Grrrr på bilen...:/ och en tant som vi körde till tåget! :(

Igår skulle jag o tjejerna hälsa på en vän o att tjejerna skulle leka med dem..

Jag var beredd med allt som inte var som jag trodde...

Gick ut tidigt för att det var så snöigt på bilen o måste skrapa o få bilen bli varmare, sen åkte vi såg att bensinssymbolen lyste. Nä lika bra tanka för jag vågar inte riskera åka dit när jag är ensam med tjejerna o ifall bilen stannade mitt i motorvägen o låter tjejerna frysa eller liknande och Martin var på väg från Karlstad o lämnade Morfar sen hem till Örebro.

Då åkte jag direkt till JET för att tanka..Ja det är ju självklart första gången jag tankar på den lilla ATOS bilen som vi köpte ganska nyss för vi upplevde det är rätt jobbigt med en bil för att planera mycket hur vi gör o vem vi lämnar o vem vi ska hämta i e.m o att tiden vi ska punktera för att åka iväg.

Vi är ju 5 st som ska iväg till dagis för Olivia, förskolan för Amanda, Lukas skolan, sen lämna mig på arbetet eller tvärtom jag lämnar martin på jobbet och sen sist vi vice versa.

Så köpte vi en billigt ATOS genom min mans pappas kompis som säljer bilar i Stockholm. Vi får ofta bra pris på bilarna vi köper av honom. Jaja mänsan då visste jag inte hur luckan ska öppnas.. Jaså bredvid stolen finns det en knapp som bensinsymbolen visar på knappen som ska öppas. ok.. Så gjorde jag det. Men innan det så försökte jag på olika sätt och det var tur att jag inte fick den sönder ha ha...

En  skraplapp som man använder på bilfönster att skrapa bort is, sprack halva biten bort. för jag trodde luckan var is och fastnar..men icke.,.

Sen öppnade den då tänkte att det är perfekt så är det locken som jag skulle öppna men förgäves.. försökte o försökte hela tiden!!! Blir nästan tokigt hur jag gör .. Smsade Martin o frågade... han förklarade det är rätt hård och försökt trycka in o skruva och det gjorde  JAG!! gjorde illa min hand för att försöka få den öppen men förgäves..
Martin berättade efteråt att locken tillhörde Volvo bilar.. Jaså.. fel material som egentligen inte passade till Atos..Okej då hajade jag..

Gav upp o åkte hem så det blir ingen besök hos kompisen... Men sen fick jag sms av Martin att han är hemma i Örebro om 10 min. Ok då får vi byta bil och vi åkte iväg till kompisen o hälsade på mer än ett par timmar, det var trevligt!

Sen på väg hemåt på Kåvivägen.En kvinna o en gubbe som vinkade mig när jag såg dem framför då stannade jag och de verkade vara oroliga så jag vevade bilfönstret ner och frågade vad det var något de ville. Jag förstod inte vad hon sa...
flera gånger sa hon men ändå förstod jag inte... så Amanda sade att hon har bråttom till ett tåg som går kl 21.30. Mmmm..
Jag kan köra till busshållplats så hon kan åka själv men hon sa nej snälla kör mig till tågstationen för hon måste med tåget kl 21.30.. Klockan var nästan 21.15...Okej tänkte jag jag sa att jag har två små barn som måste hem o sova...Hon sa snälla....självklart vill jag hjälpa henne men kände mig lite onödigt och undrade också själv varför tog hon inte TIDIGARE tid på sig att ta sig till tågstationen.. Jag förstod inte varför hon hade så bråttom bara 10 min kvar för att inte kunna sticka iväg tidigt...vilse eller vad men ville inte fråga o börja prata med henne,,, men då hon kom med in, jag tyckte det var lite läskigt. Jag gör ju inte vad som helst att ta in folk o kör men det är samtidigt att man hjälper till..hrmm..

körde henne direkt till tågstationen ganska snabbt o hon hade 4 min kvar innan tåget går så hon klappade sin hand på min kind och sade god jul! konstiga tänder tittade fram och stora glasögon o en stor väska med två stora påsar...en gul täckvinter jacka..

Vi åkte faktiskt förbi en taxi som kom mötande och jag förstod nog nästan hon skulle vänta på taxin som var på väg för att hämta henne men istället körde jag så slapp hon betala taxin och jag ville säga att jag kunde få något bensinpengar som tack men icke..Nä det var inte roligt tyckte jag. Amanda och Olivia tyckte det var lite konstigt och tänk om hon kunde ha varit farligt eller ngt man inte visste om.. hrmm..Funderade om jag skulle bara skita i dem o åka bara förbi men ja det var svårt...

Flickorna fick snabbt klä om till pyjamas o äta snabbt kvällsmat o la sig vid 22.
Det har varit så varje dag de la sig sena för att sen till nyår ska de vara uppe länge och sen ska vi skruva tillbaka tidigare och det kommer att bli tufft att få dem in sängs tidigt o upp på morgonen....

- Bye bye -

Julafton med tomte + hemlige tomte + juldagen etc...

            Några dagar före julafton var jag hos frisören Crusch o hon fixade en blandning med blond och orange färgad. Blev jättenöjd. Hon visade en bok som fanns i samma kopia som mitt hår. Så hon har jobbat bra på att få fram rätta blonda slingor för hon tycker det är ganska svårt att kunna få fram det när jag tonade håret hemma två gånger. Eftersom färgen fastnar mer på håret på ett o annat sätt än att vara hos frisören. Är verkligen imponerad att det skulle gå :) Jag känner mig hemma hos dem och de ligger nära Inredningsbutiken o även Birgittaskolan. De bakade några goda kakor o godis o bjöd på te med en söt röd prickig tekopp o fat. Deras stil på frisören är liksom 50-60 tals, mycket svart o vitt o gamla tidningsurklipp till en tavla, vaxduk över stolen i svart o vitt prickig..woww...verkligen hemtrevligt!
JULAFTON 24 dec...

Kalle Anka på tv:n började kl 15.00, satt vi samlad i soffan efter vi ätit julbord.      Martin tog tupplur medan Olivia var lite nyfiken på honom men sen vaknade han efter vilostuden satt hon bredvid honom, hon väntade på att tomten ska komma.Morfar!Lars kom hit till oss den 23 dec, jag åkte till karlstad o hämtade honom, var först framme lite tidigare så spanade jag runt i Bergvik. Alltid kul att se där o inhandlade några sista minuten julklappar. Sen var jag till Toy Rust o köpte några. Där efter åkte jag till Skoghall. Han hade packat dagen innan o har hunnit göra en del. Sen var det dags att åka till Örebro. Han verkade vara lite pirrigt men allt gick bra. Var precis framme när det mörknade. Jag ville hellre köra när det e ljust ute. Han var min  bästa julklapp att komma med oss o fira jul. Han har inte variti Örebro i 5 år! Men har närvarit vår bröllop en sista gång då min brorsan var i närheten o hjälpte honom. Han var väldigt rörd och många gånger har tårarna nästan kommit fram och att han kände sig trygg att vara hos oss. Han vaknar med leende varje morgon hemma hos oss. Det är inte samma sak där hemma säger han. Jag förstår och jag är glad att han åkte ändå till oss och att han nu kan se att det funkar så att han kan komma hit flera gånger nästa gång o vi ställer naturligvis upp o hämtar honom o kör honom hem. Det känns lite nu vemodigt att han måste hem idag.



                 

Mamma o Enar kom vid lunchen samma dag. Nu var det dags nästan vid 16.00 kom tomten på besök. Vi fick se tomten gå i skogen med lykta och Olivia sade direkt att jag är rädd och ville vara i min famn och höll mig hårt.


      
Men senare gick det bra då tomten kom in och Amanda tittade på hi. Hon säger hela tiden att tomte inte finns på riktigt så Olivia sade efteråt nu är jag inte rädd det är bra nu och hon tittade på tomten.. Sen hämtade vi stolen åt honom för tomten var så trött. De var ivriga att få julklapparna så tomten började dela ut.

Tomten är döv så de tecknade hela tiden. Min pappa tecknade också till tomten hi men Enar o mamma kunde inte så mycket så de får uppleva tvärtom att tomten inte alltid pratar..:) Amanda tecknade tack till tomten o tomten sa vassego...

 Pappa blev rörd och glad över att få julklapp o säger att tomten är från Värmland hi.. säger till alla att de är från Värmland. Han skojade bara.  
 Sen måste tomte gå vidare o de fick en stor kram av tomten. Alla v
ar nöjda och fortsatte öppna julklapparna under granen sen åt vi gott o tittade på tv o barnen lekte med nya leksakerna. En stor bild på mormor o flickorna men amanda fick äta ngt som blev lite surt. hihi.,..


 Jag vid granen.  


HEMLIGE TOMTE PÅ BESÖK!!
 Meeennn....se nedan....bilden på Tomten..

NÅGOT HÄNDE VID 19.00...!! Den bilden är inte den vi har tagit. utan hämtade ifrån Google och vi fick nämligen en besök av HEMLIGE TOMTE, Det var bara Enar, Morfar, Martin o Olivia som såg men jag, mamma o Amanda var uppe. Synd att Vi inte fick se för Martin sa det gick för fort. Han räknade aldrig med att tomten kom till vår hus och han trodde han bara gick förbi för att hälsa på annan hus, men Enar sa han knackar på dörren. Han öppnade och tomten sa kom kom så kom han ut. Han tecknade Go Jul o lämnade ett paket till oss. Sen vinkade han o gick iväg. Sen gick han snabbt upp till vår  sovrum för att se i fönstret vilket väg han gick hemåt men han hittade inte honom..Jag upptäckte o frågade honom vad han gör då berättade han det och jag hängde med honom o tittade ut i fönstret men icke... Det känns lite mystiskt men spännande var det. Jag frågade Martin varifrån kom han. Baksidan av vår hus. Mmm något utgång har han kommit ifrån. Sen frågade jag vilken färg har han på ögonen. Bruna. hihi.. började ana lite..vem...

Men inte vår granne Fredrik Lindvall för han har blåa ögon o de är ju inte heller hemma utan firade hos en annan plats. mmmm...
Men vi behåller det hos våra aningar och det var väldigt trevligt att han dök upp o gav oss en fin chokladask. Det känns som lite äkta på något sätt eftersom vi inte vet vem det var!

Tack Tomten att du gav oss en gåva! Även vi aldrig får reda på vem du är men vi är glada för den lilla överraskningen!

JULDAGEN
De var ute o fixade snölyktor på altanen. Skönt för de att kunna ta friskt luft, ja var faktiskt inne för att vakta Morfar, för man vet inte hur han har eller behöver hjälp. Jag passade på fixa o städa det mesta.


            



Vi har också julpyntat hos oss! De har vi gjort innan julafton. Skönt med julledigheten faktiskt o bara njuta o vara med familjen. Det älskar jag!


                              Godis marsmallow med smält choklad, sen en massa tomtenissar o pepparkakshus på bordet, islykta i karamellfärg röd som vi gjorde o det lyste fint på kvällen! Sen klädde vi julgranen en vecka före julafton, lite för tidigt för oss men vi va ivriga och nästa år försöker vi hålla den 23.e dagen före istället. hi... Julblommor på bordet o lite blandad.
                    
Nu är julhelgen förbi... Några dagar före nyår nu... Snart är vi inne i 2010! - kram -


Julbilder!!

         

Olivia o Amanda hittade tomtemössor o vi lekte med det o tog olika bilder ev med mig....

                                                       
Sen ville jag fixa julkortet...Egentligen är det sista miunten, jag hade känt på att jag inte hinner men jag gav det chansen o fixa med kameran o hade alla barnen hemma hos oss. Passade på o fråga om de kunde ställa upp så visst o de lekte lite och hade skoj ihop...

    det här är ju söt kort på alla..sen provade vi med granen.. mmm,,    försöker nytt.föreslog om de kan låstas att sova som tomtenissar..men nää..       ansikten syndes inte, alla hann ha sina ansikten på golvet men Lukas var kvar..
Ok då är Lukas med också.Provade ta bild..       oopp tittade olivia upp..det har varit skratt hos dem...fniss.. lite bus o lek sen ändrade ställning igen...     
lite modell som häftigt sätt men vad gör olivia fniss!     
Det blev ju bra,.chansar en till..... 
Jaaaa!!! för oss alla..         

Vi diskuterade vilken bild blev bäst så detta kortet som var störst på alla barnen blev ÅRETS JULKORT för oss familjen Törnblom 2009.

Måste försöka BÄTTRA mig nästa år om att fixa detta julkortet i god tid istället...!!!;)


Ha en fortsatt GOD JUL på er!!!

Vi hörs snart igen!!


Bilderna fr Lucia och konsert i Hovsta Kyrkan

                         Nervösen kom fram o leende kom också samtidigt när vi såg henne i kö och hon gick tillsammans med Miriam.   Detta var i söndags lucia i Hovsta Kyrkan på e.m
                            Amanda stod bredvid Lucian. De sjöng aktivt hela tiden!
   Flickornas stora syster följde med och tittade på. Det tyckte Amanda är roligt att Ida följde med! Passade på ta en bild för det var SÅ svårt att få fånga henne när hon är upptagen eller gör annat så nu är det en fin bild på henne när hon satt framför mig i Hovsta Kyrkan.





Olivias Lucia på Dagis tidigt på måndagsmorgonen den 14 dec!
  Olivia ville först vara tomte från början, men hon ändrade sig eftersom hon var med på Amandas lucia i söndags och hon pratade om lucian efter vi kommit hem. Som tur har jag allt som är framme dvs luciakronan, röd bälten o glitter på kronan. Jag tänkte de skulle Amanda använda isåfall det inte behövdes vara ordna efteråt utan det var färdigt ordnad, då använda Olivia istället.
    



Mamma och Olivia ( ville inte ha mig med det här i bloggen men jag gör för barnens skull som tittar på dem ibland) Ibland händer det att de frågar var är jag som inte är med. jaja...hi..     ser verkligen trött ut o har fikat precis och skulle iväg te jobbet, ev lämna Amanda till förskolan.            Olivias härliga kompisar på dagis, de har så bra tillsammans!    Det ser mysigt ut för dom ihop.


 Efter lucian hade vi fika. Mysig som det brukar vara. Barnen springer runt och fikar på annan ställen och Amanda hittade klasskompisen Julia i rosatröjan och fikade med henne själv i ett annat rum. Olivia gick runt och var med vem som helst.


Amanda har även varit med på måndagenskväll i Hosvta kyrkan konsert, men vi var inte med eftersom de var två dagar så antar ja det är uppdelade och jag passade på att ta med min mamma för hon åkte hem idag vid lunch och kunde inte vara med i kväll så hon var med igår och såg henne. Hon sa det var otroligt så mycket folk och det var så trångt i kyrkan . Alla fick stod utanför de som satt vid rader och alla stod uppe och även vid utedörrarna. Ojoj.. Idag fanns det mer plats för oss vilken tur. Det var också bokad tolk den kvällen.jättebra!! fick se allt vad de tecknas..
Även jag och en som är också hörselskadad satt bredvid mig, han har en son som är med i kören och vi tycker det är fantatiskt för de barnen tecknade också en vers. Det gjorde mig häpen!

Det roliga är att många tittade på tolkarna när de översatte till teckenspråk. De tittade o funderade samtidigt när de sjöng. ...hihi..


Konsert under tisdagskvällen var vi föräldrarna o syskon bjudna dit..Väldigt vackert! Jag fattar verkligen inte att alla kunde så många texter o alla ord och många sånger även några på engelska. De är så enorm duktiga så jag nästan ville gråta av rörd..Men jag behärskade mig. Jag har varit med Idas också  när hon var liten några gånger var de också lika duktiga så jag har kanske bara kännt att jag  glömt nu bara att jag inte varit på julsånger i kyrkan i några år.hihi..
Martin kämpade med att ta bild på Amanda för hon var bakom några rader och det syndes inte så mycket men lite ser vi i allafall hihi...

- Må så gott!-


Sista veckan....

ja det är sista veckan sen börjar jullovet...va härligt.. Har träffat delvis folk som säger att de längtar till julledigheten...Det gör jag ju med också!!

Mycket har det varit annat också...

Amanda har haft sin lucia igår på e.m i HOVSTA kyrkan. Det var väldigt vackert och de var så enorm duktiga! Det var en massa fotoblixtar på dem, som de vore kända.
Amanda var tärna för det har utsetts en färdig lucia fr klass 1 el 2.

Sen imorse var vi på Olivias dagis som skulle samlas kl 7.20, men det var inte just den tidpunkten det blev.. Det dröjde en del folk som kom lite senare...sen var alla på platsen, Olivia var lucia, barnen fick välja vad de ville klä sig. Några var pepparkaksgubbar, tomtenissar, stjärngossar, tärnor men det var faktiskt bara en som var tärnan nämnde Amanda när hon berättade för mig. Vi fick inte ta foto på dem utan vänta tills de är klara, för det kan bli för mycket blixt o kanske lite skrämmande och sen var de klara så vi började ta kort på dem och det var jättemånga blixtlampor och barnen bara gapade o stirrade på oss föräldrarna som blev visst lite för tokiga ha ha...

Jag var så imponerad också av att de barnen på dagis var så duktiga o sjunger rätt högt och bra, inte som deft var tyst ifrån början sen meddelade fröken Åsa till barnen att höja rösten. Sen hördes det tydligt!
De var sååå söta!!

Sen är det Amandas tur att vara med i kören under kvällen idag i HOVSTA KYRKAN, då var det finklädd som gällde ingen lussekläder. Vi fick inte vara med för det skulle bli för mycket folk, de rekommenderar oss att komma i morgon dvs föräldrar, syskon o anhöriga etc..
Men min mamma skulle hem i morgon vid lunch så hno inte kunde se i morgon, så jag fick passa på ta med henne dit i kyrkan där Amanda sjöng och det blir i morgon också då ska vi komma dit o se.Det börjar halv sju...spännande.

NU allvar...vi pratade nyss att det är snart ett år sen vi reste till VIETNAM!! obegripligt tänkte jag..ja ett år sen.Jöss. och inte ens har jag tagit fram bilderna o berättat lite om intressanta resan o kulturen o allt möjligt. En massa bilder finns ju på datan ännu. Men mycket tid tar det så vi kan ju plocka de bästa bilderna som är fina att se på. Se om jag gör något under jullovet.. :)

- sång, sång sång -

Matlåda följde med till Amandas skola...:D

 För två dagar sen på morgonen tog jag fram matlådan från frysen...Lade den i min väska. Den burkan var rätt stenhård och är precis ut från frysen för att kunna tina under dagen sen in till mickro. Det var gräddsås med kassler och riven ost o lite grönssaker..gott till pasta!

Sen åkte vi alla i en bil för andra bilen var på verkstaden och i allafall kom vi till Olivias dagis o lämnade henne där, sen åkte vi till Amandas fritid o lämnade henne där sen åkte vi till Lundby skola o lämnade Lukas där sen vips till Tullängsskolan o lämnade Martin där sen körde jag den till jobbet.

Närmare till lunch, då var det dags att äta, tittade i väskan o .....funderade...ursäkta var är den gröna påsen med matlådan i...Funderade länge och tänkte har jag missat att lägga den i min väska eller stod den kvar på bänken! hmm...
Så blev det ingen matlådan så fick jag hämta min kupong och beställde en paj från matsalen. Suck...

Amanda hade kören sista gången idag till 17.45, hämtade jag henne o hennes kompis Julia som bor ganska nära oss och hennes mamma frågade om jag kunde hämta Julia också för att köra henne hem. Visst inga problem att hjälpa varandra.

Sen tittade jag i hennes väskan.. en grön påse..varför tänkte jag.. kollade där... MIN MATLÅDAN!

Åååhhh har den matlådan följt med i Amandas väska istället för min. Hur kunde jag missa....

Martin gapskrattade åt mig och frågade är Amandas rosa väska och min svarta skinnväska likadan.. Han funderade hur jag kunde missa..

Amanda berättade så här:
När det var fruktstund öppnade Amanda i sin väska och såg grön påse, hon undrade vad är det ngt undrade hon och såg en tung burk och pratade direkt med fröken för att diskutera vad det är och  som såg mycket vitt o hårt så fröken var med och tittade och hon började förstå.
Det måste vara en av dina föräldrarnas matlådan som de hamnade i fel väska. Amanda tänkte va konstigt! Jag tyckte väskan var ganska tungt när jag kom till skolan och tänkte vad har mamma packat för mycket?Hon hittade i allafall en plastlåda med plommon och clementiner.

Jag skrattade också själv och Amanda med. Hon sade också att fröken nämnde att det var synd om det var din mamma som glömde som inte får något i sig på jobbet. jSen berättade jag att jag kunde köpa lunch på jobbet också. Hon frågade varför ska jag betala. Ja jag kan inte äta gratis på jobbet så måste jag betala för det och jag äter med eleverna också då betalar jag inte, men äter inte varje dag med eleverna.Det är därför det är billigare med att ta med mat hemifrån.

Vi skrattade emellan om den matlådan.

- matlådis -

Regn regn rusk regn!!

Se hela bilden     Se hela bilden
Man blir lite galen att det inte ens kommer några ljuvliga vita snö! Hade det varit minusgrader de dagarna som har varit, hade det nog snöat mycket tre eller fyra dagar i rad, det har bara regnat och ösregnat hela tiden i plusgradigt. :/

man undra hur de har de som bor i Norrland, om det är redan vinter där? Så blir man avis att man vill ju också ha snö i södra Sverige.

jag tycker det har bara blivit sämre vädret vid juletid nu på sista åren. Eller tycker ni också?

Har ni bra minnen när ni var liten på eran tid?
När jag var liten minns jag några på korten då satt jag i vagnen och hade en äpplegrön overall med en mössa som hade en tofs på. Då i bilden fanns det jättemycket SNÖ!
 Det har varit svårt att komma ut med bilen och det har skottats mycket från trottoaren där vid vårt gamla hus i Skoghall, fullt med snö sen måste man skotta ända ner till parkeringsplatsen 100 meter, alla grannar har hjälps åt o skottat bort för att kunna gå och även ner till bilparkeringsplatsen där parkerades 20 tal bilar. Det var nästa omöjligt att åka.
Sen  minns jag ett fotobild hemma hos farfars hade jag brun och vitt hemstickad mössa och jag låg i en brun sittpåse med en orange manschestervagn. Min storebror stod bredvid mig och vi log mot kortet och bakom oss var det en jättehög snö nästan över 1 meter. Ofattbart!

Det är inte samma som nu idag... Klimatzonen har förändrats lite och hur är det om 20 år..????

Kan man börja tro att Sverige kommer bli som i Europa klimatet eller söndra Europa dvs som i värmetemperaturen. Usch det är läskigt tänker jag..Jag har nu mitt liv idag och sen har vi ju barnen som vi tänker på och det är barnens framtid och sen är det barnbarn också ev barnbarnbarns...uhamej...

Förra året var det väldigt kort me vinter, riktigt kallt och mysigt har det varit.. man känner att man inte minns så mycket av alla vintrar samband med vädret.

För mig är det jul när snön finns...Men åker inte självklart upp till fjället för att fira jul när snön finns.. Som tur är det julssakerna som ger ett annat glädje istället än att tänka på snö när man känner sig nära till jul i allafall. :)


- Längtar efter SNÖ! -Se hela bildenSe hela bilden


Radio för döva ( läs mer )

Låter mer konstigt att det ska gå för döva att lyssna på radion men de har gjort på ett annat sätt...

Radio för döva - nu blir det verklighet. Under jul- och nyårshelgen sänds "Vinter i P1" även på teckenspråk.
- Det betyder mycket att få ta del av det, säger Barbro Almquist, 54, döv sedan födseln.



http://www.expressen.se/prylar/1.1804976/radio-for-dova-nu-blir-det-verklighet


-Hare gott! -

Nu börjar det bli lite jullov för mig

Att allt är segt nu.. svårt att få i gång o vara i topp form... känner att jag vill ha jullov nuuuuu...

I helgen har det varit bra..
Under lördagen fixade vi pepparkakshus och tog fram jultomtar och så fick de fixa vad de vill.
De tyckte det var roligt.

Igår hade Amanda sin sista simskolan, skönt det blir jullov för henne nu och hon är tillbaka ivår igen vecka 3.

Ska komma ihåg o anmäla Olivia också nästa vecka, missade i augusti o det var redan fullt. Se om jag lyckas nu nästa vecka för att ringa o anmäla. Lite svårt när man är på jobbet som börjar kl 8.00 hrm det löser sig.

Ikväll är det Amandas sista gympan så blir det till vår också.

Mormor kommer till oss i helgen men kanske en lör eller söndag, hon är ofta med på lucia och tittar på. Det verkar vara hennes tradition att komma hit o se lucia.Men stannar kort och måste hem för sen är hon o hennes sambo hos oss igen i jul några dagar.
På söndag är det luciakör i Lillån kyrka  plus Dövas Förening ordnar också Lucia vid lunch tiden till 15.00.. se om vi hinner med allt...och även Olivias lucia på dagis på måndags morgonen.

Det är dags att börja slå in julklapparna.. även man tycker man har gott om tid men det verkar inte såå. hujamej,.

NU på torsdag ska jag vara med i Julmys o göra julgodis på Birgittaskolan. Trevlig att samlas och umgås inte som man har arbetsrollen. Man kan välja att göra julblomma el julgodis, men jag lutar mer till julgodiset. :)

Igår har vi adopterat en liten röd bil från Stockholm. Martin åkte dit i går och hämtade den. :)
Jaja vi har märkt ändå att vi behöver en bil till och det krävs mycket planering att ha en bil som vi alla ska åka tillsammans och så..
NU underlättar det oss på något sätt nu att vi har varsin bil och jag är INTE van vid den. ATOS bil..hrmm...det är OK än så länge. Vi hade letat Twingo och kunde tänka mig köpa en typ av den.
Men
Atos som Martin fick kontakt med sin pappa vilket var bra pris och kände ja kör bara på det och vi använder det som pendlarbil etc..

Hej o hå! Ha det gott!


mmmmm........

Noll ledig just de dagarna som har gått och kommer....

Efter jobbet spenderade jag med några arbetskollegor vilket var väldigt trevligt hemma hos en arbetskollega och vi drack glögg sen pastasallad med fetaost och några goda dressningar och smaskiga mjuka bröd med pumpafrön etc..Efterrätten blev en sockerkaka med blåbär och hallon med vanilj fr kelda. Hon nämnde att allt var ifrån Viktväktarrecepten.. verkligen inte dumt...hi..själv går hon på viktväktarklubben så hon har ett mål att gå ner i vikt. Hon har verkligen blivit smalare än förut så jag är imponerad att det kan fungera så. Bara att följa efter recepten etc...

Kom hem vid nio tiden..HELT sluuuuut. Tack snälla rara en arbetskollega som kunde köra mig trots det är ett annat håll jag bor. Fick ersätta henne för bensinkostnaden. Det var värd att komma hem snabbt än buss. :)

Snart ska jag in i sängs o ZZZZzzzzzZZZZZzzzzzzz Skönt ska det bli!!

Kom ju hem sent igår också...

Imorgon efter jobbets slut kl 13.00 brukar jag sticka iväg men blir kvar till 14.00 för då är det klasskonferens, tyckte är bra jag e med och få veta detaljer om eleverna.

Sen måste jag hinna till Stadsbibblan o träffa några och planera sagostund som blir nu på lördag.

Nu på imorgon och på lördag är det utställning för Dövas Förening fyller 100 år.

Kan berätta en kort historia imorgon om det.

Blir även hemma sent i morgon för blir bortbjuden på tjejmiddan..mmm jag kände att jag inte hinner ha mysig o vara för mig själv hemma men äsch spelar ingen roll..

Natti natti!!

RSS 2.0