Längtar Olivia till skolan redan?

                                                           

Måste bara ta och berätta det här.

Martin hade nattläsningen för Olivia och Amanda, vi busade lite innan så jag fick lämna de själva medan jag åkte iväg för ett ärendet.

När jag kom hem ville Martin berätta något roligt.

När han lade Olivia i sin säng, då frågade Olivia så här:

O: -När blir jag 5 år?

M: - Han var tyst en stund och tänkte, ungefär 10 månader kvar...

O: -Sen blir jag 6 år?

M: - Ja...

O: - hon sprattlar och ler i sängen med täcket över sitt ansiktet..

M: - Vad är det något speciellt med att bli 6 år?

O: - Då kan jag börja gå i skolan.

De skrattade ihop...

Ja tror det påverkar av skolvärlden här hemma hos oss nu när Lukas gör läxor ibland, Amanda pratar om sin lekis och skolan hur det har gått där och vad de har pratat om och gjort.
Olivia får tyvärr vänta tills..

Martin och jag har pratat också om det innan skolan och dagiset började, då tyckte vi att Olivia skulle börja skola nästa år men nää det är mer än nästa år dvs två år till
.

Olivia tror att hon klarar och vill göra allt som stora syskon gör och hon blir alltid klumpigt och gör sig illa. Ofta säger vi vad gör du osv....aj aj...

Sist var vi på hennes 4 årskontroll i augusti. Sjuksköterska sade att det var värst som hon klarade det mesta för att vara 4 år. Hon menade att hon kan mycket och har gjort saker som skolsköterska testat henne och Olivia ritade en hel figur med ögon mun o näsa med armar och ben.

Sen berättade jag henne att hon gör sig ofta illa och vad skulle vi göra om att bromsa henne för att tänka på utan hända henne allvarliga saker. Man visste ju inte vad som ska hända förr eller senare, självklart tänkte vi det är bra att låta henne upptäcka vad som gjort henne illa men vi märkte det har blivit bara värre och värre så det blev bara fel hela tiden och hon var arg o ledsen ofta.

Skolsköterska sa : Låt henne göra det, hon är inte klumpig utan modig! Förklara henne att hon kommer att klara det sen när hon är större.

Det var verkligen bra sagt av henne, det slog oss i tanke helt annat efteråt när hon sa. NU förstår vi varför. Hon ville så mycket för hon vågade men visste inte att gränsen inte räckte åt henne så att hon fått göra sig illa och ont en del.
Vi hade aldrig tänkt på att hon är modig för att våga göra något och Olivia visste att Amanda klarar det mesta så hon ville bara komma i fatt henne men det behövde hon inte göra.
Även hon märker det efter hon slagit sig illa eller fått ont då förstår hon att gränsen är stopp för henne. :)


Lilla Olivia - vi vill se dig fortfarande vår liten flicka sen vet vi att det är det bara "pang" att du blir stor en dag-
 HELP!

Är det likadant för er som har två syskon i närålder eller kanske kan det vara ålderavstånd som inte är nära? Eller det är upp till individer dvs att alla har ju sina personligheter, just är Olivia ganska envis. Alla kan ju vara olika, en del är säkert "soft" och tar det lugnt och inte gör som äldre syskon utan upptäcker senare...:)


Snuuuuuuuuvig :( - har inte tid med det!




Igår var det jättejobbig med min snuvan! fattar inte det kom bara som helrinnande vatten ur näsan. Räknade inte med att bli så jättesnuvig o mina ögonen var blankt och var helt slut. Fick avbryta från jobbet vid kl 14.00 och åkte hem direkt och tog alvedon o nässpray o drack kanjang och sov i tre timmar! verkligen skönt då blev det täppt i näsan men när jag vaknade rann det igen så jag tog det lugnt hemma.



La mig tidigt igår kväll också och det kändes så skönt att bara sova mycket och nu idag är det tisdag den 29 sept.
Känner ganska ok...en är täpp och en är det lite fortfarande snuvig annars känner jag mig mera ork och piggare.

Så sömnen har gett mycket tycker jag...

Vill inte vara hemma idag, föredrar och jobbar idag för i morgon är det en lång dag dvs att eleverna slutar tidigt i morgon och då är det föreläsning IAN FOX, det blir intressant. Kommer att berätta kort vad det innebär IAN FOX, så vi slutar i morgon 20.30. Öhh..

- kram -

Ljuspartyt igår...



Var hos en vän i Stora Mellösa och hade ljuspartyn, trevligt att komma ut och träffa lite folk. Inte så har jag ofta chans att göra det. passar på också att träffa flera när man inte kan träffa så ofta en och en för att planera in i ett datum.
Då köpte jag några doftljuser, blir mysig i höstmörkret...
Allvarligt imorse när jag vaknade var det mer mörkt ute.. Då tände vi ljus. Ja det är dags det blir mörkare nu lite varje dag...Mmmm

Fattar inte att det är snart oktober månad.. Va tiden gååååår...

Imorgon har min lilla Olivia fotografering på dagis, i morse diskuterade Amanda och Olivia om hon kunde ha samma kläder som Amanda hade själv på fotografering i skolan, Olivia sade ok men få se sen om hon håller fortfarande med Amanda eller vill ha andra kläder. få se hur det blir sen i kväll vi ska diskutera om det för att slippa göra det på morgonen.. :)


Ha en bra vecka ni!




Blandade bilder från hela veckan och förra veckan....


Grodan på besök


Amandas kompis Miriam hittade grodan hos vår trädgård. Så de h ar tagit hand om den och pysslat och hämtat en skål med vatten för att få grodan simma i vattnet.Detta var nog för tre veckor sen antingen för då var det ganska varmt ute... Nu är hon i USA, Amanda längtar efter henne och hoppas hon kommer hem snart, men tydligen kommer hon hem nu nästa helg, de går i samma förskoleklass och har gått i samma dagis avdelning, även måndagkvällar går de gympa tillsammans.




Fyrhjuling
Olivia tyckte det var så kul att köra i fyrhjuling, hon trodde inte hon skulle få åka själv men pappan var med och kollade hela tiden för att inte hon skulle köra mot skogen eller bäcken bredvid oss.. Hon klarade sig och fick styra försiktigt och pappan fick förklara hur hon skulle göra.





Olivias grillträff på dagis. Bland av föräldrarna kom med o grillade. Vi hade det mysigt.. Tyvärr tog vi ingen bild av mig o Amanda som e med. Det blir så när man har egen kamera så tar man kort på de andra. Simone med sina pojkar Nico o Milton tog vi naturligvis kort på och vill bjuda på att visa här.
Olivias fröken Maria, hon har en stor mage och ska föda snart :)




Förraveckan gjorde Amanda något fint till oss. Tycker det är något extra roligt när de gör papperslek och ritningar ev målningar och ger till oss, vi får ibland trevliga överraskningar från flickorna. Just ville Amanda göra ett hjärta för att hon tycker att jag och pappa tycker för mycket om varandra. Hihi...






Amandas första disco! Hon såg så fram emot att gå första gången på discot, det var samma helg som Dövas Dag. Hon var strålande glad och ville välja kläder, jag hade föreslagit andra kläder men NIX, NIX säger hon o bad mig leta vidare men inget var rätt. Sen förklarade hon hur den såg ut så förstod jag till sist och hämtade den klänningen. Ja det var den hon ville ha på sig. Hon fick ta med lite pengar för att köpa läsk och godis samt entre.
Jag ställde upp o hämtade andra barnen o lämnade där medan en av Amandas kompis pappa hämtade barnen efter discot och körde Amanda hem ( den kvällen gick jag ut var en fredag och farfar o farmor var hos oss o var barnvakt )

Nästa dag lördag berättade Amanda att hon hade roligt och var jättenöjd. Farmor berättade när hon kom hem så hade hon ett riktigt stort leende. Farmor tyckte det såg roligt ut när hon kom hem och hon såg på henne att hon ville gå på discot flera gånger igen. Jöss! Hon var glad att hon hade vunnit i en danstävling och fick en läsk.. sött..







En lördag under Dövas Dag helgen var det ansiktmålning, ritning o målning även sagostund. Det var trevligt och lyckades få barn komma in och vara med. Det var svårt från början så Sarah fick komma ut o locka in, det var en del som inte visste vart det skulle vara.. men det gick bra...
konstnären Evelina Bjuhr




På söndags morgonen under Dövas Dag pågick. Olivia ville titta i garderoben vad hon skulle ha på sig för kläder då hittade hon en tomteluvan och tog på sig och bytte till tomteklänningen. Men snälla du det är långt kvar till jul sa jag..Men lät henne få njuta o så hon fick leka i den o vara som en tomtetjej. Samt hade hon en pyssellek stund med Farmor innan de åkte hem till Stockholm vid söndags lunch.









Måndags morgon efter Dövas dag kammade jag håret på Amanda, Hon sa att hon har en lång lugg. jag frågade henne om hon kunde tänka sig klippa kort lugg. jaa det vill hon .. men sen sa hon nää vill behålla en lång lugg. Jag sa att det är inget brått. Hon kan fundera på saken och sen bestämma hur vi gör.

Lukas ville vara med. En trött Lukas på morgonen :)



Orkidée lever nu igen, äntligen blommar det ut hos oss i nya huset, det hade inte kommit något orkidee när vi flyttade in, det tog rätt lång tid och försöker inte ge upp och skötte dem. Jag har ungefär 5 st orkidee och två st har blommat ut, en håller på och två sover fortfarande. Det är kul att se dem utveckla och sen vissnar de och får vänta till en ny tillökning igen. Jag är så förtjust i dem och tycker de är vackra att se på.





I torsdags gjorde vi pannkakor och Olivia ville vara med o steka så hon fick göra några pannkakor själva, det tyckte hon var roligt.




Hagabadet

I fredags bestämde vi hela familjen att ha en lugn och mysig utan data, mobil och bara ägna oss o leka i vattnet samt träna Amanda med simningen. Det var skönt att komma ut och flickorna lekte mest med pappan eftersom pappan har rätt varit borta mycket från före och under Dövas Dag så nu är det över med det och nu kan vi bara njuta ihop och känna oss samlad igen.


Amanda tog detta kortet, öh jag blundade nästan hihi..
Detta kortet tog Olivia, så nästan våra huvudet försvann men tur hon hann trycka på kameran så det blev en bild på oss.



Skulle ta kort på Olivia och pappan, men han drunknade när Olivia hoppade på honom så hans ansikte syndes inte och hon skrattade åt det.


Ett nytt försök nu äntligen en bra bild på de båda sådan far och sådan dotter.....:) Martin ser ut som kämpa att hålla i vattnet för han står ju inte. fniss.. fisksimmaren..



Amanda är nöjd att få bada ev simma!


I Lördags gick vi på bion tillsammans med Tanja och hennes pojk Casper... Amanda tog med sin kompis Rebecka och vi hade trevligt och såg filmen Ponyo. Gullig film från japansk stil. Det var ingen textad på svenska men det var svenskt tal, men vi brydde inte om det utan vi kopplade av det och gjorde för barnens skull..
Det var också Olivias första bionbesök. Hon var inte van att sitta i en timma o 40 min. Hon blev lite rastlös och frågade några gånger när ska vi åka hem osv.. Egentligen hade jag tänkt börja med en kort biobesök sen bygga upp men gjorde direkt i af.. Så det gick bra..Amanda har sett två ggr Spöket Laban och det var bara 40 min o hon klarade sig och var nöjd med att få se den långa filmen men hon är en riktig tv uggla, sitter gärna i timmar o ser på filmer. Olivia är mer däremot social och föredrar inte att titta så länge på tv eller filmer.
 Bad Casper också vara med i bilden men han sa nääää och tittade på de tjejerna som samlades till ett kort. Det var svårt att få Casper med i bilden han försökte springa ifrån och flytta på sig hela tiden hihi..


Nu är filmen slut ( alla bilderna ni fick se på ) hihi..

Addjöö och vi ses snart igen!


- Kram -

Retrosoffan! wow!

Klicka för att se nästa bild


Kanonsnygg tycker jag..såg den på blocket...ööhh..vem skulle vilja betala den för 2500kr ....Någon av er kanske tycker inte är snyggt.. Vissa folk gillar fortfarande retrosaker och kläder.

Om den skulle bortskänkas så skulle det vara perfekt men nej det går inte bara att samla saker man tycker om.

Man måste tänka på läget och var den skulle passa osv.
Tyvärr inser jag att den soffan passar inget något till här... först tänkte jag varför inte uppe i allrum...Men det finns färdiga mönstrade på väggarna så det kanske kan bli oroligt för att kombinera för de båda...Strunt i det tänkte jag.

Sånt stil gillar jag...samma med kläder och såå..men klär mig inte sånt i vardagslivet.. Gillar taijta utsvängda jeans, träskor, stora solglasögon, skjortor med stora långa krage! fniss!!

Minns vi hade 60-70 tals fest i Leksand. Ojoj va kul att se alla folk klä sig.. Det var verkligen en retrostilfest!


- Retrodiggaren -

Dövas Dag - 18-20sep

Tack ni mina vänner och både gamla och nya ansikten jag fått träffa under helgen! Kanon kul har det varit. Är verkligen nöjd med helgen...

Bilderna kommer här.. även finns det fler bilderna www.dovasdag2009.se  de fotona har tagits under fre och lör ev utställning på lör dagen...

Kram på er och vi ses nästa år.....hade för mig nån sa det blir UPPSALA??? Rätta mig om jag har fel... :)




Detta bilden är på en fre kväll, innan vi skulle till festen.. Lite grimas ville vi bjuda på när Simones son Linus tog bilden.:)



Linda Stål ser fokuserad ut och är väl mitt i diskussionen. :)



 Sofia, jag och Pea!

 Jag och Camilla ( som jag sa att jag inte hann ta kort i min kamera fick jag en av hennes bilder.. tack Camilla )
Denna bild på mig o Josse hittade jag hos www.dovasdag2009.se.

Lördagskvällen tog jag det rätt lugnt och stannade inte länge på kvällen för jag vill vara pigg o ha ork under söndagen när Martins föräldrar åkte hem ganska tidigt före lunch och Martin var borta nästan hela dan för att städa och ordna bort allt. Det kändes så skönt att komma hem tidigt och förberedde mig in sängs vid 23.10 ungefär, tänkte på de som fortsatte vara ute i vimlet. hihi..

Tyvärr blev jag inte så aktiv i att ta bilderna vad jag hade väntat mig, var nästan säker då innan att jag skulle ta flera men har missat och har tänkt planera ta fler kort på mig med andra kompisarna. Ööhhh... Nåjaväl jag har er i tankarna de som jag pratat med...



Kommer att lägga bilderna sen från Sagostund och några från kvällens showen...ev flera från den festen...

Kramis


Patrick Swayze gick bort

Honom minns jag då jag fick se Dirty Dancning, jag var bara 13-14 år! tonåring var jag... hade honom bilder på mtt rum alltså affischer!.. Men tyckte han har inte gjort många filmer dvs roll, han var med en film som hette syd och Nord. Sen Ghost med Demi Moore...

Patrick Swayze

Det är svårt att tro att se honom så, man fastnar hela tiden att han ser ut som där uppe och bli bara äldre på dar. Men sjukdomen har slagit över honom och så säger kroppen ifrån som inte orkar längre.

Kände konstig att de idoler vi har favoriserat på 80 talet börjar bli gamla och sjukdomen dyker upp.. usch...Ja de tär ju dags att vi blir bara äldre och så räknar vi med det...

- Vila i frid -


Svar till en som frågade...

Country Colors

Country Colors intensivtoning ger ditt hår intensiva och uttrycksfulla färger med inspiration från naturen, samtidigt som den unika formulan utan ammoniak vårdar ditt hår lite extra.

Country Colors intensivtoning ger ditt hår intensiva och uttrycksfulla färger med inspiration från naturen, samtidigt som den unika formulan utan ammoniak vårdar ditt hår lite extra. De nya ”Feel-Good Colors” hos Country Colors innehåller en skyddande kombination med nio rena botaniska extrakt. Den skämmer bort ditt hår med naturliga och uttrycksfulla färger utan att skada det – idealiskt för att täcka de första grå håren. Uttrycksfulla naturliga och skonsamma färger som gör att du känner dig till 100 % säker på resultatet när du färgar.
Feel-Good Colors hos Country Colors: Naturlig färg – Friskt

 




Country Colors

Country Colors erbjuder ett stort sortiment med extra naturliga och uttrycksfulla nyanser för enkel hårfärgning.
Country Colors sortiment erbjuder nyanser som passar din individuella smak – inklusive naturligt blonda, bruna, röda eller svarta toner.



Just jag använde den som jag nu visar....
Intensivtoning Granat (röd)

Har för mig det är nr 58... Det är det du undrar säkert över men jag måste tala om att jag tonade först i samma märken men nr 60 var kastanj....Sedan nästa dag tonade jag den granat...nr 58 som jag sa nyss...

Det beror ju också hur mycket blond det är i ditt hår.. (L J )om du har lite mörkare så har du lite tur att det kanske räcker med granat direkt. Men är du väldigt ljust är det nog bra om man börjar med grundfärg dvs brunton som inte är hårt typ...

Det är så att jag chansade verkligen det här av allt, jag var beredd om jag skulle misslyckas men jag har bara haft TUR så är det inte hela världen som man kan lyckas allt. :)

Och jag kan säga att jag köpte dem första gången, brukade egentligen göra hos frisör. Har haft en annan jag minns inte VEVAY eller LORAL för länge sen...
Självklart kan jag inte lita på alla produkter som är bra eller dålig. Det är upp till varje faktiskt...
Ok jag önskar dig o ev andra som är sugen på - lycka till...

Iså fall om jag misslyckades så skulle jag tona hela brunt som döljer det som varit innan :)

- ses snart ! -

Rödhätta!

Före......( sommarhår )


Efter.......Bli inte rädda att se den haha...







Såja..är ärligt att jag tycker det är lite starkt färg och det brukar vara så i början, men har hört andra komplingmanger som säger att det är bra om det syns rött nu i början än senare blir det lite typ ljusröd.. Alla tycker olika...
Jag har ju haft den färgen för många många år sen innan jag fött flickorna, men jag började minns jag har haft lite rött hår en kort kort tid när Amanda var ca 1 år...Men det blev misslyckats för det var nästan som rosa..så fick jag snabbt en tid hos frissan och gjorde om allt till ett annat färg...

Jag är väl ganska nöjd som det är nu för jag vet att jag inte kommer att ha den färgen i flera månader, vet inte hur länge jag vill ha. hade faktiskt kastanj i lördags då jag tonade med den men då tyckte jag att mitt hår inre lite med blond dominerar fortfarande, då köpte jag därför nästa dag en söndag kopparröd - granat..Då blev det oj..
Det har varit roliga reaktioner av folk, visst har jag blvit kallad häxa, en snäll häxa sa en av eleverna. Flesta har frågat varför jag färgade rött...då undrar jag vad ska man svara.. Då sa jag: Får jag inte göra det? De blev paffa hihi..
Mina Kolleger på jobbet sade att jag var så modig att göra det, några av de sade att de inte vågade göra. 
Jag vet att man lever bara en gång och det går att ändra igen men visst krävs det lång tid att ha tålamod för att förändra färgen igen....Det är samma med klippningen då kände man vill göra något annorlunda eller nytt och håret växer ut ändå igen också.

Annars njuter jag just nu med den färgen och jag tycker det är roligt.

Rolig då under måndagen när jag kom och jobbade, kollegor kände inte igen mig, jaså är det duuu..Sen kom en annan kollega och kom direkt till mig och sade att hon hade hört ryktet att jag färgat rött och hon själv tonade håret brunt också, väldigt fint på henne. Hon sa att hon har haft blond i många år. Kul med ombyte. Sen en annan kollega kom också med röttröttbrunt, hon såg på mig och vi skrattade och satt vid bordet och diskuterade nyansen och hur vi gjorde, hon var hos frissan och jag själv gjorde hemma. Hon nämnde att hon ville ha nästan som mitt ungefär för hennes bakgrund till håret är lite mer brunt eller lila...

När jag hade rödkastanj ilördags sade min man, det kände jag igen precis som vi var nyförälskade för 8-9 år sen. Fniss fniss. Han tyckte det var inte dumt, men han har respekt att jag ville vara röd först och sen tona igen brun och se mjukare ut hihi..

Visst är det lite jobbigt att fixa ögonbrynen...måste måla varje morgon, har inte hittat eller hunnit köpa en ögonbrynsfärgning..ska göra men inget brått jag klarar med brynetspennan som finns...

ÄR DET NÅGON SOM REKOMMENDERAR VILKEN TYP OM NÅGON AV ER SOM BRUKAR FÄRGA ÖGONBRYNET HEMMA ELLER KÖPER NI I BUTIKEN, FINNS DET OLIKA MÄRKEN?

Japp....
Se vad som händer nästa..  jag sade bara plötsligt en sak igår om håret ..min man säger att jag är lite galen att jag är så impusiv...

Tonade faktiskt först nr 60 COUNTRY kastanj sedan 58 Granat... för att jag har blond då det går inte att göra granat på en gång...

En assistent såg på mig och sa vill ha samma så ska jag skicka mail till henne det hon önskar, men hon får räkna med att det kan bli en annan nyans färg för hon är riktigt blondvitt på sitt hår. Jag hade en blandning men framför mest ljust. Hade gjort bruna slingor då när jag tonade rött då syndes de bruna slingor till mörkare nyans, det såg ut som de gjordes också till annan färg på de slingorna men det är färgen som gjorde det hela och anpassade efter de andra färger på håret.

Lite smart kanske.. hihi..

NU måste jag gå i väg!!
Ha en bra dag!!
Ciiiiinnnaaaaaa

DAGENS TEST - uppmanar er som ser detta... :)


Se hela bilden







DAGENS VILL HA:  MASSOR...but money is a problem of course! fniss.
DAGENS KLÄDSEL: Jeans med blågrått eller svart t-hirt el långa stora tunikor med stora fickor
DAGENS FRISYR: rött... sugen klippa o förändra ngt..ej klart...:)
DAGENS LÅT: Into the groove med Madonna
DAGENS PLANER: till Dövas Dag
DAGENS SAKNAD: min pappa
DAGENS DUMMASTE: min almanackan som försvann
DAGENS MISSLYCKANDE: ööhh....tyckte det var något men minns inte.
DAGENS DROG: Kaffe
DAGENS KÖP: NIX ...
DAGENS GODIS: Choklad
DAGENS HUMÖR: En av eleverna sa något roligt! Fick gott skratt...
DAGENS CITAT: Lev nuet!
DAGENS ROLIGASTE: att bli klittad av mina töser på sängen efter gonattläsningen busade vi smått innan de fick gå till sängs.


- ses snart igen ! -

Peo Sjöbergs hemsidan

Ni minns jag berättade tidigare om vår bröllopsdag, så finns det en bild där om ni är nyfikna hos Peos Sjöbergs hemsidan.

Först skriver man in www.brollopstorget.se
Sen klickar man in företagsregister
Då skriver man in Örebro samt vilken kategori man vill fördjupa i då ska man skriva fotografer.

Sen kommer det en hel lista...Klicka in när ni ser Peo Sjöberg fotograf - Bilderna från bröllopet hjälper er att minnas den stora dagen. Jag fångar ögonblicken för framtiden







Peo Sjöberg Foto

Men det fanns inga fler bilder bara just den....


Ja säkert några av er som vet att jag har förändrat håret till ett helt annat fääääärgggggg....

kommer att publicera på mig det senaste bild hur jag ser ut just nu i den färgen..Kände bara URLESS på mitt hårfärg och ville ha röttbrunt! ....Det kommer inte vara i evigheter, blondfärgen är fortfarande en del av mitt liv, kommer jag naturligvis ha tillbaka sen nästa år till sommar igen hihi..

Ska inte prata mer, bättre sätta in på bilden på mig där får jag förklara mitt....


Kramis!


Gamla kameran såldes på Tradera - fina bilder!

Hej!!

Jag sålde en gammal kameran UNIBOX i våras på Tradera. Jag fick den i ärv efter min mammas man som sålde landet. Den är nog från 50-60talet...



Jag tycker om gamla saker och så tyckte jag den kameran med skinnfodral var häftigt och tänkte ha den som prylsak. Men den låg liggande i skåpet, funderade hela tiden ska jag sälja den. Samtidigt kände jag att jag inte var expert på att använda den. Tyckte det är bättre till någon som har intresse av den kameran och kunde få använda eller ha något som antiktinsamling på kameror osv..

Jag blev överraskad att han skickade ett mail nyligen och berättade att han lyckades ta bilderna med den kameran som överlever!

Det blev tre fantatiska bilder och första bilden var en streck ljust på, de andra två st var väldigt fin med naturen.

Är imponerad bara att den kameran som är så gammalt kan fungera att använda som nu vi har många moderna kameror digitala och stora kameror med bra objektanpassad till avstånd etc..

Kul att han kommer även skicka några bilder framöver och det sågs ju som han har stor hobby däremot flera fotona hos hans blogg. :)


Mail från Olle J:

Hej.
Nu har jag provat din gamla kamera och den funkar!
Du kan se några bilder på
http://www.fotosidan.se/blogs/olles/34703.htm

Jag kommer att ladda den med film fler gånger.

Hälsningar

/Olle :-)


- på återseende! -


9 september - 3 årsdagen.

Här bjuder vi på några bröllopsbider det togs 3 år sen. Oförglömligdag faktiskt! Martin kom in först med Lukas. Från början skulle det vara vi två som ska gå in till kyrkan. Men det kommer en historia bredvid mig o min pappa den bilden.

Söta Ida, som var så fin att ta hand om Amanda som var 3 år och Olivia 1 år, Guuud vad de alla tre växer så det knakar!



Min pappa Lars ändrade sista minuten och han kunde då tänka sig gå tillsammans med mig o lämna mig till Martin. Jag hade frågat några gånger om han ville, men han sa näää samt det lät som han visste inte hur han skulle göra och jag lät honom fundera och frågade igen men han sa näää igen.
Då respekterade jag för jag visste att han inte har ork att gå och har inte bra balans.Men några minuter innan vi skulle gå in kom Kjell rusande till oss och meddelade snabbt att min pappa ångrade och ville så gärna gå med mig så jag blev lite chockad själv och trodde inte på så mina tårar kom nästan ut och jag försökte hålla mina tårarna, blev väldigt rörd och glad att han ville det.

Varför ändrade han sig, Jo han hann se hur inne i Kyrkan ser ut och han såg att han kunde klara för han tänkte direkt att han skulle hålla varje bänk för att inte ramla. Verkligen smart, för det var visst miljön han ville se först om han skulle klara eller om det var svårt att hålla balansen. Se hans hand hålla vid bänk och det gjorde han och han haltade lite så jag fick anpassa efter hans balans, oojojj jag förlorade mot mig själv och tårarna kunde inte hålla utan det kom bara ut sig. Det var fantatiskt att gå med honom o lämna mig till min käre make Martin. Måste bara säga det är en av de bästa som hänt mitt liv! ÄLskar dig min pappa Lars, vet att du har gjort mig allt vad du gav med fin hjärtat och insåg att det inte finns omöjligheter för mig.



  En vän till Martin som heter Stina och hennes man spelade på orgeln, hon kunde ställa upp o sjunga o det lät som opera och hon har en fantatiskt röst säger våran släkt och vänner som hörde henne, själv hörde jag också lite. Hon tecknade också delvis samtidigt.               
Min barndomsvän Christina Yalcin med sin stora mage som hon väntade sitt andra barn. Hon höll vackert dikt och tecknade, mina tårar rann och det var väldigt vackert och fint! Hon skulle föda när som helst.

Gissa när föddes lilla Edvin? Nämligen dagen efter vårbröllopsdagen. Hennes gravideten kom vattnet ut under vår middagen på Brunnsparken och hon ville inte störa oss så kramade vi snabbt och hon åkte iväg med sin man Bulent till Stockholm.
Då några timmar där efter tolvslaget kom lille Edvin, men exakt är det precis efter tolvslaget, eller när exakt minns jag inte. Om Tina läser det här så kanske hon kan kommentera när exakt kom lille Edvin, just fyllde han 3 år igår. Det är lätt att komma ihåg dagen efter vår bröllopsdag! :) jag får tacka lilla Edvin som fick låta Tina få uppleva min bröllop och sen får hon andas efter då var du i farten och ville ut i världen för att träffa världens bästa föräldrar Tina och Bulent som skapat dig! :)


Klart Mrs och Mr Törnblom




Ut i det härliga fina vädret! Som tur vi hade!Fantatiskt varmt och skön dag!





Till brunnsparken, Martins son Lukas var så stillig och fin och gick tillsammans med kusinen Viktoria.



Min lilla andra prinsessan, hon var bara ett år. Jag fattade inte när jag fick se henne nu och tänkte ojojoj så guuud liten o söt hon var. EN BEBIS!! Det har varit mysig tid med henne under bebistiden.





 Johan Sellin, dövpräst! Sveriges första dövpräst. Han var helt kanon bra och är nöjd med hans agerande i kyrkan och med humor! Det roliga är att Martin och Johan har tränat tillsammans på siminingen när de var yngre! Så de har känt varandra redan bra. Egentligen fick vi se att han vigde ett par i Uppsala för nån år innan oss, det var inlärning praktik han hade hos dom och vi frågade när han var klar så det var precis rätt tid att han var klar innan vi gifte oss så han kunde ställa upp som dövpräst.

Det roliga är att NA tidningen har sökt upp mig på Birgittaskolan. Jag udnrade varför, de hade hört ngt om att Sveriges första dövpräst skulle vigda oss och de ville göra en intervju om oss och SVT inslaget har filmat oss dagen innan när vi tränade i kyrkan. Vi frågade hur de fick höra ifrån. Ja de hade koll på allting som händer och de jobbar ju med det, vi har knappast meddelat dem om de vill göra intervju med oss om det och samt SVT. Det var kul att få uppleva det också.

Grannarna på Bråtenvägen, vi bodde förut blev snopna när de fick se oss på tv. Då samma kväll kom de med en orkdiee blomman och gav till oss och önskade oss lycka till! Sött!

Vi anlitade fotografen Peo Sjöberg. Han fotade oss en hel del och så använde han två fototavlor en på mig och en på röda bilen med fina kalla blommor vita på den och hade utställning vid BB avdelning i USÖ, fick höra en del som såg det via sms och mejl etc...

Han har haft den som stod i skyltfönstret, och en vän till mig med sin man var där och tog kort när de väntade barn och såg mig foto hängade på väggen. jag har inte köpt den för jag tycker det verkar onödig eftersom jag är ensam i den bilden, jag önskade jag hade Martin med mig i den bilden också. Han nämnde varför Peo valde bara mig att ta den bilden, då är det ngt han har i kikarn på mig säger han fniss fniss men han kan vara lugnt att jag är gift med honom..... ler...nääråå han skojade då. Men han blev snopen att han skulle göra den till STOR bild, och varför han inte är med då...hmm..

Har tittat en massa bilder och jag njuter tillbaka minnen, jag kommer nog en dag att ta fram några där som bl.a finns är vännerna som bor utanför Örebro där ni kan se på min blogg längre fram..



Förrsten ni som ser de bilderna och kanske kommer på att de bilderna vi inte fått av er är vi TACKSAMMA att få, så vi en dag ska förstora en bröllopsbild på oss. Vi har fått 3 cd skivor och Fotografen Peo Sjöberg. Gärna få flera! men inget brått eller tvång än...


Natti Natti

Hej på er!

                                       

Kram på er som väntar på att hänga med i min blogg ( Några frågade mig -  så vassego! )

Nu börjas det bli slurp slurp hos mig, sugen att skriva igen, har tilltalat till mig flera gånger är det värd att jag ska fortsätta och blogga.

Det viktiga är att jag ska känna efter mig och jag hade bara kännt att det varit så mycket med huset och orkar inte mycket annat och allt var för nytt också, nu har jag hittat harmoni och rutiner är tillbaka då har jag varit sugen flera gånger att sätta i gång så sa min pratbubblan i hjärnan till mig om att sätta i gång o skriva efter det jag har lust och känner för, skriva är ju alltid kul, man behöver inte skriva så mycket eller lite. Det varierar och bilderna är ibland roliga att komma med in.
Jag får testa fram nu till höst om det känns värdefull med att jag tycker är roligt och utan att inte känna det är jobbigt då är det ingen ide att fortsätta blogga. Själv älskar jag att skriva för mycket men jag ska samtidigt lära mig begränsa och att det inte behöver innahålla så mycket texter...

Det är bara för det har varit så mycket med nya huset, allting är inte klart! Övervåningen är fortfarande inte färdigt men några rum finns det, det var så spännande att se utveckla med huset och jag är så imponerad av min käre Make som har jobbat ihjäl trots han tycker det är roligare att göra det huset som är nytt och bygga fram och han har aldrig kännt så här - åh nu ska jag fortsätta uppe o jobba. Istället försvann han alltid ur sängen vid kl 6.00 och jag vaknade och tänkte få en myskram med Martin men öh han är borta och då tittade jag på mobilen, öh klockan är sju...
Nää jag fortsätter ofta somna men sen på slutet tränade jag vakna tidigare för varje gång för att bli van när man börjar jobba. Martin behöver inte träna att vakna tidigare så han har lätt att vakna...Uhamej.. han brukar säga: Jag lägger mig sist och vaknar först! :)


Det skillnaden från vår gamla och och nya hus är:

Liten hall - större hall
liten kök - större kök
lagom vardagsrum - lite större vardagsrum
småa rum - bättre utrymligare rum
Drömbadrum - Ska fixa uppe likadant som vi hade i gamla huset men annat färg :)
Lilla WC - större WC/Dusch
Stor tvättrum - mindre tvättrum
Liten altan - större altan
Övervåningen småa rum och trångt och inget fönster - större allrum, öppnare med bra ljustyrka fönsterbalkong ( franskbalkong ), större rum.
En liten endörrs garage - två dörr garage med gott om plats.

Vi känner det är stor skillnad och våra nyckelviktiga i huset är : KÖK, VARDAGSRUM och större HALL ev WC/DUSCH.
Även för Martin är han lycklig att få en stor två dörrs garage som inte ingår mina drömmar.Huset är vår första gemensamt också.
Men vi älskar vår nya hus, och vi trivs ENORM så bra och vi njuter maximailt varje dag.

Snart kommer jag att skriva hur vår sommar och nya huset har varit.

På återseende!

Cina

RSS 2.0