Adventkalender

Adventskalender är fortfarande populär för varje år! Alltid kommer det att vara så...

Själv är jag medveten att det är imorgon 1 DECEMBER...Imorgon är det 1 DECEMBER!!....

Jag kände att jag har inget ork att ordna små julklapparna som ska hängas på kalenderdatum 1-24, vilket jag gjorde förra året.Då det var andra gången för Amanda, första gången för Olivia.. det var begreppet hon skulle förstå att hon inte kan få på en gång allihopa utan följa efter var dag och dag. Det funkade för Olivia såg att Amanda inte tog allt utan varje dag, så hon vet att hon gör samma sak. Annars brukade hon grina o inte förstår varför.

Men nu är hon på den nivå som förstår det ska vara varje dag och ännu har jag inte ordnat..kanske istället julstrumpor att hänga en sak varje dag så jag inte behöver göra alla små julklapparna på en gång.

Har hittat tre stora julstrumpor...undrade varför jag hade tre ..förut hade jag två..men en till.Kanske var det meningen till Lukas också förra året vad jag inte minns. Äsch har inte bra hästminne när det gäller olika saker osv.hihi..

Alla brukar få chokladkalender för varje år. Eller leksaker, i år tror jag inte jag hinner..eller så det blir i varje strumpa.får se hur det blir, kommer nog att besluta i kväll eller i morgon.

Jag har inte köpt TV adventskalender, skulle ha gjort tidigare men glömt flera gånger. Det sänds imorgon..se om jag kan göra det ikväll.

Ikväll har Amanda gympauppvisning, det ska bli kul att se henne där med den gruppen som ska uppträda och föräldrarna även syskon är välkomna o titta på. Det börjar kl 18.30 o slutar ca 19.30.

På onsdag far flickorna och Martin till Värmland hos min mamma ( Martin ska göra en del jobb där ) då får flickorna passa på vara själv med min mamma dvs mormor. Fram till söndag.
jag har ändå ganska mycket att göra från ons till sön. Fulltbokad alla dagar förutom lör kväll o sön får jag passa på göra en del hemma.


- Shitregning idag! -

Nu måndag igen...

Helgen har försvunnit...men det är skönt att det närmar sig till jul. Jag älskar jul och tillbringa mycket tiden med familjen det är det bästa jag vet, att vara nära till dem.

Har varit nöjd med båtresan och det var rätt intensivt och lite sömn, det är inte min personlig jag som måste ha mycket sömn var det ganska jobbigt med lite sömn men jag överlevde och som tur att bussresan hem fick jag sova rätt länge ( sova ut ). Det mesta var trevligt att umgås med de vänner som var med o hade mer tid tillsammans.
Jag tror att jag reste sist tillsammans med en antal många vänner för 7 år sen.. jag försöker lista ut om jag åkt mera båt med vänner de senaste åren men icke. Så skillnaden var att det var stor grupp jag hade för mig det var 15 st och jag hann inte umgås med alla för några umgick jag med intensivt den  kvällen...men kanske har jag fel..min bild säger i allafall något.
En ny erfarenhet nästa gång om vi ska iväg, då har vi diskuterat lite att vi väljer mat senare på kvällen för att hålla mätt kvällen ut/ natten. Magen var så tomt tidigt när vi åt vid halv sju tiden. För man kanske kunde äta något "kvällsmat" innan läggningen men tiden rann i väg tills discot stängde.:/

Näää..men i allafall shoppade jag gottis till barna och lite annat..

Igår hade vi jättetrevligt! Först missade vi Amandas adventskyrkan...hittade inte all pappret..hrmm. shit tänkte jaghar sett den i mintgrön men icke...Amanda vaknade igår före halv tio. verkligen skön för henne att sova länge och däremot trodde jag samlingen var halv elva, sen uppvisning var kl elva.
Skickade några sms till Amandas klasskamraternas föräldrar för att kolla..Några svarade att en inte kände till, en var på en annan kör och en var redan i KYRKAN!...jag blev snopen...en pappa till flickan Emma som går i samma klass som Amanda, nämnde att samlingen var halv tio och visningen var kl tio..Trevligt!! :/ blev lite grrrr....
Fick sms  av Emmas pappa då det var 10 min kvar till uppvisning i Kyrkan. Inget ide! Amanda blev inte sur i af hon längtade mest till Bowling och äta ute tillsammans med oss i familjen som ÖDSS bjöd på ( ÖDSS tror jag rätt. Örebro Dövas Simklubb...)
Men snällt var att Emmas pappa skickade en fotobild ifrån kyrkan på de "några" barn som sjöng. Då kände det var skönt att det inte var hela gruppen. Jag nämnde att det var så många papper och många datum o tid som man måste skärpa sig med för sista tiden när det närmar sig till jul.
Han höll med mig också...Ja en sån förälder behöver ju inte vara perfekt faktiskt.

Men under tiden så plockade vi fram julpyntgrejor.kul...det är inte hela klar ännu..Fortsätter lite av varje dag.
Sen åkte vi till Bowlingen som började kl 15.00, barnen var jätteduktiga vilket är rolig att se dem.
Efter det åt vi på Kina muren! MUMMMMSSSSS...

Prisutdelningen för Bowlingen för första serien som vann kom tredje plats är jag ( är inte van att få priser men trevligt! ) Fick guldchoklad medalj, vidare gick också andra plats o första plats.
Sen barnen fick också dvs vem som hade höst poäng Amanda, Olivia el Matilda.

Martin tecknade för han är ordförande i Simklubben så han fick ställa fråga till barnen om det. Då pekade Matilda på Amanda, Olivia pekade på Matilda ( vi skrattade för kanske Matilda förstår siffrorna och Olivia gav en chansning så de pekade pekfinger som nästan krockade på varann ) men det instämde att Amanda fick första pris i guld choklad, hon var så stolt! Hon hade över 100 och Matilda fick över 90, Olivia fick över 80.

Sen var det lotteri så alla fick skriva namn. Vem som vann var en tjej som har lovat sig att inte äta choklad, hennes syster skrev på hennes namn så hon ville inte men hon vann ändå. Så hon tackade nej .. ( jag sa att hon kunde ge bort julklapp till någon utan att äta upp )

Så drogs ett nytt lott... Vem som vann var Lukas Törnblom. Han var strålande glad o hämtade vinsten av sin pappa. En gul pralin chokladask...

Jag har sagt till Olivia att hon får min medalj guldchoklad, då sa Olivia : jag vann! av dig... gulligt! för hon skulle nog bli ledsen att Amanda o Lukas hade vunnit något.

har tagit bild på dem hemma så jag ska uppdatera bilderna sen under veckan...:)

Hare gott!!





Borsta håret..

Nästan varje morgon borstar jag håret på Amanda, det går nästan aldrig att få borsta håret på Olivia. Hon vägrar.Även jag försöker vara försiktigt men det fungerar inte..Jag jagar efter henne för att få borsta på henne och ibland hamnade att borsten fastnade på hennes hår och hon springer iväg och borsten hänger fortfarande på hennes hår. Det skrattar vi ibland ihop. fniss... tyckte det ser kul ut och hon tjuter att det fastnar och hon blir vansinnigt att den hänger kvar.. Jag förklarade ofta att hennes hår är som en troll! busig hår!

Hellre borstar Farmor eller dagisfröken Emil säger Olivia...hee...det nämnde hon i morse. Men ibland har jag tvingat henne att sätta hos mig att jag måste tyvärr borsta håret på henne, då tjuter hon men visar en bra tålamod.
Emil är den nya fröken..men vad ska man kalla..magister..nej..dagisfröken är v äl både man o kvinna? ähumm...har inte tänkt på det för jag träffar alltid fröknar som är kvinnor..NU har vi en kille som jobbar på dagis Emil heter han., väldigt bra o cool kille, kan teckenspråk delvis..Imponerad. har inte frågat hur han lärt sig teckenspråk. Ska bli pappa snart. hrm synd att han ska försvinna sen.. En annan fröken har fött en bebis som är nu mammaledig. Hon är också kanon bra fröken och härlig människa. Maria heter hon. Hon fick en dotter som heter Tuvalie.. Väldigt söt ovanligt namn..
Jag förklarar att det är inte bra att det blir tuvig i hennes hår och att det blir svårare att borsta håret,. kanske är det lika bra att klippa kort hår igen. Men vi hela fam tycker det räcker med toppning.. kort hår är lite svårt för hon har haft kort hår känns det lite för kort för hon har självlockigt så det är fin med lite längre än axlarna.

Ja..att borsta håret på Amanda är jag imponerad att hon har tålamod även det gör lite ont.Men det är lättare nu att få henne fixa olika hår..hårspännen sen de övriga..ibland diadem eller flätor...det är kul att göra det när man hínner på morgonen.

Nu vet Amanda o Olivia att jag ska iväg med båten med några tjejer imorgon till lör. Amanda håller så hårt och frågar när är jag hemma igen o vilken tid, kramades och näsan möttes o gosades, och gjorde amerikansk tecken ILY..gjorde det tillbaka och knöt ihop både hennes o min hand.. Mmmmmm ..

Jag skrev förra inlägg att det är min tur att åka iväg. jag menade att Martin åkte båt förra helgen på SDI konferens men nu e det min tur men inte konferens resan utan en spontant och trevlig resa ska vi ha ..:)

Kramkram!!

Nattii

Minstingen sjuk.

Nu är det nästa familjmedlem är inte riktigt kry, hela natten har Olivia hostat o bett mig om papper för att få nysa ut. Insåg att hon bör vara hemma idag för det blir inte rolig om hon smittar andra barn på dagis.

Nu ligger hon i sängen o tittar på DVD, hon är inte van att ligga lugn o stilla, hon föredrar att röra på sig mycket. Men jag har sagt att vi tar det lugnt idag, ingen bus o spring o lek idag för hon är hemma från dagis.

Jag hade velat jobba idag men Olivia är mammig, så lika bra vara hemma. Hur blir det i morgon tisdag vet jag inte heller.hrmm..onsdag måste jag nog jobba igen då måste det bli Martins tur att vara hemma.

Martin har kommit hem i går och att han var helt slut pga lite sömn etc.

Han har haft bra och intressant där på SDI konferens, många folk var med där.

Nu är det min tur att åka iväg Birka Båt nu på fre och hem på lör kväll med tre vänner. Två andra vänner skulle följa med kunde inte. Men vi får genomföra ändå och det kan vara skönt att bara komma ut o äta gott o umgås.

- Bye bye -

Årets julklapp..


Se hela bilden
Det har pratats om att årets julklapp blir spikmattan i år... ..Iallafall har vi inte köpt en sådan som vi inte vet vem som vill ha.
Men kanske Farmor eller Martins syrran...Eller så hoppar vi över det. Har inte pratat med Martin om det.
Spikmattan blev så populär sen i våras. och överallt står det i reklam med olika priser, sen blev det kopior på spikmattor och ändå ett högre pris. Så man undrar egentligen var ifrån det första spikmattan kom innan det kom fler likadana i andra butikerna?
Var det inte hos hälsobutiken det började då? MMm har inte reagerat då sen när de reklammerade om nyheten.
En kollega på mitt jobb har en sån som hon köpte i våras fr hälsobutiken. Hon rekommenderade mig att köpa den på tanke att jag får tinnitus ibland.

Hittade några artiklar i google ang spikmattan, fick för många in så jag tog bort några. Ni som e nyfikna kan titta där en massa kommentarer om spikmattan för både positiva och negativa.
  • 13 nov 2009 ... Spikmattan - som korats till årets julklapp - anklagas för att vara kopierad. En rysk variant av försäljningssuccén ska ha sålts i över tolv ...
  • 20 aug 2009 ... Spikmatta, bluff eller ej? Ja, de är ju otroligt populära och säljs snart överallt(väntar bara på att IKEA ska ta fram en modell ), men hur ...
    www.familjeliv.se/Forum-5-95/m46275597.html - Cachad
  • Succémattans guru – en bluff? | Nyheter | Aftonbladet 
    19 jul 2009 ... Tror du att spikmattan kan göra hälsan gott? Ja, absolut. Möjligen på grund av placebo-effekt. Nej, den är en bluff
     Såg också att de skrev att folk fick huvudvärk och ryggvärk av fel spikmattan som inte är original.
    Det har varit många kritiker, fast jag såg några positiva kritiker också.Så det är upp till alla.
    Mmm..

    Nu kommer detr roliga se nedan..
    Se hela bilden
    Se här alla åren som blivit årets julklapp sen 1988.



  • Mmmm.. jag hade velat se året mer innan 1988..funderade om Barbie inte blev populär..typiskt flickornas dock...kanske mycket tidigare eller året 1988 kom då man på att ta reda på årets julklapp varje år.
    Det handlar ju om allmänhet för både män o kvinnor/barn/äldre. Undrar också om skrållandockan, eller dockbarnvagn, ninento, tv-spel, Lego? etc...blivit så poppis..Lego är ju alla som behåller, som oftast inte säljs bort dvs de är klassisker, alla kan använda dem även ärva.

    Jag surfar lite medan flickorna ligger mellan mig, de tittar dvd nu på morgonen, Juletid tecknad film med Musse,Kalle,Pluto, en blandning av gammal tecknad julfilmer.Söta.

    Olivia vaknade halv åtta.Ojoj bad henne somnai igen i min säng. Amanda vaknade halv nio.Skönt för henna.

    Då får vi se vad vi kan hitta pån ngt idag..sen kl 16.00 är vi bortbjuden hos en familj o äter gott tillsammans..ska inhandla några o ta med till dem idag också.

    - Ses -

    villamässan

    Förra veckans helg var vi på Villamässan en fredag eftermiddag. Vi tog med barnen dit också. Jag hade förväntat mig något att det skulle vara bra inspiration..Men nix...jag tyckte det blir bara sämre o sämre... Förra året var jag där också, inget nytt och det kändes likadant.

    Var faktiskt besviken, stannade bara en o halv timma. Barnen var ju nöjda för de fick godis, reflexer, klubbor, ballonger, pennor, barnpassningplats de fick leka där en stund.

    Förnågra år sen har det varit Villamässan på Aspholmen, som var mycket bättre för då hade de köksluckorna i olika färg framme på platsen, badrumsmöblerna, badkar i olika modeller, olika dammsugaren, större växter o olika trädgårdsredskap, stor avdelning med tyger o symaskiner, sen madrasser som man får prova ligga på. Där vi var var begränsad, inte mycket. Fick veta av en som jobbar på dagis var lika besviken som jag, hon sade om man ville veta fler än saker som visas på platsen så får man ringa o få information., En dålig exempel för hur för döva? skriva på lappar etc nää blir inte samma sak. hmm.

    Hoppas det finns fler som tänker likadant.. Man börjar undra om jag skulle skriva till NA:s åsikter om detta men jag säger o tänker ofta men GÖR inte i verkligheten.hrmm typiskt...jaja..

    Vi åkte dit bara för att få inspiration. Vi vill få något lite nytt exempel badrumsmöbler, badkar, kaklar o värmegolv till vår framtida badrummet på övervåningen, även trädgården olika alternativ. Men vi ska be ett företag komma hit o göra olika ritningar hur trädgården i framtiden ska se ut om vi tycker något av dem är bra som vi kanske kan anlita på o ordna här..se hurdet blir sen i vår.

    - Besvikne villafru -

    Fredagsmys..utan Martin.. :/

    Amanda blev bättre för varje timme nu idag, nästäppen har stoppats och att de torkat nu, inget mer rinnande.Hon var lite varm också.Men annars verkar det ok då är helgen fri för henne att göra mer vad hon vill.
    Har precis lagt tjejerna nu, så jag får ägna min egen tid nu med ett par glas vitt vin. Gott! En avslappning för mig sen tänker jag lägga mig tidigt och läsa en massa skvallertidningar. Har samlats en del som jag inte läst detaljer sen två veckor sen.:)

    Men Olivia har klarat sig denna veckan med att inte har hostat men nu ikväll när jag myste med tjejerna framför tv o tittade på DVD, en tecknad film från juletid...mysig..så hostade Olivia ganska mycket..Mmm...hoppas det är bara på kvällen dvs att hon fått in sig mycket choklad o druckit vatten så det kanske blivit lite retsamt i halsen..mm se hur i morgon, håller tummarna att hon inte hostar i morgon.

    Martin saknas här hos oss nu, han kommer hem nu på söndag e.m. Imnorse följde jag med honom för att hämta Stefan Mauritzsson och körde till tåget, där jag lämnade Martin för de ska till SDI konferens på båtresan. Antar det var till Hellsinfors eller ..hmm. båtresan konferens vet jag bara hihi.
    Ja kände på något sätt att det är skönt att sova SJÄLV på stora sängen, kan rulla eller utan att anpassa...hi..men denna veckan har Olivia kommit till oss pga mardrömmar och sånt, så det har varit lite jobbiga nätter pga trångt och hon rörde sig ganska mycket.
    Så jag hade inte sovit ut ordentligt på något sätt denna veckan, det var så länge sen hon kom till oss på nätterna, det har liksom försvunnit men nu är det nog tillbaka kanske en ny fas för henne.

    Så det spelar ingen roll om hon kommer i natt igen när jag vet en person är inte i sängen, dvs det finns plats åt henne. :) Kommer att sakna ändå Martin när jag är van att ha honom i närheten. Puss älskar dig min Martin ses på söndag!

    Nu byter jag till annat ämnet. :)


    Jag tänkte just nu på en kompis som ska förlänga håret idag, är så nyfiken hur det gick för henne idag. Väntar otålig på SMS att hon ska skicka en bild på sig, jag tror hon måste bekanta sitt hår först för sig själv när hon har förlängt håret innan hon är redo att skicka till oss några som ska få se henne.

    jag har däremot gjort också i somras. Men det var synd att det försvann kort när sommaren tog slut. Det var lite lustig för vad jag gjorde egentligen. Jo jag lekte med klister som fäste inne i håret så jag repade bort dem för de var likadan som sår på huden som blir skorpa sen är det rolig att klia eller krafsa lite osv så det lossnat för varje gång.

    Då tänkte jag ..jaa jag tar bort några bara för att det inte ska se för tjock ut med förlängningen, jag tyckte det var lite för tjock med en massa håruppsättningar så jag tänkte bara minska men det blev bara mindre och mindre.till slut fan tänkte jag det blev tunnare...skyll mig själv men jag tyckte jag inte har betalt så mycket så jag har inget dåligt samvete för det hihi..
    Har sparat dem alla blonda uppsättningar som jag funderar göra det igen nästa år. Se hur..
    Jag har ju gjort många gånger...Jag har haft bara en eller två gånger som är mitt riktiga långa håret när jag var mammaledig o hade Amanda som bebis, sen var det samma sak med Olivia, men var då hos frisör blev jag missnöjd.. shitsamma en tråkig historia som jag inte vill minnas.

    ska se om jag har bilderna,ja det fixar jag sen.         

    - Ha en skön helg-


    A Sjuk...

    Är hemma o vabbar min äldsta Amanda. På morgonen kom hon med rinnande ur näsan o ögonen också, samt hes och hostade lite och var väldigt matt. Bara plötsligt fr igår när jag hämtade henne på fritiden var allt som vanligt. Hade då räknat med att hon ska te förskolan idag.
    men NIX...hon fick lägga sig igen o vila vidare..medan Olivia var på dagis. Hon ville egentligen vara hemma när hon fick veta att Amanda är hemma. Tyckte nästan bättre hon är på dagis där finns roliga aktiviteter och umgänge med barnen än här hemma är det ju bara lugnt och att hon blir ompysslad av mig hela dagen.
    Hon blir också hemma i morgon, Olivia börjar hosta rätt mycket nu på kvällen öh. Så de har fått sina hostmediciner.
    Då tror jag nästan att Olivia kommer att vara hemma också i morgon. Se hur..
    Mmm
    men då e jag ändå beredd att jag blir smittad, jag är redan lite förkyld men tyckte har nästan alltid varit..
    Nu till helgen ska Martin bort på SDI konferens så är jag ensam med tjejerna, då hade jag planerat att vi ska ha myskvällar hela helgen o kolla dvd tecknade filmer etc.. Ev att de kan leka med kompisar då jag får ha egen tid några timmar o fixa här hemma.
    men allt kanske blir B-plan istället se hur..

    - Sjuklingar på väg allihopa ? -

    Madonna...Madonna...Åter Madonna...

    Madonna Louise Ciccone heter hon... ja.Madonna skivdebuterade med ett självbetitlat album 1983. I augusti 2009 spelar hon i Sverige för första gången på 19 år.  Madonnas musik har jag lyssnat sen 1985,då jag började upptäcka henne via OKEJ tidningen. Min bror köpte ofta OKEJ tidningar för han diggade då Mötley Crue och Satus Que eller vad det egentligen hette. Där bland i tidningar brukar jag titta ibland och däremot har en period Dallas stjärnorna varit med där då jag samlade på dem även Carola, Herreys.
    Måste tala om under 80 talet vilka jag diggade då det var mycket synth musik typ Depeche Mode, George Boy, En grupp från Norge jag har glömt vad det hette.. Jag listar ut det en vacker dag!Jag berättar först denna inläggen som gäller Madonna sen övrigt får jag ta upp en annan gång.

    Jag började undra hur kom det sig att jag gillade Madonna för hon var helt ny och började uppvisa sig i tidningarna och singeln med låten INTO THE GROOVE kom då ville jag bara köpa den.

    Men jag vet inte om det var första låten, jag börja undra det men i allafall om jag redan missat det första låten såg jag den senaste lilla singeln. Min pappa köpte den åt mig, sen spelade jag den över till bandet och hade i mitt rum på skrivbordet. jag kan inte höra på långt avstånd. Måste ha den i närheten då lyssnade jag första gången INTO THE GROOVE: jag minns tydligt hur jag älskade den låten på en gång och jag ville höra flera gånger sen kom en annan låt " MATERIAL GIRL" och jag blev så KÄR i den låten och jag lyssnade den varje dag tills jag kunde härma vissa ord som jag kände igen var MATERIAL GIRL. en av mina favoritlåtar den tiden.Sen har jag alltid lyssnat Madonna och jag älskade hennes stil då under 80 talet, köpte en massa armband, spetshandskar i rosa, målade mycket runt ögonen dvs mascara och kajalpennan svart sotis minns jag.

    Ibland klädde jag mig som Madonna stil t.ex spetskjol, linne, spetshandskar, en massa halsband, rufstigt hår, hårband med rosett runt var typ chockrosa.. jag har den bilden på mig, min pappa eller brorsan tog kort på mig då jag ville vara med i tävlingen " är du lik Madonna" via Starlet eller V?? det hette något namn på den jag har glömt. Jag klädde mig inte som hon i verkligheten när jag gick i hörande skola i Karlstad men började förstå på något sätt att jag älskade sminka mig hårt med svart runt ögonen med mycket kajalpennan, svarta kläder hade jag ofta på mig tycker så fånigt att ha pike skjorta och tröja och vänliga färger, ville alltid vara svart men jag var inte punkare eller rockare bara den stilen. Permanent hår typiskyt 80 talet, jag kan scanna mig någon gång o ta med in i det. Skulle v rolig att se förändringen till idag. :)
    Ja..
    Jag vet att jag skriver mycket men det är mycket jag har inre hos mig vad jag upplevt...ville berätta precis det jag har kännt så.

    Jag fick UPPLEVA o se älskade Madonna i augusti tillsammans med en god vän. Det var det bästa jag har upplevt och jag vill så gärna se henne igen om hon skulle uppträda igen i Sverige jag vet inte om det är hennes sista i Sverige för hon är nu idag 50 år. Jag hoppas hon kommer tillbaka en gång till som motsvarar Tina Turner när hon blir äldre och äldre som orkar att sjunga typ 60 el 70 år..
    Jag fick det biljetten av min kära familj på alla hjärtans dag. Jag trodde aldrig jag skulle få uppleva o se Madonna o jag öppnade ett kuvert med ett orange färgad biljett som ramlade ut ur kortet.
    min första tanke var ..SPA behandling eller ngt.
    Men sen såg jag bokstäver Madonna.. Ursäkta såg jag rätt.. jag läste. Nneejjjj var både glad o chockad och jag trodde inte mina ögon. Jag kramade älsklingen och grät av glädje.

    Varför...

    Jag visste först att jag missade biljetten för jag fick meddelande om att biljetterna säljs efter jul till madonnas konsert.
    Ja jag insåg att komma ihåg det och se till att köpa men tiden rann... i Aftonbladet visade Martin mig  att biljetterna var slutsålda!
    Gissa vad jag kände när jag såg.. ggrrrr blev så arg!!Nej sa jag fan fan fan jag hade tänkt se till nu missade jag det! Martin visade mig det som stod men jag tänkte aldrig på att hans hela arm eller hand var över texten längst ner på tidningen som egentligen stod " extra biljetter säljs dagen innan " det såg jag aldrig.
    Sen tänkte jag jaha. får aldrig se henne igen.
    Jag missade se henne i Göteborg för 20 år sen tror jag..eller 15...nej jag minns inte riktigt men det senaste hon var här för det då jag inte kunde se, en vän under tiden vi gick i gymnasieparaellt var där hennes upplevelvse var otroligt!Suck,.
    Det var därför min gissningen var så att jag fick biljetten!! jag sa till honom men biljetten var slutstålda. hur lyckades du?
    han sa att han hade handen över andra texten längst ner på samma sidan och hoppasdes inte att jag skulle upptäcka.
    Han hade ringt i två timmar under tiden han stod i kö på jobbet och han bokade två biljetter för han visste inte vem jag skulle gå med. Så chansade han ringa o fråga andra, en vän till mig tackadef ja och ville uppleva konsert, hon har aldrig gått på någon konsert.

    Det har bara varit lite dåligt utsikt för min del för jag är så liten och andra är långa och jag vet att de har inte respekt eftersom de har sin plats kan man säga. mmm.
    Men hennes låtar och allt. jag var helt slut i benen. stod hela tiden o såg. kan inte tro att lilla Madonna är så liten o smal och muskel som syns, dansar enorm så jävla bra hela tiden. Jag är så imponerad av henne och hennes leende och koncentrationen på musiken och allt. Ojoj!!!Jag ångrade att jag inte tog med kameran. jag vågade inte för jag upplevde hos Michael Jacksons konsert att man inte fick ta med kameran så jag tog bara mef mobilen. sukc dåliga bilder men jag adderar fram det här jag fick ta genom mobilen.. nåjaväl..

    Madonna kommer jag att älska tills hon dör.... även hon är 80 tals musiker men hon är fortfarande stor för mig. Liksom Michael jackson!
    Den konserten vi kom fram, inte mycket folk men det var hela tiden köar med folk som ska komma in! Hade hoppats få höra Papa Dont preach, men det fanns inte med. Gillade mycket också Like a prayer! ..ojoj...

       Stora bokstaven M var så glittrig och snyggt!Madonna var det ju!Såg fram emot att se henne på riktigt!jag tittar o ser fram emot
          Se henne...hon viftar med handen upp...Hon har hatten på sig. synd att ansikten inte syns..men hennes kroppsfigur säger mycket tycker jag att hon tränar så helvete. tycker bara det är lite synd att hon tränar för mycket. Om man åldras tycker jag då det ska vara naturlig med det och få en annan kroppsform eller liknande men Madonna verkade inte vilja vara äldre som hon nu är 50 år, utan vara yngre.. ojoj...Hon använde mycket med gitarr i olika låter. Hon var rätt duktig.. Ska hämta några bilder från Google på henne..

    Såg hos en annan blogg som skrev om henne. tyckte bra innehåll o hon har hittat lite fakta också...Läs här:

    Madonna



    Madonna är ju en av världens mest populära artister som de flesta vet.
    Och vem  har världsrekordet i turnéintäkter för en soloartist?Tidigare var det Madonna.Senaste rekordinnehavaren?Madonna, där med.

    Sångerskan har nu krossat sitt eget rekord gällande turnéintäkter. Hennes ”Sticky & sweet tour”, som nådde sin final i Israel under onsdagen, drog in 408 miljoner dollar. Det motsvarar nästan 3 miljarder kronor, skriver Reuters
    Madonna sågs av  sammanlagt 3, 5 miljoner fans vid 85 konserter under sin europaturne'.(Fakta lånat hos Aftonbladet)

    Men hon verkar rätt trött på att vara kändis.När hon var i Sverige i Augusti brydde hon sig inte ett dugg om sina fans.
    Man tycker att ger sig en världskändis som Madonna ut på turnee' så måste hon ju inse att fansen vill se henne de beundrar ju henne och hon är deras stora idol.
    Har Madonna helt enkelt blivit för stor för sig själv.
    Jag har alltid gillat Madonna och självklart tycker jag ju inte en idol behöva finnas till hands för fansen jämt men är man på turne så tycker jag att lite kan man bjuda på sig själv.Kanske höja handen å vinka ett hej till alla fans å dra på munnen lite lite grann det kan faktiskt inte vara svårt.



    En annan skrev om hennes konsert - jag kan säga att jag håller med henne också det jag upplevt likadant!

    Det kändes aldrig riktigt som Madonna kom igång ,utan när hon väl fått igång tempot och Ullevi började komma loss drog hon ner det med en lugn låt  .
    Men show ja oj vilken otrolig show hon bjöd på.
    Hitsen hon gjort i alla år spacade hon om till technopop eller på nåt annat vis.
    Maffigt blev det ju såklart men samtidigt vill ju alla trogna gamla fans ha låtarna som vi är vana vid tråkiga fans helt enkelt,
    Madonna är och förblir nummer ett för mig,
    Jag såg även hennes Blond Ambition tour 1990 och den va klart bättre.

    Ska bli kul att höra vad recensionerna säger om konserten nu  ikväll för av de stora tidningarna fick hon bara en 3a och Madonna kan mer,det vet vi ju alla.
    Jag va helt slut efter att stått och rockat i 2 timmar + en himla lång väntan,vi va där 19,45 och Madonna kom upp på scenen 21,45 på biljetten stod det 20,00 så jag hade räknat med att kl,21 ställer hon sig på scenen.
    Men Madonna va aldrig trött inte ens svettig hon hade ett otroligt tempo under hela kvällen så det märks att hon är vältränad.För jisses va snygg kropp hon har,hon fyller faktiskt 51 år den 16Augusti.

    Den klart bästa låten va Like a Prayer,såå himla bra och då fick jag riktiga rysningar.
    Spelningen börjar med Madonna sittandes i sin tron. Numret s
    Hela låtlistan:
    Candy shop
    Efter ett öronbedövande intro  gör Madonna entré på sin tron. Hon ser strålande ut och ler med hela sig själv.
    Låten är jättebra.
    Beat goes on
    Madonna och hennes dansare åker ut på scenens ramp med en vit lyxbil.Den här låten är riktigt bra.
    Human nature
     
    Jag har alltid älskat den här låten och hon varvar den med bilder från videon.
    Madonna spelar gitarr i en fräck hatt.
    Vogue
     
    Trodde först att det skulle bli 4minutes för det tickade och tockade men plötsligt blev det Vouge och wow säger jag vilken låt.
    Die another day/Into the groove
    På storbilden visas Die another day och den är såå bra,
     Madonna kommer in klädd i skoluniform och hoppandes på hopprep hon dansar även runt en strippstång..
    Tanten är inte ens andfådd efter att ha hoppat runt jättelänge och låten är jättebra!
    Holiday
     
    Den här låten är en av Madonnas äldsta hits och det visar hon verkligen,
     nu har Ullevi och Madonna kommit igång ordentligt.
    I den här låten tar hon med lite av hennes nysläppta singel Celebration och mitt i väver hon in en hyllning till Michael Jacksson med hans låtar.Helt suveränt.På storbilden visas bilder på MJ som liten.
    Dress you up
     
    Madonna spelar elgitarr så jag tror att jag har hamnat på nån annan konsert innan vi fattar att det är Dress you up,hon väver in gitarr riff från Sex Pistols,
    Men låten blir en tung och bra version av Dress you up.
    She's not me
     
    Ingen höjdare känns lite som hon gör parodi på sig själv ,dansarna är utklädda till henne i olika skepnader från de största hitsen som Material Girl,Like a Virgin ,mm. och på strobildsskärmarna visas bilder från hennes tidigare epoker.
    Music
     
    En grym låt som får alla att sjunga med i.Bra tempo .
    Boogie wooggie
    Devil wouldn't recognize you 
    Tråkig låt .
    Spanish Lesson
     
    Tråkig låt,dansarna bär munkkåpor och den känns bara lång å trist!
    Miles away
     
    Säger bara wow,vilken superlåt och guuu va fin texten är,Madonna själv spelar gitarr,
    La isla bonita/Lela pala tute
     
    Superbra är låten men hon mixar ihop den på nåt sätt som inte faller mej till smaken,men nu har hon fått igång Ullevi.
    Doli Doli
     Herregud vad är detta,är det ett skämt eller.Har Madonna verkligen skrivit den,en ful farbror sjunger och det låter som han sjunger Dåli Dåli.
    Neej Madonna ta bort den här.
    You must love me
     Nu har Madonna pratat med oss i publiken och förklarat att hon älskar oss och vi är ett sexigt partyfolk,men va gör hon då jo hon tar fram en väldigt vacker men såå tråkig ballad.
    Här skulle det verkligen passat med Hung Up som en hyllning till oss Svenskar+ Abba tycker jag!
    4 minutes 
     
    Tur att hon tog 4 minutes nu annars skulle jag blivit såå besviken
     Nu rockar hela Ullevi loss och hon sjunger duett tillsammans med Timberlake(på storbilden)
    Basen gör så det vibrerar i kroppen,
    SÅÅÅ HÄFTIGT!!!
    Like a prayer   
    Säger det igen WOW,
    Nu nästan gråter jag för det här är den Madonna jag verkligen älskat ialla år.
    Guuu vilken låt och vilken show!!
    Frozen/Open your heart
     
    Lugnare tempo med ännu en favoritlåt för mej.Frozens text är ju bara såå bra.Varvat med Open your heart ihop blir faktiskt riktigt cool!
    Ray of light
     Fullt ös igen men tyvärr mixad ihop så jag trodde vi va på nåt Raveparty.
    Lasershowen är såå cool.
    Give it 2 me 
     
    Japp nu är det full fart igen musiken dånar och hon får hela Ullevi att hoppa och jag tror ingen står still.
    Det är nu jag känner att WOW Madonna nu vill vi bara ha mer,men det är sista nummret och jag tror ingen av de 59000 går därifrån besviken.
    "No one's gonna stop me - ever." avslutar Madonna med

    alla madonnas ansikten som förändras hela tiden och kopierade detta från google..



    Hon är född i augusti!! som jag..haha...nej jag ska inte jämföra...men hon är född i lejonets tecken och jag är född i jungfrun....Hon föddes den 16 augusti 1958 i BAY CITY MICHIGAN USA fast hon är uppvuxen i Rochester Hills.

    Min första skivan med fler låtar....tar Börja undra var den är, antar att min bror har den. För jag ville ha bara band till att lyssna med men sen tänkte jag efteråt att jag skulle samla olika album för jag har faktiskt flera album där efter jag fick julklapp o födelsedagspresent när jag var mindre. Vet tyvärr inte var de är..hmm..


    -Madonna diggaren -

    Ernst......

    Han såg jag igårkväll på Coop när jag handlade mat, kul att se honom i det vanliga vardagslivet. Han hade en lång mockajacka och halsduk i snyggt knytet, rufsigt hår såg trött ut när han var i en byggavdelning. Jag var på väg att gå förbi honom. Aha är det Ernst :) tänkte jag. Mmm..Det är inte ofta jag ser någon som är känd här i Örebro. Beror på rätt tid, rätt plats, rätt tillfället.

    Sen var jag i fruktavdelning och etikett på vågen var slut så var den damen också där bredvid mig och sen flyttade vi både till där som fanns etiketter kvar. Sen hon vägde den andra vågen när jag tog första, så hon frågade vad är det för problem med den. Jag sa jag tror det är slut med det. Så jag vägde mina grönssaker och frukter sen fick hon ta över. En stund senare såg jag henne samma som jag träffade vid fruktavdelning med Ernst.

    Jaha hans fru var det hi :)

    Jag är som vanligt inte som en del står och glor eller kikar på denne kändisar, de lever ju också normalt liv som vi. T.ex i Stockholm är det ju jättemånga kändisar som man ser som det är alla samma folk ändå. Barnen får man då titta på ett naturlig sätt att barnen inte fattar att de ser någon på riktig när de läst i böcker eller ser på TV, speciellt ser det rolig ut när de gapar eller blir rädda eller blyga.

    Hi men i allafall när han stod i kö med frugan och skulle använda COOP express med att trycka på knappen på varorna godkändes inte. De fick packa upp all mat och så varje vara fick läggas på kassa band, fick vi flytta oss till annan kassan och betalade för maten.

    Berättade för Martin om det att jag såg honom och han tyckte att Ernst bor på landet om man åker förbi Kvinnersta eller vidare mot Nora men något innan tror jag när Martin förklarade och han nämnde faktiskt att Ernst bor samma områden som de två författarna Sören och Anders som skriver boken om SUNE, men en av dem bor där tyckte Martin.

    Nu är Villamässan här i helgen! har inte planerat precis vad som behövs men vi ska dit för att få inspiration, innan hemåt o fixa matlagningen och att familjen fr Stockholm kommer ikväll.


    - Trevlig Helg -

     


    Min mammas mat....

    NU är det kväll igen...men blev snopen att klockan är redan tio. Men ok jag nöjer mig i allafall att vara i sängs.
    Amanda har frågat när är det lördag igen, vi diskuterade vad det är för idag, sen frågar jag vad kommer det i morgon sen efter torsdag kommer.. så svarar hon efter det.Sött..
    NU på fredag kommer vi få besök från Stockholm, det ska bli trevligt att de ska natta hos oss en natt, de har inte sett vårat hus heller, så det blir en guidevisning runt, bjuder god middag och dryck.

    Vet ni vad.. jag åt kåldomar idag med lingonsylt. Åh va gott! Tänk att jag minns min mamma brukade laga dem maten ibland hemma. Hon gör goda husmankostmat...'även jag älskade Värmlandskorv vilket vi brukar äta på...kanske varje lördagar eller oftast på lördagar. Det var min favvomat. Grå korv typ..lite släktartade som julkorv..:)Men annan kryddsmak..
    Vet inte hur många som tycker om kåldomar? Olivia smakade lite då o då av kåldomar men tog bort vitkålen, bara köttfärs, hon gillade det och sade att hon har ätit det på Dagis också. Men tar ofta bort dem och äter köttfärsen istället.
    Amanda har smakat och tycker det smakar gräsligt! hi..försöker låta henne smaka på allt mat för i hennes skola måste hon smaka även om hon ser det inte ser gott ut. Men idag berättade hon att det var ärtsoppa och potatismos ugn med köttfärs, hon valde det andra alternativet inte ärtsoppan även hon har tagit lite för att smaka.
    Vad jag minns att min mamma brukade laga speciella dagar är att måndagar var blandade men tisdagar var det nästan ofta risotto med köttfårs, ibland korvstronganoff med ris ( minns tydligt hon använder alltid påse för att blanda färdigt ) Det gör jag inte idag utan hemgjort korvstronganoff är alltid godast hi, sen onsdagar fiskdag t.ex makrill eller strömmning rullade in med kaviar med mellangrädde in i ugn ( det var slurpiskt!) sen torsdagar är det  olika typ av soppa med pannkakor....fredagar minns jag inte. kanske korv med pommes, lördagar var det värmlandskorv med potatis mos. När det är högtid brukar de göra Oxfile med ugnsbakade potatisklyftor hihi...söndagar minns jag inte joo speciell mycket gryta. T.ex kalvgryta eller fläskbitar med kokt morötter osv i grytan. Märkligt att jag har bra hästminne vad mamma har lagat mat...:) Sällan var det inte pappa som gjorde maten för han jobbade då skift och att mamma var hemmafru den tiden.

    Min mamma tvingade mig en gång att äta ljusa bruna bönor som jag hade svårt att acceptera för det var då med stekt falukorv och kokt potatis. jag har alltid tyckt om mörkbruna bönor men inte ljusa det är inte som vita bönor,ett annat typ. Jag vägrade och ville ha mörk men mamma bestämde det är det som finns på tallriken. Jag lydde och kämpade att äta några gånger tills slut spydde jag ut på tallriken. Mamma blev förstumad och sade inget mer att jag inte kunde äta den, fick en ny tallrik med bara stekt falukorv o potatis och åt tyst själv mmm..Min mamma minns det fortfarande idag har vi pratat ibland. hi..

    Men i allafall var det bara jag och vår inneboende som åt kåldomar medan andra i familjen åt potatisbullar :) tur som det funkar att ha alternativ att välja om man inte tycker om.

    - Kåldomstjejen! -


    gääässsp...

    Ligger i min säng nu o surfar med data....inte så brukar jag göra men jag passar på när det är tidigt och det kändes så skönt och få skriva lite av mig sen får jag surfa en del.

    Typiskt. jag har skrivit 5 rader och något blev fel och de försvann. suck... Får skriva igen...:)
    Det har varit bra på jobbet men det var rätt intensivt, det har varit Bokjuryn inspelning idag, det var roligt att få delta och stötta eleverna som behövde mitt hjälp. De har fått dvs några kortsammanfattade från många olika böcker,kanske 4-5 st för varje elev. De fick jobba med att översätta från Svenska till Teckenspråk. De kände utmaning för att de hade så bra displict vilket jag var imponerade och de visste o såg fram emot att bli inspelad idag. Det har varit tre veckors träning dvs tre gånger i veckan har jag dem, de går i lågstadiet. Jag är stolt och kramade dem efter de spelat in, måste berömma eleverna för att förstärka deras förtroende och stolthet för att vidare kunna jobba med fler andra uppgifterna för att träna med att översätta.. Alltså de har fortfarande färskt i minnet och har tränat mycket o förstått hur det ska gå. Vilka val till tecken som kan ändras, och baka in de flesta ord till ett eller två tecken. Även tänka på När, Var, Vad, Hur, Vem o Varför. Nu svävar jag lite av lättnad efter det var färdigt. Puh..

    Nästa uppgift som blir viktigt för min del på jobbet är att se till några elever kunna göra något åt 100 år jubelium, alltså Dövas Förening fyller 100 år, då ska Birgittaskolan ordnas en del som jag inte kan säga vad det blir éftersom jag inte vet för mycket ännu.

    Tisdagar är i allafall min intensiva lång dag varje vecka. Många lektioner och emellan nästan ingen rast, bara en gång fika sen kort lunch. Men jag är medveten det är bara en gång i veckan så jag vet tisdagar är min intensiva dag i veckan. Alla har sina favoriter eller att någon tycker någon dag i veckan är långt eller intensivt. Mina favoritdagar är självklart fredagar, eftersom jag vet det är halvdag.Då kommer ledigheten efteråt hihi..
    Närååå men jag tycker onsdagar och torsdagar är också mina favoritdagar. Måndagar är inte min favoritdag men jag tycker om dessa lektioner på måndagar när jag träffar mina elever, det ser ut som jag tycker alla dagar är ok för mig förutom tisdagar. Det handlar inte om att favorisera elever utan att det är mentalstress det handlar om att vara förberedd hela tiden nästa lektion, nästa lektion annan material...byta byta o springa o gå och annat klassrum, hemklassrum osv...hujamej...:)

    -Natti med er! -


    tinnitus

    Det susar.. susar lite för mycket i min vänstra örgonen nu på morgonen, sov även rätt sent igår Så jag försöker lova mig att sova tidigare i kväll. Men försöker ändå tänka positivt att tinnitus kommer att försvinna någon gång under dagen när jag har glömt det. :)

    Egentligen brukar jag lägga mig halv tio till tio o få krypa in i sängs tidigt och bara läsa tidning eller bok. Det tycker jag är mysigt.

    Igår hade jag faktiskt tänkt göra likadant, men jag o martin satt framför Teven o tittade på tävlingen mellan Fredrik och Filip, vem kan slå dem var det något som programmet hette. Då gick klockan snabbt till nästan kl 22....jöss...Men jag kom på att jag o Martin städade sent uppe i övervåningen, han har lyckats göra färdig två dörrar till klädkammaren och badrummet. Jättefint och skönt att de får ha sig dörrarna och låta rummet vara "ifred". Då blir kallare mindre för det blåser lite ifrån när dörrarna inte fanns, dvs isolering är inte färdig täckt där inne.bara plast över en vägg bit kvar.

    Vi dammsugade och städade, ställde tvåsitts soffan, mattan, bord..Vi satte oss en stund och tittade runt uppe. Det börjar klarna sig till att vi fixar med lister, sen ta bort antikt kökssoffan, som vi ska sälja på blocket snart. Den bara står för har ingen nytta av oss nu längre, vi hade dem i vår gamla huset i vår sovrum med madrasser i, det var ju fin men nu passar det inte i vår nya sovrum.

    Kanske är det orsaken att jag fick tinnitus för vi var i högvarv i städade o plockade upp undan saker så sent på kvällen vilket jag inte brukade göra :)

    Men i allafall hade jag ofta tinnitus för ett bra tag sen men nu tyckte jag att tinnitus är "snällare" nu för sista tiden. Det är länge sen jag fick känna tinnitus nu.

    Det har varit upp o ner med tinnitus och inte lätt att ha sån som bärande hela livet.

    Men vad gör man då, är det bara att tänka positivare i livet då har man inte tinnitus ofta för min del som funkar.

    - So Long! -


    Farsdag

     

    Dikt till pappa

    Pappa luktar kaffe och träspån.
    Fam Törnbloms nya hus står här.

    Vi står bakom det nästan fallfärdiga huset med i början tom övervåning av trä och tittar på högen av hela huset. En svart fågel sitter högst upp tittar nyfiket, på en uppskjutande bräda. Den är vit, brädan, och ena sidan är med plast. Ungefär som en fönsterkant.

    Pappa står bakom oss med händerna i byxfickorna. Snickarhänder med full av träspån o damm.
    "Det är ett vackert hus", tecknar han med sin
    snickarteckenspråk.

    Inne i huset växer. blir färdig och mer färdigt. Väggarna blir färdigklädda med piffigt.

    Pappas värme o svett av härdad jobb finns kvar.Alltid frågor o bekymer och lösningar blir till svar.

    Pappas knä är hårt och mjukt. Varmt. Han luktar kaffe och sågspån. Jag knyter mina händer och stoppar in dem i hans famn. Barnen glädjs av och kramar om honom med en stor famn.

    Pappa är känd hemma för att bli omhändertagen av oss alla barnen med bus och lek när han går ner i varv.


    Grattis Pappa på farsdag från alla barnen. Han fick några presenter och teckningarna som flickorna har gjort.
    Han fick sovmorgon och lugn morgon. Nu fortsätter han o fixar fönsterkant på takfönstret. Även dörr till vår klädkammaren nära badrummet.

    Ha en bra dag för alla pappor! :) Hittade detta texten i internet, men ändrade i innehållet o plockade bort ordval. Själv är jag ingen  äkta poesi men tankarna går bara till barnens pappa just som vi tycker det passar.:)


    Flickorna leker för fullt o nattningen för tjejerna har gått jättebra. L kände sig stolt att det gick bra och timmarna på natten försvann tills morgonen kom igen och de byggde lego i Olivias rum. Jag och Martin fick en lugn frukost vilket vi behövde ibland.hihi... Ska köra dem hem till mamman snart efter lunch.

    - :) -

    Helg!:)

    Det har varit jätteskön att bara slöa idag. Har varit mycket med mina flickor under dagen och mysat. Sen var min äldsta på discot hos en kompis i e.m hon hade sett fram emot och ville kolla kläderna redan på förmiddagen vad hon skulle ha på sig, så hon hade glittrig strumpbyxor, rutig svartvitt kort kjol med kedjor fram, svart linne, och satinrosa tunn kort jacka, två tofsar och gjorde locktång på hennes två tofsar, sen en Miffi Kanin halsband, ett par glittriga lila skor. Hon såg så nöjd ut och fnittrar åt sig själv många gånger. hihi..sött.. 

    Då ägnade jag och Olivia egen tid i hennes rum o lekte. Sen kom deras två kompisar M och L, sover hos oss för första gången.Men de har sovit hos oss en gång då det var panik när deras pappa behövde hjälp pga lastbilen var något fel eller sönder som inte kunde bärgas till Örebro snabbt då hjälpte vi till att de kunde vara hos oss och det blev sent då de fick sova hos oss. A o O har också sovit hos dem några veckor sen. Det hade fungerat jättebra nu är det deras tur att vara här. Hoppas det ska gå bra. Vi räknar med om det blir något förståss men det ska bli skoj för dem. Nyss sade L att hon längtar sin pappa och tror känner pirrigt att sova hos oss. Jag har pratat med henne att det inte ska vara något problem och att hon har Amanda i närheten osv. Se om hon lyckas somna, Olivia o M somnade jättefort. Bra!

    Igår hade jag så trevligt, var ute med några tjejer först var vi hemma hos T o ätit middag, ev SPA maskbehandling. Minns inte vad det hette, men den blev varm i ansiktet, väldigt skön och efter 10-15 min tvättade vi bort ..len i ansiktet.. :)Sen sminkade vi och fixade oss sen var vi på Pitchers o snackade. Fick veta att vaccin mot svininfluensa var redan igång sen 20 oktober, så jag hade inte hängt me nyheterna i tidningarna eller de pratas på mycket. Min man läser faktiskt NA tidning varje dag när jag inte hinner för hade en del att göra på morgnar..Läser snabbt på jobbet när tidningen finns på bordet. Men i allafall så går det att ta vaccin i USÖ..mmm..Folk har olika uppfattningar om vad som gör bra o vad som har varit brist med information osv..mmm...

    Var hemma vid ett tiden. Helt slut var jag!Somnade snabbt...

    Idag har Martin o Malmen fixat fönsterkant på takfönstret. De tyckte det var rätt mycket tid med att vara noga o mäta den och få den fast. Det blev snyggt med vitt för innan det fanns inget bara isolering runt fönsterkant.

    Längtar att få övervåningen blir fräsch och ordning. Det är fortfarande stökeigt.. Martin har hunnit fixa garderoben "klädförrådet" nära  badrummet, nu är det ett rum men saknas är: laminator,måla vitt runt o lampa sen hyllor, klädkorgar etc...Då kan man börja få i ordning med allt.
    Vi behöver också belysning i vår sovrum, använder fönstrerlampa eller golvlampa..Mmm men Martin hinner inte med allt. Synd att man kunde trolla Martin till en bläckfisk med 8 armar och få fixa allt som saknas i huset hihi...
    Det är ju han som gör mycket själv är elektriker, bygg osv.. Mycket hjälp får han också av Malmen när han kan o har tid att komma med när de ofta tänker likadant och diskuterar ihop.

    Imorgon söndag har Amanda simskolan i e.m med kläder på. Hon har inte varit där i tre veckor dvs två veckor var ju en gång hon var sjuk och sen andra gången var hon i Stockholm hos Farfar o Farmor, sen tredje söndag var det inget pga höstlov.

    - Hare gott! -

    Svininfluensa....

    Idag har jag och mina flickona tagit vaccinsprutan mot Svininfluensa. Jag ringde spontant idag och kollade om när de har öppet och de i Vårdcentralen i Lillån sa på telefonsvarare att de har öppet tis, ons o tors kl 14-16. Då tänkte jag det är väl lika bra att ta det idag och få det överstökat.

    Jag har tänkt länge på det om jag skulle ta eller inte. Men det är för mina flickornas skull jag ville ta och att skydda mot dom om det händer mig, men tar vi alla vaccin så är vi säkra...Men ännu är det kanske inte ALLA som har tagit vaccin..
    När jag kom till Lillån ensam utan barnen.. Då berättade jag att jag har astma och att jag tillhörde medicinsk riskgruppen så fick jag snabbt papper och turlappnummer.

    Sen såg jag verkligen en lång köööööö...mycket folk! Himmel tänkte jag. Men det gick snabbt när det blev min tur. Då efter vaccin frågade jag hur jag gör med mina tjejer om jag skulle vänta med det att ta med dem eftersom de inte har astma enligt har jag inte upptäckt de ännu om allergi eller liknande dvs ärva efter mig.

    Det kanske inte syns nu som de har eller inte ännu tills de är större. Sköterskan berättade att de flickorna kunde ta ändå sprutan samtidigt som mig eftersom de är anhörig ändå till mig dvs att jag är den riskgruppen så att jag får ta med dem.

    Sen såg jag änd å en del som var med o tog vaccin som var ändå inte riskgruppen dvs de som har lätt att få blödarsjukan, astma, gravid, allergi kraftig eller beror på vad etc... Kanske är det nu för alla eftersom riskgruppen har redan vistas för ett bra tag sen.
    Har inget aning och jag har inte sett informtionen heller och inte varit insats i det.

    Men i allafall så hämtade jag snabbt när jag såg klockan var 15.15 jag hinner. de stänger 16.00.. åkte o hämtade Olivia sen Amanda. Jag brukar förbereda dem och berätta innan varför vi ska göra något o förklara innan så de är beredda men de blev lite som vad.. nää jag vill inte osv.. men jag sa jag berättar mer på platsen. Sen sa jag att jag såg Amandas klasskompis Eric var där också med sin pappa. Amanda började fundera o såg lugn efteråt. Vi åkte dit tillbaka och så fick vi en ny tid och ännu mer folk än vad det var då när jag var där. Jööss..

    Träffade en pappan som jag kunde kommunicera på teckenspråk.. ja jag visste inte mycket om medicinskaprodukter så det var intressant.. han berättade att de håller bara i två dagar sen måste man kasta dem så därför blev det övertid till nästan 16.30 idag. Folk som ska få vaccin inte att be dem skicka hem eftersom det är försent till kl 16.00. Nästan dumt att kasta dem vaccinflaskor som är väldigt viktiga som människor ska ha. Så om det e lite kvar så gör det inget men väldigt många och inget ide för det är inget drop in vaccin i morgon förutom nästa vecka..
    Så det kommer nya till nästa vecka tisdag till tors som ska räcka till alla dvs att de inte blir gamla två dagar innan de ska in till kroppen.
    Han sade också att det är lite dåligt stil att det har uppskjutit ett tag. USÖ var rätt hårda och bevakade det ett tag till medan vårdcentralen är snällare och tar emot redan tidigare. Kanske låter det så att Riskgruppen spelade ingen roll längre utan gäller för alla ändå.. mmm..

    Fick också veta av en som jag också träffade där på vårdcentralen att barnen ska ta sprutan v.47.... senare? hann inte fråga varför barnen senare...men såg en massa barn o familjer på platsen då jag var där ändå..

    Ja det känns som jag känner inte till all information som getts ut och att jag inte som jag sa förut att jag var så insats i det...ööhh.. tidningar eller radion eller folk på jobbet...
    Men känns bra att det är färdigt med oss nu och att vi inte behöver göra så fort som möjligt för andra vaccin, det kan göras redan efter tre veckor men det räcker o väntar till 6 månader dvs nästa år. Såg det också på Rapport tv de pratade om Svininfluensan vaccin som inte bör sprutas på barnen som är under 3 år, men idag sade de på rapporten att de kommer nog att ändra beslutet inom en vecka kommer de att säga att barnen under 3 år får ta också sprutor. Det gör i Norge nu alltså från 3 månader...mmmm..

    kan va bra att skriva svininfluensa via google på hemsidan då finns det nog säkert en massa länkar med information o se vad alla skrivs o säger, ev kolla rapport tv kanske varje dag för det är nog ganska akutellt med det.

    NU känns det ganska ömt på armen, hoppas inte något biverkningar dyker upp...få se hur flickorna mår imorgon om de har febern eller ngt så stannar vi hemma de tblir bäst så. men Måste ändå väcka dem och se hur de mår och är det inga problem lämnar vi dem på dagis och jag te jobbet. se hur...

    - Ses ! -

    Första snööööö.....

                             

    Det är så fantatiskt att det kom snö idag...jag räknade inte med att det skulle komma idag. Jag fick veta att det skulle bli mycket imorgon, så sägs det komma nu redan i kväll. Jag kände några snöflingor på e.m idag på jobbet. Va såg jag rätt...jaa.. va mysigt tycker jag...
    Jag älskar jul verkligen.. jag ser fram emot och jag kommer att pyssla mycket fram med julsaker o granen som glittrar...det är ju bara en gång om året... baka pepparkakor etc..
    Idag har jag och min man varit på vår dotter Amandas första utvecklingssamtal. Det var trevligt och det var rolig att se Amanda visa sin pärm dessa papper hon har gjort under tiden sen hon börjat i aug.

    Amanda kände sig lite rastlös och att vi pratade länge men läraren sade åt henne att hon fick gå ut o leka med kamraterna men hon valde att följa med oss hem . Hon har egentligen kör på onsdagar dvs idag. Men hon ville umgås med mig o ha mera tid. Jag förstår henne samtidigt.
    Hon har fungerat bra i skolan och är alltid glad varje dag och de har nu lärt sig att inte ta för mycket mat i skolan utan en måttligt portion för att kunna äta upp allt.. Hon tyckte det var mycket oljud på skolan men det har blivit bättre säger fröken.
    Jag vet inte om det är bara snäll period innan hon visar sig riktiga fram personlig. men jag håller med henne också att hon är lätt att prata med och kunna lyssna och respekterar när jag bestämmer något och hon blir inte liksom sur fort när jag eller pappan säger nej som vi inte accepterar något. Ibland kan hon vara långsint.Men går över fort och har dålig samvete.Läraren sa att de tränar nu med VI - känslan än jag. Syfte för att kunna samarbeta med varandra etc..Känner igen själv samma med min skola.  Bra att få uppleva eller inspiration på deras skola som kan vara något på mitt jobb också.
    Amanda tyckte det var pirrigt att börja förskoleklassen men sen har det varit spännande och ser fram emot att börja första klass nästa år.

    Martin berättade att båda barnen har gått i skolan så det är hans tredje barn nu på första utvecklingssamtal för Amanda. i Lillån. Sen rättade Amanda till att Lukas gick aldrig i Lillånskolan bara Ida till sin pappa. Sött. Jo faktiskt Lukas gick direkt i Lundby.

    Det är rätt mycket på jobbet, jag känner mig ganska press hela tiden i huvudet för det är många saker inne också. Men jag försöker dela på att jag har privat liv när jag kommit hem. Så det känns ändå ok bra. Men när jag börjadfe jobba för 9 år sen tror jag. så var det både jobb o hemma för jobb att tänka på. Det var inte alls bra då kände man sig att livet är inget värd. man måste tänka att på jobbet tänker man på allt sen när jag har slutat jobba då tänker jag inte på det utan familj gäller det o allt i hemmet. Det har varit många skriftlig omdöme på eleverna, sen allt andra saker som händer på jobbet,sen det nya kursplanen 2011 som ska komma ut snart under tiden´får vi titta på dem o kommentera o reflektera..puhh..fram till jul tror jag bör det vara klar..

    Innan jag la flickorna då var Martin inte hemma, han var på ett möte han sitter som ordförande i Simklubben för döva. Då sade Amanda: Jag tycker så mycket om dig!  jag svarade: jag med jag tycker så jättemycfket om dig och jag älskar dig. Amanda sa jag med. Sen sa hon din mamma ( min mamma Karin ) är min mormor och jag tycker lika mycket om henne som dig. Sen kramade vi o låg en stund tillsammans och nosade våra näsor på varann...sött..Det var fin gonattaavslutning.

    Med Olivia har hon fortfarande en lite vana med att jag eller Martin måste klia på hennes rygg eller mage en stund. Det nöjer hon sig sen får jag gonattpuss av henne. Hon ser fram emot om det ska vara mycket snö i morgon så hon vill titta igenom fönstret när hon vaknat. Det ska vi göra sa jag.

    Natti! :) Bilden på tjejer är i somras, innan vi åkte till Stockholm i juni månad -09 :)

    - Ses! -

    RSS 2.0