Vi e utan VATTEN :/

Ingen alls vatten nu sen på nyårsafton. Det hände då på nyårsaftonsmorgonen, vi blev panik o tänkte men vi har gjort all mat klar innan gästerna kom, de tog med dunkar med vattnet i och att de kunde låna wc hos grannen och en del pissade ute hö hö...Det var tufft att tänka på det hela kvällen. Ojoj...oväntat faktiskt. Önskade det hände efter nyåret eller att det skulle ha hänt innan men då skulle de inte ha kunnat ordna innan snabbt för att få i gång med varmvattnet etc..

Hemskt låter det ju... vi måste ha tillgång med vatten till att kunna gå på wc, duscha, tvätta kläder, tvätta händerna etc..
Ja det Frös bara ju i röret.. och vi har klagat och personer har varit här och kollat och även vi kontaktat med bygg o gräv ansvarige som blev förvånad att det hände så. Vi upplevde att det hade varit slarvigt med att de inte grävt ordentligt ner i marken. Men hur ska vi veta det så får vi se sen när de personer kommer i morgon o försöker lösa, de har även varit här idag o igår..

Lite tur bara är det så att vi har varit hos Farfar o Farmor några dagar i Stockholm o firat jul i lördags sedan i söndags var vi på Ice Disney med många personer o barnen. Det var så rolig att få träffa dem. Sen under måndagen var flickorna med Farmor till Wasa teatern o såg på Pippi Långstrump. De fick biljetten i julklapp.

Ja då kunde vi duscha och tvätta kläder hemma hos dem. Bra...Så de är rena men självklart hur nästa gång. Nu har vi inget behov att tvätta som är bråttom just nu.

Vi gick till grannen ibland o lånade wc, verkligen snällt av dem att det är ok, det gör vi bara när det är skiten vi ska ta ut. Jag har tagit in snön för att smälta o koka varmt vatten o diska med dem. Så det funkar än så länge tycker jag och även att vi tycker det är ok. tänk på det förr i tiden gör man så.. Mmmm..

Det kändes som vi levde lite på medeltiden hi men vi har värme i huset o vi kan sova gott ändå. Vi har brasan som vi eldar o värmer..

Vi börjar jobba snart så det inte gör något eftersom vi är borta hela dan så är det bara wc som gäller mest vid hemkomsten noch kvälle och innan läggdags.

Vi ska försöka få något ersättning eller att de får komplettera något det efter vi har "lidit" utan vattnet i några dagar...Mmm....

- Miss Water -


Kommentarer
Postat av: Fia

jobbigt och vara utan vatten, kanske lite tur att det finns snö. Tur att ni har snäll granne. hoppas att någon fixar det snart. Se till att göra era behov på jobbet så ni slipper göra det hemma :D Nää.. Men hoppas ni får något ersättning för det, för det är ju inte ert fel. suck! Men tack iaf för senast, verkligen kul! Krammm!!

2010-01-05 @ 20:19:38
URL: http://edwugo.blogg.se/
Postat av: Madde

Oj det där låter inte så kul alls men som tur kunde ni lösa det på nåt sätt och hoppas att ni får ngt för detta.... Kramiz

2010-01-05 @ 22:36:35
Postat av: Rosi

Gud vad hemskt.. jobbig..tur att ni har rara granne. vi alla är ju van vid wc,tvätt,vatten direkt fr kran osv.. förre tiden klaga dom aldrig.. men allafall det är hemskt att dom slarvig. hoppas ni får nån ersättning. det är ju jobbig för er som har småbarn.. krmakram

2010-01-06 @ 09:09:07
URL: http://strandbergljung.blogg.se/
Postat av: Anonym

Skit! Hoppas ni får det lagat och att ni ska få ersättning för det! Inte roligt när allting är nytt. Min syster ska ju bygga hus till våren så vi får hoppas att allt blir bra för dem. kram från Lilla Paris!

2010-01-06 @ 10:28:39
Postat av: Fia

Oj vilka långa kommentarer av dej! :D

jaa, det är så kul och blogga att jag ville skriva och berätta om en toppen nyårsafton. Sa oxå till Nicklas att han var snygg i sin klädsel, men han säger bara att han mådde illa. hahaha...



Hugo är sjuk idag, har feber och har kärkts, typiskt NU när han ska börja på dagis igen på fredag. Svårt o fixa barnvakt, kanske får Nicklas jobba kväll istället, när han hade planerat annat. jaja, tur iaf att hans arbetstider kan ändras.



Det kändes OK att börja jobba, alltid härligt med ledigt men jag överlevde iaf. :) Det blir lättare sen när ALLA andra har börjat jobba igen. Haha..



Ses snart! Kram

2010-01-06 @ 10:37:31
URL: http://edwugo.blogg.se/
Postat av: Ulle

Ajaj, att vara utan vatten är inte KUL!!! Hoppas ni får vatten snart.. Tur att ni har en snäll granne!!!



Jaa, det stämmer jag fyller på julafton. Hihi

Jaa, stämmer att det var genom Maria Dahl att vi fick börja brevväxla.. Det måste vara att vi var då 13-14 år gammal kanske.. Linda.E (fd nordgren) och jag gick i samma klass i grundskolan då..

Kul att du kom ihåg..



Jag hittade din blogg genom annat blogg så jag såg dig och ville skriva o säja hej..



Det får du gärna läsa min blogg och skriva gärna oxå, om du vill!

Jaa, nu ska jag fixa lite härhemma och måste kasta sopor, meeeeeen det snöar ju mkt här.. Suck...

Du får ha det så bra o kram

2010-01-06 @ 13:36:49
URL: http://ulle74.blogg.se/
Postat av: Agneta

Hej! Vill bara vinka dig och säg kul att du hittade min blogg. Ja det skulle vore häftig ha egen svart/gul julgran. Hehe.

Ja det hände oss också när vi flyttade in i nybyggd huset och ett par månader senare då var det svinkallt under jul-och nyår , och denna dagen var vi utan vatten pga att vattenledning hade frusit! sedan efter några ggr som det hänt tills lut snickare fick söka efte rproblem och åtgärdat... Elektriker hade borrat fel och "struntade i det" så naturligtvis söker kall luften till varmluften och då blev vattenledning frysen.. typiskt.. Sedan har det inte hänt på flera år...

Kramm

2010-01-06 @ 14:48:11
URL: http://jatkos.blogg.se/
Postat av: Johanna F

Vaaa? Åh herregud! Så jobbigt måste det kännas!! Särskilt när det är ett nytt hus! Himmel. Kul att ni ser det som ett äventyr och se hur det var förr i tiden. Bra att ni tänker positivt och att det kommer att fixa sig. Hoppas att ni får ersättning för skadan som skett + den kommande reparationen och en eventuellt fel byggnadskonstruktion! Puss

2010-01-06 @ 17:57:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0