Amanda.......

Nu har det hänt ganska mycket....även jag har inte bloggat ett bra tag... Jag sänder några bilder i blandning dvs Amandas förskott på födelsedagskalas för sina dagiskompisar, midsommarfirandet etc...Men jag börjar med Amandas kalas nu o sen övriga kommer senare..
Vi hade tänkt ha kalas hos oss men vi insåg att hemma hso oss har vi så mycket att göra och vi hinner inte att ordna kalaset så det var lika bra att ta lekbuslandet för att de förbereder allt så vi inte behöver tänka på nånting. Skönt va det. Jag ställde upp o hämtade Sara o Hugo för föräldrarna jobbade, och vi fick en tid tidigare på e.m ja det är en lite lång historia hur det blev till för jag bokade fel tid på rätt datum..ööhh...
 Sara, Hugo, Amanda och Olivia försöker också naturligvis vara med...


Amanda verkar vara lite pirrigt före kalaset.


Amanda är som värd o väntar på sina kompisar samlade till att gå upp till Bratzrummet. De andra kom och så gick vi alla upp till Bratzrummet. De fick pommes o nuggets även hamburgare... Olivia ville leka direkt men måste få mat i magen först, förstå¨r det är svårt att tänka när det roliga kommer efter maten. Amanda njöt av maten o presenter av kompisar. Hon var överlycklig att få sitta på Bratzstolen.. :)





Pappa och Olivia, han försöker få henne lite mat.


Kompisarna roar sig..


 Fin färg bild på Lekbuslandet..

 Nöjd Amanda!


- På återseende-

Rådjur!



Fantatiskt måste jag bara säga...för mig är det ju inte ofta man ser Rådjur i närheten den såg vi igårkväll trodde inte det skulle dyka och tyckte det var en vacker syn.... den bilden har vi inte tagit. jag har tagit den ungefär som vi såg ifrån tv rummet s fönstren. Jag trodde inte det var rådjur men den var faktiskt vid vår altan och den åt rödklöver som vi har fullt på hela marken nära vår tomt. Jättefin att se på, jag blev ivrigt för att ta med min kamera men dåliga bilder hela tiden.

Digitalkameran tog jag ..kanske inte fungerade utan en riktigt kamera..hmm..men äschh..Han eller hon åt o njöt av dem sen sprang in till skogen...tänkte bara att vi kommer nog att se den ofta när det är nu sommar och att det är gott om grönt här i närheten. Däremot är det ju så att tomterna har ju samband till älgjakt för ett långt bra tag tillbaka., Ägaren ber'ättade att han kämpat att få köpa tomterna men det var ett bra tag senare lagdes älgjakten ned och att de köparna tog över och köpte tomterna o sålde ( gissa att de blir så stormrika efteråt!) det var alltså 2 par dvs ett par gifta o andra par gifta som bor i Lillånområden.


tänkte bara att rådjur fick vara fritt ifrån början men nu är det begränsad för rådjuren o andra djur något sätt som vi hus tagit över. känns lite hrmmm vad ska jag säga om vi ska ha dålig samvete men jag bodde ju inte här då o ch jag bodde hos gamla huset har vi sällsynt sett rådjur springa förbi vår gamla hus och en massa hare flera gånger, så nu är det närmare till skogen är det liksom deras hem och de vet  var de har sina mat någonstans här.

Grrr har letat efter den blåa som jag kan ladda in bilderna fr kameran men hittades inte...den ligger någonstans hos en av kartgongerna.,

Däremot har vi gått igenom nästan 30 kartongerna sen vi flyttat fr torsdags, ännu är det inte in i mål ...suckk,.

Kommer att tillägga bilderna på Flickornas start av sommarlov och de andra ärendet och glada nyheterna... Jag ska fortsätta kämpa o leta i flera kartongerna om det finns den saken som man kan addera bilderna in i datan.,..:)

Kram..

Stort tack!......

                                  

Till er Fredrik, Classe, Rob och Jea som har hjälpt oss med att ta tunga möbler till nya huset.

Det är så fantatiskt att ni ställde upp, även det var fler som kunde ställa upp men vi insåg att det räckte bra och att det var nästan tomt, så det inte behövde meddelade vi till några att vi inte behövde, vi tänkte kanske det är bra med att ha många som kan hjälpa till vilket blir snabbare, men som tur killarna tog med två släpvagnar plus vår, så det blev tre st, vilket var kanonsnabbt med att bära nästan tomt här i huset, vi sover naturligvis för sista natten här på Bråtenvägen! Vi har bara sängar här kvar, kläderna, tallrikarna, kyl och frys, skohyllan och tavlorna. Skööönt!! Fattade inte att det GICK. Var faktiskt oroligt hur det skulle gå.. Vi måste vara klar senast på fre kl 8.00 för städfirman kommer då o städar hela huset från tak till golv. En fick följa med oss och äta Pizza för vi inte lagade ngt mat här hemma, för köksmöblerna togs till nya huset också. De övriga hade sina planer och sparar till en middag hemma hos oss som de får naturligvis komma en dag och äta hos oss :)

Imorgon sover vi på Åstrandsvägen! :)

Men imorgon fortsätter vi tömma huset med all sakerna som är nudagens användningen och att vi ska se till allt tomt här dvs gardiner, rullgardiner etc....Skönt att jag har tagit flyttledig, vilket man får göra om man jobbar hos staten, min man fick inte ta flyttledig för det ingår inte i kommunen, så han tog pappaledig ändå så Olivia fick vara hemma med honom. På fredag tar jag mammaledig o får unna oss hela familjen i nya huset med att fixa en hel del!

hujamej! snurrige Cina som är nu såååå trööööööööttttttt...

jordgubbar!

                      S� h�r ser sommarens presentkartonger ut

Vi åt jordgubbar igår!! verkligen gott gott... svenska jordgubbar är aldrig fel! mumss...funderar på att åka dit till Stora Mellösa och plocka jordgubbar, där har vi flera gånger pratat om att åka dit. Men i år ska vi göra, hör av er gärna och hänga med dit o plocka.. gissar säkert att barnen vill bara smaka först o blir flera gånger att smaka tills de blir mätt hihi..

- jordgubbsälskare -

packar, packar, flyttar kartonger bort. Puh

                                                                             

Man börjar bli lite less på det.. lite låter det men samtidigt var det jättekul att bara sätta igång med att ta bort alla kartongerna fr garage och vinden, skönt att de är tomt där bara några saker, så det gäller möblerna nu på onsdag. Tack snälla ni som kan komma o ställa upp o hjälpa till att ta möblerna till in i nya huset. Däremot kommer vi troligen att sova första natt där på tors till fre, för städfirman kommer på fre till vår nuvarande hus o städar för fullt fr taket till golvet. Verkligen skönt att få det ordnad, jag känner mig inre ångest att kunna hinna med att tvätta o städa i huset. Nej tidpress..Lika bra..

Det är bara tre dagar kvar må, tis o ons...sängarna ska nog va kvar till tors...eller vad jag inte vet hur min man tänker o tycker om vi ska ta allt tomt på onsdag redan...se hur det blir närmare.. :)


- på återseende -

6 juni

Sveriges Nationaldag 

Idag är det Sveriges Nationaldag. En helgdag har det blivit.

Det är ju på tiden, kan man tycka. På tiden att vi firar vår nationaldag. På tiden att vi får vara stolta för att vi bor i Sverige. Stolta över vårt land.  Och nu får vi vara stolta över det och fira vår, Sveriges, nationaldag.   
Det är viktigt att vara stolt över det land man bor i. Och det är viktigt att vara stolt över det land man kommer ifrån. Se på våra invandrare. De är stolta över det land de kommer ifrån. De håller fast vid sina traditioner. För den skull avskärmar de sig inte från våra traditioner. Och det ska inte vi heller göra. Vi ska vara stolta över våra traditioner och hålla fast vid dem. Vi ska även ta till oss av andra traditioner och respektera dem.
Men att respektera andras traditioner, seder och bruk ska inte leda till att vi tappar våra, vårt lands, traditioner.
Mångfalden i vårt land ska tas tillvara och alla ska kunna vara stolta för att de bor i Sverige - vilket ursprungsland de än har.  
Jag är stolt för att jag bor i Sverige och för att jag kommer ifrån Sverige. Ha en lugn   och skön nationaldag! 


                                   


Fått nycklarna!!



Ett Glädjebesked för oss nu att vi fått nycklarna!!
Slutbesiktningen var i fredags men vi har några anmärkningar som de ska åtgärdas. Det kommer att bli bra till slut.

Nycklarna som ligger där i hjärtat säger liksom välkomnar oss till nya huset.
Vi får nämligen flytta in när det passar men vi tar först lådorna och möblerna till nästa vecka....

                                                   

På Att göra-listan

Allt går i rasande fart i huset och det är bara lite drgt en o halv vecka kvar tills vi ska flytta! Plötsligt är Att göra-listan lång och då är detta ändå bara en del av allt vi inte får glömma att göra och de första fem punkterna ska helst vara klara under nästa vecka.... 

* Lite listgolvskydd på golvet mellan ekparkett och klinkersgolv men det kan vi ta sen.
* Köpa trä till altanens golv, trä till väggarna och dörr till allrum som blir ett rum, även uppe övervåningen de viktiga   grund som blir till rum.
* ta med kartongerna då och då dit till garage för att underlätta oss med mindre stress de närmaste dagarna.
* Köpa vattenblandare till badrummet handfaten.
* Kontaktat med städfirman, kolla extra igen för all 100% klart att de kommer 12 juni.
* Köpa flyttkartonger om det behövs annars fixar det sig har några kvar att fortsätta packa för de nuanvända sakerna.
* Gå igenom och ta bort kartongerna ur vinden.
* Köpa färg och måla garaget under sommaren.
* Börja packa de sista...
* ...
*

Tur att skatteåterbäringen nyss damp ner på kontot som är lite räddning till det hi hi...som kan firas för oss lite extra till nya huset!

- tjohoj-

Tillökning...

Nu händer det något mer! Jättespännande...
Urs lite konstig text med understruken..har försökt ändra ngt fel på den, men efter det blev det bättre vid bilderna.


Här är hallen.... mönstrade tapeter  FLORIDA köpte vi på Åhlens tidigt i våras. Då var det inte många kvar som det visade sig att jag köpte bara tre st. Men för oss räckte det på en vägg.

Vi hade tänkt ha två väggar så vi tror det räckte för vi såg att väggarna var inte så stora så vi meddelade tapetkillarna o fixa det men sen ändrade vi att en vägg räckte så vi skrev på pappret och kryssade tydligt.

Nä tyvärr de gjorde ändå två väggar vilket blev ändå snyggt men överraskade blev vi att en panel på den väggen var tomt, tapetrullarna tog slut! Skit tänkte jag det finns inget kvar att köpa mer. Åhlens hade slut på detta och kommer inte att säljas mer, bara tyget. Suck så jag var förtvivlad hur vi skulle göra.

Ringde till huvudkontoret i Stockholm som har Åhlens City och tyvärr inget där heller, så fick jag telnr till Norge som har dessa butikerna som har samma i Åhlens i Sverige.
Fick kontakt med dem, det var rätt svårt att få tag i dem men till slut lyckades jag komma fram o beskriva och jag kände på mig att det inte finns heller där i Norge.
Hon som jobbade där sade att hon inte kunde svara på och hade brått och ville ha mitt mail adress och hon sa att det finns några tapetrullar längst bak i lagret som inte används nu i försäljningen men hon lovade inte om det var tapet FLORIDA. Jag fick avvakta en dag och igår eftermiddagen fick jag ett mail av henne, jag var spänd och öppnade mejlet!


JA.. Hon berättaed glada nyheten och att det fanns två st som jag önskade och ännu fler finns det. Tjohoj!! Så det var ett glädje meddelandet! Jag ville absolut bara få dom och betala hur mycket de kostar, jag betalar mer än gärna vilket om det kan vara besvärligt att ordna med sånt o skicka hit till Örebro.

Idag ska jag växla till Norska pengar och skicka till dem i Norge och de ordnar me att skicka då kan vi tapsetera den ena biten kvar på väggen då blir den en hel!! :)


                                                       
 


Badrummet är klinkers svarta och väggarna vit o svart. Lite annorlunda men det kändes bra tyckte vi.                                              Blir kul att inreda sedan med färgglada prylar.

         Detta är Allrum, vi ska fixa ett vägg och dörr så där kan vara en gästrum eller kontorrum i framtiden.                                                                          



Köket här nedan är vita kantiga höganäs kaklar, rätt nöjd e vi, tapeter var inte så lätt så vi valde vitt o silvrig blommor på. Vill ha mera färg på grejorna och gardinen som får lysa upp.

                                       
Vi har beställt kyl o frys i blått färg! Annorlunda va!!
Nej jag skojar.. det är plast på, så man kan dra bort plasten.



Min man Martin, han ville passa på göra utealtanten lite mer och se om han hinner få den färdig innan vi flyttar in.

                              

Den tomten tillhör Familjen Lindvall, vi ser fram emot att vara grannen till dom. Kul!!Vi väntar på att de kommer med ett hus som vi får också se hur det fungerar med bygget när vi redan bor där



Fler bilderna kommer sen... dvs barnens rum och övervåningen...

- Må så gott -

Morsdag igår.....

                                 
Igår överraskade mina flickor med fina teckningar, och ännu överraskad blev jag att jag fick en present vilket jag inte väntade mig. Blev förälskad i den halsbandet, tyckte man kan ha i både vardag och fest beroende på kläder. En droppe i olivgrön o en silver droppe. SNÖ OF SWEDEN.

Allra finast är ju att jag fick teckningarna av flickorna, det ger mig kärlek och mer personlighet från dem. Halsbandet är verkligen snällt även jag inte hade behövt ( visst kan de ju inte gå in i affären o köpa själv och det var ont om tid att kunna fixa när nya huset pågår allt så lille käre make har hunnit fixa ändå. Sött! )



                                 

Älskar er mycket mina prinsessor Amanda o Olivia!

Första sommardopp i Solhagabadet

Vi badade i lördags, tillsammans med några vänner o barnen. Synd inte det blev flera bilder t.ex var är Poolen! Ja jag trodde vi hade tagit bilder men ICKE..sen var är Casper, Nico, Hannes och Ida.. öhh...Får bättra mig nästa gång :) KÄnde kanske barnen tog det mesta med den kameran så de fick göra vad de ville även jag inte hade tänkt på det... 


         Olivia var fotografen o tog kort på mig       J tog kort på tanja  
Olivia vill inget alls bli fotograferad, inget lust o har några bilder som hon inte visat upp sig, ovanligt hi..men det är inte alla dagar man vill bli fotograferad. Miriam som jag håller i famn, är Amandas bästis. Hon blev superglad att hon fick följa med.

Amanda njuter av den dagen, men hon tyckte att poolvattnet var rätt kallt, hon nöjde sig till sist.


Miriam, hon var riktigt hungrig hela tiden trots hon fick många pannkakor, yoggi med flingor, godis, o dryck hi hi..

Tack- snyft imorgon kommer det bli sämre väder o kallare..


Minns ni student?

                                                                               
Här kommer det spontant om ni vill svara o minns o dela studentminnent med oss som läser blogg! För nu närmar det sig att andra tar student nu på fredag. Känner igen det varje år när jag tänker på det. :)

 1.
Skulle du vilja uppleva din studentdag/studentvecka igen?


2. Vilka slags känslor kände du under studenten?


3.
Vad hade du på dig på din student?


4.
Visste du vad du skulle göra efter din student? 5. Vad var det bästa och det sämsta med studenten?


Mina svar:

1. Ja jag skulle vilja skruva tillbaka den dagen jag tog student, det var den lyckligaste dan en av i mitt liv ( då hade inte bröllopet, flickorna, jobbet dykt ) När man är i den åldern och då nämnde jag en av de bästa dagen i mitt liv, men nu har jag fått jobb, flickorna  kom och gifte med min kära Martin är många saker som är lyckligaste gångerna i mitt liv! :)
Minns vi tjejerna  men var några killar också med, öh minns inte men kanske.. ni som minns kanske kan rätta mig :)som var med mig på morgonen då vi samlade på utanför MIO-möbler och tog rejäl god champagne och jordgubbar innan vi gick till Risbergskaskolan för att godta betyg och träffa lärarna sen efter släppet ut från skolan omfamnades vi av vår familj, släkt och vänner. Otrolig känslan! Minns att tårarna kom fram på min kinden!


2. Glädje, tårar, skratt, sånger, skrik! Nu tar vi studenten, nu tar vi studenten, fyfan vad vi är för bra ..det var det många gånger vi sjöng..

3. Hade en spets klänning kortärmad, med vita klackskor, förståss studentmössa! Vädret var kanon den dagen! SOL minns jag! Klänningen höll inte till kvällen sprack lite spetstyget, öööhh!! Jag åt rätt mycket och allting var gott ha ha..
tur att inte min bh títtade ut.

4. Nä faktiskt inte visste jag vad jag skulle göra efter studenten, men jag hade sökt olika jobb och jag blev jätteglad att UR ringde mig och frågade om jag var intresserad av jobbet, jag var bara arbetslös i några dagar sen var jag på intervjun, och samma kväll ville de ha mig som programledare hos UR TV-program NU för unga Döva..I Stockholm. Men var arbetslös under sommaren även jag sommarjobbade på läger ( SDU) sen flyttade jag till Stockholm och jobbade där ett år. EN upplevelse!
Sen visste jag inte vad jag skulle göra..efter då programmets lades ned efter 100:e avsnitt, så jobbade jag på Virginskaskolan som kamratstödjare, ganska tufft eftersom jag inte kunde leva privat på kvällen. Kunde inte vara mig själv Carina. Många ansåg att jag också var kamratstödjare på kvällarna. Puh.. Sen bar det ut två årsutbildning i Leksand, fritidsledarutbildning. Otroligt bra och lärorikt och upplevelse där med många roliga minnen!

Men idag hade jag tänkt om, jag kunde ha valt lärarprogrammet på Universitet i Örebro, men varför valde jag Leksand, jag frågar mig ibland varför. För annars hade jag varit en färdig lärarutbildning idag. Suck som jag måste nu fortsätta läsa till en färdig lärarutbildning, har inte mycket kvar så måste jag göra nån gång klar!

Det bästa var att allt var toppen på studenten, det sämsta var att vi alla kompisar skiljdes oss åt men delvis har jag kontakter med dem som inte bor i Örebro! Härligt är det att man har tankarna bakom och tänker på dem då och då!


- Kramen -

RSS 2.0