Rosa/Gul på Amandas hår

 Inte mycket klippning blev det! :) VIlle att Amanda ska ha lagom långt hår, ibland vill hon ha långt ibland vill hon ha kort hår. Det varierar men min man säger att  det är förbjudet att klippa henne kort :) Han tycker att tjejer ska ha långa hår.  Så klipptes hon bara topparna och att hon fick välja sprayfärg på hennes hår rosa och gult. Hon blev stolt efteråt. Hennes lillasyster Olivia fick också. Amanda valde färger och pekade på hennes hår var färgerna ska vara på hennes hår. ( Bilden på Olivias hår har jag inte hittat här hum )

En gång när jag klippte Olivia rätt kort hår, jag hade inte räknat med att det blev så kort. Men hon behövde få nytt att växa igen. Jag glömmer aldrig att min man blev förvånad att jag klippte henne och jag väntade mig inte att han skulle reagera på det och han frågade varför blabla he.. Det lät som han ville hon skulle ha långt men nu har Olivias hår vuxit så har han inte nämnt ngt att hon behöver klippa...:) då förstår man vad han egentligen menar...

Hejhej säger Olivia!

 Heeeej säger hon till kameran!  En glad Olivia! Hon pratar ibland om att hennes pojkvän heter Nico, sen säger hon en annan dag att hennes pojkvän heter Malte. Hon fick turas om de båda.. Jag frågade henne: kan man ha fler pojkvänner? Mmmm tänkte hon... Ja kanske lite säger hon. :)

Sömntutaren Olivia

                             

Måste bara ta med den bilden in i bloggen. Olivia somnade faktiskt just på en stol! ja inte på soffan eller säng. Vi var i köket rätt länge och hade nog besök under tiden o fikade. Då tyckte jag det var lite underlig bara att Olivia brukar alltid komma fram o tillbaka från Tv rummet till köket. hon är gärna mer i social än att sitta framför tv. Men då ville jag gå o kolla försäkerhetsskull.. Ahhh!! Hon somnade, kollade om hon bara vilade el ngt, men nää hon sov faktiskt djupt. Öhh.. tänkte jag då blir det svårare för henne att kunna sova tidigt på kvällen eftersom det var en sen eftermiddag, vi håller på ibland o försöker träna henne att somna mindre på lunch och då hoppade hon över sovtid på lunchen men hon orkade inte hålla så hon satte o somnade till slut. Fniss!! Det var smart av henne att ha armen inne vid stolryggsida för att inte ramla. Fick väcka henne en stund o hon kvicknade snabbt som hon tänkte: Vad gjorde jag här etc... Sött

70 tals pyjamasklänningar lever än!

                           
70-tals pyjamaser lever än! Titta vad Amanda och Olivia har på sig och de gillade dem. De använder ganska mycket av dem. egentligen är den "klock"pyjamas klänningen är för till 2 år, men Olivia kan fortfarande har den på sig trots hon ska bli 4 i sommar.  Själv hade jag den när jag var runt 2-3 år.
Amandas pyjamasklänning är med flugsvampar, sol och månen, faktiskt mysigt. Den har ju hål under ärmen ( ska laga den sen nån gång att sy ihop ). Den hade jag själv när jag var runt 8-9 år så den är fortfarande lite lång men Amanda kan gå i den precis när fötterna tittar fram. Kul att ha dom kvar efter jag själv har haft och att de kan fortsätta använda dem.

Natti Natti!

Vår efterlängtade hus som ser ut så här

Det här huset är från Smålandsvillan. Modellen heter Ljungby. Färgen kommer nog nästan vara likadant om jag minns rätt..

Vi har sökt antal husföretag, rätt många kataloger har kommit hemskickad till oss och vi tittade igenom och kollade olika modeller och hur planlösningar ser ut.

Det var verkligen inte lätt. Vi tittade på alla katalogerna nästan varje kväll och visst tar vi det ett tag i taget för att andas emellan så¨att vi inte blir trött på att leta efter hus.

Det höll vi på nästan hela hösten. .Lustigt var att allt från början var det vi fick första kalkyl på ett hus som vi var förtjust direkt var ett annat hus från Smålandsvillan ifjol september då jag fick reda på att tomten var ledig. Sedan hade mäklaren som kunde teckenspråk varit hos oss o diskuterade detaljer och att tänka på eftersom räntorna inte hade sänkt ner som inte vi visste det skulle bli efter jul. Vi fick en kalkyl på ett annat hus från Eksjö ojoj det var rätt hög pris, så avböjde vi, vi hade besök från Älvsjöhus försäljaren hem till oss, vi avvaktade med det. Vi hade också tittat detaljer hos Hjärtevadhus, Lb,sjöstalshus,Friggeboda, Vi tog ett besök hos Hjältevadhus hos försäljaren och även tittat på huset som var färdigt byggt i Marieberg. Vi tittade och gillade det...

Sen skulle vi träffa Väråsvillan, jag fick veta detaljer av en kollega på jobbet som har köpt huset därifrån och är väldigt nöjd. Men det blev inte av. Modulenthus har vi besökt hos våra kompisar och det är ett jättefint hus där vi tyckte också om vilket inte blev något av det när vi fortsatte fundera över och kollade andra hus igen via kataloger.

Sen kom jul och nyår åkte vi hela familjen och släkten ( total 13 personer tillsammans dvs 6 vuxna och resten ungdomar och barn alltså kusiner )  till Vietnam hela två härliga veckor, firade också för Farmor 70 år där. Bilderna kommer vi att visa sedan längre fram.

Efter jul ganska precis när vi började jobba igen, då flöt det bara på att vi fick mail om vi var intresserade av kampanjpriset för Smålandsvillan samt mäklaren frågade om vi hade funderat fortfarande på det så allt blev bara en klick och satte i gång. Vi tittade på ett hus från Smålandsvillan som hade visning som jag sa förut då känslan var bara helt rätt för oss. Ja det blev i allafall ett hus från Smålandsvillan ändå till slut som det var också från början men en annan modell.

Nu är det rätt roligt att välja våra inredningsmak på bottenvåningen. Vi räknar med att övervåningen kan ta längre tid att fixa för så mycket pengar har vi inte fått över från våran huset som blev såld. Men det ordnar vi på något sätt ändå och att vi ändå är glada att vi kan starta något nytt tillsammans. :)

Kram från mig !


Vår efterlängtade drömhus på egen tomt!

Ja ni ser det är bara en tomt! hi.. ingen hus än.. Nää det ska komma senare i vår,  Runt v.17 kommer det att bygga ett hus som vi har beställt från Smålandsvillan. Otroligt måste vi bara säga, för vi hade inte räknat med att göra det här men vi hade pratat många gånger i luften om vi ska verkligen göra det.  Vi lyckades sälja vår hus även vi ínte fick över utropspriset, men vi kände att det var bättre att bli av än ingenting. Så att vi kan starta något nytt tillsammans eftersom det nuvarande huset vi bor är det inte samma sätt sen när jag flyttade in. Det var ju okej då för jag hamnade bara där sen rann tiden iväg fort så kom våra två flickor och sen allt rullade bara på som vardagar brukar göra.

Just förra året i somras tittade jag ibland på om vi skulle bo på landet. Men vi har tänkt på långt sikt att det blir mycket körande för barnen t.ex aktiviteter, kompisar eller annat. Så upptäckte jag att det fanns tomterna lediga när det var ett sommarhus vid berg/skogen som var till salu, där fick jag koppling till ett namn som jag skulle kontakta med och han nämnde att tomterna var lediga och han skickade med kartan och där fick vi se, men ville inte riskera att boka just nu för vi visste inte hur ekonomin skulle se ut, då mäklaren kom hem till oss i september och diskuterade noga igenom att det kommer att kosta mer om vi flyttar.. Det var så snabbt med ivrigheten och känslan känns bara mer och mer så avvaktade vi med det och vi visste då inte att räntorna skulle sänkas efter jul.

Men då sökte vi olika hus från olika företag, det var mycket tid på jobbet och hemmakvällar. Det var rörigt med att tänka mycket på standard, hur stor, garage och tillvál och att det kostar  mer med vvs, teleanslutning etc...

Jag frågade varje gång om tomten just nr 5 var ledig, ja sa han osv...sen efter jul sa det bara pang att mäklaren tog kontakt med oss o frågade om vi skulle sätta i gång, då hördes också smålandsvillan av sig via mail med kampanjpriset så rullade det bara på även vi tittat på andra hus som vi föll för, men smålandsvillan fastande något för oss och just i NA tidningen hade de husvisning från Smålandsvillan i Rynninge i Örebro.
Vi passade på att åka dit o titta o få känna i atmosfär. Ja det kändes riktigt bra och han som var där o ansvarade för husvisningen som vi hade regelbundet kontakt med o diskuterat detaljer. Han berättade stolt att det var hans hus som han använde husvisning. Fick olika tips om huset. Jag var visst förtjust i hans hus Nybro heter modellen. Men vi valde Ljungby, den största huset i Smålandsvillan. Ja priset var inte så farligt när det ingick en massa inklusive och även tillval o standard..

Då var det bara att köra på och när huset äntligen blev såld skrev vi kontraktet på det nybeställningen huset som vi får flytta in runt 15 juni.Hoppas datumet menar det i verkligheten. Mycket kan hända eller ändra.

Håll utkik i fortsättningen vad som händer och vi ska följa upp hela husutvecklingen tills det är färdigt så ni får följa hela vägen!

Tomten ligger just nära naturen vad vi hade önskat att bo nära skogen, då kan barnen gå dit när de kan leka vad som helst, leta svampar, ha upptäcksfärd där flera gånger, grilla nån gång när det är fin vår eller höstdag etc...motionspår finns, åka längdskidor, nära coop forum.
Det är ju rätt alldeles nära ifrån det vår nuvarande hus, det ger inget oss för skillnad om att vi kan se vår gamla hus sen när vi flyttat dit, baksidan i altanen får vi solnedgång om det blir en fin sommarkväll för grillning el avkoppling. Det blir ju en hel del att fixa med huset t.ex övervåningen är oinreddvåning.

Men min man Martin har sagt att han hellre vill flytta till ett nytt än till ett gammalt hus eftersom han o hans vänner har hjälpt till en del här i huset o han själv som har byggt o ändrat det mesta vilket han inte orkar göra det igen, men när det är ett nytt hus tycker han det blir roligare när man känner inte att man behöver riva eller se till de gamla bort o ta ny..Utan bara bygga nytt hela tiden.

Tomten är på ca 800 kvm.. Jag hade tänkt att det räckte med en garagedörr men för Martin ska det vara TVÅ garagedörr, vet inte vad han har i tankarna. Nog har han sagt att han vill gärna meka eller göra något där inne än det vi har nu vår garage känner han sig inte bekvämt. Det blir bekv'ämmare och friare i det nya garage.

Mer detaljer kommer vi med om huset sen...

Det kändes som vi ska gifta igen när vi ska flytta in till nya huset.!

Ni ska få ett nytt flyttkortadress sen till sommar...:)

Hugs!!!

Måndagstrött!Social jämt eller utan social....

Åhhh... första dag på jobbet igen efter sportlovet! SÅ trött man var, efter man har lagt sig sena kvällar och sovit ut på morgnar, så man fick stiga upp så tidigt i morse och igår kväll gick det inte snabbt att somna vad jag föväntade mig suck..

Hoppas jag vänjer mig sen när jag nu inser att jag är trött på kvällarna denna veckan precis som söta katten så att jag får sova gott hela veckan o vänja vid att vakna tidigt på morgonen.


Det var trevligt att träffa eleverna och de såg också trötta ut förstår jag och några såg pigga ut, jag förstod inte varför jag frågade om de hade sovit sent men nää de sa att de var på fritid även de var lediga, jaja.. mamma o pappa jobbar ändå under sportlovet, det tänkte jag inte på och vi lärarna har lite extra ledigheten med sport,påsk och sommarlov. Så man tänkte inte på att varför elevernas föräldrar inte har ledigt då men de har annat typ yrke, och de får ofta 4 -5 veckor i sommar eller en vecka till en annan tid att ta ledig.
Så egentligen borde vi inte klaga på att vi har mer ledig än de andra som inte jobbar som lärare. Men det är inte alltid lätt att jobba som lärare, man tänker ibland varför inte att bara jobba med lager utan social och fixa bara saker hela tiden, då tänker man är det tråkigt att vara utan social eller inte... ibland känns det för mycket att man måste tänka på elevernas utveckling o nivå och att man ska ha koll på allting varje dag och vilka lektioner och planering för material. Det är inte alltid roligt, men ibland är det roligt beroende att jag är nöjd som det är.
Jag fattar inte att jag har jobbat på Birgittaskolan i nästan 8 år inkl mammaledig två ggr....
 

jag känner något nu nrä det har gått 8-9 år då är det inte stort motivation av mig så jag har varit sugen ibland att byta jobb och vill prova helt nytt och jag har drömmar om företag från många år tillbaka men jag undrar också varför jag inte gör det....hmm.. har ju varit på företagskurs i tre dagar för 7-8 år sen för tyckte det är bra att ha i bakfickan om det inte blev något lärarjobb kvar för mig, när jag var under tiden vikarie.
Men jag fastnade kvar då jag väntade min Amanda  vid första graviditen var min lycka att jag blev fastanställd när jag skulle gå ut till mammaledigvärlden då kände jag världens lyckligaste att jag fått ett jobb så glömde jag dess mina drömmar... för det var lika bra för då insåg jag att tryggheten var i första hand...:) kommer att skriva mer sen för mina flickor vill gärna bada med mig.. hummm!!

Kram! ha en bra kväll!

Amanda och Olivia


Den bilden älskar jag, tittar gärna många gånger på mina prinsessor.
Fattar inte att de bara växer och bebistiden är slut men de är goa på
ett o annat sätt och det varierar med humöret men ändå kan man
inte låta bli att ta o gosa med dom. Älskar er av hela mitt hjärtat!
Puss!

God Morgon!

Nu surfar jag en stund i datan, har några viktiga ärendet att fixa och pratade med min man en stund för han är nu i Stockholm med sina barnen o hälsar på Farfar o Farmor...Känner mig något okej men fick nysa mycket på morgonen, det har nog samlats under natten så hoppas jag blir ännu bättre...:) under dagen idag...

Under dagen sen har jag tänker lägga in flera bilder, och hur var året 2008 för en kort sammanfattning och det kommande för hela 2009 som  vi längtar den nya stora projekten, som förblir vår dröm :)

Jag skulle följa med en kompis igår på bion, jag testade att åka till Coop o handla lite mat,för att se om det inte irriterar min förkyldningen eller att jag klarar av de för att tänk dig sitta vid bion alldeles stilla utan att gå till wc o nysa ut men det funkade inte för min del jöss vad det kändes som vatten som rann ur näsan, och så tänkte jag att sitta i biograf med de andra folk som kommer att höra mig med en massa näsdukar.. nej inte kul att störa i en sån filmstunden..jag fick avböja och tänkte säkert de sett en bra film.. hon har hunnit se en massa filmer, själv har jag inte sett många filmer på ett bra tag vilket det kom bara plötsligt tre filmer efter jul, det är inte mig likt! Jag tittar gärna en gång eller två ggr om året.. men jag hann se tre filmer på en månad. hi hi..

Ok hörs sen.... ha en bra dag!

Kram!

God natt!

Nu provar jag igen med andra inlägg så jag ser att det fungear något bättre.. jag kommer att skriva mer imorgon.
Sov gott var ni än är i Sverige!

kram Cina


Välkommen till min nya blogg!

Äntliiiigeeenn!! Det var just det här.. men hur ska man spara sen. det är tredje gången jag nu håller på och det inte är redan inskickad..
ja jag är nybörjare för att öppna blogg så det tar visst tid för mig att smälta in var man ska tänka på när man ska skriva och spara och addera in det så att alla kan läsa..

Det rä lite knasigt.. min kropp skriker äntligen så det inte får bli fel igen flera gånger.. grrr.. puhh.. så här nu sent har jag aldrig räknat med när jag nu öppnat bloggen så att jag måste avbryta o fortsätta i morgon för jag nu behöver zzzzzzzzzzzzzz.....

trött nu efter har varit vid datan i flera timmar...precis jag är ju utan mina älsklingar som är nu i Stockholm o hälsar på farfar o farmor, annars brukar det inte vara för min del att sitta vid datan i flera timmar. hihi..

RSS 2.0