han att det såg ut som en tjock larv på min tummen o han undrade om den ska klippas.

Nejdå...den måste va så för blåsan är inne ren och att den hindrar att bli infektion så det är bra att blåsan är kvar tills den dämpar ner lugnt än att spricka men risken kan komma att den spricker eller ntg så måste jag tillbaka under helgen annars är näste en ny tid nu på måndag kl 10.30.
Men är sugen att ta en långsam lång promenad med Monsterhanden nån gång under veckan el nästa vecka :).

En kopp kaffe i soffan med datorn i knäet blir det flera gånger om dan /dagar och fler koppar kaffe också o vätska är ett måste!
Det är väl sådant som egentligen är viktigast just nu i livet.:)




Idag är det min kära mammas födelsedag! Har det äran på din dag idag, 69 år blir du. Nästa år 70!                                                      Karin Maria Elisabeth Andersson

För mig är du den snällaste, lugnaste,tjatigaste,roligaste, oroligaste mamma som finns!

Äpplet falller inte långt från päronträdet och visst är vi lika på något sätt men vi är olika också! :) När du var runt 11 år såg jag nästan likadant på bilden som du.

Martin sa att jag kommer att se ut som du när jag blir äldre .Vi Får se om det stämmer...:)

Jag tror att jag vet ganska mycket om dig
Du gillar att promenera, virka, baka, busa med flickorna.
När du har semester åker du helst till Tallin med Enar.
Musiken som går varm hemma hos dig är VIKINGARNA
Din älsklingsfärg är rosa, lila, svart, röd.
Att bli skrämd av oss tycker du är läskig! även du är så rädd om oss, du vill helst inte nån ska hända olycklig med oss.
LYCKA för dig är att hitta prylar på marknaden, loppis, shoppa gärna på rea, handarbete, vara med dina barnbarn, promenera, musik, tidning Allas, God bakning, fika hos vänner, resa till solen!

Ett semesterminne:
Vi var på Mallorca 1986
Vi bodde på Alcudia
En rolig sak som hände var att du flög första gången o var orolig att vara uppe i luften.

Men det var inte lika rolig när du fick så enorma solbrändasvullnader i ansikten t.ex ögonlock och kinder efter många timmars liggande sol, det var då inte samma sätt man kan sola i Sverige.

Det bästa med resan :När du fyllde 60 år reste vi tillsammans till Cran Canaria en vecka. Det var fantatiskt och vi njöt av solen o badade i poolen, åt gott tillsammans på olika restauranger varje kväll, vi tyckte det var rolig att fixa oss fint till att gå ut, promenera ute på stranden, kollade på marknaden, tittade på en massa butiker som vi älskade shoppa lite smått o gott! Då köpte du en babymatta med söt mjukis NallePuh..Då sa du: Den ska du få när du ska få barn ( min tanke då var men när.. jag träffade inte Martin då) Den sparar jag. Amanda och Olivia haft den mycket till användning.


Visst har vi fretelser som är svåra att motstå, alltså när vi ska ses varje dag i många dagar "tröttnar" vi på varann o gnäller o småhackar på varann...

Den som lever får se..... Detta skulle jag vilja att vi gör tillsammans är att resa igen till ett varmt land en till kanske sista gång för sen vet jag inte om du har mer ork med att vara i värmen.

Puss jag älskar dig min mamma!

- Cina -

Ovan att vara hemma

Ja nu har två dagar gått för att vara sjukskriven..Ovan och kände mig trött ändå nu efter hela dagen.

Nu kliar det som tusan inne i bandage..fyy känner mig irriterad och vill sticka den i hjäl men men nej...blir skönt att komma tillbaka imorgon och de ska ta bort så jag får se hur den ser ut och vädra samt och lägga in ett nytt..

var tvungen att skaka min hand emellan för att det känns som bandage hjälper mig att klia under...:9

Jaa..det är ju egentligen skönt att bara ta det lugnt. För mig känns deet fortfarande svårt att acceptera. Jag pratade med min vän igår via 3g att hon själv har också varit sjukskriven i tre veckor pga knän och hon kände likadant men sen kändes det verkligen skönt bara ta det lugnt och passa på unna den tiden.

Mina tjejer är så härliga hur som helst och så förstår de min situation och att jag inte kan göra så mycket, hjälper de till och hjälper t.ex att dra byxan på mig, jag kan ta högra handen men vänstra handen är besvärlig så de hjälper ta andra sidan på byxan. :) Vi brukade bära flickorna ner från uppe när de vaknat men istället går de ner själva eller att jag el Martin kommer upp o möter dem o håller i handen o går tillsammans ner.

Min man hjälper mig med tandkräm hi hi o det svåraste är att ta av BH men lätt att sätta på men inte att ta av.grrr...

Kläderna måste jag också tänka på hur jag ska få handen in i nån plagg för en del ärmen är trånga så det får bli lösa stora t-shirt eller ej smala tröjor o koftor går det ej in. suck...

Det var inte heller lätt att hålla morot o skala bort samma med äpplen men som tur Martin kunde hjälpa till.

Tyckte det var bra att han finns hemma denna veckan så jag hoppas tummen läker ganska bra till nästa vecka får man klara på egen hand för det mesta när den har läkt lite bättre då när Martin ska tillbaks till jobbet.



- Kramen-



USÖ idag...

Ja en kommenterade på min förra inlägg att hon slutat poppa vid spisen. Så känner det likadan för mig att det är nu sista gången o ska aldrig göra det mer. Jag poppade faktiskt för ungefär 2 år sen i gamla huset o sen dess har vi inte använt vid spisen utan mickro. Så i lördags var det helt onödigt händelse och att jag inte hade rutin som tänkte på att poppa med.

Var faktiskt på jobbet idag som ni flesta tyckte jag skulle va hemma, men ville prova fram och det var verkligen jobbig att tänka hela tiden på handen o vara rädd om den.

Att ringa till vårdcentralen tycker jag det är dålig nu för jag skulle kunna spontant ringa fram till vårdcentralen och få berätta situationen etc eller meddela men man måste trycka på knapp 1 el 2. shit...ev ge mitt nr men de kan ju inte ringa mig pga döv..så jag provade ge ut min mobilnummer för jag skulle te fika där bland hörande finns så kunde jag fråga om hjälp.
då ringde mobilen....
Bad en hörande kollega svara på mobilen om att jag skulle få en tid hos Lillån vårdcentralen för att byta o få ny vävnad och bandage.
då fick jag en tid o jag tackade henne för hon hjälpt mig, äh sa hon. jag känner mig som din "mor" som sen tidigare..sött.. bodde hos henne fosterhem under gymnasiet.:)

Var där vid 13.00 o undersköterska tittade på min tummen, hon tyckte det såg inte bra ut. Hämtade doktorn...hon tittade o jag såg henne i ansiktet att hon reagerade att det var stort. Hon ville kontakta USÖ plastikkirugiska kliniken och fick remiss dit.
Åkte dit och fick vänta en stund...
Sen kom jag in o en astrevlig sjuksköterska mötte mig och vi pratade lite. Sen kom doktorn, tittade på min hud...rätt länge...kände på om jag har nervkänsla, ja jag reagerade. Bra att du har nerv kvar sa han.
Hur länge kommer den att läkas frågade jag.
Han sa ca 4 veckor.
Åhhh sa jag så lång tid...mmm...
Vad jobbar du med frågade han..
Jag jobbar som teckenspråkslärare på Birgittaskolan..
Mmm sa han...det skulle inte fungera för att tummen måste läkas ordentligt vid vilan.
Så sjukskrev han mig i tre veckor.
Nej jag har svårt att ta så lång tid.. Kan tänka mig börja med en vecka först sen 2 veckor kanske..
Jisss...
Min tummen har en lång blåsa som är 6 cm lång och inne i vatten ser som en ballong.höjden på blåsan hela tummen är ungefär 1 cm.
Han sa när den har spruckit ska vi klippa av bort huden som dött...
Nää läskigt sa jag..
Ska tillbaka nu på torsdag kl 10.00 för att byta ny...o mer luftigare för att vädra emellan...

Idag hade Olivias dagis drop in fika, barnen var så duktiga på att ha bakat en massa. Fikade en stund. Många frågade efter vad som hände med tummen.:(

Imorgon ska jag till bsk o lämna in intyget.

Olivia ska nämligen till tandläkaren imorgon också kl 8.00 ev skogen med matsäck.

Det är visst ovanligt att både jag o min man är sjukskriven samtidigt fast det är hans sista veckan o jag är i första veckan.

En kollega jag träffade på dagis när hon skulle hämta sina ungar o frågade vad som hände med min tummen, berättade det o sade också att Martin är också sjukskriven pga sprickan på revbenet.
Då skrattade hon och sade att vi har mer tid med varann denna veckan då kommer det kanske en till syskon..
Åh nej sa jag!! Tyvärr inte.... ha ha...

Kram!




Min vänstra hand lindad bandage :(


I fredags var det den 23april. Min kära moster som gick bort skulle ha blivit 80 år. Min mamma berättade det för mig ja det stämmer, glömde själv bort och förra inlägg berättade jag ngt om att hon skulle ha blivit 80år och det var i fredags. 


 
Lördag:
                

Den tavlan som jag tidigare visat har jag målat o använder till att rita efter min humör, fin väder då ritar jag sol..Har haft tjejmiddan då skrev jag välkommen till min tjejmiddan. Kul spontant med att kunna använda till olika tillfällen.
De tre bilderna är Olivia som klätt ut sig till en katt. Maskeradkalas hos Malte.

Amanadas övernattning gick bra, hon hade kul hur som helst..Hon var till kalaset direkt efter.Fullt upp hon hade haft...





       
Har hunnit måla o bokstäverat på..Innan jag gjorde illa min vänstra handen. Svårt o skriva mycket som jag brukar göra. Tyckte det var kul!..AMOUR  bertyder kärlek på franska, BONHEUR betyder lycka på franska.Gjorde också ute golvborstning med törnblom o nr 19.,.ska fota sen..


Busiga bilder med pappa o barnen som jagade varann o kliade på varann..sen kom de ut..jösss. bromsade dem för det är inte varmt ute!!Amanda älskade klä sig i mina kläder. hon hade min skjorta...åh va skön den är säger hon. hi...bjuder på bilder på döttrarna...


Söndag:

Hemma o välbehållen nu efter varit hos akuten till kl 01.00 i natt.. somnade 02.00..
Var verkligen inne i chocktillstånd men det är över.
Skulle göra popcorn...olja i kastrull...fastnade på en tv program o glömde totalt bort när jag o martin diskuterade om roliga programmet.. TUR.vad
jo... martin såg i fönstret som visade från spisen att det var ELD vid spisen.. jag sa vad...vände mig! ja ELD...det brann fr kastrullen.. blev livrädd o stängde spisen o öppnade utedörren o tog kastrullen brinnande och la den på altanen för att fortsätta brinna eller vad det kan hända.
Elden kom till min hand men hade inget tanke att rädda min hand utan vill bara fort bort med den. Kände som jag blev blackout om elden kom på hela handen eller halva men det var på långfinger o värst tummen som är förstörd med en del stora blåsor.

Martin kom med locken o la på den o slocknade o han brände också lilla på tummen en hud började blåsa men ej stort som min tummen... blev chockad o  kände så ont...fick lägga handen i sval vatten skål- såg sen att huden har blivit grå-...såg internet att de sa att de skulle hudinplanteras om dålig hud..fick hemskt ont hela tiden.. det hände kl 21.30.. Lika bra åka till akuten...fick vänta länge på doktorn..

Jag somnade emellan o var så trött...sen kom dr..han sa att jag har tummen som 2 gradig nivå vilket är tur inte 3.e nivå då måste man hudinplanteras via operationen.Lång fingret var 1.gradig...då ok jag fick åka hem o fick bandage med speciellt vävnad som är blött...Till lillån o fixa byte till nytt på måndag...martin tyckte det var otäckt. ja jag förstår honom...det ä ju andra gången det hände mig men det första var i lägenheten på skolgatan...jag berättar sen när jag fått mina fingrarna bli klara o kunna skriva fritt...nu känns det segt o stora blåsor är på tummen.. shit...

Under fläkten är svart....kaklarna grått o svart ..fick tvätta dem...kasrtullen svartbränd! tur inte det exploderades...fyfan mst jag bara säga..Viktigast att inte oljan o vatten kontaktades för det är mer farligare.

Vet ej hur det blir imorgon o känns kanske svårt att jobba imorgon pga är själv tsplärare..Jag använder nu högra handen o teckna med vilket fungerar bra...har ej bestämt om jag ska jobba imorgon eller vila mig...den svider emellan o fortfarande ont hela dan....Tänk va jag blev arg på mig många ggr....suck!


- kramen -

Va med på lotteri...

Blogg:http://vitsomsno.blogspot.com/2010/04/kom-in-och-fira.html


En fin schablong tavla med bokstäver!

Kolla hennes blogg om ni vill vara med på lotteri...

- Vårsolkram! -

Amanda på övernattningsläger

    

Bilderna på mina töser: 1.a fr sommaren ifjol hos mormor, 2:a julafton hemma hos oss, 3.e bild hos mormor de bakade ifjol sommar.4.e bild hos mormor i myssoffan.5.e bild Olivia hos mormor före jul.


För en timma sen lämnade vi Amanda i Hovsta församlingen, ett rosa hus då Olivia döptes och hade dopfika där. OM ni läser det o minns som varit med på Olivias dop. Olivia fick se själv och frågade var vi där.
Jag sa jaa vi var där o åt tårta och fikade och öppnade en massa fina presenter till dig.
Olivia fick se inne o självklart mindes hon inte men kul för henne att få se.

Vi packade luftmadrass, sovsäck, kudde, gosedjur o lite extra kläder för kylan imorgon och Lite godis.

Egentligen var det försent med anmälningen, missade totalt något varför pappret vi inte fått eller inte kände igen.
Ringde och fick kontakt och frågade om hon fick vara med, förklarade att hon får inte så mycket musik o sånger av oss nu idag hos oss som dövfamilj. Det var ok sa de när de hade möte nästa dag och sade att det var undantag att Amanda fick vara med för att få musikal med sånger.
Kände bra att jag berättade vår argument varför Amanda skulle få chans att vara med.

Hon var jätteivrig och pirrigt när vi kom dit och hon träffade sina kompisar Maria, Rebecka och Sara.

Hoppas övernattningen går bra tills imorgon. Ska hämta henne kl 15.00 ( kände att det blir en lång dag att hämta henne, men det blir ju bra, sen ska Amanda direkt till en kalas som börjar 15.00-17.00
 
Då blir hon säkert helt slut sen lör kväll då vi familj ska ha myskväll tillsammans.

Olivia ska nämligen också på kalas imorgon hos Malte. Har köpt presenter idag och slagit in färdigt och kortet de skrivit också.

Själv är jag inte riktigt kry men det blir skönt att sussa tidig ikväll, kände halsbrännan hela dan o igår började det. Undrade varför.. inte kan det va ngt allergi nu som våren kommer men det regnar nu så "släcker" de på de som inte täpper ut..Mmm...

Har druckit en god te som Martin tog med ifrån Turkiet, det smakar ungefär som Oreangokrydda dvs till Pizza men en blandning med ört.. inte dumt och turkisk honung verkligen god! Martin ordnade det åt mig när jag låg i soffan på e.m och sov en stund.

Har nämligen varit hos tandläkaren idag och de fick fixa mina tänderna o hade tandsten, inget trevlig känsla när de skrapar. Uhhh onnnttt!!! Hon frågade om jag inte använder tandtråd..Nää är så urselt dåligt på att göra det...då sa hon det finns ett stort hål på vänstra nedre sidan av tänderna så det är bokad nästa gång i juni för att laga ordentligt den till att få täckt på hålet. Hrmmff...

Olivia har lämnat sin önskemål på vad det blir för mat imorgon, hon skrev att det skulle bli VOFLEROR (våfflor ) och två andra bilderna myste hon med sin pappa. Det kan va en skön egen tid för Olivia att Amanda inte är i närheten. Inte så ofta är de ifrån varandra!



Ha en trevlig fredagskväll!


Hur barnen reagerade...

Igår berättade jag för Olivia och Amanda men hon var inte hemma först då jag berättade bara till Olivia. Det kändes bättre att berätta direkt och veta vad som har hänt med Gunvor. 
Efter dagis hämtade jag henne o hon satte i bilen och vi åkte hem.

Jag ville säga viktig sak.

Hon tittade på mig....

Du vet vem Gunvor som stickar tröjor och mössor och kläderna till dina dockor, din mormors syster.

O: Mmmm...jaa..

Hon har somnat in för gott...sa jag.

O: vaddå somnat....

Då tänkte jag en dålig förklaring, vad är bättre ord att säga.
Då sa jag.. hon är i himlen nu...Varför det sa hon... Ja hon är gammal och har gått bort...

O: Är hon död? Ja sa jag...
O: Varför är hon död?

C:Hon är gammal och orkar inte mer

O: Bara för hon har ramlat på trappan och dör? ( hon visste om att hon hade ramlat för några dagar innan)

C: Nä inte det, men hon blev mer dålig efter hon ramlat så det blev för mycket för henne tror jag.

Sen var hon tyst och tittade ut i bilfönstret till hemåt.

In till huset så sa hon:
 Då kommer det inga mer paket till oss.

Det var samma tänkt som jag tänkte på det.
C: ja det stämmer men vi har ju många fina här hemma som hon har gjort.

Jag tänkte sen när de vuxit så de är små för dem men de kommer att sparas... har själv några tröjor som hon stickat till mig när jag var liten. Stjärntröjor typiskt 80 tal stjärnor runt halsen och axlarna. Ska ta bild sen.

Jag frågade om hon ville ringa mormor - hon nickade.

De pratade en stund - hon tecknade att mormor gråter lite...

Sen när Amanda kom hem berättade jag samma sak..

Hon sa det första: Död! Neejj jag som ville ha en till hon skulle sticka en väst till mig och sa att hon är så snäll. Men sen var hon tyst o tänkte...Olivia och Amanda hade egen diskussion tillsammans eftersom hon hade pratat med mormor när Amanda inte var hemma.'

Sen ringde Amanda också och de pratade rätt länge. HOn bad mig o Olivia vara tysta när de diskuterade. Det kan ju vara skönt att mormor få prata ut till sina barnbarn och att de kan förstå något bättre direkt från henne. Hon tecknade till mig när det är begravning, jag vet inte sa jag men prata du med mormor om det.

Tyckte det är skönt att de vet om det också.

Martin är nu sjukskriven i två veckor. Han råkade ramla den nya altanen som vår grannen bygger nu. Han hade kaffekoppen i handen och han råkade bara halta ner den brädan hans sko träffade på och hann inte stoppa framför sig och revbenen slog sig illa på brädans kant. Martin hade så ont sen i lördags det hände, kunde inte vända sig att sova så han fick flytta på sig försiktigt.
Söndag hade han fortfarande ont...
Kunde inte heller bära Olivia om det var något....ont hade han...

Sen måndag var det likadant fick han tid hos doktorn, då sjukskrev han honom i två veckor trots Martin ville en vecka men läkaren tyckte två veckor så han får ta det riktigt lugnt och revbenen kan läka sig.

Är inte van att se honom ta det lugnt. Han ska undvika att bära något tungt....Han har fått starkmedicin som är mot värken och det kan ge honom trött också.

Det regnar shit inget är trevlig att se på...det har faktiskt snöat också. :(

- ha en bra vecka! -

Sov i Frid min moster!

Ja det känns lite tomt nu inre, lite svårt att förstå...men det är ju dags med tiden att gå vidare med alla blir äldre. En tomthet känsla och ledsamt...

Fick ett sms av min mamma under dagen att det är allvarligt med henne, min kusin Tommy fick ingen kontakt med henne, som är sonen till Gunvor som var på sjukhuset med henne. De bor i Älvängen, uppväxte i Grums men flyttade till Göteborg. Sen till Älvängen. Hon föll bakåt i tvättstugan när hon gick ner för att tvätta ngt om jag minns rätt och fick hjärnblödning och blev direkt dåligt och inlades till sjukhuset. Hon skulle ha blivit 80 år i år.

Min mammas stora syster Gunvor gick bort  kl15.50...Hon fick ögonkontakt med sonen Tommy sen somnade hon för gott.
Fick ett lessamt sms från henne och hon kände sig jätteledsen..

Skickade ett sms och sa till mamma.
Gråt bara det ger lättnad och att tänka på henne och hon vill gärna att du gråter.


Det enda jag tänker är att hon stickar jämt...stickar en massa barbie kläder, sjalar, poncho, tröjor, koftor, mössor, vantar, tomtedress med byxa o klänning, tomteluvan, raggsockor, halsduk med flickornas namn i glittertråd Olivia och Amanda.
Hon levde mycket på stickningen och alltid fick vi överraskningar med postpaket hemskickade till oss, som innebar ofta stickningar till barbiedockorna och till sig själv även tillsammans ett kort som hon skickar hälsningen till och många pix böcker.

Kommer att sakna dig Gunvor med all stickningar, inga mera postpaket till oss, inga mera stickningar till oss, de senaste vi fick av dig var fina lila glittrande poncho till mina flickorna och svart sjal till mig.Det var någon gång i feb månad.

Flickorna hann prata med Gunvor en stund i telefonen och hon var väldigt överraskad och glad att få prata med en stund, det var för tre veckor sen när flickorna var hos mormor. Det gav det något att de fick sista samtalet med Gunvor.

jag sa till min mamma via sms:
Kommer att sakna hennes aktiva stickningar men hon har hunnit göra så jättemycket och de allt vi fått som hon stickat lever vidare. Det finns ingen någon nu som hon i vår släkt som kan sticka så mycket.

Min mamma har fyra syskon är Gunvor som är äldsta systern, mellan brodern Aston sen min mamma och sen hade de en lillebror är min morbror Olle, men han dog tidigt för han hade diabets och var blind.
Gunvor har en son Tommy, min morbror Aston har en son Steve också sen min morbror Olle har också en son Christer. Då tänkte jag ..tänk om min mamma inte skaffade andra barn då hade jag inte funnits här idag. För min mamma fick först en son, min storebror Peter o sen kom lilla jag. Så de andra dvs mammas syskon inte skaffade andra.. Så har jag bara 3 kusiner som är killar.

Hittade en bild på henne som var tagen förra året sommaren hemma hos mormor. Till vänster är det hennes son Tommy dvs min kusin, till höger är det min kära moster Gunvor.


När jag var liten tyckte jag alltid det är rolig att vara hos henne. Hon lagade mat och såg till att vi är riktigt mätta och det var alldeles för mycket mat men hon ville vi skulle njuta och äta mycket.
Jag hade inte lätt kommunikation med släkten, det var mest kroppskontakt dvs att de kramar mig och säger något kort o enkelt för att jag skulle förstå men Gunvors sätt är alltid krama mig hårt och länge när jag kommit till henne även o åkte hem. Tittade på mig o det verkar hon funderade något om mig som många frågor men det räckte alltid med kramar och hon visade mig olika sommarklänningar o sydde åt mig o mätte mig arm, mage, hals runt etc...



- Sov i frid min moster -


Vabbar!

Idag vabbar jag för Amanda och Lukas hemma. Lukas var redan innan förkyld hos mamma innan han kom hit. Jag trodde först att han såg nästan inget förkyld men han visar att han är nere. Men senare förstod jag till slut varför han inte såg ut som Rudolf, ja han nämnde faktiskt att han använde inte mycket papper utan mest hand som är skonsamt mjukt som han snörvar med på näsan. Okej okej då är det en bekräftelse på att han är PI förkyld, vatten rinnar ur hans näsan och han frös igår kväll. Stackarn!

Amanda kände hela tiden ont vid pannan och hon pekade uppe vid huvudet o pannan till gränsen att hon har så ont.. samma imorse meddelade hon mig att hon har så ont. Hrmm. hon väckte mig halv 6 för att gå till wc sen somna hon igen.
Nu tycker jag hon verkar vara pigg men då är det bara en kvar att hon tog nämligen andra dos fr svin influensa ( nu känns det är länge sen det var hett ämne om det men inte nu längre ) fast hon har inte tagit andra dosen förrän igår. Det var rent slump hon hade så ont i huvudet fick vi fråga sjuksköterska Pia om det inte var fara att ta sprutan när hon inte är riktigt kry.. Nä det är ok.
Febern kan uppstå nu i kväll eller ngt, Hon sa att man blir mer sjuk av andra dos än första dos.. Jaså.. mm då e jag beredd på det.

Min man kommer hem ikväll!!!!! känns konstigt att det är ikväll han kommer hem.
Olviia kom o vaknade tidigt i morse utan jag inte behövde väcka henne.

Jag: God Morgon! Är du vaken nu? va duktig du är och kom till mig
O: :Hon kom direkt till mig i min famn o frågade: Var är pappa?
Jag: nää inte idag..det är i kväll han kommer men då sover ni igen och att ni får se pappa imorgon bitti.
O: mmm ok.. skogen idag!?!
Jag: ja det stämmer....
O: jag ska vara med o hjälpa dig o ordna fika till skogen
Jag: det går bra. Bara att vi ska hinna med allt.


Det är ju första gången hon är med och gör i ordning till matsäcken o sittunderlag som de ska te skogen.

När jag kom med Olivia till dagis var Svea,Milton där och packade upp matlåda o visade vad de tagit med sig. Kul!
Olivia ville visa också men sparade till skogen istället.

Solen skiner och det är så fantatiskt. typiskt att barnen är inte riktigt krya..
Jag kan faktiskt tänka mig skicka Amanda imorgon redan o hon såg ju ok men andra dos sprutan vet jag inte hur hon mår i kväll el imorgon bitti.

Martin skulle köpa en parfym till mig en grön Lacoste! Min favvo!!Men han nämnde det finns bara rosa... samma sak rosa.. .Undrar om grön är utgående..hrmm men äsch jag har halva kvar på parfymet så det är ingen brådska tänker jag.Hittade faktiskt inget grön.mmm.. en sån typ..

- Kram! -

SOOOOOL!!

Solen skiner och det känns så härligt! Vill bara vara ute o njuta i solen och idag är det måndag IGEN :)

Helgen har varit bra och det känns som en hel dag. Min man kommer hem imorgon kväll och snällt att Malmen kommer o hämtar honom på flygplatsen o kör honom hem. Så flickorna får träffa honom på ons bitti, de sover redan då tis kväll när han kommit hem.

I lördags var jag till Myrorna med mina flickor, det kom med spontant o frågade om de hade lust. De ville de och de frågade förståss vad är myrorna och jag sa det är lite olika saker där som man kan köpa och det är billigt och det kan va rolig o titta på. Så gick de med på det. Men först hämtade vi en cykel som kostade bara 100 kr, via blocket. Snabbt var jag då fre kväll o hörde av mig o jag var först så vi kom dit o köpte den. Den är inte precis så ny utan rätt sliten, men vi pratade om att vi inte behöver vara rädd om den cykeln så hon kan träna på den för hon är van att sitta på sadeln kvar o ha fötterna på marken när hon stannar etc inte att hoppa ur sadeln etc, det behöver hon träna på. Sen föreslog jag om vi kunde köpa sprayfärg på den cykeln och pakethållaren att måla svart etc, då köpte vi den. Tänkte köpa en till senare beror på om jag hittar ett bättre pris som cykeln är lite mer nyare. Amanda ville ha lilafärg. :) Ska kolla på biltema.

Men tänkte på den 1 maj som är cykelbytardag, är en bra idé att komma dit o köpa begagnad cykel, trots har aldrig varit där.

Den tiden brukade vi tidigare tillbringa bort helg till Stockholm eller med husvagnen för några år sen. Så nu är det inget speciellt till Valborg som var tänkt kanske kunna komma dit till cykelbytardag.

Ni som har varit med om det förut, vad tyckte ni? Har ni sålt er eller barnens cykel eller köpt därifrån?

En vän har köpt därifrån och visade mig hemma hos henne. Den såg faktiskt bra och fin skick.

Ja när vi var till Myrorna. Amanda tyckte en del kläderna såg roliga och konstiga ut. Retrostil fr 60-70 tals finns det, möblerna också. De tittade på lekssakerna men en docka som hade bara halv hår så hon tyckte det var äckligt. Bra för de att få se att de sakerna är använda som inte ville ha längre lämnas där. Då förstod Amanda. Olivia får det inte riktigt begrepp på något sätt men förstår nog en dag.

Jag tycker om såna tjocka virkor tyglappor, vill ha något av dem och sätta på väggen och ha bokstäverna på typ lång "hem ljuva hem " eller liknande. Letade gammal fin dukar men hittade inget. Tänkte kolla efter blomkrukor o måla vitt....nappade inget... Letar efter en gammaldags trä golv lampa o tänker måla vitt o byta lampskärm i lantlig stil. Får komma lite oftare dit o kanske nappar jag någon gång.:)

Men denna gången köpte jag en liten gammal pall med brun färg på benen o tänker slipa dem o måla vitt. Tyget är roströdorange färgad och tänkte byta tyg till något annat, men de duger än så länge för den tyget är nästan likadant färg som finns lite på väggarna.

Min man slängde en nyckelskåp i kärran och jag plockade fram den tillbaka och målade den vitt, ska måla en gång till vitt och nyckelkniparen som man öppnar med tänker jag byta till en söt prickig knapp eller ngt och tänkte det kanske kan hänga i min dotters rum med små smycken dvs halsband där inne i "nyckelskåpet" som jag tänker byta till ett nytt namn som blir smyckeskåp.

Denna inspirationen såg jag i NA tidningen under helgen att man kan hänga örhängen en typ tvätttorkare istället måla annat färg och hänga på väggen o alla örhängena kan hängas där. Bra ide faktiskt då slog det mig om nyckelskåpet som blir smyckeskåpet istället :)

- kramis! -


Fredag!!

Himla skön nu när det är fredag idag! Det består ju av ledigheten nu till helgen :)

Mina döttrar tittar på nya dvd Winx Club...läste i tidningen NA att betygen var en...så det var en skitfilm.Men Amanda gillade filmen..Nåjaväl. Bedömmelse struntar jag i så det är nog individen som avgör. Däremot var det vuxen som tittade på den och kommenterar det barnfilmer, om man tar barn dit för att säga egna ord är nog realistisk orignellt? Ja det har ju hänt en del filmer som var skit som jag tyckte var bra betyg i tidningen även vice versa.

Min man har det bra i Turkiet, fick sms igår o imorse...det har blivit lite mer sol idag och att det påminner väder som i London när vi var där sist.

Idag tänkte jag kolla hos Röda Korset o myrorna men det blev inte och jag kände mig helt slut.. gäspade flera gåner när jag var inne i stan o spanade...mmm..gäspade också några gånger vid kassan men vad gör jag här i stan då när jag gäspade...men shoppade som vanligt på rea till Amanda och några spontant till mig!! hujamej...
Fick nämligen sms att det är 25% på rea plagg i Lindex, såg några kläder där ja det måste jag ha ..igen o igen..just färgen som jag alltid köper är svart eller antricgrå..men denna gången  försöker jag bryta upp..köpte nämligen beige.. det har varit min favoritfärg när jag gick i gymnasiet och sen sista tiden när jag nu är äldre har jag väldigt svårt för beige färgen men nu har jag köpt för jag tänkte den skulle passa mig i sommarfärg på huden och blond hår även de kan passa till brunetter också men jag tänker på mig på personligheten.Köpte också en skinnklänning i kort...det skulle jag aldrig köpa i fullt pris men det var rea...:) kände att den är klassiskt och kan ha i årtal typ.


Fjärilmotiven är väl mode nu? såg ofta i butikerna.Köpte i af en linne med fjäril motiv i silvertryck..även en rosa med glittrande på men för liten, ska köpa större o tänker nog byta imorgon om jag hinner.:)Men jag tror att färilmotiven är bara nu i år och att det inte håller..Oftast är det något motiv i kort tid sen ny motiv..

Tänkte på en vän som var i Prag nyligen, hoppas hon hade det skönt och mys med familjen där. Jag råkade skicka ett sms för att fråga om att ses för det var verkligen svårt att träffa prick på en rätt dag för oss båda trots vi har olika tider att sysselsatta med och familjen också. Men som tur att våra tankar finns att vi tänker på varandra det kommer en dag som blir av snart!:) Jag hade glömt bort att hon var där och jag ville ju inte ens smsa o låta henne tänka på mig när de är på " semestern" men det gjorde inget sa hon men för mig tycker jag man vill respektera detta hihi...


Jag var nära att sälja mina Converseskorna, hrmmf...jag visste inte att vid skorkanten har spruckit loss banden kan man säga men de är inte lösa utan vidden är öppen och småsmåstenar har samlats in..hade inte räknat med det..Har faktiskt fotat på den och tänkte sälja på blocket..men det fick jag backa ur...visste inte att de lossnat vid vidden på skorna när jag tvättade rent o tänkte sälja till henne för att köpa ett par nya annan form av conversedojjorna som finns nu inne i stan. shit! men äsch jag vill ju vara ärligt och inte göra en dålig affär, jag berättade för henne nästa  dag och hon förstod mig och att hon har själv också som är líkadant som jag beskrev för henne så verkar hon inte vara förvånad men även hon sa de är ju nästan ny från ifjol ja börja undra hur går jag egentligen?:) eller har det blivit mycket stenar på de sistone där nya huset som mina dojjorna inte klarar av att hålla.:)

Imorgon ska Amanda på kalas hos Emma..då gäller denna kalaset maskeradklädsel, hon ska klä sig som en katt :)

Senare ska jag ha tjejmiddan hos mig som är min tur att ordna. Har bestämt vad det blir för mat och MUMS! :) ska det bli...


Nu är det storm lugnt i mitt hus. Flickorna sover gött..inneboende tjejerna är i form av att gå ut o festa i kväll, hem i natt säkert. De är härliga hur som helst och att jag har haft de dvs det första tjejen som ska bo kvar hos oss som blir inne i tredje året. Känner väldigt mer familjmedlem med henne men andra tjejen har varit fantatiskt och det är rent slump att man får bra personer som bor hos oss. Upplevde henne som en piga i huset, hon älskar att städa och göra i ordning jag tror det finns inre i henne respekt för hennes kultur att vara hjälpsam och att hon ska alltid hjälpa sin familj hemma vilket hon gör också hos oss-. Har ibland sagt till henne att inte behöva göra det men hon vill det så kan vi inte tvinga henne, hon är mycket självständigt och har valt att flytta  för att bo själv till höst. Vi kommer att sakna henne! :) Hon har varitså bra lektjej för våra flickorna och de tycker hon är rolig och att de kan prata med henne och mest intressant för de tjejerna är hur de språket uttalas när de säger något svenska ord då översätter hon till ryska språket... en bra dialog och lärorikt för våra tjejer och förstå hur hon levde i ett annat land förut innan hon flyttade till Sverige. Alltså muslim men inte ett hårt muslims liv enligt henne.

Just nu frossade jag mig in i ostbågar och några glas kall vitt vin! Gott..ska snart sussa...Jag är helt enkelt galen i ostbågar nu för tiden.. det är inte så för några år sen är det bara JAPANSK godis som jag blev helt galen i och kan bara sluka in all på en gång och min man föredrar undika att stå nära mig och sitter gärna 3 meter ifrån mig för han hatar lukten från Japansk godis. ha ha ha...Det var som en verkligen svårt att undvika o vila utan bara frossa mig in i dem.. min största last var det men inte nu längre...Nu är det ostbågar som är väl min största last, det har vairt Choklad oc kså emellan men inte lika mycket som tidigare.

Ha en skön helg med er som ifall har somnat efter jag skrivit långt! fniss.. det är bara nu jag känner för att allt är lugnt inre hos mig då babblar jag gärna ut det jag känner för!

Natti Natti!!

Europas teckenspråks stad = Örebro

Det kunde jag ha skrivit för ett bra tag sen men då blev det bloggtorka för min del för det har varit mycket med allting...nu har det lugnat och jag grävt tillbaka vad som hänt sistone :)

Det borde vi som är teckenspråkiga vara stolta över!! Kampen finns ju ännu var och tillräckligheten är inte allt ännu som räcker.
Men framtiden kanske säger något när politiken o kommunen och delvis viktiga områden som jobbar för teckenspråk blir tillgängligheten ännu bättre vad jag verkligen hoppas. Det har varit en hel fredags dag det arrangerat i Örebro för några veckor sen. Min man Martin var med i inslaget och sa något i där som ni får se själva.
Själv hade jag velat komma dit med klass 2 då den tiden hade jag dem i teckenspråkslektion men tyvärr var jag besviken och att jag och en lärare kom inte överens på något sätt. Det var bara för några elever som inte kunde hantera det situationen bra i stan om det skulle hända något tråkigt. Dvs de besvärliga och kan börja stöka upp besväret.... jag tänkte nästan säga. jag vill skita i de som är besvärliga ska inte HINDRA de som får verkligen se teckenspråksfolket på denna miljön när det finns överallt teckenspråk. men näpp!! Jag känner mig inte starkt att kunna säga emot men jag kan inte vara ensam med en hel grupp och ville ha de som är klasslärarna som är störst huvudansvaret för den gruppen. Men det kan uppstå orättvist och tvitsel att det inte skulle gå bra om de andra som är kvar på skolan o andra klasskamraterna fick då dit blir det surt...för mig är det vaddå...ändå vill man ta med dem som är besvärliga för att få verkligen se och kanske skäms över att de inte kan stöka upp det på något sätt o få träffa de äldre som är positiv till förebild för de små eleverna...

Se inslaget det här om ni är nyfiikna över...

http://svtplay.se/v/1927921/teckentorget/europas_teckensprakshuvudstad?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,1940476/sb,k103531,1,f,-1

Om det inte går att komma in så är det en adress då måste ni leta själva fram till Europas teckenspråk
Teckentorget på svt.se

Tjohoj!!


Bjuder på bilderna under påskveckan.

Under påsklovet har vi haft olika besök och har hunnit träffa en del vänner med barnen som vi inte träffats på ett bra tag.Under skärtorsdagen kom familjen Y från Stockholm o hade vägarna förbi o hälsade på oss. Kul se dem o pojkarna. Bjöd på kladdkakan. Det blev många kladdkakor under denna veckan :)


                           
Amanda lyssnar på freestyle i sitt rum, Olivia var där o försöker busa Amanda för att inte få en lugn avkoppling stund.:) Så ser Amandas rum ut i ljusturkosfärg och Olivias rum är rosalila färg i sitt rum. Allt är inte riktigt klar så får man göra då o då. Amanda lyssnar väldigt mycket på musik från Melodifestivalen och hon älskade en låt som Erik sjunger. Låten minns jag inte. :) Hon använder just nu mycket den khakigröna kepsen och sover gärna med den också i famnen. Den är nog pappas gamla keps.
 Min gamla piedstal som jag fick ta med från min pappas hem, den hade jag  i mitt gamla rum och hade palmblomman som stod där. Färgen var vitt innan, men visste inte vem som har slipat bort den.Minns inte själv. Men ska måla vitt igen på den.

En onsdag var vi hela familj på Bowling och sen åt vi på Kina Muren! Det var myspys och gott att vräka sig i mat! :)

Däremot har jag tonat håret blondare...skulle till frisör men gjorde hemma istället :) billigare och blev nöjd. Är sugen på Platinablond snart senare innan sommaren.

                       
Klädkammaren fixades under påskveckan också, lika bra få det gjort och Martin höll det lite av varje dag. Sen ser ni resultatet. Klart! Allt av laminat in i klädkammaren. Är nöjd! nu kan jag börja ordna med sakerna in än det var innan så himla rörigt! :)

Långfredan bjöd vi familjen Sundström/ Dimentova

Barnen var först på bion och såg på Twinx Club på Hemligheternas slott och Amanda tog med Miriam och hon älskade den filmen. Hon var överlycklig att få se den filmen sen var familjen S och D hos oss.


Inga bilder på mig men jag hade ju kameran blir det ofta så att jag tar bilderna o glömmer bort mig hi jag är oviktigt faktiskt fniss..Vi hade påskbuffe o bjöd på god mat och dryck. Jocke har hunnit nu få se hur vi bor. Det har varit svårt att passa datum men äntligen kom de och umgick hela kvällen. Tack ni!


Påskafton pysseln på förmiddagen.

                
De målade och pysslade några påskgrejor. De tyckte det var rolig. En bra avkoppling också.

    

Storasyster A följde med O o delade ut påskbrev. Sen Var A hos kompisen Miriam och gick med henne runt blev det mycket godis och pengar! Ojoj..Det blev mycket ätbart med påskgodis hela påkshelgen. Olivia blev strålande glad och lycklig att hon kunde cykla nu och har tränat henne och det gick smidigt och snabbt för henne. Skönt att det är bort nu med småhjuling för framöver vill jag cykla kommer vi att cykla tillsammans till dagis o lämna henne sen cyklar jag till jobbet. 

   
         
Senare pysslade de lite under kvällen, då kom Nico på besök och de skrattade och pratade något som jag inte vet. Hmm.. önskade jag kunde höra vad som sagts och fnittrat. Men äsch det gör mig inget. :)


                  

Martin har också fixat innei garage med extra spånskiva under taket för att få upp alla kartongerna o lådorna. Perfekt då blir det bara mindre och mindre. Skönt och har hunnit gå igenom dvs vårstädat en massa skräp och några saker som inte används sålde jag på Blocket! Olivia ville klättra på stege då Martin jobbade uppe. 


               Amanda var med o cyklade under kvällen när Olivia cyklade mycket. Amanda gapade efter att hon kunde cykla ...hon minns själv att det tog lite längre tid för henne att kunna cykla och hon trodde inte Olivia kunde redan cykla. Jag förklarade henne att alla är olika och kanske är det upp till mig som jag känner mig lite rädd men egentligen ska jag bara släppa iväg o det kan gå.
Tänk er förr i tiden då Martin minns att han inte hade stödhjul när han var liten och alla tänker bara ett annat sätt att släppa iväg snabbt tidigt och han tycker det är mer bortskämd med att alla inte är självständiga som förr i tiden.Intressant tanke av honom :)

Igår var familjen Odencrantz hos oss och åt middag, gott gott och länge sen träffa dem också. Så det blev mat och prat och umgänge.

Min kära make är rätt förkyld nu. Stackars han..igen tänkte jag. lite kläder när han arbetade ute eller hrm. för ingen av oss i familjen är sjuka. ännu men känner mig lite snuvig nu hrm..
Han ska iväg till Turkiet nu på onsdag, avis blir jag men men det ingår hans jobb. Tur.. hi han blir borta en vecka ungefär.

Så får jag själv vara i min stora säng o sova gott de nätterna när Martin är borta. Fniss fniss!!Eller så kommer tjejerna o vill vara närheten av mig  i fall de drömmer eller ngt.

- Ha en bra vecka efter påsk och ha en bra med er som har påsklov nu efter oss -

RSS 2.0