Garderobstädning!

Idag har dagen varit bra...redan nu i kväll tänker jag snart lägga mig o titta i HM sommarkatalog, drömmer o tittar på de kläderna vad man själv önskar o vill o leker i drömmen vad de passar eller om man kommer att använda mycket eller mindre. Det är kul med sån...min sätt att varva ned, även bokläsning skulle funka men känner inte för det just nu.

Det kom ett spontant sms om att Lisa ville leka med Olivia idag så de kom efter lunch o vi fikade, det var verkligen trevligt att ha dom här o bjöd på fika. Storebror var med också idag och så Amanda var lite bättre från förkyldningen så de lekte o jagade varann...kul..

Imorgon ska vi hälsa på nån i Vintrosa, det hade vi pratat om före påsklov o det glömde jag och det var ju tisdag vi pratade något om men inget var klart. Under kvällen via sms bestämde vi att vi kommer dit. Länge sen faktiskt...e.m kommer ett par o barnen hälsar på oss o fikar en stund sen ska vi iväg o äta ute.

Har hunnit sortera o städat i klädgarderoben hos barnens kläder, det var en massa strumpor, trosor o strumbyxor i blandning fick jag ordna med att alla som inte var ett par ihop pusslade jag ihop och de som var ensamma som jag inte hittade liknande till andra strumpan fick jag lägga i ett påse o se om det dyker upp.En del kläderna går upp till byrån utanför flickornas rum, äntligen förut fanns de inte utan en massa saker som blandades in och plockade undan dem och sorterade på rätt sätt såg de mycket bättre ut.

Kommer att fortsätta städa i en klädförråd som jag fått idér att ändra på och det kommer bli bättre. Vi har just nu skohyllan som står framför luftpumpvärmen vid dörren i tvättstugan, det var bara tillfället att stå där under tiden tills vi skulle ändra men då insåg jag att korg med kläderna kan va i tvättstugan som är Amandas och Olivias kläder och att skohyllan kan stå in i klädgarderoben.

Vi har planer att sälja tvättbänk med skåp som vi fick gratis via Smålandsvillan som standard och byta till en annan som vi ska titta i IKEA oh fixa det ...tror det blir till sommar om inte andra dyker upp.

Det var ju nu på tiden att det finns gott om tid att ordna när man är ledig och barnen klarar själv för det mesta o leker bra ihop typ påskpyssla, ser på tv, jagar varann, dockor, datasspel.

Är sugen att fortsätta med det imorgon bitti när jag vaknar brukar jag ta en kaffe o sen sätter jag i gång o fixar smått och dit sen fortsätter jag senare när vi ska iväg o hälsa på de i Vintrosa.

Mina kläder är så hög i garderobsrummet och de har jag inte hunnit ordna nu utan det får bli barnens del först sen min någon gång :) behöver nog kasta en del och så får vi se hur..


- Natti -


En kommande behövlig påsklov!



Påsklov har börjat nu!
Fast idag kände Amanda krasslig och var alldeles röd som lilla Rudolf. :) Hon var rätt förkyld men nu innan hon la sig verkar det ok så hon har fått in nysspray o druckit mycket vatten. Hoppas bättre imorgon ev övermorgon. Amanda hjälpte till med påskrisets fjädrar som blir i år svart o rosa för oss, har en del påskgrejor uppe på vinden, ska hämta ner dem som de får pyssla fram detta. Hon var även på kalas så det har varit flera skjutsningar och hämtningar med Olivia o Amanda.

Olivia var strålande glad i lördags att hon var på två kalas vid olika tider, det är mycket att göra säger hon :) För hon ser att jag har alltid att göra här hemma då hon upplever att hon är alldeles för upptagen med sina ärenden.Hon var helt slut efteråt och nöjde sig med mycket godis. Denna gången följde jag med henne dit till kalaset o pratade med några vänner som var med där.

Senare på e.m bjöd vi familjen W hos oss o åt god middag och umgänge hela kvällen med deras barnen som lekte för fullt med våra flickorna.

Idag lekte hon med Lisa som kom på besök till oss. Hon pratade mycket om Lisa efter kalaset när vi åkte hem o tjatade om att vilja leka med henne för de lekte bra på slutet hos M kalas. Så hon o Storebror var här med sin pappan. Jag hade en del o göra så Martin fick sällskap o fikade med honom. Trevligt! Ser gärna fram emot att träffa hela fam nån gång.

 Snart blir det mycket påskgodis till påskhelgen :)..själv är jag sååå GALEN.. hittade inte hos google på en bild som är påsk godis typ det heter DRAGÈ EGG, kan fanimej ( urs svorordet ) bara sluka in allt på en gång. Det finns grön, gul, och röda ev choklad. Mums...
Det är min största last när det är påsketid de vistas i butikerna... Vad är er? :) Eller tycker det är likadan med godis som lördagar :)?
- kramen -

Martin 1968 - 42 år!

 Martin!! Har det äran på din födelsedag idag!! Det får du bli hyllad av oss i familjen.
Du är född på våffeldagen får du våfflor varje år :) hi.. Men hemgjorda våfflor smakar alltid bäst! Det behöver ju inte vara alltid våfflor men flickorna blir superglada om det blir våfflor iallafall!

Den bilden ser rolig ut.. tänkte hur ska jag få ta fram bilden för att gratta dig...hittade DIG nämligen i GOOGLE hemsidan bilder när jag skrev ditt namn kom det första fram. Perfekt!! En liten grimas!! Då får jag väl skåja med dig lite... om du ser det här när du kommer in.
Var tror du bilden är ifrån? Gissa....Jag har en gissning men ser om Martin kan svara... Ni andra får gissa också..:)

Presenter och tårtan kommer i e.m och så får du fira själva tillsammans med flickorna när jag är på föräldramöten ikväll!

Vi älskar dig - Martin!

Puss från oss i familjen!!

Bloggtorka :)

Nu märks man att man inte är så flitig att blogga nu när våren närmar sig. Jag minns förra året jag bloggade inget på hela sommaren men då var huset helt nytt och mycket att göra.

Nu har vi väl hamnat fötterna på och smält oss in att vi nu snart bott huset i ett år. Va fort tiden går!

Det är rätt mycket nu på jobbet så man vill andas lugnt på kvällarna och fixa där och där..

Var till läkarbesök med min dotter på morgonen, allt verkar bra med henne, synen, benen upp och räkna upp till 10 och sen hoppa till 20. Frågar hur det är i förskolan, hur med kompisar, vad de gör i förskolan osv..Amanda svarar på frågorna. Diskuterade också att hon haft laktosfri och har ibland fortfarande ont i mage och lös i toan vet inte hur det är i fortsättningen men jag fortsätter att ha ett öga på det hur hon äter och sånt vad som man ska äta för att få henne bli hårt på magen.

Hon har inte tagit andra dos mot svininfluensan så vi har fått en tid för henne och hon vill att jag följer med.. funderar kanske ta ledig från jobbet o vara med henne på förskolan ( då mst jag boka tolk )

Mina flickorna har studiedag nu på fredag, det blir spännande för dem att följa med mig på jobbet för de ser fram emot att följa med mig då har vi påskpysseln hela f.m.

Till helgen blir det fulltsatt med kalaset, Olivia är bjuden på två kalas på samma dag och tur olika tider, Amanda är bjuden på pyjamas kalas på e.m.

Sen är det klädsimskola på söndag, Olivia har bestämt att vilja använda pyjamas i vattnet :)

Skönt att man ser fram emot Påsklov! Då är det bara att njuta de dagarna och inte ha stressiga morgnar.:)

Det tråkiga som jag sett fram emot är trädgårdskurs nu på lör är det " som vanligt " att tolken inte kommer. trist trist trist! Det var ett perfekt tillfället att man skulle kunna lära känna andra grannar. ska anmäla vad heter det att vi inte fått tolk, min man påminde mig att fylla in pappret..

- Bye bye-


Mina prinsessor....

Nu skiner solen..härligt!!
Vaknade tidigt imorse av att det var ljust...Det är en härlig känsla....Nu ser man att snön blir mindre och mindre och vår altan är inget snö, torr. Ser fräsch ut o tä nkte våren ska komma NUUU..

Ja längtar efter mina flickor, de har varit hos mormor sen i fredags så det är en vecka sen vi sågs.

Alltid tycker jag när man inte har träffat dem på ett tag då ser man att de vuxit på något sätt är det ju bara man har sett de varje dag och sen plötsligt några dagar upptäcker man annat.

Det blir säkert mycket kram och gosiga idag!:) Ska hämta flickorna hos min pappa i Skoghall då får jag träffa honom också samtidigt. Min mamma o Enar kommer med flickorna dit och hälsar på morfar och får ha egen tid med honom innan jag kommer.
För om jag kommer med de samtidigt glömmer de morfar o vill  bara vara med mig. Bättre så att de får komma dit först o jag efter.

Ska också hinna till stadsbibblan och ha sagostund där idag o se om det är fler barn som kommer dit.

Efter det åker jag direkt till Karlstad.

Martins mamma Marie kommer idag också för de har trädgårdsmässan här i Örebro denna helgen så får vi passa på o umgås under kvällen. Skulle ha tjejmiddan idag men kände att Farmor är viktig gäst för kvällen hos oss för hon stannar bara en natt.

Ha en fortsatt skön lördag och söndag!

:)

Rapport om London :)Del 1...

         
Hotellet Melbourne, en typisktengelsk butik, engelsk typiska bollbuskar som finns överallt, en äkta engelsk telefon. Det var en lördag tidigt morgon vi bar oss ut iväg för att ta upptäcksfärden hela dan. Vi skulle inte kunna sova ut utan hinna med att se lör och sön. Vi kom fram fre sent natt, helt slut var vi men allt gick bra.
Själv var jag i London sist 1989 verkligen stor skillnad och det är ju avgörande mina uppfattningar och intresse som förändras. Det säger mycket faktiskt! är så nu idag mer intresserad av kultur,antiktgrejor, sevärdheter,mat och vin! Men 1989 var jag 15 år då är mina tankar inte som jag tänkte nu idag.


                      
Vi kom fram till Hyde Park. En fin känd park som flesta bör känna till. Vacker natur. Rob blev förtjust i en häst fniss..( nu retar jag dig Rob!)
               
Glade Cina, nä jag tänkte på Rob. Han trampade nästan nämligen på skiten!! Jea ropade på han så han hann reagera att foten inte hamnade på skiten men fotade på den för att jag trodde Rob trampade på.:)Vacker utsikt till sjön. en bild tog jag kort gammal bänk med lång promenad där vi kom ifrån och tyckte det såg fint ut.

                                      
Miss fru och herr Byström! Rob ville duscha men ...?   Dianas memorianplace där folk som kan komma dit och ta lugn promenád och tänka på hur vattnet låter etc och det gjordes av konstnären men namnet minns jag inte,det var i allafall design som gjordes av en fin sten och vatten i olika brusande och sten former av sätt som gjorde hur Dianas liv såg ut. Jag rös av det när jag såg på den vattnet som går två vägar ner till ett slutet plats som vattnet är alldeles lugn och stilla ( min uppfattning var att det var slut för Diana och hon dog i en olycka som slutade med allt.




                De olika ställen som jag nämnde att stenen formar på olika sätt. en del brusar upp lite snabbt, en del är det bubblor och en del är det som man svamlar emellan och sen ner snabbt. Det känns som det man menar att Diana har haft en trubbel liv trots lycklig från början men sen har det varit som berg och dal bana för Dianas liv allt kärleken, äktenskapen, otrohet, självförtroende, hjälpsam etc..

Vi diskuterade vilket år hon dog ..Jag var bergsäker på helt mitt hjärtat att hon dog 1997, vi diskuterade och de gissade lite olika om det var ngt före eller innan. Men jag glömde aldrig den dagen vi åkte från Leksand till Stockholm för att springa Tjejmilen i Stockholm, jag och några från Leksand skulle springa så vi åkte nog tidigt på morgonen eller dagen innan jag minns inte men när vi parkerade o ordnade ( folk har säkert vetat redan via radion eller tv ) men jag hörde ju inget, då skulle jag och några gå till startlinjen såg jag vid kiosken flera löpsedeln stod det DIANA DÖD.. jag tänkte va.. Det var då i september månad minns jag.. men fokuserade på att springa tjejmilen o där efter när vi skulle hem till leksand  läste jag tidningar om henne( pluggade då fritidsledarlinjen där i två år)

När vi promenerade runt söndan innan vi skulle ta buss till flygplatsen såg jag en tallrik på Diana och såg aldrig när hon föddes men det stod 1997 hon dog, jag passade på hämta de o visa dem. Där på tallriken ger svaret!

Del 2 om London kommer snart!

håll utkik! Det är mer aktuellt än Vietnam del 2 kommer sen :) hihi..Därför skärper jag nog bättre.

- Bye bye -

Imorgon drar vi till London! :)

                                        

Fattar inte att det är redan imorgon vi ska te London, framme i natt. Stannar bara en HELG där, hem på sön kväll. Säkert helt slut och intensivt helg kommer det att bli.

Ett par vänner Jea och Rob som vi planerar åka tillsammans dit. De har varit där nyligen och känns skönt att veta just hotellet som de kände till o vet var när vi kommer fram.

När var jag sist i London, ja skolresan 1989 från Almbyskolanstiden minns jag..

Men sen var jag igen i London med min luffarkamrat bara på flygplatsen ...året måste vara 1999.

Nu imorgon 2010. Mest tänker jag på Big Ben, Piccadilly Circus, Hyde Park, shoppning, Harrods, Prinsessan Dianas grav som jag skulle vilja se.


( Mina prinsessor ska till mormor o stanna där en vecka från imorgon, ska köra o möta dem halvvägen i Karlskoga )

Amanda blev lite sur när hon kom hem o ville inte åka till mormor. Varför frågade jag. Hon ville inte berätta sen surade hon o satt i soffan sen grät hon. Kanske för trött tänkte jag o satt bredvid henne o tröstade o frågade om hon ville äta för hon hade inte ätit middag. Men ville ha kvällsmat direkt så fixade jag sen satt jag bredvid henne o pratade lite sen fick hon ut o sade att Erik hade frågat henne om att de kunde leka imorgon o hon såg fram emot men visste att hon skulle te mormor. Hon ville inte berätta direkt för Erik om detta o funderade hela tiden att stanna hemma o inte följa med men sen diskuterade vi om att Erik finns kvar och kommer att gå i samma klass som Amanda hela skolgången.:)
Amanda kom över med det och jag förstod det var orsaken Erik hon ville vara med.
Såg en teckning hon hade målat till Erik som fanns i hennes väskan när jag städare o gick igenom. Måste be henne att inte glömma ge till Erik och förklara samtidigt att hon skulle till mormor o de kunde leka en annan gång.

Bye bye and we see later after London when we comes toback home to Sweden on Sunday. Ja Min engelska är inte riktigt bra, många år sen faktiskt! hi..har glömt lite en del hur grammatisk engelskans innehållet se ut men äsch innehållet är viktigast i af..

Har ni varit i London, hur länge sen? Något som ni intresserat mest eller fastnar för något som ni minns?


- Bye bye again!!-

Bjuder lite på bilder...:)

Olivia måste snart klippas! säger alltid snart och det har uppskjutit lite för lång tid nu så jag måste boka en datum o klippa topparna på henne, eller har jag också själv sagt att jag tänkte klippa henne. Hon har lite för långt hår för att vara en fyra åring, tyckte det borde klippas till mellanlångt hår. Har lovat Ida o Martin att inte klippa som förut för kort page hår. hihi..


Bjuder på flickorna en blandning av deras humör.


För två veckor sen åkte vi skridskor igen med de flickorna i dimmiga vädret. Det var ingen sol men de njöt o hade så roligt. Olivia tyckte det var roligt att åka skridskor och det var för lätt sa hon. Inte konstigt att ni ser det är mycket snö på den så hon upplevde att hon inte ramlat så mycket och klarade sig med att hålla balansen.:)
Förresten var det samma dag en söndag några familjer åkte till Lekbuslandet. Hade frågat dem om de ville dit men de valde skridskor vilket gjorde mig förvånad! Amanda sa att det är bra att spara pengar. Jo det är sant men social är ju kul o passa på att flesta familjer kom dit o kunde träffas. Nåjaväl barnen får önska första hand.

               

Tack älskling och Malmen som hjälpte till o hämtade antikbord i Karlskoga! Blev så förtjust i den när jag såg den o ville köpa den. Ska fixa lite med att förlänga bordet, fick två inläggsbord med men de är inte målade. Ska göra det sen. De är mörkbruna.



                          



I lördags den 6 mars
Det var så SUPERhärlig väder! se bilderna och solen sken. Vi åkte dit igen och då var Lukas med denna gången, han lånade mina gamla skidskor vilken tur att det passade honom. Jag hade mina skidskor som jag fått av min brorsan, de funkade men lite rostiga på kanten. Ska slipa nån gång. Tog med varm choklad och det var så varm o skön att åka o de lekte.
Fast Olivia gav upp och åkte inte så länge, för snön var borta! fniss!! men hälpte henne o hon kämpade på och sen ville hon hellre leka. Det fanns lekpark också och de såg så bra kreativ och motorik lekplats. Skulle vilja ha dem här i här tomten vi bor med nya hus o ingen lekpark som de väntar med. Har mailat o hoppas på snart pga det är rätt många barn här som skulle ju vilja leka. Se hur under vår/ sommar. Hoppas de ska bygga o fixa fram det.
Vi hade också tänkt åka till lekbuslandet den dagen men vi sparar till påsk istället för det är så dumt att vara inne när det var så fint väder. Alla valde åka skridskor var en bra idé!
                    Amanda, Olivia & Lukas



Vad hände med spegelnramen som jag skulle göra med.

Ja tiden uppsköt och nu har jag målat all vitt. Det ska målas en gång till sen får jag berätta mer. :)

Någon sa tidigare i min blogg att hon inte visste att jag gillade pyssling inredning, ja det gör jag nu lite mer och har velat göra mycket nu men barnen vill jag också göra aktiviteter tillsammans, så jag får blanasera lite med, det kan vara ibland på kvällarna när barnen sover gör jag för att koppala av.

   

Dagen har varit bra idag, var o jobbat hos Felingsbro folkhögskola jag är van att det heter STC men det gör det inte längre hi hi.Vilket var spännande och kul. Ska dit imorgon också och tack T för sällskapet till lunch och åt SUSHI gott gott!!Passade på för det var verkligen bra tag sen jag träffade henne.Hon jobbar ju där också så varför inte ett par flugor i en smäll o ses också.

- på återseende -

Längtar till vår!

Ja dagarna gååår...bara lääängtar till vår... Tyckte det räckte med snön.. suck Snön är tjock o överallt...såg äntligen lite gräs som det var som tusan länge sen jag såg gräs och det var vid Birgittaskolan när jag var ute på rastvärd. En känsla sa något och letade efter snödroppar men icke ännu, det kanske kan ta tre veckor eller längre fram vilket kan bli sen nu i Örebro att få snön smälta.
Men kanske har ni sett några snödroppar nu hemma hos er någonstans?

Det är ju vår i Skåne, har någon sagt. Är det verkligen sant?

Det skulle va härligt att vara vår nu i Örebro!! Men bara vänta o vänta... för vi skulle på trädgårdskursen i slutet av mars fick vi veta att barmarken inte kommer förrän 3 veckor, så skulle det bli en föreläsning istället en lördag och sen samband till trädgården senare för det är inte helt oväntat att snön skulle finnas så mycket kvar sen dess.

Imorgon  och på onsdag f.m tar jag tjänstledig, det blir skönt att göra en annan syssling som jag har blivit tillfrågad och har tackat ja, vill ha lite ombyte med ett annat jobb o få komma ut lite också :)

Det är mycket nu med klasskonferenser och omdöme skriftningar ska skrivas om elevernas utveckling etc...Hujamej..så blir det mycket arbetet som tas med hem om jag inte hinner göra klar på jobbet vilket en del ska vara klar till nästa vecka.


Idag tog Olivia upp om Svea eller Malte skulle kunna sova över hos henne när hon blir 5 år. Sött..
Jag sa till henne att det skulle gå men det beror på Malte och Svea för de kanske är inte beredda att sova över och det är olika hur man känner att man längtar hem under kvällen om man ska sova hos någón kompis, har sagt att det är ingen bråttom men förstår henne att det lät spännande.
Jag tror hon tänkte på att Amanda hade kompisen som sov över i helgen. Det var i lördags så sov Amandas kompis första gången hos oss, hon heter Emma. Det blev pirrigt för Amanda att ha kompis hos sig och de sov sent och vaknade tidigt på söndagsmorgonen.

Amanda var så trött och passade på ta tupplur innan Simskolan på Eyrabadet pga Hagabadet stängdes för vattnet skulle ta bort vatten o göra nytt o ngt var det men exakt vet jag inte riktigt :)

Olivia var lycklig att komma på kalas i söndags hos sin dagiskompis Milton, hon hade sett fram emot och sen samma dag fick hon inbjudan igen hos dagiskompis Ellen som ska ha kalas senare i mars-april. Amanda frågade varför ska hon gå på kalas två gånger nu. Men det är likadant med henne ibörjan hon var ju på många kalas när Olivia hade väntat länge när det är hennes tur nu börjar det bli så är det ju roligt för henne. Hon instämde efteråt. 

Amanda har varit på gympan som är på Risbergskaskolan, hennes bästis Miriam ville inte gå där mer så Amanda fortsatte själv. Det tycker jag är nyttigt att hon går dit gå även om Miriam inte är där men hon kan lära känna den gruppen dit hon kommer på måndagar hela vårterminen. Först vägrade hon o ville också sluta samma som Miriam men hon insåg att gympan var en kul grej för henne så vi pratade på om hon skulle hålla kvar hela vårterminen. Hon gick med på det.
När hon o Martin kom hem så lade jag Amanda och hade egen stund med henne o pratade. Hon längtade till sommar och att hon ville ha födelsedagskalas.
Sen frågade hon : - Varför heter det " I LOVE YOU"? Vi säger alltid till varandra innan vi glider ifrån varann när hon ska sova då brukar vi teckna till varann I LOVE YOU så hon tyckte det lät kul på Engelska.
Bra fråga, jag frågade henne samma varför heter det "Jag älskar dig " på svenska. Det är många ord som man har bestämt det ska vara så, en del har samband med ikon och en del är abstrakta ord men hon förstod inte riktigt det kommer sen när hon går i skolan o lär sig. Sen frågade hon mig varför har vi den som jag fick känna på hennes hals, ja det är rösten.
Hon kände på min hals också. Hon sa till mig: - Svälj.. så gjorde jag.. Ja din går upp o ner... hihi.
Jag berättade att killarna har synligare och större när de blir större, hon skulle kolla med sin pappa imorgon.Vi kvinnor har inte de som syns utan mer gömd.

Intressant dialog... hon har intressanta tankar...kanske just i den åldern..

Men idag sa Olivia lite lustig under hon borstade tänderna.
O:-Jo Lukas kan bli min pappa sen.
C:-Jag tänker Lukas?.. varför ska han bli pappa sen?
O:-Jo ifall om ni dör...
C:-Men lilla Olivia tänk inte så.. Ja men Lukas kan nog inte vara pappa till er om det händer oss så förklarade jag att hon har gudföräldrar som är Karin o Togge. Lukas är din storebror.

Det hände nu igen, samma ett bra tag sen pratade hon om det och nu idag och när hon tog upp om Lukas, var sött tänkt av henne.

Sen sa Olivia:

O:- Vem är din mamma och pappa?
C: - Min mamma är din mormor och min pappa är din morfar.
O:- Fanns jag här så liten när du var liten?
C:- Nää du var ja långt bort och något mycket mycket lite, men det var då jag inte träffat din pappa.
O:- Fanns Amanda med då när du var liten?
C:- Nej inte hon heller, ni båda kom sen när jag träffade din pappa. ( min tanke :hmm vi måste ju leka först så att de kom ut till världen sen fniss.. det kommer hon förstå sen..)


Hon funderade....sen var vi klara o la henne o läste en mysig bok HANS O GRETA sen somnade hon bredvid mig

- Kram -

Tallin - båt dit var mer läskigt än hemåt! :)

  
Jag och man följde med två kompisar dit och åkte till Stockholm o träffade Martins kompis som kunde ta hand om vår bil o köra oss till färjan och tog med bilen hem dvs fredagen när vi kom hem så kom han o hämtade oss o åkte hem till dem o fikade en stund, kul att hälsa på dem o se deras fina hus som de har renoverat mycket, kul att få en inspiration.

Tallin har jag aldrig varit, det var fint o gammalt stad men en annan plats längre bort är det modernt med nya butiker som några finns i här hemmaplan, men vi tittar inte på det men har t.ex varit inne i Gina och kollat om det är skillnad med priser ifall de är billigare men inte så stor skillnad. Sen var jag inne i Zara, samma sak måste också tänka om jag behöver dem o flickorna behöver nää...Zara butiken har funnits i Örebro en tid och den lades ned ganska nyss.

Det är så fint att se gamla stora hus och de har en massa stenblockar på smala vägar men kunde inte se allt. de bilderna tog jag ifrån google fast det var en massa sommriga bilder, hittade inget för vinter, för vi fotade aldrig har minnet i våra ögonen istället :)

I allafall var det rätt så kallt och mycket snö. De hade varma medeltidens tjocka ull-kläder när de var utanför precis samma stället som vi var runt omkring och de bjöd på brända mandlar.Gott gott.. Motsvarar som de gör kokt korv med bröd men de hade annat utrustning genom att göra brända mandlar, sen gick vi in och fina prylar som påminde medeltiden.

Martin har varit där en gång o nu andra gången, paret som vi följde med har nog varit där fyra eller fem gånger. De har mer erfarenhet och kunde guida oss t.ex en stor marknad med en stor hall samma typ golf hall i Lundby. Där fanns en massa kläder, smycke,väskor, parfym m.m. OCH PERUKER! ( Min mamma har rekommenderat att köpa en peruk där för hon tyckte det var så billigt- fniss fniss hon har en sån men aldrig använder! jag undrar varför, hon kanske ville ha den försäkerhetsskull om hon skulle tappa hår en dag hi hi , den var ljusgrå kort hår, såg faktiskt riktigt ut)

Men det lockade mig inte att bara SHOPPA utan det var rolig att titta på o det var mycket!. kände igen ungefär som i Thailand men olika kläder självklart som har såna trånga butiker emellan och försöker locka oss fina kläder osv. Inget är min smak, hittade en söt linne med stora prickar. Är ibland förtjust i såna prickiga prylar små prickar eller stora prickar.Men tyckte det var inget ide att köpa för det är lätt att sy själv, dissade vi till sist. Visst är frågan om jag har tid men det kommer jag ha mycket tid när flickorna är större och har många drömmar framöver som jag vill så mycket men det avvaktar jag :) Köpte aldrig peruk i allafall men har provat.. nää det ser mer falsk på mig. Fick prova vitt, blond, cendre,rött, brunt.. kul se olika färger..

Ja Jonna nämnde i min blogg ang om båten. öh det visste jag inget om att de fastnat.. Det kan vara många olika båtar, olika tider och jaa båtmärken vad ska man kalla hi..Vi reste med Tallink.

Ärligt måste jag säga att jag kände lite rädd att åka båt för jag är rädd att förlora mina älsklingar, det är hemskt att tänka men jag får inte göra så! Min man säger båten den vi åkte med åker ju varje dag o den pendlar ju, så det går. jojo..tänkte jag.

När vi sov första natten, har alltid sovit bra på båten när jag åkt förut. Men överraskade blev jag när jag vaknade av det small..Sen small det igen.. small igen...jag försökte sova o tänka positivt. Undrade varför det small funderade jag ändå under natten. Jaha..
Svar är: ISBITAR...Jaja det är en massa is som träffar på båten. Usch va otäckt. det slutade aldrig men sen var det tyst en stund då tänkte jag äntligen somnade jag igen lugnt och ro.
Men sen en stund SMALL det igen...
Det var inget vidare bra sömnnatt faktiskt mmmm jag tänkte hoppades hemresan skulle va bra.

Under kvällen innan hemåt så handlade vi o åt inann vi åkte för att inte behöva äta på båten, märkte det inte var så billigt! ojoj..
Vi handlade snacks, lite taxfree till alla barnen, god dryck. Sen var vi till bubbelbad o njöt o snackade, vi var nästan ensamma i två sista timmar! Skönt trots det är mycket folk. Några personer var med oss första timmen sen gick de o bastade.
Innan vi la oss höll jag tummarna om att det skulle bli en  bra hemåt. JAAA!! Helt tyst o skön perfekt resa i lugnt vattnet och motorn i båten var det rätt känsla tillhörande som man kan sova gott hela båtresan.

Det har varit många roliga tabbe olika händelser och snackshit så man bara skrattade tills man får ont i skrattgropen. Det ska jag ju inte nämna här! :)

En sak!
När Martin o de var inne o köpte vin o sprit o de diskuterade stod jag utanför för jag bestämde mig inte köpa för vi har beställt av en annan vän från Tyskland och de kommer ju också så det räcker för oss. Så jag tittade på folk som jag tycker är kul sen råkade jag se en kvinna med glasögon o kort brun hår som liknade enorm min arbetskollega på Birgittaskolan. Jag såg o tänkte såg jag fel..är det dubbelgångare...
Är det verkligen hon en BIRGITTA... jag gick närmare och tänkte testa ropa BIRGITTA. Hon vände mot mig! Ja det är du.. hon sa jaa va du här.. jag tyckte jag såg Martin sa hon. Ja det stämmer det är han. Men va lustig vi har ju inte berättat för varandra att hon skulle te Tallin o jag också.Ja vi brukar ju inte alltid berätta om vad vi gör bara pratar om allmänhet så vi såg varandra o vi skrattade. Hon var där med sin man och tillbringade några dagar med SPA på hotellet. Världen är liten tänkte vi ja det stämmer. Lustig. Vill verkligen tala om att hon heter faktiskt Birgitta och jobbar på Birgittaskolan. Lustig de är båda samma namn som kombinerar bra ihop.

Samma tid, samma plats, samma tillfället, samma tänkt till butiken!


Efter vi varit hos Martins kompis som bor i Stockholm åkte vi hem till Örebro, jag var mest skraj trots jag har varit tillsammans med Martin i många år och var ändå spänd så hon fick uppehålla mig att slappan av, jag sitter ju alltid fram med martin när vi åker tillsammans men när jag sitter bak ojoj det var inte trygg ha ha hur funkar det med barnen som sitter bak då! ja inte samma tanke kanske men det var hemskt snö o slask på vägen var inget trevligt syn och känsla när bilen sladdade lite, den är ju fyrdrift så det funkade som Martin sa så gick hemåt bra iallafall. Sen äntligen HEM o kramade mina älsklingar!

Älskar dem så mycket bara jag har varit borta i två dagar! ha ha...Det är ju ändå ganska nyttigt att resa bort ibland från barnen, eller hur?

Någon av er som har varit i Tallin? Och har ni varit i Riga? är det likadant de båda eller är det ngt skillnad annars får jag upptäcka Riga någon gång framöver men inget är brådskande för det blir en snart nästa trip igen nästa helg som var planerat i januari om jag minns rätt. Humhum..



Natti!!







RSS 2.0