God Morgon!

Min man vaknade 05.20, det bestämde han sig igår.. Arrghh tänkte jag Nää jag hänger inte med, jag sover hellre och vaknar själv när jag känner men vaddå...jag vaknade 06.30 ungefär, försökte få sova för det är ju min ledighet idag. Näää det gick inte. Mina tankar kom fram och undrade vad Martin gör osv..

SÅ gick jag upp och såg vita blockhus som kom fram, Nää då gick jag ut i pyjamasklänning och det var skönt ute svalt och soligt. Trodde inte Martin o de andra såg mig. Men det gjorde de... De vinkade och det syndes ju tydlig att jag har röd Hello Kitty. Martin hade sina kompisar med sig och var nyfikna också det var Malmen och Classe.. fniss.. de vinkade åt mig.. så vinkade jag tillbaka.
Tittade ut ibland när jag hämtade kaffe och såg, va kul.. bilderna kommer sedan, har inte sett Martin nu på ett bra tag, han är där och fotar på huset och ser detaljer vad som händer. För mig räcker det att stå och jag upplever det likadant som han gör. Han är mer byggintresserad hur det går till. FÖr mig ser jag helhet! hur det kan bli till ett hus!

Fantatiskt måste jag säga... det pirrade i magen...

Fortsatte packa på morgonen och diskade galler och plåt i ugnen, försöker få bort det svåraste så att det blir lättare sen.

Idag är det valborg perfekt väder och skönt kommer det nog att bli under dagen. Jag minns när jag var liten firade vi Valborg i Skoghall, nästan varje år har det varit delvis soligt och kallt även regnigt och kallt. Men jag har nog glömt bort senare åren och sen när jag fick flickorna minns inte så mycket om valborgmässoafton har blivit varmare ( innan brasan tänds förståss inte efteråt hihi )
Bilderna på huset kommer senare... NU kom min man precis in o klockan är 8.45...

                                                                                


                                                                                  
                                                           Trevlig Valborg till er alla som kikar in i min blogg!
                                                                                       Kram Törnblom


Nu ännu mera förändringar på våran tomtbygge :)

Det har utvecklat lite mer med att få på plats med pålning som vi visade tidigare, sen har de gjort runt kanter med betong,som ska sedan få ett hus på plats.

Vi promenerade dit nyss i kväll och tog de tre el fyra sista bilderna, de första bilderna måste vara igår....

Spännande!

De ska fortsätta jobba mer imorgon också som ska bli klar innan lastbilarna kommer på torsdag kl 06.00 :)

Byggherre och killarna från Smålandia jobbar i timmar i sträck, Lukas pratade med en byggherre och han berättade för Lukas att han börjar jobba kl 5.30 till 19.30-20.00. OJoj...Ja man måste få fixa så mycket som möjligt för att hinna klar som det följs i tidsplan.

De har fixat också fyrkant där garage ska stå och Byggherren sa att garage blir efter huset, för garage går det rätt fortare när huset är klar.



                       

                       

                      


      

ses snart för nästa uppföljning.

-På återseende! -

Det händer något nu .....

                                                     
                                                       

Några dagar sen pålades på marken, för att hålla stabilt på huset för marken är mjukt. Martin tog bilderna och idag fick jag se grävmaskinen på plats och grävde och flyttade jord till gräsmattan osv.. Det såg spännande ut och tänkte att jag måste ta bilderna.
Det börjar i allafall komma i gång med lite av varje, så det ska vi följa upp och ni med säkert som är nyfikna o se hur det går.
Vi bestämde färdigt vad det blir för fönstren på taket igår och skickade mail, har reserverat några badrumsmöbler eftersom vi tgo bort standard badrumsmöbler på bottenvåningen, kände för att se andra efter vår smak. Såg dem förra veckan och reserverade i en vecka för att se andra fler men vi var fortfarande förtjusta i det. Vitt  badrumsmöbler ska det vara för vår del! :)



- Fröken hus -

LAMPA - 30 APRIL

Lampa - 30 april

Finns inget bättre än en tävling, eller vad säger ni! Denna gången är tävlingen hos Inredningsgalen sponsrad utav Erika Tubbin som driver en webbutik som säljer svensk design, mode och inredning. Priset är denna underbara lampa ifrån basanderlundin. Lampa Sketch är en flexibel lampa som levereras i ett platt paket där man själv monterar ihop lampan i den form man vill ha med hjälp utav de åtta "kronbladen som medföljer i paketet. Även lamphållare och sladd ingår.

Tävlingen kommer att avslutas torsdagen den 30 april, Valborg.

Kramen!

Tar lite paus fr Blogg..

                                   
Bjuder en bidl på mina döttrar som hade klänningar på sig. :)Bilden var tagen för några veckor innan påsk.

Har haft mycket nu med allting, så jag känner att jag inte orkar blogga och det behöver man ju inte göra varje dag utan då och då eller en gång i veckan eller en gång på några veckor. Jag var väldigt ivrigt och tyckte det var så rolig att vara på mitt blogg ibörjan och nu är det rätt lugnt.

Mycket som känns för mig är det en massa skrivningar omdöme på våra elever på jobbet, åtgärdsprogram på några elever, har städat,packat, sorterat, kastat en hel del på huset.
Vår påskhelg har inte varit mysig eller ngt men vi har haft väldigt trevligt hos ett par vänner som bjöd på middag på långfredan för att vi inte behövde laga mat när vi packade o kastade en massa skräp hela långfredan på hela dagen! Uhameij...Vi har gjort så mycket med huset än vad vi trodde, kändes väldigt bra efteråt! Själen blir lättare ngt men ännu lättare sen de kommande veckorna innan flytten.

På Annandagpåsk åkte Martin o kompisen M till Soptippen och tog släpkärran och det var tre fulla på släpkärran. Oj så mycket skräp vi hade! :/ man anar inte så mycket att vi lyckades få bort så mycket.

Kartonger ökar nu här i huset att det syns nästan överallt... Ska fortsätta packa då och då, sedan känns det lättare när det närmar sig att man orkar hinna med allting. Tack till de vänner som lånat ut till oss en massa kartongerna.

Nya huset! Ja vår blivande hus det har varit lite tyst om det eftersom det hade inte hänt ngt men just nu står en del "pinnar" på vår mark, dvs pålning, för att hålla huset stabilt för att vår tomt mark är rätt mjukt och ofta blött så rekommenderas pålning för att hålla som jag sa ibörjan. Såg idag en hög med stenar grus, de börjar gräva imorgon säger han. åh vad spännande. Bilderna kommer sen...Däremot har vi fått ett brev idag som står att de kommer med lastbil med huset den 30 april! tjohoj..då passar jag på ta bilderna den dagen vi e lediga! perfekt kanske hinner vi se lite detaljer vad de kommer att göra med det osv.

Ja må så gott folks!

Hörs igen snart när jag ska blogga igen..:)

-Aprilkram-

Kram på er!

SUSHI

                                  

Mums! Jag älskar dom! Sushi åt jag o Martin i fredags, efter vi sorterat och städat hela dan i garage o förrådet då kände vi för att bara köpa SUSHI och njöt av dom! Mums...
Sugen för igen snart! Själv har jag ätit sushi sen när jag bodde i Stockholm då jag jobbade med UR. Trodde aldrgi jag skulle bli omtyckt av att äta såna men det lärde jag mig till sist och tyckte det var spännande smak..
Jag åt ofta på lunch med mina kollegor den tiden året måste vara 1995!...



- Sushiälskare -

Är det nån av er som också älskar SUSHI.kommentera det gärna, upplev det som ni tycker är godast eller äckligast med sushi.
Hur kom det sig att du började äta sushi?
Har någon påverkat dig eller har du själv blivit nyfiken att prova smaka?

Kram!

Vårfin - familjträff!

 lollo är direkt pratkvarn, har inte tid med mig :)   Wilma visar sin goda festis och korven!          Simone håller sin mun ihop för att hon inte vill visa att hon har tappat en antal tänder, det skulle passa bra till en påskkärring nu till påskhelgen. fniss!!    Morgan letar efter den korvhuvudet hur han skulle få in sig i munnen! Han verkar har det lite svårt. fniss..!!Mår du bra lille Malmen? Ngt fel med din mun..fniss fniss!! Inte svårt att få bild på dig!

                          Jajamänsan Classe! Du har redan så fina kritvita tänder! hihi..    De stod o tittade på rallynlek och tipset var över.... Lollo o Malmen diskuterar hur de ska försöka slå hela gänget! hi..      Blabla beordrar Malmen till sin frugan Lollo. Tyvärr fick de båda glas med vatten fullt ramlat ner...     Lollo och sin kärleken döv hund! Han är nog bättre än Malmen om det är inte en HON..öhh..hihi...jag har själv glömt!.. En han el en hon.öh...     Malin funderar ngt över.. eller kollar om alla är nöjda med socker kakan med hjärtan på som alla äter opp! bilden på den sockarkakan finns hos Simones bloggsidan.       Grillning o lunch för hela familjen.                 Patrik höll ett kort tal o välkommade oss!:)         Mums med grillning. Olivia hade lite problem med att äta grillad korvar så hon föredrog kokta..så löste jag det snabbt hos deras hem är att använda micro..Nåjaväl..

- Tack Carlsson & Kristensson! -

Minns ni Glass!?!

                                  

Hallå!!
Såg detta och tänkte måste ta in i min blogg.. Jag minns en massa glass sen när jag var liten..tänk er att alla glassar förändrades under åren.

Jag utmanar er som tittar in, men inget tvångt! Jag utmanar  Simone, Fia, Piggelin, Rosie, Jonas? Ja jag behöver ju inte välja, det är väl upp till er så ni får jättegärna svara om ni vill.

1. Vad var din favoritglass när du var liten?

2. Vad är din favorit nu dagensglass?

3. Vad saknade du som har försvunnit vid försäljningen idag?

4. Vad är den äckligaste glass du åt? när spelar ingen roll liten, eller mellan eller som du nu är..:)

Mina svar:

1. Min favoritglass när jag var liten var förståss gröna piggelin isglass! Slurp!

2. Min nuvarande favoritglass är Lakrispuck.

3. Den jag saknade som skulle kunna vara vid försäljningen idag är Banana Joe minns jag.. en kort tid..förstår kanske flesta tänker blääääää hi..

4. Den äckligaste jag åt var Solero glass ( många har sagt att de älskade dem, men jag själv fretsade inte av dem.hmm..ngt fel på min tungan kanske hi )


men är inte så galen i glass egentligen..

Mjukglass låter ju gott...ser fram emot till sommaren med en sån god smak och jag är galen i lakris strössel på! eller mjukglass av jordgubb..mums...

- Ses! -

LekBuslandet

                                   

Vi var där i går, träffade några familjer. Det var trevligt och barnen var nöjda med att få leka hur mycket de vill. De ville ju också att jag skulle vara med. Var ju också sugen att prata med andra folk. Men visst tänker jag. Vem som ska ha rolig när vi är där. Förståss är det ju BARNEN som ska ha rolig så får vi ju ställa upp....tyckte något sätt att barnen som är äldre är mer själva när vuxna är inne o fikar, jämför med småttningar tycker de är roligare om vuxna e med o leker med dom. Visst tycker jag det är rolig, då är jag barn på nytt igen! hihi..
Min man var på ett ärendet o fixat till sommardäckar, han kom lite senare....
Nu är det äntligen påsklov för oss!

Härligt men men..mycket blir det ......ja det säger jag sen..

På återseende!

Farmor o Farfar på besök

   Hon hade bara lust att klä pepparkakspyjamas, för hon hittade mössan bland i garderoben då bestämde hon sig att hon ska ha klänningen också. Det är ju till jul sa jag, men hon brydde sig inte om.      :)                          Kolla se den bilden på alla som har olika grimaser. Trevlig att få ta bilder och Amanda o Olivia har själv också tagit bilderna några av dem för de tyckte det var roligt!
    Farfar o Olivia, vi skrek åt henne att le men hon höll masken ...retsamt!             Det var en rolig bild, farmor visade lugnt o fint, Amanda försökte skratta men samt höll hon på Lukas ansiktet o lekte ngt, Lukas såg ut som han blev chockad och lät bara att Amanda petade på honom. ha ha.. Olivia surade sig framför kameran, hon ville inte visa leende.Varför fick jag inte till det så Försökte Farmor med ett nytt bild med henne.....           farmor försökte reta Olivia för att få henne skratta men hon var duktigt på att hålla sin mask för sin arga mimik.Hon kämpade ser det ut som hon nästan log!

Tack ni som var hos oss, firat för martin också som fått en bra present från dem. En stege med en mångkombination.. Jag fattar noll vid det men får se det sen när han kommer att ha den till nytta när vi e i nya huset! Det har de nämnt att det är nog han som kommer att behöva den mest :)

Vi har njutit ihop ätit gott! Det här har jag provat fram inbakad lax! Mums.. värd att prova...med pesto o citron fyllning inne, skulle faktiskt få räkor in med men tiden gick för fort och att jag kände det blir så sent middag, vi var ute det mesta och tiden rann.. Lika bra göra det snabbt, det blev gott.. Gjorde också rökt lax med krämig pepparot blandning med philadiaost med purjolök o ruccola i småbitar....mums.. det skulle passa bra till förrätt till typ fester etc. Det har jag tänkt spara i mitt hjärtat att göra det igen!



- Bye bye -

Påskpysslad!

                           




                                 

Det utstrålar i fina solvädret då passade jag på att ta bilderna på de påskpysslade krukor! Påskfjädrar tog Olivia o Farmor o fixade dem.
Det är bara en vecka kvar till påsk. Men själv tycker jag också det är inget idé att ta fram all påsk för att det är ofta kort tid. Juletid är en annan sak där kan man ha advent o julstjärna o granen framme det mesta.

Hoppas vårvärmen håller ett bra tag..:)

När vi e beredd att möta snöoväder igen som folk brukar säga typiskt Aprilväder!

- Vårkänslan -

En vecka sen!


Ja just en vecka sen var det hemskt oväder! Snöigt och allt, men nu idag är det så stor skillnad! Men de hade roligt! vi promenerade till COOP för att handla ltie innan vi fick besök av en familj från Hällabrottet. Vädret såg dimmigt o det snöade då..Visst känner man konstigt att det har förändrats så mycket på en kort tid!



Lättare kläder, utan mössa, solvärmen, solglasögon, MEN bilstolen? He.. Vi hade lust att städa våran bil och "duschat" den medan Olivia ville testa att sitta den just den inte finns i bilen att åka med hela tiden. Hon tänker: hur funkar det att sitta när bilen inte åker. Hon njöt en stund för en avkoppling o skrek åt mig, ta kort på mig! Säger Olivia.

Det var fantatiskt väder idag! Vårkänslan o värmen var underbart!

Vi var på trädgårdsmässan idag, väldigt trevligt o roligt att se..Mycket man vill ha till nya huset där vi vill fixa ny trädgård men kan ta nästa år istället Lite plock o annat som vi kan ha till nytta i sommar!

Det första vi tyckte var viktigt att vi köpte en kompost. Bra att ha året om, bli jord o fixa ny till plantering igen!:)

Ha så bra!

RSS 2.0