Sportlov e slut..

Skriver en annan dag när jag nu vet att jobbet kallar imorgon och jag ska in i sängs nu och läsa aftonbladet, expressen o söndagsbilagor.

Suck det snöar nu..Känner det räcker nu...Få se hur länge det håller.

Resan till Tallin har varit underbart och har fått för mycket skratt med dem. Berättar sen när jag har mer tid. :)

-Bye bye -

So Long...

Ett bra tag sen jag skrev det här....:)

Dagarna går och nu är det onsdag idag och vi väntar på ett par kompisar som ska hit o lämna bilen o sen åker vi i våran bil till Stockholm o träffar en vän som ska hjälpa oss köra till båthamnen.

Jag har aldrig varit i Tallin, min man har varit där en gång o nu är det andra gången och de paret har nog varit där några gånger. Så får vi se vad jag tycker om Tallin och hur resan har varit. Blir spännande!!

Vi ses efter när jag kommit hem från Tallin på fredag.

- Kramen -

Hippa Hippa..

  • Är nu bättre och glad, mer torrare i näsan. Va härlig det var när jag vaknade på morgonen. Såg också Amanda var mycket bättre o glad. Hon har lekhumör och längtar efter sin bästis Miriam. De ska leka idag för hon o familjen ska bort under sportlovet o åka skidor. Skönt att se dig Amanda kryare och bättre! Puss...

                 Ingen trevlig syn grått och snöigt hela tiden!

    Vädret här i Örebro är så himmel hemskt att se, det är så stormigt och det blåser SÅ! man vill nästan hellre vara inne o ha mys!

    Förkyldningen har liksom flyttat ifrån mig till min käre make, vi åt frukost tillsammans för att höra hur trevligt han hade igår hos familjen och blev bjuden på middag tillsammans med de andra familjer. Jag skulle ha varit med men ville inte riskera smitta alla med min förkyldningen o tog hand om Amanda som hade kräkts under torsdagen. Men idag fick jag se när Martin började röra sig vid näsan och ögonen var blankt. -Himmel sa jag! NU är det DIN tur att få förkyld.

    Fan tänkte Martin.. Jag sa det är inte mitt fel! Vi hart undvikit att inte kramas eller pussas så att men tyvärr härjar det i luften ändå! Han tänkte det är inte mitt fel men han blir impad att det går att smittas ändå.
    Vi håller tummarna att han blir frisk till onsdag när vi bär oss åt till TALLIN med ett par fina vänner som frågat oss om att följa med.


    Kom på nu att jag lovat ges ut det här mysiga lantligbutik där i Kårsta vi en gång besökt med mina lärarkollegor och fikat o köpt söta saker som finns där. Har frågat kollegan om det var ok jag ges ut det här för att hon som äger butiken kan bli mer gladare
    att det kommer fler kunder framöver. 
    Här kommer hemsidan:http://www.skogalundsgard.blogspot.com/


    Fick sms nyss av min man ja tåget är försenad, Martin och Lukas e kvar och väntar tills tåget kommer då åker han iväg till Stockholm och sover hos Farfar o Farmor för att se teatern imorgon som han fick i julklapp. Sen är det Idas tur i April, flickorna har sett precis PIPPI teater under jullovet. Han kommer hem imorgon kväll. 
          

    Olivia leker just nu mycket med dockor o vagn o klädbyte och uppfostrar genom att mata, lägga, prata, läsa bok, gosa etc.:)Om jag minns rätt så sa hon att han heter Filip och hon har en längre docka som heter Frida.

                               HA EN SKÖN HELG! MYSPYS ska ni väl ha!?
                                                       KRAMEN

...........:).....:(.......:/..........

Igår kunde jag inte sova förrän halv ett i natt. Man börja undra då under dagen igår drack jag 4-5 kaffekoppar! Kanske inte konstigt för har inte druckit något sen tisdags e.m när jag blev så dåligt och var jätteförkyld. Drack bara 1 kaffe under onsdagen men igår hum!! Jag vill bara få sova för att få förkyldningen att försvinna o bli bättre! Sömnen är det absoluta medicinen!


Är inte riktigt klar i huvudet men jag överlever :)


Vaknade kl 5 på morgonen blev väckt av Olivia som kom till oss.. kunde inte somna om.. gick till Olivias säng sen kl 6.00 kom Olivia till mig i hennes rum o sade att hon hade ont i örat, fick hämta alvedon o gav henne sen somnade hon igen i sin egen säng gick jag tillbaka till min säng o försökte somna och lyckades sova fram till 8.00 Puh! Känner mig något sätt lite konstigt i kroppen som är inte riktigt utvilad men äsch vad gör man då åt det.

I onsdags morgon när jag vaknade och låg kvar i sängen och började ta en bok och läste om Michael Jacksons liv MOON WALK - fastnade det hela tiden och idag hann jag läsa den färdigt! Verkligen så bra bok hur det kom sig att han blev sångare  första gruppen Jacksons 5 och hans karriär och kärleken,relationer till familjen och speciell sin pappa m.m. Är nu lässugen igen. Har några pocketböcker som jag inte börjat läsa.


Idag stod det i NA tidning om Estantila - tänker på henne och hoppades hon kunde bli kvar i Sverige utan att utvisas till Albanien. Såg igår på TV4 nyheter, hade önskat att de var textade men nä ...såg  bara inslaget och att det var på teckenspråk som Frida och Desiree samlades för att protestera och få Estantila vara kvar. Hon har varit i Sverige i 3 år och det är helt riktigt att hennes teckenspråk utvecklades enorm och att det såg ut som hennes språk som första från början och svenska också.

De ska utvisas nu på måndag, stod det i tidningen. Usch vad jag är nervös hur det ska gå för henne.
Jag var inte med på platsen för var då sjuk. Synd.


Idag är det riktigt snöig väder! Det rapporterades på tv att det skulle snöa jättemycket under helgen, så hoppas början av i nästa vecka blir lugnare och stabilare för min mamma ska komma med bussen. Man blir lite orolig om det ska gå bra för bussresan för att inte riskera olyckor eller hamna i diket. Hrm.. Försöker inte tänka på det men det kommer ändå bilder i mitt huvudet. :(

- So Long -

Hittade bilder som fattades ....

Jag hade tänkt ta bilderna in på alla hjärtans dag men när jag fixade in då hamnade de i en annan mapp.



Flickorna hade gurkan på handen av hjärtsymbol som jag gjorde och de skulle ge till marsviner...:)



Olivia och Amanda gjorde på dagis/fritid. Tycker mer mysigare få personlig från dem.


Blombukett fick jag av min kära fina make.
Ute i snön glittrar.Amanda i solskenet. Amanda och Olivia på pulkan, vi var då på väg till skogen sen de resten bilderna såg ni tidigare där nere på min blogg.


      Olivia fick vara hemma för hon hade febern igår o imorse men sen plötsligt leker hon..Hon verkar må bra ändå. Så hon hittade en tjej o lekte tillsammans med o klädde henne, borstade tänderna. Hon sa att hon heter Frida. ( hon har en vikarie fröken på dagis om heter också Frida ) Kläderna är Olivias egna, hon tyckte det var kul att klä henne och se nästan på riktig ut.


Lilla Amanda
Men däremot fick jag sms av Amandas läraren idag tidig på förmiddagen att Amanda mådde illa o var blek i ansiktet så fick jag åka o hämta henne och hon fick lös i magen. Hon var varm om pannan. Martin sa i bildtelefon att han tyckte det var mest Amanda som hade varm om pannan igår än Olivia ändå blev Olivia hemma i morse o sen hämtade jag Amanda. Hmm. svårt att veta faktiskt.. Mendet syndes tydligt att hon mådde kass o hon låg i soffan hela e.m och tvärr fick hon vinterkräksjukan. Det var svaret vi fick nu på.

Nåjaväl vad gör man då. Hörde några av hennes klass har också haft. Vet inte om det kom eller som nån sa det är i luften som härjar, kan jag tro det också.

Nu får vi se om vi hela familjen klarar undan efter det Amanda kräktes. Håller tummarna men man vet aldrig..
Vit peppar vit peppar vit peppar måste vi ta...

- Bye bye -







Vietnam.......jul och nyår -08/09

Vi tänker ibland på Vietnam..Kom nu med spontant och det här blir del 1, det kommer del 2 nästa gång ev del 3 om inte historian tar slut :)
Bjuder på bilderna och tankarna vi saknar tillbaka men vi sparar detta nån gång vi blir äldre, är sugen till Thailand nästa trip men inte aktuellt just nu för vi har ett hus nu som vi ska fokusera på ett bra lång tid.

Vi åkte dit då Farmor fyllde 70 år så vi var rätt många ihop som reste dit dvs farfar, farmor, Ida, Lukas, Jag, Martin, Amanda, Olivia. Martins syrran Karin, Togge med barnen Rebecka, Viktoria och Markus. Hujamej!! :)
2 veckor har det varit...


Blå klar cocktail liknar verkligen så bra i samma färg som poolen. Min favorit alltså, tar ofta just den än de andra men en annan är också en favorit dvs en massa örtblad med limedryck.Mums. Det svalkade perfekt i värmen!

Flickorna lekte mycket i sanden nära vår hotell, himlen var klarblå!
 Farmor förklarade flickorna med hur de jobbar med att ta ner kokosnötter. En bra pedagogisk tid för dem. :), hon hade vietnamhatten på sig. Vi köpte likadant o tog med hem.


  En vacker solnedgång i södra Vietnam, vi åkte en sväng med taxin till en plats som syns över hela havet. Kusinerna satt och vi fanns med någonstans :)
Julafton, flickorna stod vid granen. De har också klätt där men en plastgran.:)
Farmors goda mat som hon åt, vi firade nämligen på hennes 70årsdag. Då gick vi ut en extra speciell kväll med Farmor.





En dag åkte vi till en marknad och kollade runt ev shoppade. Man ser det deras kultur med mycket mat och starka färger och doften stank ganska starkt av fiskdofter. urk..inte så gott måste jag säga. Ida stod vid en massa flaskor som byggs till en gran. Imponerad! Så mycket jobb!





Vi åt nästan varje dag ute på restauranger varje kväll. Det är så gott med olika mat. Jag själv åt jämt skaldjurmat. Åh jag älskade dem!!Flickorna lekte med några leksaker som fanns på restaurangen. Bra..
Flickorna fick också uppleva o se de olika fiskarter och musslor, sköldpaddor, haj,krabbor som fanns framme som fiskats från havet.
Martin fick bära en söt Vietnamtisk bebis verkligen söt så vi fick låna henne o sitta i hans knän. Olivia kom nyfiken o hälsade på henne. Amanda har en ljusgul blomma som vi såg på buskarna, tog några o satte in i håret.Somrig!
Sådan far o son, även sådan far och dotter.


Sen var det mycket bad i havet även pool. Det var härligt...
De har t.o.m varit på upptäcksfärd i bland stenar o letat efter snäckor och krabbor etc..
Fina blommor!!


Del 2 kommer nån gång!

- Ses!-

Hjärtedagen!!

Mumsflimamba! Gott hjärtetårtan åt vi i eftermiddagen...
Ljus smälte jag, gjorde bara det i spontant och det var så kul och jag fick tre st nya ljus igen.!
Verkligen smart, fick tips hos littlemaja genom hennes blogg fick jag se, tack vare henne så gjorde jag det också och tipsar er också att ni kan fortsätta göra det nya igen, använd en ny ljussnöre genom att köpa pandoro hobby eller egen ljus o smälta den och ta bort snöret t.ex smala ljus eller ni som har många gamla omoderna ljus så kan ni använda för att smälta och ta bort snöret.:)
Vi promenerade i fina vädret en kort sväng till skogen. Lite lek o bus blev det också.

Fyrhjuling körde Martin med flickorna i pulkan. Åh vad de skrattade och tyckte det var så roligt!


Sen bär det åt simskolan för flickorna.

Middagen blev tacos ugn och snabbt ordnade vi inför läggdags för flickorna...

En ny vecka kommer i morgon! MEN... 5 dagar kvar till SPORTLOVET, det ser vi fram emot!!

- kram -

Alla Hjärtans dag...

Bjuder några bilder på mina tjejer som hade hjärtklänningar den fredagen innan helgen kom, de hade på sig på dagis o förskolan. De symboliserar för alla hjärtans dag. Men förstår inte varför Olivia var envis och ville ha salta pinnar på sig hela tiden utan att ta bort. fnisss...

Vi blev bortbjudna hos vår vän och det var trevligt at komma ut o äta gott o prata några timmar. Hennes sambo går i kryckor och har genomgått operationen och allt har gått bra för honom.


Några saker har jag gjort, det kändes roligt för jag märkte att jag har mer tid nu med att kunna pyssla o göra lite saker som jag tycker som. Nu på torsdag nästa vecka är det sykväll då har jag en del att ta med o sy! :)

Trasdukar köpte jag hos Pandoro Hobby som är neutralvitt. Köpte en speciell pennan som jag skrev efteråt och sen strök jag med styrkjärn några minuter, har inte testat att ta in vatten o se om de fastnat. Lät den nu vara kvar tills imorgon. Gör inget just nu. Råkade se då de hade reklammerat med hjärtan och typ olika så frågade jag hur det funkade så berättade hon som jobbade i butiken. Jaså så enkelt. Lät spännande och kunna skriva med egna ord.Tänk att vi har olika färger t.ex gul el grön el blå el rosa kan vi ju lika gärna skriva in det är nog bara den pennan som kan sedan strykas efteråt....en tips!


En mysig gammal tallrik hittade jag hos Röda Korset, varför inte en bricka med ljus i. Tog fram stenar med genomskinniga och matta som vi hade på vår bröllopsdagen på bordet som tema. Sen hittade jag tre silver hjärtljus som var kvar var perfekt till imorgon på alla hjärtans dag.

 

Idag har jag ivrigt slipat med sandpapper på guldramen, de börjar blekna lite bort guldet, men rätt svårt att hitta djupa kanter för att slipa bort. Men tjejen från Pandoro Hobby sa att sandpapper kan man slipa delvis och behöver inte göra hela bort för färgen sugs av den som slips bort guld då håller det hela ändå på ett o annat sätt än att inte slipas något alls kan färgen som målas på lackas av. Får se vad som händer nästa gång, måste köpa ny sandpapper, det jag har slipat med den har blivit sliten och bitar.

 Smyckade spontant med guldpärlor på som barnen brukar göra halsband etc... tog ståltråd bort på hjärtans baksidan och satte pärlorna in och sen trådade tillbaka. Inte dumt! Spar på ekonomin att göra mer personlig.
En liten gammal skoltavla, köpte på Röda Korset för 10 Kr. Den var i furu så målade jag den till vitt för jag har tänkt ställa en pinne bakom tavlan och stå i blomkrukor t.ex Välkommen eller Grattis Amanda eller Känn dig som hemma, olika spontant att skriva in i tavlan. Smart! Såg det finns att köpa i affärer för 69 kr eller 79 kr men äsch att göra själv är billigare.


Idag har jag jobbat på stadsbibblan med två bekanter och det verkar har gått bra och nästa gång ska vi reklammera mera för att locka fler barn. Det är en bra början i af.

Sen kom en familj och hälsade på oss ett par timmar o fikade,:) Sen skulle jag ut på kvällen alltså en vän hade tjejfest och jag fick följa med en kompis som skulle dit men valde familjmyskväll för jag orkade inte och kände för att vara hemma.


Hjärtan med pärlor har jag och Olivia gjort tillsammans, en bra avslutning önskar vi er en härlig mysig alla hjärtans dag imorgon.

Kram från oss alla




Soliga Söndan!

Amanda och jag var till Hovsta Ishall, det var verkligen härlig att komma ut i det strålande vädret och det var så rolig att se Amanda åka o träna hela tiden och hade verkligen roligt.



               
   Hon ramlade flera gånger men kämpade bra att fortsätta och vi var där i nästan tre timmar, sen fikade vi med varm choklad och mackor innan vi åkte hem o hade bara ett par timmar innan Amanda åkte till Simskolan.

Olivia skulle med men fick väldigt ont när hon kissade, tänkte  vad det kunde vara urininfektion eller spänd vid muskeln, läste i internet vad det kan berodde på och rekommenderade inte bad etc..så Olivia hoppade över simskolan den dagen o var hemma. Brorsan Lukas foredrog hemma för han hade skäl. Men nästa gång ska vi allihopa försöka komma dit o åka nån gång :)



Satt o njöt i solen.


Baksidan Altan såg jag att det var så ljust o fint med sol o snön glittrade...det var vid tre tiden ungefär.
         



Provade ta bild på spegeln, man ser min man i spegeln bakom mig, i vardagsrummet.

 Söndagsmiddag blev hemgjord pizza, min man gjorde det.GOTT GOTT!!




Orkideer fick söndags"dusch"


Vattnade dem genom och såg att några knoppar tittar fram, nya ungar sa jag till familjen. Duschar dem genom vatten en gång i veckan och det har fungerat så bra och det har kommit fina orkideerblommor som blommar fram, jag har försökt hålla alltid på söndagar och de "känner" sitt sätt vana varje gång. Har ibland missat då det gjorde inget o duschade istället en eller två dagar senare.


Kvällen innan flickorna la sig, läste jag boken om Barpapapas nya hus.

- på återseende -

Lördag!!!

Vår Lördagsmorgon var lugn o tyst,vaknade först vid före halv åtta. Inget hände. Sen sov jag vidare till halv nio, ville upp o var sugen på kaffe. min man sov fortfarande pga väldigt onti huvud samt bak i nacken. Han sov längre när jag gick upp. Då kollade jag att Lukas dörr o Amandas dörr var öppen men inte Olivias dörr. Då gick jag ner o såg att de tittade på teven själva tillsammas o hade egen mysstund. Oj tänkte jag men det gjorde inget då hade jag o martin fått sova ut. Olivia sov ännu fram till nästan 9.00. Skönt!

En lugn frukost och teven sen ville de ut vid altanen o lekta med snön. Först ville inte Olivia komma ut  för hon kände det såg kallt ute men sen tvekade hon till sist o kom ut. De hade skojigt tills E och F från Hällabrottet kom på besök och åt lunch med oss innan vi for till bion och såg Prinssessan o Grodan.

                        
Lukas jobbade väldigt bra med hur en egen backe framför vår altan ska se ut. Det blev riktigt bra!                                  



Kvällen efter bion!
De var fortfarande mätta och inte hade riktigt aptit på middagen och sen ville de ut o leka lite samma som de var där i förmiddagen. Olivia ville inte o var rädd för att det var för mörkt men sen ändrade hon o jag följde med ut och vi hade väldigt mysigt tillsammans allihopa så passade jag på ta bilderna.




                                                                            

Sen fick de se på Lilla Melodifestivalen då passade jag på att ta en till bild på den nattlinnen Amanda har på sig är efter mig jag hade haft när jag var liten. Såg att storleken är på 120. Kul Rosetter! påminner som mimmi Pigg har dem på sig.
Sen undrade Olivia varför jag tog bilden på henne så förklarade jag henne det så ville hon bli fotad och att den hon har på sig har Amanda haft och även kusinen Viktoria från Stockholm har också haft den. Bra att ha den till ärv även den är klassisk. Ofta är det klassisker t.ex Bamse, Lilleskutt, Emil, Pippi etc.....Vet inte om kusinen äldsta Rebecka haft den som är nu idag 15 år.

     



 Helgens fynd köpte jag men inget på REA denna gången :). De köpte jag hos TRÄSMAK. Tycker om de fina bokstäverna som finns t.ex HEM eller HOME, etc..  Då såg jag de som fanns kvar för flesta gick fort slut med H och E och försökte tänka till ett annat ord så GOTT tänker jag varför inte i köket, ska också fixa fram vit list med all kokböckerna framme och ha bokstäverna GOTT framme också.

Har en till också som jag ska inte avslöja nu varför jag köpte den o har tänkt göra med den. :)
Hittade den på blocket och det var just hos en hörselskadad som jag kände länge länge sen, väldigt kul att se henne igen efter ett bra tag! Köpte av henne...berättade min idén med den. Hon sa intressant och bad mig att blogga om den om jag fått den tillgjord.  Spegeln är lös så den kan tas bort som vi hade tänkt.

 Så ser den ut som jag köpte av henne.

 Gissa ni vad jag tänkt göra med den?:)

Sen visar jag upp den när jag fått min tid med den.

- Ha en fortsatt Trevlig ÄLG -

Försäkringkassan....

Efter jobbet drog jag in till Försäkringkassan o fixade ett nytt pensionärrabatt kort, jag tycker det var så onödig att fixa varje år.....

Jag måste ändå fixa fram ny innan jag visar upp imorgon hos filmstaden då jag ska dit med mina tjejer med en kompis o hennes barn F & E. För den filmen är preminär idag Prinsessan o Grodan.
Det är på svenskt tal ..för mig gör det inget för jag glädjer mig att ha barnen i sällskap o se på filmen ändå. Då måste jag ha försäkringslappen med mig att visa upp, tittade det då jag bokade efteråt och såg det var gammalt! Måste fixa ny.. Har glömt bort det efter nyår.

Min vän i Leksand har kunnat fixa försäkringkassan i tre år än varje år och hon tyckte det är bättre än varje år. Riktigt sant
Då provade jag med att fråga henne hos Försäkringkassan om jag kunde fixa det ett längre tid än varje år.
Hon frågade mig:
-Brukar du få handikappersättning?
Jag sa ja och det kommer bli hela mitt liv.
Då fixade hon med att förnya pensionärrabattkortet under tiden jag sa till henne. Det kändes dumt att få det varje år, det är nästan bättre att få det längre tid eftersom jag kommer aldrig bli hörande igen.
- Det stämmer säger hon.

Då sa hon till mig: Jag fixar det nu till i 3 år... Tänkte varför inte livstid..hmm..
Jag är i allafall nöjd att få i tre årstid än varje år!

Är det likadant för er som fixar det nästan varje år? Eller har någon tur som fått det i flera år?



Skulle träffa en vän idag men hon fick förhinder ang viktig med jobbet, sjävklart är det allra viktigast med jobbet första hand så hoppas jag ses nästa gång när det passar oss två. Ser gärna fram emot nästa gång.:)


Är glad för igår fick jag ett mail ang nyheten om att bebisen fött, jag visste knappast om överraskningen då hon under tiden bodde i Leksand under tiden vi läste samma år då jag läste fritidsledarlinjen och hon läste tolklinjen eller vad det egentligen hette. ööhh hi minns inte bra nu det, som nu bor i Västerås, har nämligen fått en bebis! Inte har jag något aning och det var verkligen en överraskning! Är van att hon levt singel länge och har det bra men nu för två år sen har det slagit in i hennes liv med en man som hon nu lever tillsammans och fått en son! Grattis!!Fint namn Svante!


Stackars lilla Ida är inte riktigt kry när jag kom hem, fick veta av min man att hon spytt och mått shit! Jöss tänkte jag är detta vinterkräksjuka eller magsjuka. Hon har erbjudit att hjälpa till t.ex duka etc men vi sa nej nej vila bara o ta det lugnt...ville inte riskera bli smittad heller  humhum..,Men vi var inte riktig säkra om det var vinterkräksjuka eller ngt för hon kunde äta som vanligt under kvällen o blev ganska snabbt bra igen Kanske är det förkyldningen som påverkar  Se hur hon mår imorgon..Martin har haft ont i nacke o huvudet igår och idag. Han verkar inte vara den Martin som han brukar vara så han kommer nog inte me till SDI imorgon i Stockholm som var tänkt ibörjan.


Ja vad gör man då.. Visst är det viktig att följa efter hälsan!

Ha én skön helg med er!

-Ses!-


Härlig morgon!

Idag känns det något som jag tyckte som jag inte har sett på ett bra tag, det har varit mörk varje morgon.

Ljusare ute tycker jag på något sätt när jag körde flickorna imorse till dagis och fritid. Eller att det är ljusare i molnet som inbillar mig, kändes som det är något ljusare nu lite av varje morgon som jag inte märkt något sätt men imorse var det som mörkret försvann och ljuset kom. Och att det inte snöat eller blåsigt något i morse utan alldeles lugn.

Igår var det fruktansvärt snöoväder! Det var rätt jobbigt dag och att köra på morgonen o efter jobbet var inte heller kul.

Idag ska Amanda följa med sin bästis Miriam och åka skridskor och hennes mamma ska ta med mackor o varm o´boy. Det ska bli kul för henne. Har hunnit packa skridskorna o hjälmen imorse och hon har åkt sist förra året en gång, hoppas det ska gå bra för henne. Hon har nämnt att hon blivit sugen att få åka skridskor någon gång.

Själv är jag också sugen att åka skridskor. Har ni åkt skridskor nån gång nu i år och är det någon ni vill tipsa om? Förra året åkte vi på Rävgången, även det finns inne ishall i Terängen om det heter så.


Ha en bra dag och fredagen kommer snart imorgon.

-Ses!


Rea?!eller inte alltid reaköpare...

Har funderat och hade inte tänkt på innan för att kunna blogga om de saker jag köpt eller om vad jag hittat o fyndat och varför jag nästan alltid köper när det är rea. tyckte alltid det är kul med sånt...Det har funnits en del i mitt liv med sånt. Martin säger ofta när jag har åkt bort kan han alltid tänka sig att jag kan ALDRIG komma hem med utan någon påse. Hrmm intressant.. Ska se om det stämmer det är varje gång jag varit borta på stan eller liknande om jag kommit hem med något påse vad jag har köpt.

Då tänker jag att jag kan skriva o berätta varför jag köpte den och hade jag något syfte med den och om den är lyckad till att bli använd eller har till nytta av den.

Jag har nog lite sjukdom ha ha... ser något som priset har gått ner sen brukar jag fundera om det var ngt som slog mig att jag hade behövt den eller kännt till den tidigare jag sett att jag önskade vilja ha men köpte inte. Då brukar jag gå runt vidare när jag har sett en grej sen får jag fundera under tiden tills jag ska hem då tar jag mitt beslut om jag ska köpa den eller inte.

Men i allafall läser jag NA tidning varje morgon att en kvinna som jobbar med NA, har en blogg ang om köpstopp. Hon klarar med all köpstopp och berättar hur det är och hur hon tänker och gör på gratis sätt och hur hon lyckats en del som inte kostar dvs cykla, går med barnen, gör saker ute som inte kostar etc...

Det är nästan faktiskt sant att jag handlar ofta när det är ngt som jag ser det är nedsänkt med priset och då provar jag fram med det här och skriver varför köpte jag den. Den kan liksom få intala mig o se om det har blivit bra sen eller dåligt inköp längre fram. :)

Köpte faktiskt en som jag tyckte är perfekt till nästa jul! Köpte faktiskt inte dem innan för tyckte det var inget aktuellt just nu men har tyckt att de är fina, jag hade redan adventlåda med ljus som jag använda med mossa, svampar,glitterbär etc...men de siffrorna jag nu köpt kan jag redan föreställa mig nästa jul fyra vita tjocka ljus, med mossor runt på silvertallriken eller röd tallrik, piffa upp med kulor som jag har i brons, guld och rött en blandning av julkänslan...Den var faktiskt på REA!
Den allra sista..hittade jag en liten butik som har annorlunda möbler o inredning saker som är väldigt häftiga men rätt dyrt! Det beror på vad o vilken. Den ligger nära kökshörnan, CEE kanske ...tittar aldrig vad butiken heter för jag tycker ofta inte viktigt vad märken heter utan smak och stil som man förfaller smaken  med  är viktigast för mig, att använda mina ögon med att bli förtjust i!
Baksom siffrorna finns det minispik som kan kan trycka dem på ljus,

 
Idag har Olivia tagit med en kompis som går i samma dagis som Olivia men olika avdelning. Hon som heter Indra, brukade faktiskt leka med Amanda när hon gick på dagis men nu går hon i F-klass och då hittade Indra o Olivia varann för Indra slutar nu till vår och Olivia har ett o halv år kvar.

Imorgon har jag sagostund möte efter jobbet, slutar halv fem så direkt till stadsbibblan kl 17.00, bestämma någon bok o vad det ska innebära vilka rollen vi ska ta för att visa upp den 13.e feb en lör om jag minns rätt.

Torsdag är det första kvällen jag ska gå på sykväll på mitt jobb, det har jag inställt två ggr på två terminen att jag inte kunnat vara med. Men nu försöker jag vara med och det är varannan vecka, man kan ta med något hemifrån och sy där. Jag har hel del att pyssla och syssla med att sy, det ser jag fram emot!


Tittar just nu på bygglov på tv.. Intressant progrmmet visar  ett gammalt hus som de renoverar där inne, är verkligen stort och det ser verkligen mycket jobb men ännu blir ett fint resultat till slut. Spännande.. Ska sitta kvar o titta tills det är slut :)

Min helg från lör till sön har varit verkligen trevligt att få besök från en familj som inte bor i Örebro. De nattade hos oss en natt. jag och min vän tog en skön thai-massage med olja, det rekommenderar jag er om ni är nyfikna över. Det var verkligen värd och en skön massage i 50 min. Priset är olika. Utan Olja kostar 250kr, med olja 350kr. Se gärna hos www.thaispa.nu på Storgatan inne i stan.

Där efter promenerade vi runt och tittade och sen tog vi en snabb fik inne och vi drack en härlig stor glas med varm oboy med grädde och lite choklad runt på grädden, tog en mumsbit kladdkaka och njöt den stunden innan vi åkte hem o åt gott tillsammans vi allihopa. Tog bild på den med min mobil men den vägrade ladda in i datan, något verkar lite tok mellan mig o mobilen :)

Nästa dag besökte en vän med en söt bebis till oss också för att passa på träffa min vän som är här i Örebro samt mig förståss också :) Så söndagen har snabbt försvunnit när måndagen kom :/


- Rea älskare -


RSS 2.0