Fredagens fynd och Lördagsmorgon!

    Snön finns kvar på altanen. Bordet ser man snön så mycket och se på tomtens kropp är det snön upp till halva kroppen. Jag skulle ta bort den tomten som stod på altanen och att julen var förbi men kunde inte komma ut o hämta den. Så lät jag honom stå kvar tills nån dag snön kommer att smälta flyttar jag in honom för att få sova ut till nästa jul :)




 Var ute o spanade runt Hindersmässan, men  blev förvånad.KÖPTE inget alls därifrån som jag hade sett fram emot korv o bröd o sånt. Nää har nästan samma somm finns i kylen. Var istället till seconds vilket är en kul inspiration..Så köpte jag en burk med gammalstil Smör på..
Sen en duk med GODMORGON.. den tänker jag sätta fast på en nån platt spånskivan el rama in o bli en liten tavla i vår sovrum,funderar på att söka en gonatt gammal stil också så att de båda vara på väggarna nära varann,när man ser på God Natt när vi sover och sen Godmorgon när vi vaknar.... Se hur det funkar...:)


Lördagsmorgonen är flickorna full med bus o livlig.. De hade frukost framför Soffan o tittade på tv ...en skön lugn lång lördag innan gästerna kom och sov hos oss fr lör till sön. Hade väldigt trevligt men tiden gick så snabbt så man kände att man inte har hunnit men vi såg fram emot att ses nästa gång igen senare i vår när det är ljusare och varmare.




Berättar nästa gång vad vi gjorde lör till sön...

- Ha det gott! -

Fotona...

OliviaHon var bara 2 år då hon pekade mot min mobil när jag tog kort på henne.       Hon gjorde precis likadant då hon var liten med samma bild på den första. Hon sa själv att hon ville jämföra de bilderna. Kul att se en liten som har blivit lite större. ojoj...............                                                                                                                                          Olivia tycker om att bli fotograferad, hon visade tänderna var lite överdriven tycker jag, försökte dämpa henne men hon ville ha det som bestämd.:)

Stora syster Amanda hade varit sjuk o blivit bättre för två veckor sen korten togs.Såg trött ut:)

  Lego är det bästa hon vet just nu!

   Skidorna var ganska jobbiga tycker de men spännande samtidigt.. men de tränade på sen lessnade de snabbt för det var ganska hala att åka med. Detta togs i söndags.



Amanda var stolt och visade mig att hon gjort en söt snögubben som är helt rätt nu i det vintriga tiden. Hon säger ofta att hon vill ha en massa olika pysselsaker i hennes rum..Får fundera vidare hur jag tänker göra om jag ska inhandla det en del olika och att hon får i födelsedagspresent, eller samla lite så hon får någon gång när det är många på en gång. Hrmm..






Tack tjejer! det var väldigt trevligt att komma ut o prata om allt annat himmel o jord. Jag träffade några arbetskollegor och åkte till ett mysig stället nära Lången, alltså i Kårsta... Där finns en fik samt butik med en massa fina lantliga saker. Ojoj va många jag vill HA! men börjar med en som jag nu köpte. De säljer en blandning av svenskt o danstk saker.
Kan tänka mig komma dit igen nån gång, en vän till mig ska ju flytta dit till sommar och hon har inte långt väg till dit, man kan slås ihop dvs att hälsa på henne ev gå dit om det passar. En annan arbetskollega bor ganska nära där stället butiken säljer och har fikan, får kolla upp om man kan hälsa på henne, hon har ett hus där också.

jag kan kolla vad hemsidan heter nästa gång jag ska blogga så kan ni när ni känner för att komma dit o besöka.
Visst finns de grejorna likadant t.ex i Desgin Magasine nära Birgittaskolan ev några butiker i stan men däremot om man ska komma idit är det en annan atmosfär.

Köpte en fin grej som ljus kan stå i, den var sista, finns större o mindre...men kände för att börja med den sen siktar jag nog på en till större...
Ses!





Köpt....

Har nu pasat på köpa två st nya lampor som ingick med lampskärmen som jag tittat länge innan jul. Dem ville jag ha till tv rummet, för har två tidigare lampfot men tyckte de är inte för långa att stå på fönstret,. Såg de två st som är 75 cm, perfekt tänkte jag men väntade till efter jul vilket blev aldrig av..

När de kom förståss på REA...Vad gör jag alltid.. Ja köper ofta när jag ser det är rea..Men det var rent slump. Hade ändå köpt dem även de inte skulle va på rea.

Hade två ek fot med julstjärnor som stått ett bra tag efter jul så bytte vi till två vita..Hade två mindre innan julstjärnor kom fram och de hade jag sparats sen jag bott i en lägenhet på Ladugårdsängen då året var 1993-1995. Märkte att de inte passade till alla lampskärmar som är modernt idag. Så sålde jag dem på blocket tillsammans med pläd och fick dem sålt! Perfekt då pengarna kom och köpte de två nya vita.

Då passar de också vitt till nästa jul med stjärnor. Då kan jag växla om jag vill ha ek framme eller vitt.

Men ska köpa en till likadant men mindre till näst fönster bredvid tv. Får göra när jag har tid...:)

två dagar till fredagskänslan kommer!


Amanda är lycklig att få komma till kalas nu på fredag hos två klasskamrater, som ska ha kalas tillsammans, Erik o Hugo... var?? Jo i Hagabadet.. Jag blev snopen.. Kan man också ordna kalas där, tänkte kolla vad priset är beroende på hur många barn det blir. Faktiskt smart...Behöver inte städa bara plaska o leka i vattnet..
Pratade med Eriks mamma via mobil o sade att Amanda kommer o ser fram emot och tyckte fotot på pojkarna var söta.
Då sa Eriks mamma : -Ja absolut de är så söta så jag vill att deras åldern stannar alltid och inte att de är snart tonåringar :)
Fniss..

Idag tittade jag och Amanda i Coop om vi hittar något till pojkarna. Jag sa flera gånger vad kan vi hitta till Edwin o Hugo nej jag menar Erik och Hugo. Sen sa jag omigen likadant Edwvin o Hugo. Nej åhh.. ERIK och HUGO.. Amanda skrattade åt mig....VI känner ju en familj som har pojkarna som heter Edwvin o Hugo. hum hum..
Hittade inget bra, försöker förklara henne att jag inte gärna köper 200 kr varsin dvs 400kr nej nej..hrmm hon tycker de sakerna var bra men OJ högpris. Det ska vara lagom ca 100 kr och dessutom får de många paket av kompisarna sammanlagt. Hon förstod och funderade, ska titta en annan leksaksaffär på torsdag.( Amanda fr sommaren-09)

På återseende!




Trädgårdsarkitekt

Det var kämpigt att vakna på morgonen....ville nästan inte gå upp men Nej skärp mig tänkte jag.

Martin stannade hemma för han fick nämligen  samma värk som jag haft.
Han svettades på natten och rörde sig mycket på sängen. Hrrmm jag skulle ha sovit i ett annat rum o fått sova i fred.

Något händer senare  o jag blev irriterad att jag kände att det var nån kryp som t.ex en silverfisk på min hand, så jag snabbt tog fram mig min långfinger och tummen och knäppte den lite för att fånga den! Uhhh. vill inte knäppa den för hård så det skulle bli platt o blöt!
Sen tog jag fram mobilen o lyste o se om det var en silverfisk..nää Det var en "pappers"fjäril.. kanske en vindfjäril eller ngt som är vitt/gult färgad. Åååh tänkte jag bara den...
Försökte somna igen men svårt..

Det kände som jag bara sovit i 5 timmar. Men klarade mig hela dan på jobbet.

Imorgon är det min intensiva dag av hela dagens lektioner. Då ska jag bestämd att sova i ett annat rum för att få skönhetssömn! :)


Ja men i allafall det roliga är att....
Vi fick ett trevligt brev av nya grannar här områden, alltså hon som bor på samma gatan som jag... Åhh.. trädgårskurs! Låter kul...Precis prat om trollet när det gäller samma sak, jag och en kollega på jobbet  i fredags diskuterade om det och hon rekommenderade att jag skulle delta i sån kurs som hon nu håller på och att det är från medborgarskolan.

Martin fick pappret av grannen som kom hem till oss.Hon och en kompis på en annan gatan hade delat ut pappret och frågade om vi grannarna kunde delta kurs tillsammans och det var precis samma som kollegan pratade om. Vi skulle kunna lära oss lite mer hur man planterar sin nya trädgård med avseende buskar, uteplatser, rabatter, gångar etc..

Har svarat till henne och förklarat att jag var intresserad o förklarade att vi måste ha tolk för att kunna boka ni god tid..hoppas verkligen att tolk kan komma. Att vi skulle bestämma ett datum längre fram brukar det väl vara att chansen är större att man får en tolk, men det är nog inte säkert, det kanske beror på prioriteringar..Hrmm..

Natti natti





Nu är min nya head här....

Det har visst blivit en liten julklapp för mig att få en ny blogghemsidan..Mer personlig..

Tusen tack till dig som har hjälpt mig och har haft en bra tålamod med mig hela helgen...Är verkligen tacksam!!

Måste då blogga in o skriva något roligare inte  bara om min tråkiga sjukämne hela tiden...

Det har gått bra med Olivia i simskolan, det är hennes första dag. Ojoj hon såg nervös ut men väldigt trygg att Amanda simmade först o sen var det Olivias tur. Amanda tyckte hon var duktigt.
Ja jag är imponerad på henne, det har varit lite tuffare uppgifter och hon såg ganska liten ut för att vara i vattnet, det fanns två flickor som är också ifrån Lillån men är inne på andra terminen, så Olivia är inne på första terminen.
Men hon har visat medveten att hon inte kan några övningar så fick ledarna hjälpa  henne. Jag sa det är jättebra att ledarna hjälper henne så hon kan lära sig hur man simmar etc..Hon nickade instämmer.

Jag hoppas det ska gå bra nästa söndag när jag inte är i närheten för idag var jag närheten vid hennes sidan.. Det gör alla föräldrarna för första gången o sista gången.

Cina



Tankar kring vi varit sjuka....

En härlig skön söndag idag, verkar må mer bättre än igår, 
Huvudet skakar liksom inte längre...Då känns det bra att jag inte gick ut igår och jag sov tidigt igår och sovit gott hela natten men tyvärr är det Martin som är inne febern och ont i húvudet i det nu. Han sover nu fortfarande trots han gick upp tidigt och kört Lukas till bandy idag och han kunde inte följa med för han mådde inte riktigt bra.

Stackars han..mm men hoppas det är han som blir sista i familjen...

Lukas har också varit sjuk.. upplever ganska flera gånger emellan Mmm., oftast var det febern.

Är lite rädd om vi får vinterkräksjuka någon gång eftersom vår inneboende har kräkts imorse. öhh..jag vet inte om hon tränade för hårt igår och mått illa.. hon känner sig varm o hängigt så hon är rädd att kunna åka hem och spy igen i bussen o ville bli hämtad men hon skulle fundera på o samt vila, hon kanske blir bättre i e.m..
Öhh.Nu sover hon.En vän till mig fr Stockholm smsade mig att det pågår mycket kring henne med förkyldningar o vinterkräksjuka så det är faktiskt många som nu har det.

Jag funderade över hösten om vi har varit sjuka mycket kring i familjen men det var mest barnen som hade olika anledningar vilket inte var riktigt sjuk.
Egentligen har flickorna varit friska ett lång tid efter sommarlov till höstlovet det började med något minns jag, Ja det var Olivia som fick reaktion i ansiktet då hon drack apelsinjuice innan hon la sig, ojoj det var otäckt att se men väldigt synd om henne, en hel svullnad i hennes ansiktet då vabbade martin med henne o besökte läkaren och fick medicin som gjorde henne trött för att dämpa ner svullnaden.

Sen har Amanda haft huvudvärk och mått illa men tog det lugnt typ två dagar.

Sen tog flickorna vaccinsprutar och någon vecka efter fick någon av dem febern och var sjuk några dagar sen är det andra som fick likadant.

Sen var Amanda riktigt sjuk under jullovet, hög febern i tre dagar före nyår och efter nyår blev hon riktigt förkyld o hostade. Sen var det Olivias tur likadant hosta sen är det jag som fick värken o febern i en hel vecka.
Samtidigt fick Olivia öroninfektion och förkyld.

Jag hade klarat mig att inte vara sjuk i flera dagar men i höstas minns jag att det var en dag blev jag faktiskt överraskad att jag blev snabbt hemskt förkyld och det rann vattnet ur näsan nästan hela tiden o fick åka hem o sov direkt nästan hela tiden o åt lite sen sov jag hela natten o blev snabbt bra till nästa dag då kändes det ok att komma tillbaka till jobbet redan nästa dag.
Några blev förvånade över det jaa. sömnen har tydligen tagit det bra på mig att få det ordentligt. Jag upplever ofta varje år är jag riktigt sjuk mellan jan-mars än på våren o sommaren o hösten...

På Våren får jag en jobbig allergireaktion med pollen...inte kul.


Igår var det så härlig att träffa några tjejer o lunchat ihop på La Baguette. Så man blir nöjd att man fått umgås med dem ett par timmar innan jag hemåt o handlade mat o fixade tacos till familjen. Jag kunde också komma o hälsa på tjejerna hemma hos T på kvällen o umgås lugnt o hem tidigt men jag blev hemma för Martin var inte riktigt kry så det var bäst så att jag är hemma så att de kan ha mig om det behövs något för Martin orkarde ingenting.

Jag längtar längtar längtar efter en ny grej...väntar bara när det blir klar.. hippa.....;) se sen...


- Klem-

Snörf snörf.....snuvan är fiende hos mig nu! :/

Kämpar bara...tänker jag! Idag är det torsdag och fre får jag då andas ut o vila helgen ut. Var ju sjuk hela veckan förra veckan så får det vara nog! Snuvan kom nu efter...igår kände jag nog bättre men sen e.m blir det bara detsamma som i början.

Suucckkk..besviken känner jag också för är bjuden till en tjejfest nu på lör som jag sett fram emot att träffa vänner som kommer från Stockholm..Ggrrr men vad gör man då!

Jag föredrar att bli frisk först och inte gå ut och festa för då blir man aldrig frisk, dvs att man har kläder som man vill inte ha för varma kläder när man går ut och lite extra fint vill man ju vara, däremot några vinglas är alltid gott och sen sömnen blir det lite, är det också svårt för mig att sova ut på morgonen, då är det symptomen för mig att jag inte garanterar blir friskt då!

Men jag frågade min kompis om när de skulle komma dvs på fre eller lör ifall de skulle göra något på dagen så att jag  kan träffa dom på dagen o äta något lätt, det var ju en bra idé.. Ska planera lite till det. Så att jag inte behöver gå ut på kvällen utan sova mycket så man blir frisk.
Min mans metod är så när han är jättesnuvig föredrar han bara att SOVA!!det är hans tanke som en medicin. :)

Skulle också träffa en annan vän som jag inte sett på ett bra tag och det skulle ha varit jättekul o kunna ses o fika o snacka men hon jobbar den helgen så spar vi till nästa gång snart igen..

Jag måste skärpa mig det här året som jag tidigare har haft kontakt både dåligt och bra som jag vill ta hänsyn alla lika väl och det är jag som måste dela upp och prioritera mig själv första hand o familjen o sen vänner då man har tid. Jag vet ju vem jag vänder till de mina vänner som jag har nu och självklart är det flera också som man träffar sällan vill man ju också ha kontakt med och träffas gärna då och då.

Lättast för mig att kunna träffa flera folk samtidigt på en plats då nöjer jag mig att jag träffat alla utan att planera en för den helg o annan för nästa helg osv.. men självklart inte på samma sätt när man träffar en kompis kan man ha en lugn atmosfär och prata om det vi vill prata om.

- Ha en skön kommande helg för er ! -


Träffade en då vi delade rummet på BB, när Amanda föddes

Jag är nu åter fötterna nu men Martin insåg att jag är inte riktigt kry..Jag har haft lite ofta yrsel under helgen, mest på fredag för det var ganska aktivt med flickorna på Hagabadet för jag har tagit det så lugnt hela veckan och jag hade blivit bättre ons o ev tors..

Så jag tyckte fredan var helt klart, men självklart var det yrsel jag har ibland ...Det berodde på något som jag inte listat ut än men idag verkar all klart i huvudet kände jag.

Ja det var trevligt att träffa andra i Hagabadet  igår och få lite social och flickorna var så nöjda och tyckte roligt att bada. Hade också sett fram emot att träffa andra som skulle komma men de var förhindrade eller hade glömt bort. Hoppas nästa gång man får träffa dem som man inte har setts på ett bra tag..

Idag var det en lugnt och mysig dag med familjen. Vi var till IKEA o handlade lite..
Sen skulle vi köpa glass som efterätt råkade jag se en tjej med en pojke bredvid.
Väldigt bekant tänker jag..
Har sett henne.. men snabbt tänker jag ...Det slog i huvudet att det är från BB-tiden.

Så jag var bergsäker... Frågade henne om vi sågs sist i BB om hon minns mig, vi föddes barnen då. Hon tittade direkt på mig jaa sa hon och tänkte längre tid..

Men du är smal i ansikte sa hon  till mig.. Ha ha ha.. jaa tiden har ändrats...

Men det är ju du!!Han som stod bredvid henne sa jag - det är väl din son? Ja sa hon... jag presenterade att min dotter Amanda stod där bredvid mig.. Så berättade hon för honom o jag gjorde det likadant.

Jag har hört att några har haft kontakt sen BB tiden de som använde i samma rum i några dagar eller mindre eller mer.

Vi pratade lite och det var så trevligt!

Vi bestämde att bytte mobilen för att om det blir något att vi skulle kunna ses igen.

Vi hade pratat mycket när jag födde Amanda,hon födde Leonardo samma dag 15 juli...tanke fanns om att vi skulle ta kontakt framöver men det blev aldrig.

Sen träffade vi BABY sim skolan rent slump några gånger och träffades.

Sen försvann det kontakten tills IDAG PÅ IKEA kl 13.30.... OM vi inte hade kommit dit hade jag inte träffat henne... Rent slump.

När hon nämnde sonens namn minns jag nu igen o kände igen det var ovanligt namn Leonardo för jag tänkte på en annan som har en dotter Leona... Lite likadant då samtidigt tänkte jag på namnet Leona.

Jag frågade om hon har fler barn. Men nää  så presenterade jag att jag skaffade andra efter Amanda så hon var ivrigt o frågade hur gammal hon är och vad hon hette.
- Hon heter Olivia och är 4 år.
Mmm... Sen Frågade jag var hon bor .. hon nämnde stadsparken ja det var samma ... jag sa vi bor i Lillån. Jag sade också att stadsparken ligger nära mitt jobb, att jag jobbar på Birgittaskolan. MMM hon nickade instämmer det.

Sen bestämde vi byta mobil nummer.. ifall det är ngt. för det är en början vi träffades på BB tiden då Amanda o Leonardo föddes.. De var blyga för varandra, det känns underligt att vi har sett de små bebisar den tiden och nu är de snart 7 år.

När vi bytte numret så har vi självklart glömt våra namn så hon sa att hon heter Susanne och jag sa att jag heter Carina. Sen får vi se om det blir ngt vi ska ses...men bara kul att ha kvar för om det är ngt som Leonardo o Amanda får själva ta kontakt när de är större dvs om de är nyfikna en dag vem hon träffade allra först är ju Leonardo i rummet. Fast hon bara sov och ammades av mig :)

Sen frågade hon mig vilken tid födde Amanda, ja det var på morgonen vid före nio tiden.. hur Leonardo ja vid ett tiden för det gick för fort och tidigt...
Då sa jag att Leonardo är några timmar äldre än Amanda :)

vi skrattade och gick ifrån varann .....


När jag lade flickorna så började Olivia få ont i öronen.. aj aj nej typiskt...jag som har varit sjuk har jag sett fram emot att jobba å måndag för jag tänker inte vabba.. Få se imorgon hur det blir..

För vi tänkte hela familjen åka iväg till Hagabadet o ha mysig tillsammans o bada o få Olivia känna till mer vattnet innan simskolan börjar nästavecka.. Vi vet inte om det går bra för henne men vi testar fram.

Hare gott!!

Cina

Visdomstand..

Ja fick äntligen vara hos tandläkaren ifredags..

Jöss... ingen fel på den o inget hål heller men de tog bilden på mina tänder och svaret är att visdomstanden inne i tandkötten e i raka emot och provocerar på de främe två st tänderna överkäket för att visdomstanden växer på fel håll o trycker ner på de tänderna jag redan har. Jöss..

Tandläkaren sa... Vi kan inget göra .. det är bara att avvakta hur visdomstanden tänker...

Shiiiit.

Det har varit ont emellan hela helgen.. Som tur är den helgen har vi inte gjort så mycket med hushållsarbetet. Verkligen skönt! Martin har hunnit en hel del innan när jag kom hem. Det har varit rätt lugnt och däremot börjar Amanda bli frisk nu.

Själv känner jag mig inte riktigt bra, har så ont i kroppen nu så jag är tveksam om jag börjar bli dålig. Frös ganska mycket idag trots jag har mycket kläder på mig.

Hoppas inte det är tecken på att jag blir sjuk snart, men har tagit alvedon som dämpar ner mig tills e.m får jag åka hem o hämta flickorna. Orkar inte laga mat men gör något enkelt för Martin blir hemma sent i kväll och att jag inte är riktigt kry. Äsch vi överlever...ska soova tidigt i kväll!


- feberfru? -

..........ont ont ont...

Hela dan har jag varit hemma med mina töser, Olivia blev också sjuk. Hon kom till mig vid halv två i natt och la emellan oss, sen ville jag bara försäkra hur hon mår o känna på hennes kind, plötsligt pannan var stekhett! OJ hon har febern tänkte jag. Mmm hon sov så dåligt och kände sig så ont i kroppen och varmt. Hämtade flytande alvedon, sen väckte Amanda pappa och sade att hon inte kunde sova pga hostade för mycket. Men försökte sova igen o lyckades somna.

Därför vabbar jag idag för de båda. De kommer nog måste vara hemma i morgon. Så synd!!
Martin får vabba imorgon, jag måste behöva ha tid till planeringen och imorgon är det planeringsdag på jobbet.
Men sen kl 14.00 kallar tandläkaren på mig. Jag har fruktansvärt så ont i längst bak i tanden på högra sidan överkäket. Den vill jag TA BORT! Eg har tagit bort den samma plats sista tanden och nu är det näst bredvid den tanden som jag lider nu. Har haft svårt att sova på nätterna och fått in mig en massa ipren.
Jobbigt!
Två dagar sen fick jag så ryggont! inget spring i huset heller. Fick gå försiktigt och var väldigt öm på ryggen. Martin kände på min rygg..Ja tur det är inte nära svansplatsen för då hade jag fått ryggskott.

Vad har hänt nu med mig med många saker när jag e inne nu i 2010..:)

Det är ju bara rent slump.
Nåjaväl!

Så är livet! :)

- Ryggont och tandvärk fru -

Äntligen!! Vattnet har kommit loss!!

Nu är det allt som vanligt igen, verkligen skönt efter nästan en vecka!!



Man känner att man nästan har sjunkit mer med deppigheten och ville knappast prata om det när man träffar folk men nu känns det bra.

Hoppas det ska hålla och de ska i allafall åtgärdas sen när det är varmare dvs och de ska se till bättre för det kan ha blivit något fel dvs med mätningen till marken.
Men det får vi se sen..

Det känns lättnad,idag har vi första gången nyss diskat i diskmaskinen, hämtat en massa vatten till att koka eller dricka direkt. wc är som vanligt också.Skööönt..

Mannen som kom är ifrån Vintrosa, han har egentligen ledig men kan jobba om det e viss nödvändigt så kan han ställa upp. Jag känner att han borde få ett stor tacksam för han lyckades få röret varmt med ångtryck i, han var här nästan hela förmiddagen och han fick loss det vatten sprutade ut i tvättstugan där med hittade han en DÖD MUS. ha ha...
Han hann åka iväg när han var klar o Martin var med honom...mm Nåjaväl han har kanske fått för många tacksamheter av folk som blir glada när det är löst med vattenproblemet. he he.. så en av oss räknas med som han nog tänker på även det ingår hans jobb. Hans kunnighet är väldigt värd för att fixa detta.

Jag blev snopen när musen låg på golvet med vattnet under. Hämtade Amanda först och frågade om hon ville se en död mus. Jaa sa hon.. hon kom o såg... Amanda sa:
-Oj den såg läskigt ut men den har så söt i ansitken.

Vi skrattade... Sen hämtade jag Olivia ifrån ett annat rum och hon ville också se en död mus  och tittade försiktigt och såg..hmm hon var tyst o funderade sen sprang hon in till Amanda o berättade. Hon trodde inte att hon hade också sett men det gjorde hon.

Jag fick ta bort en hel del vattnet som kom på golvet o bara golvmoppade bort all vattnet, jag skulle följa med till julgransplundringen i Lillån men Amanda såg inte riktigt kry, hon hostade emellan ganska mycket och såg hängigt och blekt ut. Så var jag hemma med henne medan Martin var där med Lukas o Olivia.

Typiskt min första dag imorgon att jobba, men det blir att vabba.

Martin o jag diskuterade vem som ska vabba och Martin tyckte hellre att han har lektioner med elever och slutar kl 17.00 och jag har inga elever men har viktiga ärenden att göra på jobbet också så Martin valde undervisningen och jag vabbar, hoppas på att komma på fre istället så att han kan vabba om inte Amanda blir bättre.

Olivia ser fram emot att komma tebaks till Dagis, hon längtar!! tog fram nya kläder hon fick i julklapp av farfar o farmor, en plyschmjuk klänning med Pippi Långstrump motiv på brösten i färgad av röd, turkosblå, orange, cerise och gult.

Under kvällen fick jag en rolig sms från grannen som vi lånat ibland wc under de dagarna vattnet inte funkade.

Hon sa:

Behöver ni inte gå på toa?
För vi saknar er redan. Hi HI..Kram

Skojigt sms!Vi kände samtidigt pinsamt lite på något sätt att vi kommer o dyker upp deras privata liv men samt blir det trevliga pratstunder emellan och går tillbaks det vanliga igen. hihi..


Vi kommer naturligvis o besöker dem eller träffas ute när det är lättare till våren. Under hösten har det varit ganska mycket att göra här hemma och bygget ev jobbat lite extra t.ex kursplanen som vi jobbat med etc..

En kille smsade till Martin o nämnde:
NU är det vattenparty för oss här hemma. he he..

Vattenfest nej göm det, just nu har vi vår behov som täcker med vattnet som behövs!

- Bye bye -


Vi e utan VATTEN :/

Ingen alls vatten nu sen på nyårsafton. Det hände då på nyårsaftonsmorgonen, vi blev panik o tänkte men vi har gjort all mat klar innan gästerna kom, de tog med dunkar med vattnet i och att de kunde låna wc hos grannen och en del pissade ute hö hö...Det var tufft att tänka på det hela kvällen. Ojoj...oväntat faktiskt. Önskade det hände efter nyåret eller att det skulle ha hänt innan men då skulle de inte ha kunnat ordna innan snabbt för att få i gång med varmvattnet etc..

Hemskt låter det ju... vi måste ha tillgång med vatten till att kunna gå på wc, duscha, tvätta kläder, tvätta händerna etc..
Ja det Frös bara ju i röret.. och vi har klagat och personer har varit här och kollat och även vi kontaktat med bygg o gräv ansvarige som blev förvånad att det hände så. Vi upplevde att det hade varit slarvigt med att de inte grävt ordentligt ner i marken. Men hur ska vi veta det så får vi se sen när de personer kommer i morgon o försöker lösa, de har även varit här idag o igår..

Lite tur bara är det så att vi har varit hos Farfar o Farmor några dagar i Stockholm o firat jul i lördags sedan i söndags var vi på Ice Disney med många personer o barnen. Det var så rolig att få träffa dem. Sen under måndagen var flickorna med Farmor till Wasa teatern o såg på Pippi Långstrump. De fick biljetten i julklapp.

Ja då kunde vi duscha och tvätta kläder hemma hos dem. Bra...Så de är rena men självklart hur nästa gång. Nu har vi inget behov att tvätta som är bråttom just nu.

Vi gick till grannen ibland o lånade wc, verkligen snällt av dem att det är ok, det gör vi bara när det är skiten vi ska ta ut. Jag har tagit in snön för att smälta o koka varmt vatten o diska med dem. Så det funkar än så länge tycker jag och även att vi tycker det är ok. tänk på det förr i tiden gör man så.. Mmmm..

Det kändes som vi levde lite på medeltiden hi men vi har värme i huset o vi kan sova gott ändå. Vi har brasan som vi eldar o värmer..

Vi börjar jobba snart så det inte gör något eftersom vi är borta hela dan så är det bara wc som gäller mest vid hemkomsten noch kvälle och innan läggdags.

Vi ska försöka få något ersättning eller att de får komplettera något det efter vi har "lidit" utan vattnet i några dagar...Mmm....

- Miss Water -


Go fortsättning på det nya året!




Vi har haft  nyårsfirandet hos oss. Min man har bjudit sina vänner som hjälpt honom med huset som tog respektive sina familjer. Det blev rätt många hos oss men vi lyckades gå igenom det och allt var väldigt trevligt och fint tillsammans.

Det va ungefär 17 vuxna, 10 barn och 8 ungdomar om jag minns rätt...


En glad Ida!       Jag med den tröjan som min mamma hade vid 60-70 tal. Glitter me gråvit,brun o svart. Kul! att få använda den efter henne. har en del kläderna jag sparat hon haft. jag älskar såna 60-70 talis kläder!!
 i Vardagsrummet...
 
I köket.. 

en presen till oss från alla som kom hem till oss. Jättetack!!! den blivande äpplen vi fick i presentkort från plantagen en summan vi kan inhandla dessa växer till vår trädgård! :) Ser fram emot!!   fin fyrverkier!!

 Min Amanda i randiga mössan, jag hade svart mössa med jacka o pratade med Olivia i röd overall.. Då det var vid tolvslaget.


Martin som har tröjan vit polo med grön tryck är efter min pappas gamla tröja vid 70 talet. häftigt!!


Jag och min man!



Jag själv önskar er ett bra år 2010!!
Kraaammm!!

RSS 2.0